-
Προσωπικά έχει τεράστια διαφορά η έκφραση 'το απόλυτο αυτοκίνητο επιδόσεων' από το 'αυτοκίνητο των απόλυτων επιδόσεων', οπότε λογικά η Bugatti είναι πολύ χαμηλά στη δική μου λίστα, στην οποία τις πρώτες θέσεις κατέχουν:
- Enzo
- F40
- McLaren F1
- Carrera GT
- Ferrari 288GTO
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Προσωπικά έχει τεράστια διαφορά η έκφραση 'το απόλυτο αυτοκίνητο επιδόσεων' από το 'αυτοκίνητο των απόλυτων επιδόσεων', οπότε λογικά η Bugatti είναι πολύ χαμηλά στη δική μου λίστα, στην οποία τις πρώτες θέσεις κατέχουν:- Enzo
- F40
- McLaren F1
- Carrera GT
- Ferrari 288GTO
Συμφωνώ με την τοποθέτησή σου. Άλλο οι απόλυτες επιδόσεις και άλλο ο τρόπος με τον οποίο γράφονται αυτές στην άσφαλτο.
Βέβαια, μέχρι να δούμε τί μπορεί να κάνει και στην πράξη η Veyron, γιατί μέχρι τώρα μιλάμε μόμο με αριθμούς... -
Ό,τι κι αν είναι η Βειρόν, εμένα μου αρέσει. Και νοιώθω ότι δεν θίγεται ο Bugatti με αυτό το αμάξι. Κάθε άλλο, όπως κι εκείνος έφτιαχνε προκλητικά αμάξια για την εποχή του, έτσι και η Βειρόν είναι ένα προκλητικό αμάξι για μας σήμερα. Το ποιοί θα το αγοράσουν λίγο με ενδιαφέρει. Επίσης είμαι σίγουρος ότι θα είναι τόσο καλά μελετημένο που θα στέκεται στο δρόμο σα βεντούζα παρά τα 400 τελικής που θα έχει. Κι επίσης δεν είναι άσχημη! Ή τουλάχιστον όχι τόσο άσχημη όσο η Bugatti Royale!
-
Καταρχήν είναι πανέμορφο αυτοκίνητο. Απορώ πώς κάποιοι εκφράζεστε τόσο αρνητικά για την εμφάνισή της. Είναι σίγουρα ωραιότερη από την Enzo.
Τώρα κατά πόσο ισχύουν τα όσα λέτε περί ματαιοδοξίας κ.λ.π. δεν μπορώ να γνωρίζω, αλλά κάτι θα μάθουμε, όταν οδηγηθεί το αυτοκίνητο απο τους δημοσιογράφους.
Δεν ψήφισα τίποτα ακόμα... -
Αισθητιικά το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον, καθώς ξεφεύγει λίγο από το 'φόρμουλα 1 με ενδυμασία δρόμου' και κινείται προς το 'λιμουζίνα με ενδυμασία πίστας' (ή κάπως έτσι)... Θυμάμαι ένα ένθετο των 70-80 περίπου σελίδων που είχε κάποτε το βρεττανικό CAR με την ιστορία της σχεδίασης της McLaren F1, από τα πρώτα σκίτσα του Γκόρντον Μάρεϊ μέχρι αυτά που προκρίθηκαν για τη γραμμή παραγωγής, τα 'μουλάρια' που χρησιμοποιήθηκαν για την εξέλιξη του κινητήρα, του κιβωτίου, των αναρτήσεων, των φρένων κλπ, τις πρώτες δοκιμές στην πίστα και στην ευθεία κ.ο.κ. Όποιος το διαβάσει βλέπει ξεκάθαρα ότι τελικός στόχος δεν ήταν μόνο οι αριθμοί στο χρονόμετρο ή το δυναμόμετρο, αλλά η δημιουργία ενός σπορ αυτοκινήτου περιορισμένης παραγωγής το οποίο θα ήταν έτοιμο για την πίστα - τουλάχιστον τόσο όσο είναι και η Enzo σήμερα.
Ελπίζω το Veyron να ...στρίβει διότι τα όσα διαβάζω και ακούω μέχρι τώρα μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι σχεδιασμένο κατά κύριο λόγο για να εντυπωσιάσει με τα εξωπραγματικά τεχνικά χαρ/κά του και τις μέγιστες τιμές (επιτάχυνση, τελική κλπ) παρά για να γράφει χρόνους στο Nurbourgring...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αισθητιικά το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον, καθώς ξεφεύγει λίγο από το 'φόρμουλα 1 με ενδυμασία δρόμου' και κινείται προς το 'λιμουζίνα με ενδυμασία πίστας' (ή κάπως έτσι)...Την εμφάνιση αλλά ''formula 1'' την έχει υιοθετήσει σίγουρα η Enzo και λιγότερο η Carrera GT και η SLR πιστεύω.
