-
Καλημέρα,
Τα φώτα σας…..
Γυρνώντας χθες στο σπίτι, βρίσκω πεσμένο τον ρελέ του ρεύματος, παράλληλα με μια ελαφριά μυρωδιά καμένου από το δωμάτιο που βρίσκεται ο υπολογιστής μου. Αφού αποκαθιστώ το ρεύμα, ο υπολογιστής δεν ξεκινά καν……
Το ερώτημα……
Καμένο τροφοδοτικό? Μπορώ κάπως να το ελέγξω πριν αγοράσω καινούργιο χωρίς λόγο. Για παν ενδεχόμενο ο υπολογιστής έχει ήδη αποσυνδεθεί από το ρεύμα.
Κάτι άλλο?Σημειωτέον, ο υπολογιστής δεν δούλευε κατά την απουσία μου, αλλά ήταν σε sleep mode.
Κάθε άποψη δεκτή….
Ευχαριστώ Χάρης
-
Σε κατι αναλογο που μου ειχε συμβει ηταν τροφοδοτικο.
Τελικα ειναι μεγαλη επενδυση ενα καλο τροφοδοτικο.
-
1+ την επαθα με υπολογιστη κλειστο, και αστραπη που επεσε κοντα
καμια αλλη ζημια σπιτι, το τροφοδοτικο τα τιναξε -
Μαζί με το καινούριο τροφοδοτικό, πάρε ένα πολύμπριζο surge protector της APC, για να μην σου πω και ένα μικρό UPS, ίσα-ίσα για την προστασία του PC. Έχε στο συρτάρι και μερικές ανταλλακτικές ασφάλειες και είσαι κομπλέ
Επίσης πιθανό να μην πρόλαβε να καεί το τροφοδοτικό και το surge να πέρασε 'μέσα', οπότε μπορεί να σου έχει κάψει και τίποτα άλλο. Αν δεν έχεις όμως ένα πολύμετρο, δεν μπορείς να ελέγξεις τι και πως...
-
Παντως μιας και λεμε για αναβαθμισεις, αμα σας περισεψει κανα παλιο τροφοδοτικο,
να εχτε υποψην οτι με πολυ μικρο κοστος (κατι αντιστασεις, -
Tην έχω πάθει και εγώ από κακοκαιρία, 2 υπολογιστές και 2 UPS καμμένα από κεραυνούς ενώ ήταν κλειστά, έλειπα ταξίδι.
Πληροφοριακά, τα UPS που τα λέμε έτσι δεν είναι UPS αλλά SPS, τα UPS ( uninterruptible power supply ) παρέχουν συνεχώς ρεύμα μέσω μπαταρίας η οποία φορτίζεται συνέχεια με δικό της τροφοδοτικό και κύκλωμα και τροφοδοτεί με ACτο PC μέσω Inverter , τα SPS ( stand-by power supply ) είναι συνεχώς στο ρεύμα δικτύου και όταν αυτό διακοπεί τότε σε 4ms κάνουν μεταγωγή στην μπαταρία, σε κεραυνούς το ρεύμα περνάει και τα καίει λες και είναι ασφάλειες.
Όταν έχει πια κακοκαιρία με κεραυνούς κλπ έχω ένα πολύμπριζο για τις υπερτάσεις και όταν φεύγω τα βγάζω όλα από την πρίζα.
Όλα τα φτηνά είναι SPS, τα UPS είναι πολύ ακριβότερα σε σχέση με τα φτηνά τάχα μου- UPS -
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Tην έχω πάθει και εγώ από κακοκαιρία, 2 υπολογιστές και 2 UPS καμμένα από κεραυνούς ενώ ήταν κλειστά, έλειπα ταξίδι.Πληροφοριακά, τα UPS που τα λέμε έτσι δεν είναι UPS αλλά SPS, τα UPS ( uninterruptible power supply ) παρέχουν συνεχώς ρεύμα μέσω μπαταρίας η οποία φορτίζεται συνέχεια με δικό της τροφοδοτικό και κύκλωμα και τροφοδοτεί με ACτο PC μέσω Inverter , τα SPS ( stand-by power supply ) είναι συνεχώς στο ρεύμα δικτύου και όταν αυτό διακοπεί τότε σε 4ms κάνουν μεταγωγή στην μπαταρία, σε κεραυνούς το ρεύμα περνάει και τα καίει λες και είναι ασφάλειες.
Όταν έχει πια κακοκαιρία με κεραυνούς κλπ έχω ένα πολύμπριζο για τις υπερτάσεις και όταν φεύγω τα βγάζω όλα από την πρίζα.
