Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Στο υγραέριο πόσο είναι αυτή την στιγμή ο φόρος;αν πάμε όλοι στα 630 ευρω τον τόνο πως θα διαμορφωθούν οι τιμές;
Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα που λέει το LPG ως πιο οικολογικό καύσιμο έχει ευνοϊκότερη φορολόγιση από το diesel και τη βενζίνη; Μα ήδη στα 330e/MT νομίζω είμαστε ήδη στον πιο ακριβό φόρο στο LPG στην Ευρώπη αν δε κάνω λάθος. Δε θυμάστε το χαμό πριν 2-3 χρόνια όταν το αυξήσανε από 200 σε 330 που έδωσε μια αύξηση κατά 9 λεπτά; Κατά αναλογία, αν το πάνε στα 630 θα αυξηθεί κατά 20 λεπτά από τις τωρινές τιμες. Για το diesel το καταλαβαίνω, πως είναι δυνατόν να είμαστε μόνο στο μέσο όρο στη φορολογία του; Απαράδεκτο κράτος, έπρεπε ήδη να το έχει φτάσει στο θεό όπως στο LPG και τη βενζίνη. Πρέπει κάθε φορά να ανεβαίνουμε στο βάθρο των πιο ακριβών χωρών στη φορολόγηση, ας είμαστε και σε κάτι πρώτοι.
Πάντως εγώ δεν είπα ότι υπάρχει Ευρωπαϊκή οδηγία... Οπότε εν τέλει πόσο θα είναι η ψαλίδα του υγραερίου με την βενζίνη; αν προσθέσουμε στην 20% κατανάλωση..Δεν θα συμφέρει...Ούτε καν γι'αυτούς που έχουν κάνει ήδη την μετατροπή
Το 20%...δικο σου νουμερο αυθαίρετο;
Όχι αλλά γιατί το λες; διαφωνείς;
Όχι....που σημαινει οτι είσαι χρήστης υγραερίου στο αυτοκίνητο σου;
Εγώ, σαν χρήστης (σε 2 αυτοκίνητα μάλιστα), ναι διαφωνω στο 20% που λες.
Ναι είμαι χρήστης υγραερίου. Η θερμιδική διαφορά στην απόδοση μεταξύ βενζίνης και υγραερίου είναι ακόμα περισσότερο κοντά στο 27% αν δεν κάνω λάθος. Οπότε το 20% που λέω είναι μια πολύ καλή τιμή για να μην είναι φτωχό το μείγμα.
Αύτο θα στο επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε σοβαρός ασχολείται με το θέμα....
Ασε τα θερμοδυναμικα και τη φυσικη...τα καναμε στο λυκειο και το πανεπιστημιο.
Στην πραξη, για πες, σε τι αμάξι εχεις υγραέριο (και τα κυβικά αυτου); και τι συστημα υγραερίου? Με obd η χωρις; και με τι είδους μπεκ;
Τι κατανάλωση είχες με βενζίνη και τι με υγραέριο;
Σαν χρήστης λογικά θα τα ξέρεις όλα αυτά.
Εγώ τα ξέρω, στην πράξη ξαναλεω, όχι θεωρητικά με θερμοδυναμικες...σε fiat sedici 1.6 (με landirenzo) και hyundai getz 1.3 (με aeb).
20% πανω δεν έχει κανένα τους.