-
Ο χρήστης afex έγραψε:
Ως προς το πρώτο (ποιος θα πάρει 2λιτρο βενζίνης) -> αντίστοιχα ποιος θα πάρει δίλιτρο diesel; Το diesel όμως κυκλοφορεί.
Διλιτρο ντιζελ πήρα εγώ, και θα έπαιρνα βενζίνη αν ήταν φθηνότερη.
Ναι θυμάμαι ότι εσύ και κάποιος άλλος φίλος παραγγείλατε δίλιτρο (με το καλό να παραλάβετε). Ίσως δεν εκφράστηκα σωστά πριν: η ερώτηση ήταν ρητορική, δεν αναρωτιόμουν ποιος θα πάρει δίλιτρο diesel αλλά έλεγα κατά την ίδια έννοια που ρωτάς ποιος θα πάρει δίλιτρο βενζίνης θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος 'ποιος θα πάρει δίλιτρο diesel'. Και αφού φέρνουν το diesel (άρα υπάρχει αγοραστικό κοινό) γιατί να μη φέρουν και τη βενζίνη σ' αυτά τα κυβικά κτλ. κτλ.
Anyway και πάλι με το καλό το καινούριο όχημα!
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Δεν αυξηθηκε τιποτα παιδια. Δεν ηταν ποτε το χρωμα στανταρ. Απλα παλια εκαναν δωρο το χρωμα.
Τωρα μειωσανε την τιμη του αυτοκινητου και πληρωνεις το χρωμα.
Παλι ιδια τιμη βγαινει στο τελος.
Κερδισμενοι ισως ειναι αυτοι που πηραν ασπρο μιας και χρεωνεται γυρω στα 150 νομιζω αρα λογικα θα εχουν μεγαλυτερη μειωσηΑυξήθηκε, γιατί το 2λιτρο με τα 150 4motion DSG είχε 34.750 (με δώρο το μεταλλικό) και τώρα πλέον έχει 35.300, οπότε δεν βγαίνει ίδια τιμή στο τέλος. Το μεταλλικό ήταν όντως δώρο, αλλά δεν ξέρανε για πόσο διάστημα (έτσι μου είπαν από την Καρέντα).
Πώς και δεν το φέρνουν Ελλάδα;
Δεν το φέρνουν (σύμφωνα με τον πωλητή πάντα), γιατί λόγω ρύπων η τιμή του θα ξεπέρναγε τις €45.000 (βλέπουμε ότι το 1.4 βενζίνη αγγίζει την τιμή του 2λιτρου ντίζελ) και άρα δεν θα το αγόραζε κανείς. Μου είπε όμως ότι ίσως έρθει από το νέο έτος (όπως ίσως φέρουν και το βενζίνη 1.4 4motion DSG, το οποιο δεν έρχεται γιατί βγαίνει πιο ακριβό από το αντίστοιχο 2λιτρο ντίζελ!) ή κατόπιν παραγγελίας με άγνωστη όμως τιμή (τα κλασσικά της Kosmocar!).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πώς και δεν το φέρνουν Ελλάδα;
Δεν το φέρνουν (σύμφωνα με τον πωλητή πάντα), γιατί λόγω ρύπων η τιμή του θα ξεπέρναγε τις €45.000 (βλέπουμε ότι το 1.4 βενζίνη αγγίζει την τιμή του 2λιτρου ντίζελ) και άρα δεν θα το αγόραζε κανείς. Μου είπε όμως ότι ίσως έρθει από το νέο έτος (όπως ίσως φέρουν και το βενζίνη 1.4 4motion DSG, το οποιο δεν έρχεται γιατί βγαίνει πιο ακριβό από το αντίστοιχο 2λιτρο ντίζελ!) ή κατόπιν παραγγελίας με άγνωστη όμως τιμή (τα κλασσικά της Kosmocar!).
Μάλιστα, λογικό να μην το φέρνουν τότε. Καλά αυτό με τον άγνωστη τιμή τι είναι πάλι; Δηλαδή παραγγέλνεις αυτοκίνητο (προφανώς συγκεκριμένα μοντέλα/εκδόσεις) και σου λένε... δεν ξέρουμε πόσο κάνει;
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Καλά αυτό με τον άγνωστη τιμή τι είναι πάλι; Δηλαδή παραγγέλνεις αυτοκίνητο (προφανώς συγκεκριμένα μοντέλα/εκδόσεις) και σου λένε... δεν ξέρουμε πόσο κάνει;Έτσι μου είπαν! Γιατί λέει δεν έχει έρθει Ελλάδα οπότε η τιμή θα είναι κατά προσέγγιση και η τελική τιμή θα διαμορφωθεί κατά τον εκτελωνισμό. Στην ερώτηση μου εάν θα μου επιστραφεί η προκαταβολή εάν τελικά δεν συμφωνώ με την τιμή μου τα μάσαγαν.
