-
Ε ναι γιατι αλλωστε γραφω μονο για αξιοπιστα ή μονο για αναξιοπιστα...
Σε λυπαμαι ρε πραγματικα,τοσοι διαλογοι τοσο χρονια εκει κατεληξα.. Δε μπορεις να διανοηθεις οτι υπαρχουν και αλλα πραγματα εκτος απο τον μικροκοσμο σου.. νοοτροπια κατραπακιας μια ζωη.. για λυπηση πραγματικα.. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
:lol: καλη ερωτηση..
οχι καμια σχεση.. απλα μ αρεσε η προσπαθεια του dsaraf με το blog και εδινα στοιχεια,δυστυχως εχει εξαφανιστει.. αυτοκινητοκαβλος ειμαι αλλωστε οποτε ρωταω ιδιοκτητες πανω σε κουβεντες και μαθαινω.. για οποιο εχω γραψει ειναι αμαξι γνωστου μου κατοχου..απο οικογενεια,φιλο μεχρι περιστασιακο συζητητη.. πριν καποιους μηνες π.χ. ειχα γραψει αυτοκινητα των στρατιωτων του στρατοπεδου.. για τα δε citroen ειναι σχεδον ολα απο μελη του greekcitroenclub που εγραφα και περιστασιακα γραφω.Thanks
ηθελα να το ρωτησω καιρο, και παντα το ξεχνουσα -
@ nonos & GGAB
Μην το συνεχίσετε άλλο -
-
κανενα προβλημα ειχες γενικα?
-
Να πω οτι δεν επαθα τιποτα ολα αυτα τα χρόνια θα ταν ψεματα, μπορω να πω όμως οτι ολα ηταν φυσιολογικες φθορες....δισκο πλατο για παραδειγμα δεν αλλαξα ποτε, αλλαξα καταλυτη ομως μες την χρονια που μας περασε! Αυτο που μου κακοφαινεται όμως, πάρα πολυ, είναι η ασχετοσύνη όσων δουλευουν μες τις αντιπροσωπίες, όσες φορες αντιμετώπισα πρόβλημα είναι απο δίκη τους αιτία, (αν δεις τα προηγούμενα ποστ μου θα καταλάβεις). Κατι περιεργο να ακουσεις και να πας στην αντιπροσωπία ή ενα δεν ξερω θα εισπράξεις ή θα θέλουν να σε αλλάξουν ενα σωρο πράγματα, που και πάλι δεν θα γνωρίζουν το γιατι και το πως, απλα αυτο θα τους υποδείξει ο υπολογιστης...εν παση περιπτώση δεν μετάνιωσα στιγμή που αγόρασα το Honda και αν αγοραζα αυτοκίνητο πάλι Honda θα έπερνα...το αγόρασα σε ηλικία 23 ετών με οτι αυτο συνεπάγεται και εφτασα 35 και το αυτοκίνητο δεν καίει σταγονα λαδάκι, μηχανικά μετά απο 400.000χλμ δουλεύει όπως την πρώτη μέρα που το αγόρασα, αν εξαιρέσουμε την οδική συμπεριφορά και λιγάκι το τιμόνι του ή μερικα τριξίματα που έχει....
-
την ενημερωμένη λίστα με τις 400 (!!) πλέον αναφορές μας στο topic θα τη βρείτε σε τρια μέρη λόγω του ότι πλέον δεν μπορούν να σηκωθούν σε μια σελίδα.
Μέρος 1ο: Από Alfa Romeo εως Ford
Μέρος 2ο: Από Honda εως Renault
Μέρος 3ο: Από Rover εως Volvoonce more ευχαριστώ όλους για τις ενημερώσεις / διορθώσεις και ιδιαιτέρως τον **nonos **
-
Που χαθηκες εσυ..!
Σου χουν ξεφυγει απο σελιδα 82 ενα audi a2 και ενα xsara picasso.. επισης στην αλλαγη σελιδας απο renault σε rover ενα renault εχει περαστει μετα τα rover.. α και κατι παυλες ξεκαρφωτες εκει που γραφεις.. π.χ. πολλαπλα-σιαστης.. Ετσι δλδ σε περιπτωση που θες να τα διορθωσεις..
+Suzuki sx4 4x4 1.6 2009 183,000km ,μονο αλλαγη πολλαπλασιαστη στις 174,000km με κοστος 250e...
-
Peugeot 404 (1600 c.c.)(1960): 90.000 χλμ., αλλαγή ελατηρίων (κινητήρα).
Fiat 124 (1200 c.c.)(1970): 80.000 χλμ., αλλαγή ελατηρίων (κινητήρα).
Fiat 131 Supermirafiori (1300 c.c.)(1979): 95.000 χλμ., αλλαγή ελατηρίων (κινητήρα).
