-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Αλλα μαλλον και αυτοι εχουν ελλιπη πληροφορηση.oxι, απλα αυτοι που αποφασιζουν αλλαζουν γνώμη καθε δευτερη μερα...
-
Και εσυ πριν γραψεις μην ακους τον πορτοσαλτε!
Ο,τι και αν παραγει η επιχειρηση που εργαζεσαι,υπηρεσιες η' αγαθα,στο αγοραστικο σου κοινο βρισκονται και οι δυ.
Αν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι ολα ειναι κυκλος και ο ενας πληρωνει και εχει αναγκη τον αλλο και οτι δεν υπαρχει το ''εγω σε πληρωνω ρε'' τοτε, πολλαπλασιαζεσαι μεσω... δαιρεσης.κοινως,εισαι αμοιβαδα.
Βρες στοιχεια για τον αριθμο των εμπορκων καταστηματων που εκλεισαν το 2011 που τους εκοψαν τον 13ο και 14ο μισθο. -
καλα δεν ακουσα τον Προτοσαλτε ουτε δουλευω στον ΣΚΑΙ.
Παιδια σαν και εμας μου το ειπαν που παιρνουν εναν κανονικο μισθο ...
μετα απο δυο μερες βγηκε ο υφυπουργος και λεει οτι προσπαθουν απο φετος να κανουν αλλαγες
Youtube Video -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Και εσυ πριν γραψεις μην ακους τον πορτοσαλτε!
Ο,τι και αν παραγει η επιχειρηση που εργαζεσαι,υπηρεσιες η' αγαθα,στο αγοραστικο σου κοινο βρισκονται και οι δυ.
Αν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι ολα ειναι κυκλος και ο ενας πληρωνει και εχει αναγκη τον αλλο και οτι δεν υπαρχει το ''εγω σε πληρωνω ρε'' τοτε, πολλαπλασιαζεσαι μεσω... δαιρεσης.κοινως,εισαι αμοιβαδα.
Βρες στοιχεια για τον αριθμο των εμπορκων καταστηματων που εκλεισαν το 2011 που τους εκοψαν τον 13ο και 14ο μισθο.εχει μια λογικη που λες αλλα σκεψου το λιγο αλλιως.
πληρωνεις 100 ευρω φορο για να πληρωθει ο δυ που θα ρθει στην επιχειρηση σου να αγορασει το χ προιον σου με 100 ευρωαν δεν υπηρχε αυτος δεν θα ειχες πληρωσει φορο, και δεν θα σου ειχε αγορασει αυτος το προιον.
ποιος βγαινει κερδισμενος ? -
Ο χρήστης drenie έγραψε:
καλα δεν ακουσα τον Προτοσαλτε ουτε δουλευω στον ΣΚΑΙ.Παιδια σαν και εμας μου το ειπαν που παιρνουν εναν κανονικο μισθο ...
μετα απο δυο μερες βγηκε ο υφυπουργος και λεει οτι προσπαθουν απο φετος να κανουν αλλαγες
Youtube VideoΔεν πηγαινε σε σενα
-
Δυστυχώς στην μπανανία που ζούμε δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό. Τα αυτοκίνητα είναι ο πιο εύκολος δρόμος για να μαζέψει το κράτος σίγουρα έσοδα. Με βάση αυτό, είναι βέβαιο ότι δεν θα κοιτάξουν να βρουν ένα πιο ορθολογικό και δίκαιο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας αλλά θα φέρουν αυτό που τους βολεύει για να καλύψουν τρύπες. Του χρόνου έχει ο Θεός.