Πάντως το ίδιο μου είχαν πει και στην Καρέντα Πειραιά πριν πολλά χρόνια που ήθελα ένα Polo αυτόματα με επιπλέον εξοπλισμό και άρα ειδική παραγγελία. Ότι επειδή δεν είχε εισαχθεί ποτέ με αυτό τον εξοπλισμό, θα έκανα 4-5 μήνες να έρθει και την τελική τιμή θα την μάθαινα όταν εκτελωνιζόταν. Μάλιστα τότε ζήταγαν 30% προκαταβολή, με επιστρεφόμενη. Εννοείται ότι δεν παράγγειλα τίποτα!!
-
Από την δικια τους την πλευρα λογικο να μην επιστρεφουν προκαταβολή αν δεν καταφερουν να πουλησουν το αμαξι σε καποιον άλλο στην τιμη που ειχε συμφωνηθεί. Γενικα το κανουν μονο αν πιστευουν ότι το αμαξι θα πωληθει.
-
Δεν αυξηθηκε τιποτα παιδια. Δεν ηταν ποτε το χρωμα στανταρ. Απλα παλια εκαναν δωρο το χρωμα.
Κερδισμενοι ισως ειναι αυτοι που πηραν ασπρο μιας και χρεωνεται γυρω στα 150 νομιζω αρα λογικα θα εχουν μεγαλυτερη μειωσηΑυξήθηκε, γιατί το 2λιτρο με τα 150 4motion DSG είχε 34.750 (με δώρο το μεταλλικό) και τώρα πλέον έχει 35.300, οπότε δεν βγαίνει ίδια τιμή στο τέλος. Το μεταλλικό ήταν όντως δώρο, αλλά δεν ξέρανε για πόσο διάστημα (έτσι μου είπαν από την Καρέντα).
Εχεις δικιο fani. Κοιτουσα τα μικρα κυβικα οπου η τιμη εχει πεσει και αμα το παρεις χωρις μεταλλικο πεφτει ακομα περισσοτερο. Στην ουσια στα 2λιτρα πληρωνεις το μεταλλικο αν και πιστευω ολο και καποια εκπτωση μπορει να παιξει σαν δωρο.
Παλι ομως ειναι μια συμφερουσα αγορα στη κατηγορια που απευθυνετε.
Εμενα λογικα χωρις το μεταλλικο θα πεσει κατω απο 28.000 οπου πλεον με τον εξοπλισμο και τη τιμη δεν εχει αντιπαλο -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Από την δικια τους την πλευρα λογικο να μην επιστρεφουν προκαταβολή αν δεν καταφερουν να πουλησουν το αμαξι σε καποιον άλλο στην τιμη που ειχε συμφωνηθεί. Γενικα το κανουν μονο αν πιστευουν ότι το αμαξι θα πωληθει.Δεν είναι λογικό (ούτε νόμιμο)...στην Renault, μου είχαν επιστρέψει προκαταβολή (100.000δρχ). Απλά στην Καρέντα πάντα είχαν ψηλά τον αμανέ (τότε τουλάχιστον) και επειδή δεν καιγόμουν για το Polo δεν ασχολήθηκα περισσότερο.
-
Κατά την ίδια έννοια τότε αν πάρεις ένα μοντέλο με ένα σωρό extra που δεν έχει βάλει κανείς άλλος πάλι θα σου πουν δε γνωρίζουμε την τιμή γιατί είστε ο πρώτος που το παραγγέλνει μ' αυτή τη διαμόρφωση; Λίγο περίεργο μου φαίνεται. Από τι καθορίζεται η τελική τιμή τη σήμερον ημέρα; Εργοστασιακή τιμή/ρύπους/δεν ξέρω τι άλλο. Εν πάσει περιπτώσει δεν υπάρχει κάποιο δεδομένο που δε γνωρίζουν εκ των προτέρων. Μήπως δε γνωρίζουν το κόστος εκτελωνισμού; Μα κάποιος αλγόριθμος υπολογισμού δεν υπάρχει κι εκεί; Μυστικό τον κρατάει το τελωνείο; Άρα ποιο το πρόβλημα να καθορίσουν την τιμή του;
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Κατά την ίδια έννοια τότε αν πάρεις ένα μοντέλο με ένα σωρό extra που δεν έχει βάλει κανείς άλλος πάλι θα σου πουν δε γνωρίζουμε την τιμή γιατί είστε ο πρώτος που το παραγγέλνει μ' αυτή τη διαμόρφωση; Λίγο περίεργο μου φαίνεται. Από τι καθορίζεται η τελική τιμή τη σήμερον ημέρα; Εργοστασιακή τιμή/ρύπους/δεν ξέρω τι άλλο. Εν πάσει περιπτώσει δεν υπάρχει κάποιο δεδομένο που δε γνωρίζουν εκ των προτέρων. Μήπως δε γνωρίζουν το κόστος εκτελωνισμού; Μα κάποιος αλγόριθμος υπολογισμού δεν υπάρχει κι εκεί; Μυστικό τον κρατάει το τελωνείο; Άρα ποιο το πρόβλημα να καθορίσουν την τιμή του;Κάπως έτσι, γιατί και με τα έξτρα την τιμή στην λένε βάσει ενός Excel που κάνει τους υπολογισμούς και σου λένε (εμένα έτσι μου είπαν τουλάχιστον) ότι η τελική τιμή θα διαμορφωθεί με τον εκτελωνισμό, αλλά θα είναι πολύ κοντά σε αυτή που σου λένε. Για το βενζίνης, επειδή δεν υπάρχει το μοντέλο καταχωρημένο στο Excel δεν μπορούν να κάνουν τους υπολογισμούς, αφού η Kosmocar δεν έχει ανακοινώσει καν λιανική τιμή (ή εργοστασιακή τιμή).
