-
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Όπως έχω αναφέρει σε άλλα topics έχω ένα Renault Clio 1.200 μοντέλο 2002.
Οδηγάω σχεδόν ένα χρόνο.Το εν λόγω αυτοκίνητο ανήκει σε μέλος της οικογένειάς μου και όχι σε εμένα,απλώς το χρησιμοποιώ.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτό το αμάξι,ειδικά σε θέματα ποιότητας υλικών,αξιοπιστίας,χώρων,εξοπλισμού κλπ.
Σκεφτόμουν για αγορά ενός μικρού μεταχειρισμένου με λίγα λεφτά όπως το 3ης γενιάς VW Polo,το 2ης και το 3ης γενιάς Opel Corsa,το τελευταίο Toyota Starlet κλπ που έχουν βγει από όσο γνωρίζω στιβαρά και αξιόπιστα.
Οι φίλοι μου,οι φίλες μου και οι άνθρωποι από την οικογένειά μου μου λένε ότι είναι καλύτερα να κρατήσω το Renault και όταν αργότερα ξεμπερδέψω με σπουδές στρατό κλπ(δεν έχω τελειώσει τίποτα από τα 2,μόνο τεχνικό λύκειο)να πάρω ένα καινούριο ή ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο Opel,Toyota,Honda,VW κλπ κλπ και να μην μπλέξω με σαράβαλα πιο παλιά από το Clio,με παραπάνω χιλιόμετρα και διάφορα άλλα πχ να είναι τρακαρισμένα και να έχουν μπει σε καλίμπρα.
Εσάς ποιά είναι η γνώμη σας?Να κρατήσω το Clio και να το φτιάξω όπως θέλω και μετά από κάποια χρόνια να το δώσω για κυκλοφορία ή ανταλλακτικά ή απόσυρση και να πάρω κάτι καλό τότε ή να πάρω ένα μεταχειρισμένο τώρα? -
Οδηγάω σχεδόν ένα χρόνο.Το εν λόγω αυτοκίνητο ανήκει σε μέλος της οικογένειάς μου και όχι σε εμένα,απλώς το χρησιμοποιώ.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτό το αμάξι,ειδικά σε θέματα ποιότητας υλικών,αξιοπιστίας,χώρων,εξοπλισμού κλπ.
Σκεφτόμουν για αγορά ενός μικρού μεταχειρισμένου με λίγα λεφτά όπως το 3ης γενιάς VW Polo,το 2ης και το 3ης γενιάς Opel Corsa,το τελευταίο Toyota Starlet κλπ που έχουν βγει από όσο γνωρίζω στιβαρά και αξιόπιστα.
Οι φίλοι μου,οι φίλες μου και οι άνθρωποι από την οικογένειά μου μου λένε ότι είναι καλύτερα να κρατήσω το Renault και όταν αργότερα ξεμπερδέψω με σπουδές στρατό κλπ(δεν έχω τελειώσει τίποτα από τα 2,μόνο τεχνικό λύκειο)να πάρω ένα καινούριο ή ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο Opel,Toyota,Honda,VW κλπ κλπ και να μην μπλέξω με σαράβαλα πιο παλιά από το Clio,με παραπάνω χιλιόμετρα και διάφορα άλλα πχ να είναι τρακαρισμένα και να έχουν μπει σε καλίμπρα.
Εσάς ποιά είναι η γνώμη σας?Να κρατήσω το Clio και να το φτιάξω όπως θέλω και μετά από κάποια χρόνια να το δώσω για κυκλοφορία ή ανταλλακτικά ή απόσυρση και να πάρω κάτι καλό τότε ή να πάρω ένα μεταχειρισμένο τώρα? -
Τίποτα από τα δύο. Κράτα το μέχρι να αφήσει τα κόκαλά του αλλά μην του ρίχνεις λεφτά παρά μόνο για να τσουλάει στο δρόμο με ασφάλεια. Τίποτα άλλο. Μετά βλέπεις τι θα πάρεις. Ποιός ξέρει,μπορεί να βγάλεις κάμποσα χρόνια.
-
Καλα σου λένε οι φιλοι και η οικογένεια σου. Κρατά το ασφαλές αυτο που έχεις και ασε ακομα τος αλλαγές.
-
Είναι μεγάλο ρίσκο η αγορά ενός μεταχειρισμένου για τα κριτήρια που θέτεις. Ειδικά για το θέμα της αξιοπιστίας, ενδέχεται το μεταχειρισμένο που θα πάρεις να βγει χειρότερο... Μιλάς για μεταχειρισμένα πολλών χρόνων και με πιθανώς εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Καλύτερα να κρατήσεις το clio όσο πάει και όταν μπορέσεις αργότερα να πάρεις ένα καινούργιο ή ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο. Έτσι θα αποκτήσεις ένα πραγματικά καλύτερο αυτοκίνητο στους τομείς που πάσχει τώρα το renault και θα πιάσουν πραγματικά τόπο τα λεφτά που θα διαθέσεις.