Η Enzo είναι πιο εξωτική σχεδιαστικά -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Βέβαια φιλοδοξία του Πίχ, ήταν και η κατασκευή από την VW ενός πολυτελούς και ενός μεγάλου SUV οχήματος, πράγμα που κατάφερε.
Τώρα για ποιούς σκοπούς, είναι ένα άλλο θέμα.Για να τ'αρπάξει απ'τους καράβλαχους...
-
τετραψηφιος αριθμος ιππων...μπραβο τους!
αλλα γιατι δε το βγαζαν σαν VW?
Απαντηση -εεεεε....
ισως θα ταν καλα να μην ασχολουνται με τετοιυς μυθους... -
Εντυπωσιακό τερατούργημα.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τετραψηφιος αριθμος ιππων...μπραβο τους!
αλλα γιατι δε το βγαζαν σαν VW?Καταρχήν η VW είχε βγάλει ένα γρήγορο πρωτότυπο, μου διαφεύγει το όνομα τώρα...
Γιατί δεν βάζουν το σήμα της VW ;
Προφανώς γιατί δεν έχει την ''αίγλη'' του ονόματος της Bugatti και γιατί με αυτόν τον τρόπο θα πουλήσει περισσότερο.Άσε που θα τ 'άκουγε πάλι η VW για τη στροφή της στα υπερ-αυτοκίνητα. Τώρα, έμμεσα δικαιολογείται.
Μην ξεχνάμε ότι αντιδράσεις υπήρξαν με το Touareg και το Phaeton.
Οπότε με....1001 άλογα, θα έκλειναν όλο το Βόλφσμπούργκ -
Σε τελική ανάλυση δεν με απασχολεί αν είναι υπερβολική ή τερατούργημα, αν τη φτιάχνει για να κάνει ρεκόρ ή για προσωπική ματαιοδοξία. Εμένα με ενδιαφέρει τι θα μείνει στο τέλος. Για να μπορέσουν να λύσουν τα τεχνικά προβλήματα οι τεχνικοί του θα παρουσιάσουν κάτι νέο που θα προχωρήσει την τεχνολογία του αυτοκινήτου παραπέρα; Έτσι κι αλλιώς πάντα τα υπεραυτοκίνητα τα παίρνουν οι έχοντες. Δεν με πειράζει αν πληρώσουν αυτοί για κάτι που ίσως δω στο δικό μου αμάξι μετά από μερικά χρόνια. Οι αγώνες με τους περιορισμούς τα τελευταία χρόνια δεν παράγουν ποια όσο παλιότερα τεχνολογία που μεταφέρεται στα καθημερινά αυτοκίνητα. Άσε που πολλές φορές υιοθετεί τεχνολογία κυρίως στα ηλεκτρονικά που πρώτα έχει εφαρμοστεί σε ποιο γήινες κατασκευές. Ας μην βιαζόμαστε. Ας την δούμε πρώτα να τσουλά στην άσφαλτό και να δοκιμάζεται από αυτούς που πρέπει και τα ξανά λέμε.
-
Κάθε υπεραυτοκίνητο δεν είναι έκφραση ματαιοδοξίας;;;
Ναι η Bugatti είναι το πιο ματαιόδοξο απ' όλα ίσως, κυρίως λόγω τιμής (1εκ ευρώ προ φόρων!!! ), αλλά ανάγκασε τους τεχνικούς να ψαχτούν πολύ άγρια...
Να σημειώσω ότι η Pirelli δήλωσε ότι δεν ήταν δυνατό να δώσει λάστιχο με τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για την Βειρόν, αλλά η Michelen έβαλε τον κ!@ο της κάτω και το έκανε...
Να σημειώσω πόσα προβλήματα ψύξης είχε το τέρας των 1000 ίππων, τα οποία ξεπεράστηκαν... Να σημειώσω τους νέους δρόμους στην αεροδυναμική...κτλ...
Εν τέλει, ναι είναι ματαιοδοξία, όμως το ίδιο ματαιόδοξο ήταν και το να θέλουμε να πάμε στο φεγγάρι, υπόθεση που αφορά επίσης ελάχιστους πλούσιους...
Προσωπικά δεν θα την αγόραζα με τίποτα, θα ήθελα όμως να είμαι σε θέση να την αγοράσω...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Κάθε υπεραυτοκίνητο δεν είναι έκφραση ματαιοδοξίας;;;Εν τέλει, ναι είναι ματαιοδοξία, όμως το ίδιο ματαιόδοξο ήταν και το να θέλουμε να πάμε στο φεγγάρι, υπόθεση που αφορά επίσης ελάχιστους πλούσιους...
Κι εγώ σε κάτι παρόμοιο έχω καταλήξει.
Καταρχήν όλα αυτά τα υπέρ-μοντέλα, αρχικά, είναι ζήτηση των ανθρώπων.
Οι κατασκευαστές απλά εκτελούν τις επιθυμίες και τις προσδοκίες τις δικές μας.