Όσον αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα είναι κάτι σαν ιερή αγελάδα. Καλώς ή κακώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα οπότε μην περιμένετε εξοικονόμηση χρημάτων από περιστολή δαπανών (ή έστω εξορθολογισμό τους) σε αυτόν τον τομέα. Αντιθέτως χτυπάνε αλύπητα τον ιδιωτικό τομέα με απίστευτους φόρους μέχρι να εξοντώσουν τον μικρομεσαίο επαγγελματία. Ο οποίος αν δεν κλέψει αυτό το κράτος θα κλείσει τον επόμενο μήνα. Πώς να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο εισοδήματος με την απίστευτη προκαταβολή, το ασφαλιστικό του ταμείο, το ενοίκιο (και με τα ρέστα να ζήσει και την οικογένειά του)... Επίσης δεν είδα να κλαίει κανένας για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα και τις στρατιές των ανέργων που αυξάνονται καθημερινά ούτε άκουσα ποτέ ΔΥ α) να είναι ευχαριστημένος με αυτά που παίρνει β) να συμπαρασταθεί στον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα. -
Μαλιστα,δηλαδη θες να πεις οτι οι ιυ και οι δυ ειναι κατι σαν τα ορκ που φτιανονται σε διαφορετικα λαγουμια και ως εκ τουτου δεν εχουν διαπροσωπικες σχεσεις μεταξυ τους.δεν ειναι αδερφια,γονεις,συζυγοι,φιλοι κλπ οποτε και δεν συμπαραστεκεται κανεις στον αλλο η' δεν μας νοιαζει το κακο τους.
Οχι οτι εχεις και πολυ αδικο βεβαια.η αληθεια ειναι οτι ετσι που μας καθοδηγουν τα πληρωμενα μμε,σχεδον χαιρομαστε με την καταστροφη του αλλου.αλλωστε οι αλλοι φταινε για ολα! Ειναι χαρακτηριστικο της ρατσας μας το ''να ψοφησει η κατσικα του γειτονα''
Δεν ειναι τυχαιο που τοσα χρονια μνημονιο δεν αντιδραει κανεις.ολοι την παρτη τους κοιτανε.το συστημα απομονωνει λιγους λιγους,τους απαξιωνει και τους πηδα.εμεις χαιρομαστε.μετα αλλους κοκ.οταν ερθει η σειρα σου οι προηγουμενοι σηκωνουν το μεσαιο δαχτυλο και οι υπολοιποι χαιρονται.
Γενικα,δεν εχουμε ελπιδα....εχεις ιδεα ποσο εχουν περικοπει οι μισθοι των δυ?αυτων που λες ιερη αγελαδα?δεν μιλαμε για τα ρετιρε αλλα για τον απλο κοσμο.(θα νομιζετε στο τελος οτι ειμαι δυ )
Και εγω σε ρωταω,αν τους διωξουν ολους,η επιχειρηση σου θα ανθισει?
Οχι οτι ολα ειναι τελεια στο δημοσιο και δεν παιρνει βελτιωση,αλλα μηπως στον ιδιωτικο τομεα επικρατει η αξιοκρατια και ο επαγγελματισμος?χαχαχαΤελος παντων εχουμε βγει τελειως εκτος θεματος και σταματαω.
Επι του θεματος, αν κανουν αυτο που λενε για τα τελη και ριξουν το οριο των 99γρ,θα ειναι η δευτερη φορα που το κρατος λειτουργει σαν μαφια.η πρωτη ηταν με τους δασμους στα μεγαλα κυβικα.''παρτε κοροιδα'' και τα λεμε...
-
Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε. Σαφώς και πρέπει όλοι να νοιάζονται και για τους άλλους και όχι για τον εαυτούλη τους μόνο όπως συμβαίνει σήμερα. Δεν είπα να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ούτε να παίρνουν 400 ευρώ. Μισθολογικά βέβαια είναι κατά μέσο όρο σαφώς πιο πάνω από τον μέσο ιδιωτικό υπάλληλο που παλεύει όλη την ημέρα και δεν ξέρει πότε και αν θα πληρωθεί. Και από τον μικρομεσαίο επαγγελματία που χρωστάει παντού και δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Αυτό που θέλω είναι να λειτουργήσει το δημόσιο κάποια στιγμή σωστά. Δεν είναι δυνατόν να ξαναπροσλαμβάνονται οι επίορκοι ή να υπάρχει κόσμος που απλά κάθεται σε μια καρέκλα και περιμένει να πάει μεσημέρι για να φύγει. Όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα, ο καθένας στο μαγαζί του κάνει ότι γουστάρει (όσον αφορά αυτούς που θα προσλάβει, θα διώξει ή θα αναβαθμίσει). Δεν τον πληρώνω εγώ και εσύ όπως γίνεται με τους ΔΥ. Βέβαια τα τελευταία χρόνια μπαίνουν στο δημόσιο άνθρωποι αρκετά μορφωμένοι και με άλλη νοοτροπία αλλά τους περισσότερους τους διαβρώνει στην πορεία το σύστημα...