-
Παίδες όταν λέω αλλαγές εννοώ απλά πράγματα πχ να του αλλάξω radio-cd( γιατί το εργοστασιακό τα παίζει σιγά-σιγά ),να του βάλω 2 ηχεία πίσω που δεν έχει,να του βγάλω τις σιδερένιες ζάντες με τα τάσια και να του βάλω αλουμινένιες,άντε και στη χειρότερη να του αλλάξω εξάτμιση και να αντικαταστήσω το φιλτροκούτι με φιλτροχοάνη ή σκούπα.Τίποτα παραπάνω.
Ευχαριστώ πάντως για τις γνώμες σας και μάλλον αυτό θα είναι και το σωστό,γιατί με τα παλιά αυτοκίνητα δεν ξέρεις.
Έτσι για την ιστορία,ένας γνωστός μου πούλαγε ένα Seat Ibiza του 1996 600 ευρώ.Έμαθα όμως από έναν κοινό μας γνωστό ότι το εν λόγω αμάξι είχε τρακάρει άσχημα και είχε κοπεί το σασί και μπήκε στην καλίμπρα και επισκευάστηκε εκ νέου,γι'αυτό το έδινε τόσο φτηνά.Άντε να πέσεις σε κάτι τέτοιο χωρίς να το ξέρεις.
Να αναφέρω για το τέλος ότι το Clio,παρά το ότι είναι 12 χρονών έχει μόνο 60.000 χιλιόμετρα γιατί δεν χρησιμοποιούνταν πολύ.Από τεχνικής πλευράς,εκτός από ιμάντα εκκεντροφόρου-αντλία νερού που όσο απίστευτο και αν είναι,12 χρόνια δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ και 3-4 ψιλοπραγματάκια που με 200 ευρώ το πολύ τα φτιάχνεις,είναι σε πολύ καλή κατάσταση.ΟΚ,μέσα έχουν ξεβάψει κάποια πλαστικά,έχει σκιστεί η φούσκα/φισούνα του λεβιέ και έχει σπάσει και το πλαστικό που την στερεώνει στη βάση της αλλά απ'έξω εκτός από μια γρατζουνιά είναι σαν καινούριο.
Κάθε άλλη γνώμη δεκτή
-
Κράτα το αυτοκίνητό σου που είναι πολύ καλό από άποψη συμπεριφοράς και ασφάλειας και διόρθωσε μόνο όσα προβληματάκια σε ενοχλούν. Ειδικά η σκέψη για το Starlet είναι αυτοκτονική...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κράτα το αυτοκίνητό σου που είναι πολύ καλό από άποψη συμπεριφοράς και ασφάλειας και διόρθωσε μόνο όσα προβληματάκια σε ενοχλούν. Ειδικά η σκέψη για το Starlet είναι αυτοκτονική...Αυτοκτονική?ίσα ίσα για τα Starlet έχω ακούσει καλά λόγια.Για το τελευταίο που έβγαινε από το 1996 ως το 1999 νομίζω όχι και τόσο καλά αλλά για τα πισωκίνητα 1978 μέχρι 1984 και τις 2 πρώτες γενιές προσθιοκίνητων 1984 μέχρι 1990 και 1990 μέχρι 1996 έχω ακούσει τα καλύτερα.
Δεν παύουν όμως να είναι παλιά ( μην πω αρχαία ) με ότι αυτό συνεπάγεται σε εξοπλισμό,άνεση,ασφάλεια κλπ...
-
Καλά λόγια για τους κουβάδες που υποστρέφουν ακόμα και στο παρκάρισμα;
-
Καλά λόγια για τους κουβάδες που υποστρέφουν ακόμα και στο παρκάρισμα;Από πλευράς 'δεν σπάει-δεν χαλάει'...Για την οδική συμπεριφορά τους όμως δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα,ισχύει...
