-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Για αερονομια,στρατονομια,ναυτονομια ειναι απλο.. κεντρο κανα μηνα τυπικα και μετα 6-7 βδομαδες πολυ δυνατο γ@μησακι εξω απο την Καρδιτσα που πανε ολοι αυτοι... μετα ομως στον τοπο διαμονης σου πιθανα και αραχτη και λαϊτ γενικα.Απο προεδρικη φρουρα, καλυτερο νομιζω παντως... Επειδη εισαι ψηλος θα προσπαθησουν να σε τσιμπησουν... ή μεσα στον οχλο γονατιζεις λιγο να φαινεσαι κοντυτερος ή αν σας συγκεντρωσουν σε εστιατοριο για την επιλογη την κανεις με ελαφρα πηδηματακια προς αυτους που κοβονται.. κατσε και κατω ,πες και οτι ζαλιζεται ορθιος πολλες ωρες.. γενικα κανε οτι μπορεις να το αποφυγεις.. α και δικια μου πατεντα αν θες, χτυπα χενα στο λαιμο-εμφανες σημειο.. στη προεδρικη φρουρα απαγορευονται τα εμφανη τατουαζ!!Ο οδηγος δεν ειναι αυτο που φανταζεσαι.. συνηθως οι βυσματικοι γινονται οδηγοι διοικητη ,ταξιαρχου.. αυτοι και κοιμουνται εξω που σημαινει σπιτι τους αν ειναι ντοπιοι ή σε αλλο στρατοπεδο στην πολη που πανε το στελεχος και ειναι πιθανα και εξοδουχοι απο τη στιγμη που φευγουν με το στελεχος απο το στρατοπεδο..Αυτοι καβαλανε απο e36,c180,w124,c5 μεχρι και τελευταια Octavia 5 τουρμπατα.. και παλια mondeo-almera.. και κινουνται με ταχυτητες αυτοφορου στις εθνικες πιθανα με εντολη αυτου που ειναι στο δεξι καθισμα.. αυτοι ειναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ.. τυπικη υπηρεσια οδηγου (οδηγος σταγιερ, καναδεζας εντωμεταξυ οχι ΙΧ...) ειναι 'πηγαινε τους εξοδουχους πυλη' ,'πανε φερε τους εξοδουχους απο την πυλη' , 'πανε φερε νυχτιατικα την εξωτερικη εφοδο' ,' τρεχα βαλτο μπρος επειδη εμεινε απο μπαταρια' , πανε-ελα αυθημερον με την καναδεζα 300km για μια μαλακια και μετα υπηρεσια καπακι και αλλα τετοια... επισης στανταρ αν παρεις εκπαιδευση οδηγου θα πας πανω απο ενα μηνα μετα το κεντρο στη Σπαρτη (με επιφυλαξη επειδη εισαι αεροπορια ομως )
Τα μονα πτυχια-διπλωματα που πραγματικα μετρανε στο στρατο και μπορεις να εχεις ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ για πιο καλη θητεια ειναι μηχανολογου/αεροναυπηγου (επιλογη στο Τεχνικο Σωμα και αν εισαι ψαγμενος -εχεις γνωση των μοναδων των στρατοπεδων των συγκεκριμενων επιλεγεις Ζωαρα απο τις λιγες ) ,ηλεκτρολογου μηχανικου (Γεπιτες ) ,αρχιτεκτονικης (επιλογη στο Μηχανικο Σωμα) μαγειρα ,ιατρικης,φυσικοθεραπειας (δικοπο μαχαιρι, αν εχει η μοναδα αλλους 2 μαγειρες,γιατρους παιζεις μια-δυο ,αν εισαι ο μονος εμπλοκαρα ) και σιγουρα κατι θα ξεχναω.
Νονε ευχαριστω για τις παρατηρησεις , οντως ετσι ειναι , απλα γνωστο μου τον επελεξαν αερονομια με το ζορι (τους εριξε ακυρο στην επιλογη ) αλλα και παλι τον επελεξαν... ειναι απλα 1.85 χωρις πτυχια και τετοια... τωρα θα δειξει τι να πω...μαλλον δεν εξαρταται απο εμενα... παντως κανει ζωαρα καθε μερα τον βλεπω εξω στην πολη που ειμαστε...