Όσον αφορά τα τέλη, κάπου διάβαζα ότι μάλλον θα αφήσουν το όριο των 99 και θα πληρώνουν όσα αυτοκίνητα είναι κάτω των 100 αλλά έχουν και μια εμπορική αξία πάνω από ένα όριο. Όλα είναι ανοιχτά, πρέπει να περιμένουμε να τα δούμε γραμμένα και ψηφισμένα. -
Το θέμα είναι το Δημόσιο να παρέχει σωστές υπηρεσίες και οι δυ να εξυπηρετούν τον κόσμο.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Βέβαια τα τελευταία χρόνια μπαίνουν στο δημόσιο άνθρωποι αρκετά μορφωμένοι και με άλλη νοοτροπία...Καλό...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το θέμα είναι το Δημόσιο να παρέχει σωστές υπηρεσίες και οι δυ να εξυπηρετούν τον κόσμο.Και άλλο καλό...
Όλο αστεία είστε σήμερα...
-
Απλά ας μην μπαίνουμε στην λογική του τσουβαλιάσματος. Ετσι μπορούμε να συμπεριλάβουμε όλες τις κατηγορίες επαγγελμάτων-ιδιοτήτων.
Δεν είναι όλοι οι ΔΥ τεμπέληδες
Δεν είναι όλοι οι άνεργοι άεργοι,
Δεν είναι όλοι οι ΙΥ κακοπληρωμένοι
Δεν είναι όλοι οι ελευθεροι επαγγελματίες λαμόγια κλπ. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το θέμα είναι το Δημόσιο να παρέχει σωστές υπηρεσίες και οι δυ να εξυπηρετούν τον κόσμο.
Και άλλο καλό...
Όλο αστεία είστε σήμερα...
-
Γιατι μπαινετε στο τρυπακι των υπαλληλων και οχι των εργοδοτων; Δλδ εγω που εχω μια επιχειρηση ιδιωτικη, αν ο υπευθυνος προσωπικου, μου προσλαβει 3 στοκους θα φταινε αυτοι οι 3 υπαλληλοι; Καθεστε και τα βαζετε με αυτους που ειδαν φως και μπηκαν και οχι με αυτους που ανοιξαν τις πορτες και βαζουν κοσμος και κοσμακη για να εχουν την εξουσια, την καρεκλα, να φτιαχνουν νομους για τους λιγους.
Ok. Αυριο φευγουν ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι. Τα λαμογια στην βουλη δλδ δεν θα βαλουν παλι οποιον βρουνε για να παρουν ψηφους; Οι διαμορφωτες της κουλτουρας που υπαρχει στο δημοσιο ειναι οι βαλτοι συνδικαλιστες και οι πολιτικοι. Οσοι ειστε ιδιωτικοι υπαλληλοι, αν ειχατε εναν προισταμενο που δεν σας ελεγχε, δεν θα χαβαλεδιαζατε; Αυτο κανουν και οσοι ειναι στα πανω κλιμακια του δημοσιου τομεα. Οποιος παει να εργαστει στον δημοσιο τομεα χαλαει τη σουπα. Και ξερετε γιατι χαλαει την σουπα; Γιατι πιανει τα λαυρακια που παιρνουν μιζες, προμηθειες, αδειες παρανομες, υπερωριες παρανομες. Χωρια που οι φωστηρες της βουλης επιτηδες εχουν κανει μια εγκυκλοπαιδεια απο νομους για να μην μπορει κανενας να βγαλει ακρη παρα μονον οσοι ειναι δικοι τους, για να κλεβουν. Μεσα σε αυτον τον κυκεωνα νομων, ρυθμισεων, εγκυκλιων κλπ, βαζουν τον δημοσιο υπαλληλο να βγαλει ακρη. Και αν το κανει, τρωει μια δυσμενη μεταθεση. Υπαρχει εφορια στην οποια εχουν πει στους υπαλληλους να μην ανοιξουν φακελους. Αντε εγω που ειμαι δ.υ (δεν ειμαι) να το κανω. Θα κυνηγαω κοτσιφια στην Ηπειρο. -
Ο δημοσιος υπαλληλος δεν αποδιδει γιατι αυτος που θεωρητικα τον ελεγχει δεν εχει σαν στοχο του το κερδος. Παντου οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν ειναι οι αποδοτικοτεροι υπαλληλοι. Σε ολες τις χωρες. Απλα στις αλλες χωρες δεν ειναι προνομιο να εισαι ΔΥ. Εδω ο Ελληνας μεγαλωνει με ονειρο του τη σιγουρια του δημοσιου. Η μονη λυση να μην ειναι προβλημα σε μια χωρα οι ΔΥ ειναι να ειναι οσο το δυνατον λιγοτεροι. Οι ακρως απαραιτητοι.
