-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στις χαμηλες ταχυτητες υπαρχει το οποιο traction advantage.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Το οποίο κέρδος αφορά ελκτικη ή πλευρική πρόσφυση ή και τα δυο;
Και γιατι μονο στις χαμηλές ταχύτητες ;
-
Ελκτικη κατα κυριο λογο, εξου και το πλεονεκτημα σε χαμηλες ταχυτητες. Σε αυτες τις ιπποδυναμεις παντως δεν πολυχρειαζεται.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Καμία η ουσία της τετρακίνησης σε τέτοιες ιπποδυνάμεις, τσάμπα βάρος και απώλειες.
-
Με 105 ίππους ,μόνο σε πολύ ειδικές συνθήκες θα είναι χρήσιμη η τετρακίνησης σε χιόνι δηλαδή όπου και πάλι χειμερινά ελαστικά θα χρειάζονται.Ουτε κάν αυξημένο ύψος από το έδαφος δεν έχει να πεις ότι θα βγεις λίγο εκτός δρόμου.
-
Παντως τα reviews για το 308 μιλάνε για πολυ body roll και απρόσωπη οδική συμπεριφορά. Οι κατοχοι τι λέτε; Υπερβολικά;
-
Ότι γέρνει, είναι αληθεια. Αλλά κρατάει. Μετατόπιση βάρους τέτοια που να θεωρηθεί επικίνδυνη, δεν παρατήρησα, και δεν χρειάστηκε να παρατηρήσω. Παρόλο που γέρνει κρατάει και θά το χαρακτήριζα 'σταθερό' στις στροφές. Δεν είναι σπορ, δεν είναι 'τραπέζι'.
Απρόσωπη οδική συμπεριφορά.... Χμμμ, αν το παρακάνεις ανοίγει λίγο η ουρά. Τιποτα που να σε κάνει να πεις ΟΥΑΟΥ. Μια καλή υλοποίηση ημιακαμπτου. Με καλους πολλαπλούς δεν συγκρίνεται. Όπως κάνεις καλος ημιακαμπτος. (Προσωπική άποψη).Επίσης το τιμόνι σε βοηθαει να σημαδεψεις και να κινηθείς χωρίς άγχος για το που πατάς. Στη ΕΟ πας με όσα και δεν έχεις προβλημα. Είναι σταθεροτατο. Πχ Κακία σκάλα με 170-180 χαλαρά.(αντικοινωνική συμπεριφορά, εντελώς, όμως ήταν άδειος ο δρόμος)
-
Π.χ.
http://www.drive.gr/test-drives/apostol ... eugeot-308
'Δοκιμάσαμε το νέο Peugeot 308 στη Γαλλία, όπου έδειξε ότι η κύλισή του είναι πολύ καλή, εκτός από λίγο θόρυβο προερχόμενο από την πίσω ανάρτηση. Το τίμημα γι’ αυτή την αφράτη κύλιση είναι ο αναμενόμενος μαλθακός έλεγχος του αμαξώματος: Το 308 δείχνει αποκομμένο από το δρόμο με ένα ανεξέλεγκτο τρόπο όταν στρίβεις και έχεις την αίσθηση ότι ανασηκώνεται κάθε φορά που αλλάζεις ταχύτητα.'
Μου φαίνεται πραγματικα απίστευτο ότι αυτά τα σχόλια αφορούν μικρομεσαίο Peugeot.
Lippi καλορίζικος! Το εχεις στριψει γρηγορα; Αποτι καταλαβα είναι ένα ασφαλες μικρομεσαιο αλλα δεν είναι επικοινωνιακο όπως π.χ. μια Giulietta.
-
Δεν το έχω στρίψει ακόμα γργορα σε στροφιλικια κλπ αλλά Giulietta δεν είναι όσον αφορά αυτό που ρωτάς, αλλά το τιμονακι θα βοηθαει αρκετά πιστεύω σε τέτοιες περιπτώσεις.
Τώρα για το ανασηκωμα δεν ξέρω.