Για τον οδηγο οντως το ξερω οτι οδηγας τα σαπια Ελβο και τετοια , αλλα και παλι νομιζω καλυτερα βολτες με τα 4κινητα mercedes παρα σκοπετο θαλαμοφυλικια και μπιφτεκια μεχρι να απολυθω ..... ασε που παιζει 'βρωμα' οτι στο στρατοπεδο που αν με φερουν και ειμαι κοντα στο σπιτι μου δεν οδηγανε καν οχηματα οι φανταροι... οποτε χαλαρα...αλλα οπως ειπα δεν εξαρταται απο εμενα μαλλον, αν και θα δηλωσω οδηγος για ειδικοτητα μπας και .. εχω διπλωμα μηχανης και αυτοκινητου οποτε ειμαι σκληρος -
Ποινή φυλάκισης αντιμετωπίζουν οι νεοσύλλεκτοι για τον 'αλβανικό αετό'
Το ερωτημα ειναι,γιατι τους υποχρεωνουν να κανουν θητεια στον ΕΣ ολους αυτους
-
Άντε παιδιά και σε λίγα χρόνια θα δούμε και τζιχαντιστές νεοσύλλεκτους!
Καμμιά φορά σε αυτά τα θέματα ζηλεύω απίστευτα την Τουρκία. -
+1
αν ειχε γινει αυτο στην τουρκια θα υπηρχε μονο η φοτο απο αυτους τους μαγκες -
Αλλο και αυτο..
https://www.reader.gr/news/koinonia/kle ... osyllektoi -
Τι προσέφεραν τα ΚΕΝ που δεν μπορεί να γίνει στην μονάδα δηλαδή; Εγκλιματισμός - παρέλαση - προστάγματα τα μαθαίνεις σε 1 εβδομάδα και στην μονάδα σου. Δεν υπάρχει λόγος να ταξιδεύεις την μισή Ελλάδα για να μείνεις έναν μήνα στο κέντρο που δεν κάνεις τίποτα. Καλύτερα κατευθείαν στις μονάδες και μετά τον μήνα ΣΠΕΝ
-
Το γράφω εδώ το σχόλιο επειδή είναι πιο σχετικό το θέμα .
Θέμα : ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΔ .
Μετά από 35+ χρόνια αντιμετώπισα το θέμα Στρατιωτική Θητεία σαν πατέρας στρατεύσιμου και με την θητεία φίλων του γιού μου και γιών φίλων μου .
Η θητεία τις δεκαετίες από το 1974 μέχρι το 1990 είχε λογική να υπάρχει κόσμος παντού . Υπήρχε και κόσμος τότε αφού κάθε χρόνο μετά το 50 γεννιόνταν πάνω από 130.000 αγόρια .
Ετσι με θητεία που τα πρώτα χρόνια μετά την μεταπολίτευση ήταν 32/34/36 μήνες μετά το 80 κατέβηκε σε 22/24/26 και συνέχισε να κατεβαίνει με αργούς ρυθμούς , το προσωπικό των στρατευσίμων ήταν πολλά άτομα .
Αλλά και τα όπλα ήθελαν πολλά άτομα , όπως και τα πλοία .
3-4 δεκαετίες μετά πολλά έχουν αλλάξει . Δεν θα πω τι , όλοι ξέρουμε 5 πράγματα και για τα υπόλοιπα δεν είμαι ειδικός .
Σήμερα τα παιδιά κάνουν 9-12 μήνες άχρηστη θητεία , που θα πρέπει να αλλάξει αμέσως . Οχι όμως με την λογική στρατόκαυλων και απόστρατων με αύξηση της θητείας , αλλά με εντελώς άλλο τρόπο .
Αρχικά ο στρατός θα πρέπει να γίνει επαγγελματικός και αυστηρός ως προς τους μονίμους . Οι ΕΔ δεν είναι ΔΕΚΟ για ξύσιμο και τάβλι . Δεν μπορεί να βλέπω υπαξιωματικούς και κατώτερους μάχιμους αξιωματικούς που να είναι υπέρβαροι . Για μένα αυτή η εμφάνιση είναι λόγος απόταξης . Θα πρέπει να υπάρχουν πολύ αυστηροί όροι για την φυσική κατάσταση όσων είναι κάτω των 35 και αυστηροί όσων είναι κάτω των 45 ετών .
Θα πρέπει να οριστούν σοβαρές κατηγορίες ΕΠΟΠ και ΕΜΘ που αφ΄ ενός να καλύπτουν τα κενά του στρατεύματος και αφ΄ετέρου να υπάρχουν επαγγελματίες στα όπλα τα οποία απαιτούν ειδικούς χειρισμούς .
Ως προς τους κληρωτούς η θητεία θα πρέπει να αλλάξει μορφή . Θα πρέπει να προτείνεται να γίνεται στα 18-19 εκτός κάποιων εξαιρέσεων και θα πρέπει να είναι 4 μήνες .
Αλλά 4 μήνες εντελώς κλεισμένοι μέσα . Χωρίς καμία έξοδο μέχρι τις τελευταίες 15 μέρες , όπου θα έχουν έξοδο το προτελευταίο ΣΚ και καθημερινή την τελευταία εβδομάδα .