Όλα τα φτηνά είναι SPS, τα UPS είναι πολύ ακριβότερα σε σχέση με τα φτηνά τάχα μου- UPS -
Αν δεις όμως, οι διαφορές στη τιμή μεταξύ inline/interactive και online είναι σημαντικότατη, και δικαιολογείται μόνο για εργασιακούς χώρους. Στο σπίτι σου απλώς θες (α) 5 λεπτά για να κλείσεις σωστά τον υπολογιστή αν πέσει το ρεύμα, και (β) 2-3 ακόμα ασφάλειες στην πορεία του surge, τις οποίες προσθέτεις με το πολύμπριζο APC και το UPS, για να μειώσεις τις πιθανότητες να περάσει τελικά το surge στο αξίας 2Κ PC σου.
Στην Αγία Παρασκευή έχουμε βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς, μέχρι στιγμής έχω κάψει 5-6 ασφάλειες σε UPS και 1 μόνο σε APC, δηλαδή συνολική 'ζημιά' 3-4 ευρώ, έχω από πίσω εξοπλισμό αρκετών χιλ. ευρώ, και πραγματικά έχω σώσει τα λεφτουδάκια μου
-
Άρα ο πρώτος ύποπτος, το τροφοδοτικό και βλέπουμε…..
Κυκλοφορεί ένα Video στο Youtube, όπου για τσεκάρεις εάν το τροφοδοτικό «πέθανε», γεφυρώνεις μέσω καλωδίου 2 ακροδέκτες (νομίζω πράσινο κ μαύρο….).
Φαντάζομαι είναι αξιόπιστος τρόπος να το ελέγξω, προσέχοντας βέβαια το ρεύμα…( το καλώδιο της γέφυρας θα είναι υπό τάση να τελικά «ζει» το τροφοδοτικό…..).Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι κάηκε χθες, όπου δεν είχε κακοκαιρία. Η πρίζα του υπολογιστή κ των περιφερειακών τροφοδοτείται μέσω πρίζας προστασίας, η οποία δουλεύει κανονικά μετά το incident (θα πρέπε…?).
Βέβαια στο κτήριο του σπιτιού μου, ο ιδιοκτήτης κάνει κάτι ηλεκτρολογικές εργασίες, αλλά αν είναι τροφοδοτικό, πιστεύω ότι πήγε λόγω ηλικίας…… -
ρε παιδια τι addon χρησιμοποιειτε στην firefox για μεταφραση σελιδας; οτι εχω χρησιμοποιησει ειναι ΓΤΠΚ ,οχι στην μεταφραση εκει ενταξει δεν περιμενω και πολλα πραγματα , αλλα περισσοτερο ως προς την ευκολια και χρηστικοτητα.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ρε παιδια τι addon χρησιμοποιειτε στην firefox για μεταφραση σελιδας; οτι εχω χρησιμοποιησει ειναι ΓΤΠΚ ,οχι στην μεταφραση εκει ενταξει δεν περιμενω και πολλα πραγματα , αλλα περισσοτερο ως προς την ευκολια και χρηστικοτητα.Κι εγώ περιμένω μια απάντηση εδώ, ό,τι έχω δοκιμάσει, ήταν χάλια. Γι' αυτό κι εγώ γύρισα στον Chrome.
-
Ψάχνω κάτι να αντικαταστήτω το νεκρό πλέον υπολογιστή που χρησιμοποιούνταν για να μιλάω μέσω Skype με την οικογένεια.
Τι θα μπορούσε να είναι αυτό; Πιθανώς ένα φτηνό tablet? Σημειώνω ότι θα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για Skype και δεν πρόκειται να κουνηθεί καν από το γραφείο. Πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση με όσο το δυνατόν απλά βήματα για να μπει κανείς, γιατί you can't teach an old dog new tricks.
Ιδέες; Προτάσεις;
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Ψάχνω κάτι να αντικαταστήτω το νεκρό πλέον υπολογιστή που χρησιμοποιούνταν για να μιλάω μέσω Skype με την οικογένεια.Τι θα μπορούσε να είναι αυτό; Πιθανώς ένα φτηνό tablet? Σημειώνω ότι θα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για Skype και δεν πρόκειται να κουνηθεί καν από το γραφείο. Πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση με όσο το δυνατόν απλά βήματα για να μπει κανείς, γιατί you can't teach an old dog new tricks.