-
Το σημαντικότερο πράγμα σε ένα αυτοκίνητο είναι οι επιδόσεις και η οδική συμπεριφορά. Αυτά σε κρατάνε ασφαλή στον δρόμο. Τι να το κάνω το αθάνατο Στάρλετ αν είναι να κάνω διαθήκη κάθε φορά που μπαίνω μέσα;
-
Το σημαντικότερο πράγμα σε ένα αυτοκίνητο είναι οι επιδόσεις και η οδική συμπεριφορά. Αυτά σε κρατάνε ασφαλή στον δρόμο. Τι να το κάνω το αθάνατο Στάρλετ αν είναι να κάνω διαθήκη κάθε φορά που μπαίνω μέσα;Σωστό αλλά παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα.Ωραία,το Clio έχει καλή οδική συμπεριφορά,στρίβει,φρενάρει κλπ.Όταν όμως μπαίνεις μέσα στην καμπίνα και είναι όλα τόσο 'τσίπικα' (φτηνιάρικα) και ψεύτικα και έχεις την αίσθηση ότι οι διακόπτες θα σου μείνουν στα χέρια,τα υφάσματα/δέρματα θα ξεχειλώσουν κλπ,δεν αισθάνεσαι κάπως άβολα?Η αν πχ κάθε τόσο καίγεται ένας πολλαπλασιαστής ή χαλάει το immobilizer ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο,δεν αισθάνεσαι άβολα που πρέπει να πληρώνεις τα άντερά σου?Εγώ προσωπικά και στις 2 περιπτώσεις αισθάνομαι κάπως.
Κακά τα ψέματα,τα μόνα αυτοκίνητα που έχουν το όλο πακέτο και δεν υστερούν κάπου σημαντικά είναι τα Γερμανικά και κάτι άλλα που δεν είναι καθαρόαιμα Γερμανικά αλλά έχουν σχέση με Γερμανία όπως Ford,Skoda και Seat αλλά είναι τσιμπημένες οι τιμές τους.Όμως,όπως λέει και το ρητό,ότι πληρώνεις παίρνεις.
Υ.Γ.Δεν σημαίνει ότι τα Γερμανικά είναι αθάνατα,αλλά σίγουρα έχουν καλύτερη ποιότητα και αξιοπιστία από Γάλλους και Ιταλούς αλλά και καλύτερη άνεση,ασφάλεια και οδική συμπεριφορά από Ασιάτες και δεν υστερούν κάπου.Είναι όμως θέμα τύχης.Έχω ακούσει κάτοχο VW και κάτοχο Toyota να έχουν πληρώσει μια περιουσία για επισκευές και κάτοχο Fiat εκτός από κάτι καμμένες λάμπες να μην του έχει βγάλει κάτι άλλο και να είναι ευχαριστημένος.
-
Τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου μάλλον. Ναι είναι εκνευριστικό να έχεις βλάβες. Όμως ποιός σου είπε ότι τα γερμανικά δεν έχουν; Είναι από τα πιο ζημιάρικα. Και το λέω εγώ έχοντας 2 γερμανικά αυτοκίνητα. Το θέμα των πλαστικών επίσης είναι παρεξηγημένο. Πολλές φορές τα πλαστικά φαίνονται ποιοτικά όταν είναι καινούρια αλλά γερνάνε πολύ άσχημα. Παράδειγμα το Golf 4 που μετά από μερικά χρόνια αρχίζει και διαλύεται σαν Lego!
-
Να κρατήσεις αυτό που έχεις και να μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι αν πάρεις άλλο μεταχειρισμένο όλα θα είναι καλά.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Να κρατήσεις αυτό που έχεις και να μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι αν πάρεις άλλο μεταχειρισμένο όλα θα είναι καλά.Δηλαδή από όσο κατάλαβα μου λέτε όλοι να κρατήσω το Clio όσο με βγάλει και όταν ξεμπερδέψω με τις σπουδές,το φανταρικό κλπ να πάρω ένα καινούριο ή ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο(3-4 χρονών maximum) και να μην μπλέξω με αυτοκίνητα 15ετίας και βάλε,ακόμα και αν στην εποχή τους θεωρούνταν πιο ποιοτικά και αξιόπιστα από τα Renault.
Εμένα όμως με προβληματίζει και κάτι άλλο.Πόσα χρόνια ακόμα θα με βγάλει το Clio?Υπόψιν ότι είναι 12 χρονών(2002 μοντέλο)και έχει κάνει μέχρι στιγμής 60.000 χιλιόμετρα.Υπάρχει περίπτωση να φτάσει ακόμα και 20 χρονών πχ,με σωστή συντήρηση?Γιατί έχω ακούσει ότι τα Renault δεν αντέχουν τόσα πολλά χρόνια και δεν έχω δει και πολλά παλιά να κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους.Τρία-τρία και κάτι χρόνια ακόμα θα το χρειαστώ στάνταρ αλλά μπορεί να το χρειαστώ και παραπάνω.
-
Ο χρήστης NoLimit14 έγραψε:
Να κρατήσεις αυτό που έχεις και να μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι αν πάρεις άλλο μεταχειρισμένο όλα θα είναι καλά.
Δηλαδή από όσο κατάλαβα μου λέτε όλοι να κρατήσω το Clio όσο με βγάλει και όταν ξεμπερδέψω με τις σπουδές,το φανταρικό κλπ να πάρω ένα καινούριο ή ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο(3-4 χρονών maximum) και να μην μπλέξω με αυτοκίνητα 15ετίας και βάλε,ακόμα και αν στην εποχή τους θεωρούνταν πιο ποιοτικά και αξιόπιστα από τα Renault.