Οι πρώτες 15 μέρες θα είναι προπαίδευση και εσωτερική ορκωμοσία , οι επόμενες 15 μέρες γενική εκπαίδευση μέσα στο κέντρο προπαίδευσης και μετά οι άλλοι 3 μήνες θα είναι εκπαίδευση σε μονάδα σε 1-2 ειδικότητες .
Με αυτό τον τρόπο , δεν θα υπάρχουν πιέσεις για μέσα , εξόδους , κοντά , μακρυά κλπ .
Αν κάποιος 18-19 έχει περάσει σε κάποια σχολή , θα είναι υποχρεωμένη η σχολή να τον βοηθήσει να καλύψει το χαμένο εξάμηνο μέσα στην διάρκεια των σπουδών του .
Οι έφεδροι θα καλούνται 1 εβδομάδα κάθε χρόνο μέχρι τα 30 τους για εκπαίδευση και 1 εβδομάδα κάθε δύο χρόνια για τους 30-40 . Ουσιαστικά άλλες 15 εβδομάδες , δηλαδή 3,5 μήνες συνολικά , οπότε απλά η σημερινή θητεία σπάει σε βάθος χρόνου και γίνεται χρήσιμη και όχι οι φαντάροι να είναι υπηρέτες αργόσχολων και υπέρβαρων μονίμων .
Με τα σημερινά δεδομένα και την γραφειοκρατία κάποιος πρέπει να κόψει για παράδειγμα την αναβολή τον Ιούλιο για να τον πάρουν τον Νοέμβριο , να απολυθεί τον επόμενο Νοέμβριο αν μιλάμε για ναυτικό και να ψάχνει για το μέλλον του ουσιαστικά με 2 χρόνια χαμένα .
Για παράδειγμα κάποιος ρισκάρει να κόψει την αναβολή μέχρι το τέλος Ιουλίου 2020, ακόμα και αν δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα για να ξέρει ότι πήρε πτυχίο . Θα πάει μέσα τον Νοέμβριο του 2020 και θα απολυθεί από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2021 . Αν θέλει να κάνει μεταπτυχιακό και είναι τυχερός και συνεργάσιμοι αυτοί και τελειώσει τον Σεπτέμβριο θα προλάβει . Αν είναι ναύτης , πάει για τον Σεπτέμβριο του 2022 να ξεκινήσει .
Γενικά για αυτή την εποχή με τις λίγες γεννήσεις λογικές ότι έχουμε τους φαντάρους για γκαρσόνια , αχθοφόρους και για να βγάζουν την δουλειά ενώ οι μόνιμοι απλά παίρνουν κιλά , είναι εντελώς απαράδεκτο .
Επειδή τα τελευταία χρόνια οι στρατιωτικές σχολές μάζεψαν κόσμο που έγραψαν καλά για να έχουν μισθό από την πρώτη μέρα , κάποιος θα πρέπει να τους ενημερώσει ότι αυτή την δουλειά πρέπει να την αγαπάς .
Μεταφέρθηκε σε πιο σχετικό Θέμα. [Mod]
-
Όντως ανάλογα με το επάγγελμα, το timing της θητείας παίζει σημαντικό ρόλο. Εγώ πχ ίσως να κέρδισα και πάνω από ετος σε σχέση με άντρες συναδέλφους, αφού μόλις διαπίστωσα πως έβγαζες τότε άδεια διδασκαλίας με ένα συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων και τη διπλωματική, τα ρύθμισα έτσι ώστε να φύγω τέλη Αυγούστου και να γυρίσω ένα χρόνο μετά, έτοιμος για δουλειά και με 8 μαθηματακια ακόμα. Βέβαια ήταν terra incognita η σχολή αφού όλοι οι γνωστοί είχαν φύγει...
Άσχετο: Η απάντηση στην ερώτηση του πρώτου ποστ της σελίδας ειναι Μπεβερανο, τώρα για ποια τυχερά λέτε στο 211...εκτός αν ήσουν κτηνοβατης, οποτε:
[YouTube]_nuGI-A5wck[/YouTube]
Δε θα ξεχάσω ποτέ μια φρουρά που είναι όλοι μαζεμένοι, και μπουκαρει ενα κοπάδι προβατα στο χώρο. Δίνει τη λύση νέος εποπstar που με τα κατάλληλα σφυρίγματα τα μαζεύει και τα απόμακρυνει και καθώς γύριζε κράταγε το g3 πίσω από το σβέρκο σαν γκλίτσα. Μιλάμε για ΤΟ κλάμα...