Ιδέες; Προτάσεις;
Ενα Win tablet, γιατι στο Android το Skype δεν ειναι οτι ποιο αξιοπιστο. Αμα μαλιστα το tablet εχει και HDMI, πετάς μια εξωτερικη οθονη και πληκτρολογιο και εχεις ενα full pc. Αυτα.
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Ψάχνω κάτι να αντικαταστήτω το νεκρό πλέον υπολογιστή που χρησιμοποιούνταν για να μιλάω μέσω Skype με την οικογένεια.Τι θα μπορούσε να είναι αυτό; Πιθανώς ένα φτηνό tablet? Σημειώνω ότι θα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για Skype και δεν πρόκειται να κουνηθεί καν από το γραφείο. Πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση με όσο το δυνατόν απλά βήματα για να μπει κανείς, γιατί you can't teach an old dog new tricks.
Ιδέες; Προτάσεις;
http://www.minideal.net/lenovo-a3000-7- ... phone.html
Με 150€ και εις ωραίος
-
Meci A7.
Υπάρχουν συγκεκριμένες μάρκες που έχουν λειτουργικό windows?
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Nα ρωτήσω κάτι βλακώδες, τι διαφορά υπάρχει από το να μπαίνω στο ιντερνετ ασύρματα μέσω μιας απλής SIM χρησιμοποιόντας τα πακέτα με τα MB με το να κάνω ένα συμβόλαιο mobile broadband?
Γιατί βλακώδες;
Πρώτον έχεις μεγαλύτερη ευελιξία. Δλδ μπορείς να βάλεις την Mobile bb σε ένα ταμπλετ με 3g Modem και να δουλέψεις ιντερνετ ή να την βάλεις σε ένα ρουτερ και να δουλέψουν πολλές συσκευές μαζί ή ακόμη και σε έναν υπολογιστή με τα usb modem που δίνουν και να κάνεις την δουλειά σου. Θα μου πεις και με το κινητό δεν γίνετε αυτό - tethering ποιος ο λόγος; Το 3g στο κινητό μαζί με wifi tethering θα σου φάει την μπαταρία πολύ γρήγορα. Εγώ που το είχα έτσι αναγκαστικά μέχρι να μπει η γραμμή τηλεφώνου δεν έβγαζε πάνω από 3-4 ώρες. Αναγκαστικά το είχα συνέχεια στον φορτιστή. Αν δεν θέλεις να μοιράζεσαι το ιντερνετ σε πολλές συσκευές μπορείς να το κάνεις και usb tether που δεν θα ξεφωρτίζει μεν αλλά έχεις το καλώδιο να κρέμεται συνέχεια, όχι ότι καλύτερο. Επίσης άλλο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα data και να κάνεις κλήση μαζί σου ρίχνει την σύνδεση data, τουλάχιστον στην δικιά μου μπακατέλα αυτό έκανε.
Επίσης δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πακέτα αλλά τα mobile broadband δίνουν συνήθως καλύτερη τιμή ανα /gb
Aχά κατάλαβα. Αυτό που δεν εξήγησα είναι να χρησιμοποιήσω το κινητό ως modem ώστε να μπαίνω από τον υπολογιστή ή να πάρω ένα usb modem και να βάζω εκεί τη SIM. Η κύρια απορία είναι αν θα πηγαίνει καλά το internet, όχι φυσικά για downloads αλλά για fb, φορα , mails κλπ.
Τα πακέτα mbb έχουν καλύτερη τιμή αλλά σε δεσμεύουν με 18μηνο συμβόλαιο κάτι που δεν θέλω. -
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Το πρωτο νουμερο αφορα τον αριθμο των επεξεργαστων και το 2ο τον αριθμο των threadsFixed.
Αν η CPU υποστηρίζει hyperthreading δηλ. την ταυτόχρονη εκτέλεση δύο threads τότε κάθε core αντιστοιχεί σε 2 threads.
Αρα το παραπάνω είναι μάλλον (επειδή οχταπύρηνοι CPU είναι σπάνιοι και ειδικά σε desktop) 1 CPU hyperthreading - 4 cores. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
http://www.minideal.net/lenovo-a3000-7-ips-screen-android-4-2-4gb-mtk8389-quad-core-3g-tablet-phone.htmlΜε 150€ και εις ωραίος
Επίσης ευχαριστώ. Αυτό το θέμα με τα λειτουργικά (Android vs. Win) με αγχώνει λίγο καθώς μετά το mac έχω αποστασιοποιηθεί τελείως...