Επιθυμία του κόσμου είναι και η Cayenne και τα πολυμορφικά και τα γρήγορα station και τα μεγάλα SUV... -
Να σας πω τι θα ήταν μαγκια αντί να βγάζουν αυτές τις αηδίες όπως η Μπουγκάτι?
Να βάλουν κάτω το κεφάλι τους και να φτιάξουν αμάξι με 200 ίππους από 2000 κυβικά (ναι ξέρω, υπάρχουν) με τέσσερις πόρτες, οικογενειακό, με 500 λίτρα χώρο αποσκευών, που να ζυγίζει 1000 κιλά και να είναι ασφαλές ενεργητικά περισσότερο από ένα Type-R και παθητικά περισσότερο από ένα Volvo S80. Επίσης να μην καταναλώνει πάνω από 7 λίτρα στο χιλιόμετρο και 10 με τέρμα γκάζι, να μη ρυπαίνει, να ΜΗΝ έχει καταλύτη, να έχει ηλιοροφές και πλήρη εξοπλισμό και να έχει άψογη ποιότητα κατασκευής, κύλισης και αξιοπιστία.
Και όλα αυτά έως 30.000 ευρώ.ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Επίσης να μην καταναλώνει πάνω από 7 λίτρα στο χιλιόμετρο και 10 με τέρμα γκάζιΜαλλον εννοεις 7λτ/100χλμ και οχι στο χλμ.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Επίσης να μην καταναλώνει πάνω από 7 λίτρα στο χιλιόμετρο και 10 με τέρμα γκάζιΩχ!!!!
F16 θα είναι??? -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Να βάλουν κάτω το κεφάλι τους και να φτιάξουν αμάξι με 200 ίππους από 2000 κυβικά (ναι ξέρω, υπάρχουν) με τέσσερις πόρτες, οικογενειακό, με 500 λίτρα χώρο αποσκευών, που να ζυγίζει 1000 κιλά και να είναι ασφαλές ενεργητικά περισσότερο από ένα Type-R και παθητικά περισσότερο από ένα Volvo S80. Επίσης να μην καταναλώνει πάνω από 7 λίτρα στο χιλιόμετρο και 10 με τέρμα γκάζι, να μη ρυπαίνει, να ΜΗΝ έχει καταλύτη, να έχει ηλιοροφές και πλήρη εξοπλισμό και να έχει άψογη ποιότητα κατασκευής, κύλισης και αξιοπιστία.
Και όλα αυτά έως 30.000 ευρώ.Ούτε τζίνι δε μπορεί να το κάνει αυτό!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Επίσης να μην καταναλώνει πάνω από 7 λίτρα στο χιλιόμετρο και 10 με τέρμα γκάζι
Ωχ!!!!
F16 θα είναι???Τζίνι ξετζίνι, εμένα το Βειρόν δεν μου λέει και πολλά. Η McLaren F1 έλεγε
Το Pagani Zonda επίσης
Η Carrera GT -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Η Carrera GT -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Να σας πω τι θα ήταν μαγκια αντί να βγάζουν αυτές τις αηδίες όπως η Μπουγκάτι?Να βάλουν κάτω το κεφάλι τους και να φτιάξουν αμάξι με 200 ίππους από 2000 κυβικά (ναι ξέρω, υπάρχουν) με τέσσερις πόρτες, οικογενειακό, με 500 λίτρα χώρο αποσκευών, που να ζυγίζει 1000 κιλά και να είναι ασφαλές ενεργητικά περισσότερο από ένα Type-R και παθητικά περισσότερο από ένα Volvo S80. Επίσης να μην καταναλώνει πάνω από 7 λίτρα στο χιλιόμετρο και 10 με τέρμα γκάζι, να μη ρυπαίνει, να ΜΗΝ έχει καταλύτη, να έχει ηλιοροφές και πλήρη εξοπλισμό και να έχει άψογη ποιότητα κατασκευής, κύλισης και αξιοπιστία.
Και όλα αυτά έως 30.000 ευρώ.ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
Νομίζεις πως οι εταιρείες κοιτάνε το δικό σου συμφέρον;
Άσε που δεν είναι πραγματοποιήσιμο αυτό που οραματίζεσαι..1000 κιλά σύγχρονο αμάξι;Και ασφαλέστατο;Πρώτα απ΄όλα,δες πόσο βάρος έχουν αυτοκίνητα με μεγάλο πορτ μπαγκαζ..Δες πόσο καίνε τούρμπο 2 λίτρων.Τι θα πει να μην έχει καταλύτη;Υπάρχει αμάξι καινούριο τώρα χωρίς καταλύτη ή σύγχρονα καλούδια,όπως ABS κλπ;
Η τιμή,τέλος,εννοείται πως δε θα είναι προσιτή σε αμάξι με πολλά ατού!
Συγγνώμη,αλλά πρώτα προσαρμοζόμαστε στην πραγματικότητα και ύστερα γκρινιάζουμε για αλλαγές.
BUGATTI VEYRON 16.4: ''Θαύμα'' ή....ματαιοδοξία του κ. Πίχ ;