Fiat 238 (1400 c.c.)(1978): 5.000 (πέντε χιλιάδες) χλμ., ρήγμα σε κύλινδρο.
VW 412 (1800 c.c. αερόψυκτο) (1975): 100.000 χλμ., αλλαγή ελατηρίων (κινητήρα).
Αudi V6 (2800 c.c.)(1997): 250.000 χλμ., τάπα κορμού κινητήρα.
Daihatsu Terios (1300 c.c.) (2000): 117.000 χλμ., πλανάρισμα-πρεσσάρισμα κυλινδροκεφαλής.
-
Ο χρήστης Tomario έγραψε:
Golf II 1.8 8V G60 (1991) το αποχωρίστηκα το 2003 με 170000 αφού το χάρηκα όσο κανένα άλλο, απροβλημάτιστο παρ όλη την τυπική συντήρηση και το ανελέητο κάψιμο.'Ηταν πεδίο προσωπικών δοκιμών.
-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
Peugeot 404 (1600 c.c.)(1960): 90.000 χλμ., αλλαγή ελατηρίων (κινητήρα).Fiat 124 (1200 c.c.)(1970): 80.000 χλμ., αλλαγή ελατηρίων (κινητήρα).
Fiat 131 Supermirafiori (1300 c.c.)(1979): 95.000 χλμ., αλλαγή ελατηρίων (κινητήρα).
Fiat 238 (1400 c.c.)(1978): 5.000 (πέντε χιλιάδες) χλμ., ρήγμα σε κύλινδρο.
VW 412 (1800 c.c. αερόψυκτο) (1975): 100.000 χλμ., αλλαγή ελατηρίων (κινητήρα).
Αudi V6 (2800 c.c.)(1997): 250.000 χλμ., τάπα κορμού κινητήρα.
Daihatsu Terios (1300 c.c.) (2000): 117.000 χλμ., πλανάρισμα-πρεσσάρισμα κυλινδροκεφαλής.
Εισαι λιγο καφτης οσο να πεις...
-
BMW 318is του 1996 280.000χλμ με ράγισμα κεφαλής στα 100.000χλμ. Επισκευάστηκε και κινείται ακόμα χωρίς προβλήματα από τότε.
-
Τυχερος εισαι αν δεν εχει βγαλει μια φορα αντλια βενζινης! Γενικοτερα πως τα εχει παει?
-
Ε σου λέει ράγισμα κεφαλής στα 100k km Χρήστο. Πόσο χειρότερο να γίνει;
-
Peugeot 106 1.1 , 498.000km
2 φορες φλατζα κεφαλης (240.000km, 365.000km) , 2 αντλιες βενζινης (165.000km, 332.000km) ,Ρουλεμαν τροχου (425.000km), Ημιαξονια (το ενα στις 425.000km ,το αλλο στις 493.000km), ρουλεμαν πισω αξονα-υστερουντες (472,000km) και καταλυτης. -
Αυτά άλλα αυτοκίνητα τα βγάζουν στις 100000χλμ οχι στις 165000+.
-
http://www.zougla.gr/automoto/news/arti ... eugeot-308
μα πως αντέχουν τοοοοσα πολλά χλμ;;;;αδιανόητο.....
-
Καλησπέρα Χρόνια Πολλά Καλό Πάσχα, είμαι κάτοχος ενός Nissan Primera P12 1.6 QGDE το οποιο έχει 354.000 χιλιόμετρα με την ίδια μηχανή, το αμάξι δουλεύει με υγραέριο εδώ και 180.000 χιλιόμετρα απο τα τέλη του 2011 που είχε εγκατασταθεί. Το αμάξι έχει παρουσιάσει τα εξής απο τον 07/2002 που αγοράστηκε καινούριο απο τον πατέρα μου:
-
Σαζμάν - Αυτή την στιγμή είμαι στο τρίτο μεταχειρισμένο σαζμάν μετρώντας απο τότε που άλλαξα το εργοστασιακό, το οποιο και αυτό παρουσίαζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα δεν παίρνει την 5η ταχύτητα , σε όλες τις άλλες ταχύτητες δουλεύει σωστά, μάλλον γρανάζια, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να επισκευαστεί η να ψάξω για 4η φορά να βρώ ένα άλλο σαζμάν ξανα και να πληρώνω πάλι την εργασία που χρειάζεται για την τοποθέτηση του....