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
adblock
spybot s&d
ccleaner
msetnx
εφυγε με το adlock του chromeTo adblock απλά κάλυψε το πρόβλημα. Το καλύτερο καθαριστικό αυτή τη στιγμή είναι το ADWCleaner. Πολύ γρήγορο, καθαρίζει τα πάντα και δέν θέλει εγκατάσταση.
-
Εναν καλό NAS που να υποστηρίζει όλες τις βασικές λειτουργίες (smtb, media server, ftp, torrent κλπ) χωρίς σκληρό μιας κι έχω μπορεί να προτείνει κάποιος?
Raid όχι απαραίτητο -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Nα ρωτήσω κάτι βλακώδες, τι διαφορά υπάρχει από το να μπαίνω στο ιντερνετ ασύρματα μέσω μιας απλής SIM χρησιμοποιόντας τα πακέτα με τα MB με το να κάνω ένα συμβόλαιο mobile broadband?
Γιατί βλακώδες;
Πρώτον έχεις μεγαλύτερη ευελιξία. Δλδ μπορείς να βάλεις την Mobile bb σε ένα ταμπλετ με 3g Modem και να δουλέψεις ιντερνετ ή να την βάλεις σε ένα ρουτερ και να δουλέψουν πολλές συσκευές μαζί ή ακόμη και σε έναν υπολογιστή με τα usb modem που δίνουν και να κάνεις την δουλειά σου. Θα μου πεις και με το κινητό δεν γίνετε αυτό - tethering ποιος ο λόγος; Το 3g στο κινητό μαζί με wifi tethering θα σου φάει την μπαταρία πολύ γρήγορα. Εγώ που το είχα έτσι αναγκαστικά μέχρι να μπει η γραμμή τηλεφώνου δεν έβγαζε πάνω από 3-4 ώρες. Αναγκαστικά το είχα συνέχεια στον φορτιστή. Αν δεν θέλεις να μοιράζεσαι το ιντερνετ σε πολλές συσκευές μπορείς να το κάνεις και usb tether που δεν θα ξεφωρτίζει μεν αλλά έχεις το καλώδιο να κρέμεται συνέχεια, όχι ότι καλύτερο. Επίσης άλλο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα data και να κάνεις κλήση μαζί σου ρίχνει την σύνδεση data, τουλάχιστον στην δικιά μου μπακατέλα αυτό έκανε.
Επίσης δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πακέτα αλλά τα mobile broadband δίνουν συνήθως καλύτερη τιμή ανα /gb
Aχά κατάλαβα. Αυτό που δεν εξήγησα είναι να χρησιμοποιήσω το κινητό ως modem ώστε να μπαίνω από τον υπολογιστή ή να πάρω ένα usb modem και να βάζω εκεί τη SIM. Η κύρια απορία είναι αν θα πηγαίνει καλά το internet, όχι φυσικά για downloads αλλά για fb, φορα , mails κλπ.
Τα πακέτα mbb έχουν καλύτερη τιμή αλλά σε δεσμεύουν με 18μηνο συμβόλαιο κάτι που δεν θέλω.Γενικά το internet μέσω κινητού είναι μια πονεμένη ιστορία, δεν μπορείς να πεις ότι είναι στάνταρ πάντα. Παίζει ρόλο κατ'αρχήν η τεχνολογία του κινητού και η ταχύτητα σύνδεσης. Το 4G που έχω δει πάει σφαίρα ΑΛΛΑ παίζει ρόλο η στάθμη σήματος από την κυψέλη, πόσοι τραβάνε από την συγκεκριμμένη κυψέλη. Μπρεί να πάει σφαίρα μια στιγμή και την άλλη να σέρνεται. Η cosmote γενικά έχει το καλύτερο δίκτυο από ονομαστικές ταχύτητες σύνδεσης αλλά έχει και τους περισσότερους συνδρομητές και όσο παράξενο και αν ακούγεται από προσωπική εμπειρία στην επαρχία τουλάχιστον η Wind έχει καλύτερες πραγματικές ταχύτητες στο 3G (στα περισσότερα σημεία δηλαδή μιας και το 4G έχει πολύ μικρή κάλυψη και η wind καθόλου). Από Vodafone δεν ξέρω. Γενικά μια χαρά βολεύεσαι γι'αυτά που γράφεις. Το πρόβλημα είναι σε εφαρμογές streaming η Voip μιας και δεν μπορείς να έχεις σταθερές υψηλές ταχύτητες και έχεις μεγάλο ping (κάτω από 150 ms δεν έχω δει)
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]