-
Εμπειρικά ως οδηγός από το 1996 που πάντα μέτραγε κατανάλωση η διαφορά από το μικτό κύκλο είναι 30-35% επιπλέον.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Οι τυποποιημένες δηλαδή, μετρώνται διαφορετικά στο Αμέρικα ?Φυσικά. Οι μετρήσεις της EPA είναι αρκετά διαφορετικές από αυτές της Ε.Ε. και μάλιστα πιο αυστηρές και πιο κοντά στην πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Δεν ξερω τι κανουν ακριβως στην Αμερικη.
Βρηκα ομως οτι υπαρχει αυτο το site, που ειναι κρατικο:
http://www.fueleconomy.gov/Eπειδη δεν βρηκα αρκιβως το αντιστοιχο Golf, πηρα αυτο σαν παραδειγμα:
http://www.fueleconomy.gov/feg/Find.do?action=sbs&id=35349
Σε αυτο το παραδειγμα η μικτη καταναλωση ειναι 30mpg, δηλαδη 7.8 litres per 100 kms.
To οποιο μου φαινεται μια πολυ ρεαλιστικη τιμη για ενα 1800αριΤα FIAT που ειναι????
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Τα FIAT που ειναι????
Aπ'οτι είδα, έχει FIAT για το 2012 και μετά και μόνο, για τα διάφορα variants του 500.
Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει, γιατί μόνο αυτό το μοντέλο παίζει να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ -
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Τα FIAT που ειναι????
Aπ'οτι είδα, έχει FIAT για το 2012 και μετά και μόνο, για τα διάφορα variants του 500.
Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει, γιατί** μόνο αυτό το μοντέλο παίζει να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ**Nαι ε;; Δε το ξερα...
-
Ηρακλειο-Χανια με μεση στο τριπ τα 75 ειχα 5,8/100.
Τι ωραια να ηταν και στην πολη μεσα ετσι
C230 w203 -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
C230 w203Εντός πόλης πόσο σου καίει;
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
C230 w203Εντός πόλης πόσο σου καίει;
10-11 και πολυ δυσκολα παει πιο κατω.
-
Καίνε τα άτιμα... Αν και για τέτοιο αμάξι - σε σύγκριση και με άλλα - θεωρείται φυσιολογική κατανάλωση εντός πόλης.
-
Γιώργο μια χαρά είσαι, εγώ με τον 2λιτρο στην πόλη είμαι από τα 11 αλλά συν'ηθως κυμαίνομαι στα 13-17λτ/100χλμ
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Γιώργο μια χαρά είσαι, εγώ με τον 2λιτρο στην πόλη είμαι από τα 11 αλλά συν'ηθως κυμαίνομαι στα 13-17λτ/100χλμΖαλίζομαι με τέτοια νούμερα!!!
Σου επιτρέπουν να κυκλοφορείς εντός πόλης??? Κανονικα θα έπρεπε να σου απαγορεύεται....
Μην το πάρεις προσωπικά.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Γιώργο μια χαρά είσαι, εγώ με τον 2λιτρο στην πόλη είμαι από τα 11 αλλά συν'ηθως κυμαίνομαι στα 13-17λτ/100χλμ
Ζαλίζομαι με τέτοια νούμερα!!!
Σου επιτρέπουν να κυκλοφορείς εντός πόλης??? Κανονικα θα έπρεπε να σου απαγορεύεται....
Μην το πάρεις προσωπικά.
Γιατί, μια χαρά οικονομικός είμαι , το πρόβλημα είναι με τους αργούς που σέρνονται στην αριστερή για οικονομία....
-
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
Δηλαδή 12€/100χλμ αντί για περίπου 9€. Να πω κι εγώ το κλασικό, επιβεβαίωσες την κατανάλωση με αλλαγή πρατηρίου; -
συνεχιστε να μετρατε την καταναλωση σε ευρω
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
συνεχιστε να μετρατε την καταναλωση σε ευρωhttp://www.online-calculator.com/el/
http://www.fuelprices.gr/ -
Ο χρήστης georgedr έγραψε:
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ IQ TOYOTA ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ.ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 32 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 260 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.ΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟς ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙς ΤΙ ΝΑ ΚΥΤΤΑΞΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?Τι μετρας φιλε μου σε ευρω ακριβως? Μεθαυριο θα παει 1.7 παλι η αμολυβδη θα θες 40 ευρω για 260κμ. Θα ξαναπας να τους πεις οτι ανεβηκε η καταναλωση?
Και να εξηγησω.
Λες 32 ευρω με 1.4 περιπου ειναι 22 λιτρα. 22 λιτρα στα 260κμ ειναι 8.8 καταναλωση περιπου. Ποσο ακριβως περιμενεις απο αυτοματο βενζινοκινητο πολης (στη πολη δεν κινησε?) που εχει και τα αλογακια του? -
Ο χρήστης georgedr έγραψε:
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ IQ TOYOTA ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ.ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 32 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 260 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.ΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟς ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙς ΤΙ ΝΑ ΚΥΤΤΑΞΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?Βαζε με αγγλικές λίρες,θα σου βγαίνει φτηνότερα.
-
Ο χρήστης Happy έγραψε:
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ IQ TOYOTA ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ.ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 32 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 260 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.ΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟς ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙς ΤΙ ΝΑ ΚΥΤΤΑΞΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?
Βαζε με αγγλικές λίρες,θα σου βγαίνει φτηνότερα.
Χαχαχα έχω κλάψει απτο γέλιο. αλλα για να βοηθήσουμε τον φίλο.. Για το IQ σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτικό νούμερο το 8,8. Σίγουρα όμως δεν σημαίνει οτι επειδη ειναι μικρό αμάξι δεν πρέπει σίγουρα να καίει βενζίνη. το όλο θέμα ειναι στο πόδι σου. Το πόσο πολύ το πατάς. Και όσο αφορά για να μετράς την σωστή κατανάλωση σου (έστω και μπακάλικα). θα κάνεις τα παρακάτω βήματα.
- Φουλάρεις το αμάξι με ότι καύσιμο παίρνει.
- Κάνεις 100 χλμ και ξαναπάς στο ίδιο βενζινάδικο και το ξαναφουλάρεις. Όσα λίτρα προσθέσεις τόσα έχεις κάψει, δεν σε αφορά τα ποσα € έκαψε αλλα πόσα λίτρα. οποτε όσο και να αλλαξουν οι τιμές του λίτρου εσυ ξέρεις πόσα λιτρα έκαψες.
Ελπίζω να σε βοήθησα
-
Μη ξεχνατε το αυτοματο που φοραει ειναι το παλαιας κοπης με απωλειες. Φυσιολογικοτατη καταναλωση για πολη το βλεπω.
-
δεν το γνώριζα οτι θα έχει τέτοιες απόλιες απο το αυτοματο σασμάν(Παλιού τύπου). Υπολογίζω βάση τα οχήματα που πέρασαν απο τα χέρια μου. 1,6 cc κατανάλωση εντός +/-9λ/100χλμ
Έρευνα Κατανάλωσης ⛽