Καλημέρα, τούτες εδώ τις Άγιες μέρες του Πάσχα καλό θα ήταν να προσέχουμε...εκτός και αν η αποχή από κρεατικά και λοιπά μας βάρεσε κατα-κούτελα!!!!
Είναι ποτέ δυνατόν Santa Fe με 220???? Με τα βίας το Coupe 2.7 θα τα ακουμπούσε μετά από πολύ-πολύ ώρα.....(είναι η τελική του!) Μου θυμίζει τον Βέγγο στο «ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΒΕΣΠΑ?»
Αν «ΠΟΤΕ» ακουμπούσε τα 220 δεν θα ήταν επικίνδυνο λόγο μάζας ή λόγο αμορτισερ κλπ κλπ....(μάλλον θα ήταν και για αυτά). Θα ήταν κυρίως λόγο αεροδυναμικής. Θα ήταν τόσο ασταθές, όπως ευστοχα το διάβασα πριν, όσο μια σερβίερτα με φτερά.... Προς θεού δεν θέλω να προσβάλω την μάρκα και το μοντέλο...ίσα-ίσα που η Hyundai έχει κάνει άλματα σε ποιότητα και σε σχέση με τις φανταστικές τιμές της, είναι “value for money ”.
Έχω ένα Land Cruiser και ένα Allroad. Στο LC μπαίνει ο κόφτης στα 195-κοντέρ (το είπα στην Τοyota γιατί κανονικά θα έπρεπε στα 180, αλλά μου είπαν να κάνω το ..ροϊδο). Το στροφόμετρο ίσα ίσα ακουμπάει τις 3500rpm. Αν δοκίμαζα να παρακάμψω τον κόφτη και να πάω πιο γρήγορα δεν θα μάθαινα ποτέ την πραγματική τελική. Αυτό γιατί κάπου θα το φύτευα αρκετά πριν.... Σε τόσο ψηλά αυτοκίνητα με διαφορικά και λοίπα παρελκόμενα να φτίαχνουν φυσικές «παγίδες» αέρα (και επίπεδο να ήταν η αέρια μάζα από κάτω θα δημιούργούσε τρομέρη άντωση), απλά δεν θα το έλεγχα....Και σε μεγάλη ευθεία να πήγαινα πάλι θα μου έφευγε....σαν χαρταετός 2 τόνων.... Μέχρι τα 160-170 αισθάνομαι πολύ άνετα, πιο ψηλά καταντάει κουραστικό, αν όχι επικίνδυνο. Το Allroad απο την άλλη, έχει λεία επιφάνια και ...χαμηλώνει αρκετά χάρη στην αερανάρτηση για να φτάσει τα 237km/h......Ακόμα και τότε δεν αισθάνεσαι άνετα....