-
Καλησπέρα
Σε λίγες μέρες πάω τπεν και είμαι πολύ αγχωμένος
Έχω ακούσει ότι δεν μπορείς να έχεις κινητό οκες τις ώρες και να επικοινωνείς με τους δικούς σου
Επιπλέον ξέρετε τι ασκήσεις θα κάνουμε
Σας ευχαριστω πολύ -
@john2023-0 said in Περί Θητείας [#3]:
Καλησπέρα
Έχω ακούσει ότι δεν μπορείς να έχεις κινητό οκες τις ώρες και να επικοινωνείς με τους δικούς σου
Σας ευχαριστω πολύΜε το συμπάθειο, αν δεν θέλεις να μας τρολάρεις πας στρατό και όχι εκδρομή. Βεβαίως και είναι απαγορευτικά τα κινητά γιατί αποκαλύπτουν θέση και πληροφορίες σε κάθε "ενδιαφερόμενο". Σε αντίστοιχη περίπτωση τα Χριστούγεννα ένα στρατόπεδο Ρώσων έφαγε έναν πύραυλο στο κεφάλι (σκοτώθηκαν καμιά 100στή) αφού είχαν αποκαλυφθεί από τα κινητά τους το ότι εκεί υπήρχε λαός μαζεμένος. Φαντάζομαι τα ίδια θα έαθαν και ουκρανοί μέχρι να "μάθουν"...
Για ασκήσεις τι να σου πω, φαντάζομαι τις προβλεπόμενες αλλά δεν καταλαβαίνω κιόλας σε τι σε ανησυχεί αυτό. -
Μπες στα σάιτ περί θητείας και θα τα μάθεις όλα.
Υπάρχουν κινητά απλά χωρίς κάμερα και τέτοιο μπορείς να έχεις μαζί σου.
Για τις ασκήσεις, ως γνωστόν, θα πήξεις...
Αλλά θα τις περάσεις όπως τις πέρασαν όλοι... -
Σιγά τις ασκήσεις που γίνονται ρε παιδιά…ας πάει να πάρει ένα πεντόκιλο rexona, θα του χρειαστεί περισσότερο από όλα…
-
@john2023-0 said in Περί Θητείας [#3]:
Καλησπέρα
Σας ευχαριστω πολύΟ γιος μου πηγε πριν 7 μηνες, ειναι στα τελειωματα πλεον σε παραμεθοριο. Ολα τα εχεις και ειναι πλεον πολυ κυριλα οι συνθηκες. Το κινητο στο παιρνουν μολις παρουσιαστεις αλλα στο δινουν λιγες ωρες αργοτερα. Γενικα οι συνθηκες ειναι πλεον πανευκολες, οι ασκησεις ελαχιστες και μονο το πρωινο ξυπνημα θα σε ενοχλησει. Ακομη και εξοδο θα εχεις πριν την ορκωμοσια αλλα και τεραστιες αγραφες αδειες ορκωμοσιας, χριστουγεννων και πασχα. Η εκπαιδευση διαρκει 3 βδομαδες και ειναι μετα την ορκωμοσία, αλλα μην σκεφτεσαι κατι δυσκολο, της πλακας ειναι
Θα κανεις φιλους, θα γνωρισεις χαρακτηρες και θα περασεις καλα. Οκ, οι μονιμοι ενα προβληματακι το εχουν και περνανε ενα απιστευτο πνευμα τεμπελιας και ραχατιου αλλα το ξεπερνας. -
Mόνο η κάμερα είναι πρόβλημα;
-
Κανείς δεν πρόσεξε μάλλον ότι το παλικάρι θα πάει ΤΠΕΝ και άρα δεν είναι νεοσύλλεκτος, αλλά αρχίσατε ιστορίες από την Κρύπτη.
-
@realzeus said in Περί Θητείας [#3]:
Κανείς δεν πρόσεξε μάλλον ότι το παλικάρι θα πάει ΤΠΕΝ και άρα δεν είναι νεοσύλλεκτος, αλλά αρχίσατε ιστορίες από την Κρύπτη.
τι ειναι τπεν και γιατι να το ξερει καποιος?
γενικα αυτο με τα αρχικα γραμματα πολυ μου τη δινει....
ζνχ ο αλλος, τεπ ο αλλος, τπεν και δεν συμμαζευεται -
ΤΠΕΝ (Τμήμα Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων) ονομάζουν στις Ειδ. Δυν. αυτό που στον Υπόλοιπο Ε.Σ. ονομάζουμε ΣΠΕΝ (Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων). Ουσιαστικά είναι εκπαίδευση εξειδίκευσης, μετά την βασική. Στις Ε.Δ. τα πάντα είναι με αρκτικόλεξα, σε όλες τις χώρες. Αν είναι να λες όλη τη φράση ξημερώνει...
Περί Θητείας [#3]