Εμένα όμως με προβληματίζει και κάτι άλλο.Πόσα χρόνια ακόμα θα με βγάλει το Clio?Υπόψιν ότι είναι 12 χρονών(2002 μοντέλο)και έχει κάνει μέχρι στιγμής 60.000 χιλιόμετρα.Υπάρχει περίπτωση να φτάσει ακόμα και 20 χρονών πχ,με σωστή συντήρηση?Γιατί έχω ακούσει ότι τα Renault δεν αντέχουν τόσα πολλά χρόνια και δεν έχω δει και πολλά παλιά να κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους.Τρία-τρία και κάτι χρόνια ακόμα θα το χρειαστώ στάνταρ αλλά μπορεί να το χρειαστώ και παραπάνω.
Μια χαρά είναι το αυτοκίνητο εφόσον έχει σωστή συντήρηση. Έχει λίγα χιλιόμετρα. Δεν αφήνεις το αμάξι που γνωρίζεις για να πας σε αυτοκίνητο που δεν ξέρεις. Μάζεψε χρήματα και όταν μπορέσεις πας σε ένα πιο σύγχρονο.
-
Εγγύηση ισόβιας καλής λειτουργίας δεν θα σου δώσει κανένας για κανένα αυτοκίνητο. Ένα καλοσυντηρημένο αμάξι όμως γενικά κρατάει πολλά χρόνια.
Είχα απροβληματιστο Renault ως τα 200.000 χλμ και συνεχίζει ακόμα. -
Δεν έχεις κανένα λόγο να αλλάξεις ένα αμάξι με μόλις 60000 Km για να πάρεις ένα μεταχειρισμένο που δεν ξέρεις τα πραγματικά του km και που μπορεί να σου βγει πολύ χειρότερο.
-
Καλά όλα αυτά ρε παιδιά αλλά δεν νομίζετε ότι το 2ης γενιάς Clio facelift(από 2001 και μετά δηλαδή)ότι είναι κάπως...άσχημο στο design μέσα-έξω?
Για αυτό εδώ μιλάμε...
Προσωπικά θεωρώ αυτό το VW Polo
αλλά και αυτό το Opel Corsa
πολύ πιο όμορφα και καλοφτιαγμένα από το Clio...επειδή κι όλας τα 2 συγκεκριμένα τα έχω οδηγήσει λίγο καιρό πριν( όχι αυτά τα συγκεκριμενα των φωτογραφιών αλλά ίδια μοντέλα )μου φάνηκαν και πιο καλά στην οδήγηση.
Το μόνο θέμα είναι ότι το μεταχειρισμένο δεν ξέρεις πόσα χιλιόμετρα έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,αν έχει τρακάρει και έχει μπει σε καλίμπρα και τι ελλείψεις έχει πχ να θέλει καινούρια λάστιχα,αμορτισέρ,συμπλέκτη,λάδια,φίλτρα κλπ.
Για το θέμα του design,τι γνώμη έχετε με βάση τα παραπάνω?
Ααα και κάτι ακόμα.Λέγεται ότι η Opel και η VW και Γενικά όλες οι Γερμανικές και Ασιατικές εταιρίες ότι είναι πιο αξιόπιστες από Γαλλικές και Ιταλικές(δεν βάζω ταμπέλες,όπως έχω πει παλιότερα ξέρω ιδιοκτήτη Toyota να έχει πληρώσει τα κέρατά του για επισκευές και ιδιοκτήτη Fiat που εκτός από κάτι καμμένες λάμπες δεν είχε άλλα προβλήματα)και γενικά έχουν παραπάνω 'κύρος' πχ αλλιώς σε βλέπει ο άλλος όταν έχει μια BMW ή ένα Opel ή ένα Toyota ξέρω γω και αλλιώς αν έχεις ένα Citroen ή ένα Fiat και από όσο λέγεται τα Γαλλικά και τα Ιταλικά τα παίρνουν μόνο κάτι μπατίρηδες που δεν έχουν τα φράγκα να πάρουν Γερμανό ή Ασιάτη.Σε τόσο παλιά αυτοκίνητα,ισχύουν όλα αυτά ή είναι μύθοι δεκαετίας 1970,1980 και 1990 και δεν ισχύει κάτι τέτοιο?Υ.Γ.Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι το αμάξι κάνει τον άνθρωπο όπως και τα ράσα δεν κάνουν τον παπά,απλώς αυτή η νοοτροπία υπάρχει εδώ στην Ελλάδα...και όχι μόνο στα αμάξια.
Δίλημμα για απόκτηση μεταχειρισμένου