-
Η απλά να μην είναι μόνιμοι και να έχουν στόχους όπως γίνεται κα στον ιδιωτικό τομεα
-
Οντως οι Δημόσιοι σε πολλές περιπτώσεις δουλεύουν λιγότερο
Το βασικό όμως είναι ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει τραγικε΄ς συνθήκες εργασίαςκαι μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο (Κίνα) κλπ πάμε από το κακό στο χειρότερο
Ανεργοι στην Ευρώπη, Δουλειές στην Κίνα χωρίς περιβαντολλογικά όρια -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Βέβαια τα τελευταία χρόνια μπαίνουν στο δημόσιο άνθρωποι αρκετά μορφωμένοι και με άλλη νοοτροπία...
Καλό...
Αυτό είναι αλήθεια, για ρίξε μια ματιά στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ των τελευταίων ετών. Υπάρχουν πάρα πολλοί διδακτορικοί που χτυπάνε θέσεις. Όπως έγραψα και στο αρχικό μου ποστ σίγουρα και αυτοί κάποια στιγμή δεν θα δουλεύουν όπως την πρώτη μέρα που διορίστηκαν γιατί θα τους φάει το ίδιο το σύστημα. Άλλωστε έχει αποδειχτεί ότι όποιος προσπαθεί να κάνει την δουλειά του σωστά στο δημόσιο αργά ή γρήγορα του βάζουν χέρι (εντολή άνωθεν το λένε...) και καταντάει γραφικός.
Τέλος πάντων δεν είναι μόνο οι ΔΥ το πρόβλημα σε αυτή την χώρα. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις σε αρκετούς τομείς ώστε συνδυαστικά να πάμε μπροστά σαν κοινωνία. Αν δεν σπάσουν αυγά ομελέτα δεν γίνεται. -
Εγώ πάλι πιστεύω ότι όλα είναι θέμα παιδείας και όχι αν εργάζεσαι στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Πέρα από τις ιδιαιτερότητες του κάθε τομέα (μονιμότητα ή μη, εργασιακός μεσαίωνας στον ΙΤ κλπ) αν δεν το έχεις δεν δουλεύεις. Καλά κάνουμε και βρίζουμε όλοι το δημόσιο, αλλά στον ιδιωτικό τομέα τι γίνεται? Έχω πάμπολλα παραδείγματα κάκιστης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα χρειαζόμουν σελίδες να αναφέρω....όπως βέβαια και για το δημόσιο. Οπότε το πράμα είναι απλό....αν είσαι γαιδούρι όπου και να πας να δουλέψεις απλά δεν θα δουλέψεις.
-
Το θέμα αφορά το θεσμό των τελών κυκλοφορίας, για ποιο λόγο δημιουργήθηκε, τους λόγους που αυξάνονται διαρκώς και εν΄τέλει που πάνε τα λεφτά των τελών κυκλοφορίας.
Επίσης εγώ βάζω και άλλο ένα θέμα.
Γιατί να είναι υποχρεωτική η πληρωμή τους προς το δημόσιο;Και γιατί να μην έχω την δυνατότητα να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας σε μία ιδιωτική εταιρεία η οποία θα μπορεί να ανταποδώσει προσωπικά ή γενικά κάποιες αληθινές υπηρεσίες; Π.χ. υγείας ή συντήρησης οδικού δικτύου κλπ...κλπ...
Το δημόσιο τι ακριβώς προσφέρει;
Τέλη κυκλοφορίας