Είναι χαλαρό και πιο πολύ κρουζερ. Αλλά ανασφαλές σε καμία περίπτωση. Αν τυχει να το πάω τάπα σε κανένα δύσκολο δρόμο θα το δω. -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Π.χ.http://www.drive.gr/test-drives/apostol ... eugeot-308
'Δοκιμάσαμε το νέο Peugeot 308 στη Γαλλία, όπου έδειξε ότι η κύλισή του είναι πολύ καλή, εκτός από λίγο θόρυβο προερχόμενο από την πίσω ανάρτηση. Το τίμημα γι’ αυτή την αφράτη κύλιση είναι ο αναμενόμενος μαλθακός έλεγχος του αμαξώματος: Το 308 δείχνει αποκομμένο από το δρόμο με ένα ανεξέλεγκτο τρόπο όταν στρίβεις και έχεις την αίσθηση ότι ανασηκώνεται κάθε φορά που αλλάζεις ταχύτητα.'
Μου φαίνεται πραγματικα απίστευτο ότι αυτά τα σχόλια αφορούν μικρομεσαίο Peugeot.
Lippi καλορίζικος! Το εχεις στριψει γρηγορα; Αποτι καταλαβα είναι ένα ασφαλες μικρομεσαιο αλλα δεν είναι επικοινωνιακο όπως π.χ. μια Giulietta.
Εδώ λένε άλλα
An all-new platform underpins the 308, which has been designed to provide a blend of cruising comfort and sharp handling.
On the whole, Peugeot has delivered on its promise of sharper dynamics, as the 308 has decent turn-in and feels agile in corners. -
Τις πρώτες μέρες με μικρή ταχύτητα είχα παρατηρήσει κάτι ανάλογο με αυτό που λέει το drive, αλλά επειδή μου είχε τύχει 1-2 φορές, δεν έδωσα σημασία μια και την πρώτη φορά ήταν την ημέρα που το παρέλαβα (οπότε σκέφτηκα για απάτητα ελαστικά και σφιγμένη ανάρτηση), αλλά την δεύτερη ήμουν στο ίδιο σημείο, με την ίδια ταχύτητα και είχα κάποια κάνει κάποια χλμ ήδη. Τελικά είχα κάνει ένα λάθος: μου είχαν πει κατά την παραλαβή ότι είχαν ελέγξει τις πιέσεις στα ελαστικά και δεν τις κοίταξα. Όμως τελικά τα πίσω ήταν 3ατμ παραπάνω. Με τις σωστές πιέσεις κανένα πρόβλημα.
Σε στροφιλίκια με σβέλτη οδήγηση δεν μπορώ να πω ακόμα καθώς δεν το έχω δοκιμάσει.edit: για το άλλο που λέει το drive. Ότι είναι πολύ μαλακό και όταν επιταχύνεις ανασηκώνεται η μούρη. Τι λες; Συμβαίνουν αυτά; Σε μικρομεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα;
-
το σημαντικότερο μειονέκτημα του 308 είναι ότι δεν βλέπεται...ακόμα και σε σχέση με το golf...πόσο δε μάλλον και με το αυτοκίνητο που αντικατέστησε
-
Γούστα είπε ο πίθηκος και έφαγε το σαπούνι....
-
Αν κρίνω από την C4 που έχω, όπου κι αυτή έχει ημιάκαμπτο πίσω, ενώ γέρνει το ίδιο πολύ. Την έχω στρίψει σε κλειστή διαδρομή κι έχω να πω τα εξής.. Γέρνει αρκετά, αλλά κρατάει επίσης αρκετά. Ο κώλος δεν ξεκολάει καθόλου εύκολα με άφημα του γκαζιού, ενώ υποστρέφει μόνο αν το παρακάνεις και εκεί είναι που επεμβαίνει ένα εξαιρετικό esp . Γενικά εμπνέει πολλή ασφάλεια, ακόμη και όταν μιλάμε για υψηλές ταχύτητες σε ανοιχτές καμπές ΕΟ. Εντάξει δεν είναι σπορ αμάξι ούτε κατά διάνοια, αλλά έχει υψηλά όρια, δεν είναι απόλυτο και εμπνέει ασφάλεια όταν πρέπει να κινηθείς γρήγορα. Επίσης, το τιμόνι είναι ακριβές και πιο βαρύ από το Α3 πχ, οπότε αυτά που λέει ο 'ειδικός τύπος' περί 'μη χαρακτήρα οδήγησης' κλπ, είναι σχετικότατο...