Εικάζω ότι εάν θέλω πραγματικά να παραγγείλω και πιεσω, θα μου πούν κάποια ενδεικτική τιμή εφόσον η Kosmocar δώσει το ΟΚ για την εισαγωγή του.
-
Εικάζω ότι εάν θέλω πραγματικά να παραγγείλω και πιεσω, θα μου πούν κάποια ενδεικτική τιμή εφόσον η Kosmocar δώσει το ΟΚ για την εισαγωγή του.Ε ναι λογικά έτσι θα γίνει. Δεν μπορεί να μην ξέρουν ούτε μια ενδεικτική τιμή (με μικρό εύρος απόκλισης). Αλλιώς δεν το παραγγέλνεις και τελειώνει η υπόθεση
-
Η έκδοση advance πάντως φαίνεται υπερπλήρης.
Τελικά με τον κινητήρα 1.6 tdi τι ανάρτηση έχει πίσω?
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εχεις δικιο fani. Κοιτουσα τα μικρα κυβικα οπου η τιμη εχει πεσει και αμα το παρεις χωρις μεταλλικο πεφτει ακομα περισσοτερο. Στην ουσια στα 2λιτρα πληρωνεις το μεταλλικο αν και πιστευω ολο και καποια εκπτωση μπορει να παιξει σαν δωρο.
Παλι ομως ειναι μια συμφερουσα αγορα στη κατηγορια που απευθυνετε.
Εμενα λογικα χωρις το μεταλλικο θα πεσει κατω απο 28.000 οπου πλεον με τον εξοπλισμο και τη τιμη δεν εχει αντιπαλοΤελικά τι τιμή βγαίνει το 1.6 tdi με και χωρίς μεταλλικό;
-
ενας εκτελωνιστης μεσα σε μια ωρα μπορει να σου απαντησει ποσο θα κοστισει ο εκτελωνισμος για οποιοδηποτε μοντελο και εξοπλισμο. Ποσο μαλλον αν εισαι μεγαλος εισαγωγεας και εχεις 10 δικους σου εκτελωνιστες...
Πραγματικα αψυχολογητη η απαντηση τους. Πιο πιθανο σεναριο ειναι οτι γενικα δεν θελουν να μπαινουν στη διαδικασια να κανουν custom παραγγελιες , που θα απαιτει παραπανω δουλεια και τρεξιμο.
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
ενας εκτελωνιστης μεσα σε μια ωρα μπορει να σου απαντησει ποσο θα κοστισει ο εκτελωνισμος για οποιοδηποτε μοντελο και εξοπλισμο. Ποσο μαλλον αν εισαι μεγαλος εισαγωγεας και εχεις 10 δικους σου εκτελωνιστες...Σαφώς και μπορεί, εφόσον όμως γνωρίζει την τιμή λιανικής και του ρύπους. Εάν η εισαγωγική εταιρεία δεν έχει βγάλει τιμή λιανικής, τότε δεν μπορεί να σου απαντήσει. Γιατί ως γνωστόν, κάθονται και 'παίζουν' με τις τιμές και συνδυασμούς εξοπλισμού, ώστε να μειωθεί η τελική τιμή λιανικής.
Για το ότι βαριούνται, μάλλον έχεις δίκιο!
-
-
Ο χρήστης afex έγραψε:
Tiguan vs Tucson vs mazda cx-5
Youtube VideoSent from my iPad using Tapatalk
cx-5 without doubt και για μένα...
-
Το ασχημοτερο εξωτερικό και 2500 κ εκ το mazda.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Το ασχημοτερο εξωτερικό και 2500 κ εκ το mazda.Τα περί ομορφιάς είναι υποκειμενικό ζήτημα...συνεπώς είναι ανούσιος ο αντίλογος! Προσωπικά διαφωνώ...
Στα περί οδηγικής συμπεριφοράς όμως τα πράγματα είναι πιο αντικειμενικά και υπερτερεί ξεκάθαρα το mazda... -
Ευτυχώς πάντως που το συγκριτικό είναι στο νήμα του tiguan το οποίο για εμένα ειναι συνολικά πιο ευχαριστο εμφανισιακά και επαρκεστατο σε δύναμη χώρους χρηστικότητα. Ανάμεσα στα τρία θα το επέλεγα δίχως άλλο ενώ δευτερο θα ήταν το κορεάτικο και τρίτο το ιαπωνικό.
-
Κι ένα συγκριτικό από τη μακρινή Αυστραλία....
Hyundai Tucson Highlander v Mazda CX-5 GT v Renault Koleos Intens v Volkswagen Tiguanhttp://www.caradvice.com.au/481541/medi ... mfortline/
VW Tiguan 2016