-
Δισκοπλατό έχει αλλάξει 2-3 φορές πιο πρόσφατη αλλαγή του στις 344.000 χιλιόμετρα
-
Επισκευή στο καπάκι , αλλαγή μονο ελατηρίων απο όσο γνωρίζω και όχι πιστονιών στις 236.000 χιλιόμετρα, δεν γνωρίζω αν έγινε κάτι περαιτέρω τσιμουχάκια, οδηγοί βαλβίδων επειδή το οδηγούσε και το συντηρούσε ο πατέρας μου τότε και δεν έχω το βιβλίο σερβις του συνεργείου αυτού.
-
Πέρυσι στις 339.000 χιλιόμετρα και αφού με άφησε το αμάξι απο θερμοκρασία 2 φορές στην ΕΟ Αθηνών - Λαμίας την δύετερη φορά ήταν απο λάθος του μηχανικού στον οποιο είχα πρωτοπαέι το αμάξι γιατί ήξερα οτι εκεί το πήγαινε ο πατέρας μου πολλά χρόνια και ήταν ευχαριστημένος, ο οποιος μηχανικός έβαλε μικρότερη αντλία νερού και μου έκανε ξανά το ίδιο πρόβλημα εν κινήσει όταν ανέβασα ταχύτητα πάνω απο τα 120 χιλιόμετρα, η απάντηση του ήταν όταν τον κάλεσα και του είπα καλα τι έφτιαξες μου είπες το αμάξι, αφού μου πέταξε όλα τα νερά στον δρόμο και η θερμοκρασία πήγε τέρμα στην ένδειξη, μου λέει βάλε του νερό και πήγαινε το με 80 - 90 δεν θα πάθει τίποτα , φέρε το μου να το φτιάξω φυσικά και δεν το πήγα ξανά πίσω ούτε και τον πλήρωσα για την αλλαγή του ανταλλακτικού.
5.Σε άλλο συνεργείο πλεόν εγινε ρεκτιφιέ στο καπάκι, αλλαγή φλάντζας κεφαλής, καινούριο ψυγείο νερού, θερμοστάτης, και ένα γενικό σερβις συν τα λάδια του
-
Μερικές φορές και μονο όταν λειτουργεί με βενζίνη μου έπεφταν οι στροφές στο ρελαντί και έσβηνε το αμάξι , μου έχει τύχει σε στροφές, σε ευθείες , αλλά πάντα το ξεκινουσά και έπαιρνε ξανά κανονικά , μάλλον MAF αλλά έχει να το κάνει πολύ καιρό το πρόβλημα αυτό.
-
Το αμάξι δεν διάβαζε το κλειδί του και δεν μπορούσε να ξεκινήσει, αντικατάσταση πομπού κλειδιού, συν επισκεύη στην καλωδίωση της κεραίας του immo, προς το παρόν δουλεύει κανονικά.
Το αμάξι έχει κάνει ταξίδια, κυρίως δουλευόταν σε εθνικές οδούς και σε επαρχιακό οδικό δίκτυο σαφώς και θα έλεγε κανείς ότι έχει βγάλει τα λεφτά του , και σαν αμάξι , αλλα και σαν χρήση με υγραέριο , όμως ένώ αποδίδει ο κινητήρας καλά το πρόβλημα είναι εκτός απο μια μικροδιαρροή παραφλού στις ενώσεις του ψυγείου που δάκρυσε λίγο αντιψυκτικό, δεν έχω δει νέα σημάδια διαρροής , το αμάξι καίει λάδι όχι απλά τσιμπάει δηλαδή αν μπορούσα να μετρήσω σαν νούμερο θα έλεγα τουλάχιστον 0,5 λίτρα στα 500 χιλιόμετρα να πω περίπου, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά νέου μεταχειρισμένου αντίστοιχου κατηγορίας αμαξιού, και σαφώς το αμάξι ακόμα προς το παρόν μπορώ να το πουλήσω για τα χρήματα που αξίζει με βάση τα χιλιόμετρα του, τα προβλήματα του, και την κατάσταση του. Θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να μπώ ξανά στον κόπο να κάνω ανακατασκευή του κινητήρα, η απλά να πώ ότι το δίνω τώρα όσο ακόμα δουλεύει που μπορεί να μου αποφέρει και καποια χρήματα αυτά τα λίγα. Οι γνώμες σας και οι συμβουλές σας θα είναι πολύ χρήσιμες.
Ευχαριστώ
-
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
http://www.zougla.gr/automoto/news/article/den-spai-den-xalai-to-peugeot-308μα πως αντέχουν τοοοοσα πολλά χλμ;;;;αδιανόητο.....
Βγάλανε τα Πεζό 40.000 ή ακόμα και 120.000 χλμ! Μάλλον πως η ομάδα του Γκίνες κοιμάται όρθια.
-
Ο χρήστης Spyrosgtx3071r έγραψε:
...'Τζαπαν εγγυηση' οπως λετε εσεις οι κατοχοι....
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;