Τώρα το να θεωρήσουμε ότι το βασικότερο μειονέκτημα του 308 είναι η ομορφιά του (κάτι εντελώς υποκειμενικό), αυτό εγώ θα έλεγα ότι το θέτει πρώτο σε επιλογή, ειδικά απέναντι στο γκολφ.
-
Στα παραπάνω πρόσθεσε και ότι το 308 είναι σημαντικά ελαφρύτερο λόγω πατώματος και χρήσης αλουμινίου σε καπό και φτερά.
-
Μάλλον έχουν ξεχάσει τα προ γερμανικών τραπεζιών γαλλικά οι δοκιμαστές.
-
Τα ρεβιου ότι να ναι....
Τελείως διαφορετική εικόνα εδώ:
-
Οι δοκιμές λένε μόνο καλά λόγια για όλα, βρίσκουν και μια-δύο ατέλειες και προσπαθούν να κρατήσουν μια ουδέτερη στάση στρογγυλεύοντας τις γωνίες.. Φυσικά οι απόψεις για κάθε αυτοκίνητο είναι άκρως υποκειμενικές σε κάθε περίπτωση..
Να προσθέσω σε αυτό που λέει ο Lippi, οτι το πορτ μπαγκαζ του 308 είναι κατασκευασμένο από ειδικό πλαστικό..
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ναι αλλα τα γκολφ πουλάνε σαν ζεστό ψωμάκι! Οποιος ειναι αναποφασιστος στην κατηγορία , παίρνει το γκολφ ενα αμάξι με μεγάλη παράδοση που ξερει οτι σίγουρα δεν θα του βγει πατάτα! Μπορει να παίρνει λίγο εξοπλισμο για τα λεφτα που δίνει, να υστερεί σε τράβηγμα, αλλα παίρνει ενα σοβαρό στιβαρό αμάξι που αν μην τι αλλο δεν θα κλαψει για την επιλογη του.yeah sure...
-
Ο χρήστης nbc77 έγραψε:
....Να προσθέσω σε αυτό που λέει ο Lippi, οτι το πορτ μπαγκαζ του 308 είναι κατασκευασμένο από ειδικό πλαστικό..
Σωστός.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Τις πρώτες μέρες με μικρή ταχύτητα είχα παρατηρήσει κάτι ανάλογο με αυτό που λέει το drive, αλλά επειδή μου είχε τύχει 1-2 φορές, δεν έδωσα σημασία μια και την πρώτη φορά ήταν την ημέρα που το παρέλαβα (οπότε σκέφτηκα για απάτητα ελαστικά και σφιγμένη ανάρτηση), αλλά την δεύτερη ήμουν στο ίδιο σημείο, με την ίδια ταχύτητα και είχα κάποια κάνει κάποια χλμ ήδη. Τελικά είχα κάνει ένα λάθος: μου είχαν πει κατά την παραλαβή ότι είχαν ελέγξει τις πιέσεις στα ελαστικά και δεν τις κοίταξα. Όμως τελικά τα πίσω ήταν 3ατμ παραπάνω. Με τις σωστές πιέσεις κανένα πρόβλημα.
Σε στροφιλίκια με σβέλτη οδήγηση δεν μπορώ να πω ακόμα καθώς δεν το έχω δοκιμάσει.edit: για το άλλο που λέει το drive. Ότι είναι πολύ μαλακό και όταν επιταχύνεις ανασηκώνεται η μούρη. Τι λες; Συμβαίνουν αυτά; Σε μικρομεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα;
Άν θές αμάξι για στρίψιμο,είσαι σε λάθος δρόμο......με την εξής έννοια:τα συγκεκριμένα αμάξια,για αυτά που προσφέρουν είναι super...όχι όμως για 'όρια'...πολύ απλά δε χρειάζεται.
VW GOLF BLUEMOTION VS PEUGEOT 308 HDI