-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
ούτε εγώ κατάλαβα τί υπολόγισε ο Καμπάς.
για να υπολογίσεις απόσταση πρέπει να έχεις γνωστή την επιτάχυνση, που εν πρώτοις πρέπει να θεωρήσεις γραμμικήΕγώ υπολόγισα με βάση μέση επιτάχυνση απο τις διαφορές ταχύτητας αρχής τέλους. Είναι μια παραδοχή για θεωρητική συζήτηση χωρίς να είναι φυσικά σωστή απαραιτητα στην πραγματικότητα. Κι εγώ δεν έχω καταλάβει τι υπολόγισε ο Καμπάς
Oυτε ο δικος σου υπολογισμος ειναι σωστος στην προκειμενη για το ακριβες αποτελεσμα...Ουσιαστικα θα πρεπει να εχουμε και τις ακριβεις αποστασεις, οπου το καθε αυτοκινητο επιασε τα 200km/h.
O Morpheus εχει δικιο ως προς τις αποστασεις, την στιγμη ομως που 'φωτογραφιζουμε' και τους δυο -ξεχωριστα, και μετα μετραμε την διαφορα- να πιανουν τα 200Km/h.
Το οτι μπορει ομως πχ ο 'χαμενος' λογω μακρυτερης ας πουμε κλιμακωσης, να επιασε τα 200km/h σε λιγο μικροτερη αποσταση συνολικα απο τον κερδισμενο, δεν αναιρει το γεγονος οτι την στιγμη ακριβως που ο πρωτος επιασε τα 200km/h, ο δευτερος θα βρισκοταν χοντρικα μεταξυ 15-30μετρων πιο πισω. Τωρα ακριβως ποσο πισω ηταν αυτο με τα υπαρχοντα στοιχεια, νομιζω δεν μπορουμε να το υπολογισουμε...
Ο καμπας απ' οσο καταλαβα, υπολογισε την αποσταση, που διανυει ανα sec, ακριβως ομως την χρονικη στιγμη που το αυτοκινητο εχει πιασει τα 200km/h. Oυτε πριν, ουτε μετα. Οποτε, λιγο μετα η αποσταση σταδιακα θα αυξανεται (εφοσον διατηρειται η μεγιστη δυνατη επιταχυνση του) ενω λιγο πριν η αποσταση θα ειναι λιγο μικροτερη απο τα 55,5m για καθε sec που περναει... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
δεν αναιρει το γεγονος οτι την στιγμη ακριβως που ο πρωτος επιασε τα 200km/h, ο δευτερος θα βρισκοταν χοντρικα μεταξυ 15-30μετρων πιο πισω. Τωρα ακριβως ποσο πισω ηταν αυτο με τα υπαρχοντα στοιχεια, νομιζω δεν μπορουμε να το υπολογισουμε...Δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό...
Εγώ σου λεώ πως την στιγμή που ο 1ος έπιασε τα 200χαω, ο 2ος ήταν με 196χαω και μπροστά απο τον 1ο...
Σπάνιο σενάριο, αλλά γίνεται...
Αυτό που υπολογίζεις χοντρικά είναι σε πόσα μέτρα παρακάτω έπιασε και ο 2ος τα 200... -
ακριβώς, χωρίς διάγραμμα επιτάχυνσης σοβαρά αποτελέσματα δεν μπορείς να βγάλεις.
Η ταχύτητα εξόδου από μόνη της δε λέει τπτ -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
δεν αναιρει το γεγονος οτι την στιγμη ακριβως που ο πρωτος επιασε τα 200km/h, ο δευτερος θα βρισκοταν χοντρικα μεταξυ 15-30μετρων πιο πισω. Τωρα ακριβως ποσο πισω ηταν αυτο με τα υπαρχοντα στοιχεια, νομιζω δεν μπορουμε να το υπολογισουμε...
Δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό...
Εγώ σου λεώ πως **την στιγμή που ο 1ος έπιασε τα 200χαω, ο 2ος ήταν με 196χαω και μπροστά απο τον 1ο...
Σπάνιο σενάριο, αλλά γίνεται...**Αυτό που ξέρεις είναι σε πόσα μέτρα παρακάτω έπιασε και ο 2ος τα 200...Nαι, αλλα ακομα και που γνωριζουμε μονο τον χρονο που χρειαστηκαν ο καθενας για τα 200km/h, (και οχι την αποσταση για αυτη την χρονικη στιγμη) φαινεται αδυνατο ο δευτερος, ο πιο αργος να ηταν πιο μπροστα απο τον πρωτο ΕΚΕΙΝΗ την χρονικη στιγμη, που λες δηλαδη μολις για 4Km/h πριν πιασει τα 200.
Aυτο που λες, πιστευω οτι μπορει να ειχε γινει πχ μεχρι τα 150-160-170Km/h, οχι πιο μετα, εκτος αν παιζουν τιποτε κουμπακια με νιτρο...
Fast & Furious το καναμε το τοπικο... 'Koλωνες', 'καροτσες', και αλλα τετοια...Παντως εχει ενδιαφερον το συγκεκριμενο παραδειγμα. Εαν θελουν οι mod ας το μεταφερουν αλλου...
-
Nαι, αλλα ακομα και που γνωριζουμε μονο τον χρονο που χρειαστηκαν ο καθενας για τα 200km/h, (και οχι την αποσταση για αυτη την χρονικη στιγμη) φαινεται αδυνατο ο δευτερος, ο πιο αργος να ηταν πιο μπροστα απο τον πρωτο ΕΚΕΙΝΗ την χρονικη στιγμη...
Παράδειγμα:
http://www.zeperfs.com/en/duel4354-3894.htm
Η SLK έχει ταχύτερο 0-200χαω κατα 0,8'... όμως βγαίνει στο χιλιόμετρο (που έρχεται μετά τα 200χαω) ακριβώς δίπλα στην Elise (που σημαίνει πως ακριβώς στα 200 μάλλον ήταν και λίγο πίσω η SLK παρότι πήγε απο τα 0 στα 200 πιο γρήγορα) γιατί η Elise επιασε πιο γρήγορα τις χαμηλότερες ταχύτητες... -
Υπάρχει το 400άρι στο οποίο όλα αυτής της κατηγορίας έχουν 200+χλμ.
Σίγουρα λόγω τετρακίνησης αλλά και ηλεκτροκινητήρων (συνεχής παροχή ισχύος, όχι 'πιστονιές'/ώσεις) θα έχει αρκετά καλύτερο 400άρι από 458/ΜΡ4, παρόμοιο ή και καλύτερο από την F12 (που έχει καλύτερο 0-200) -
δεν αναιρει το γεγονος οτι την στιγμη ακριβως που ο πρωτος επιασε τα 200km/h, ο δευτερος θα βρισκοταν χοντρικα μεταξυ 15-30μετρων πιο πισω. Τωρα ακριβως ποσο πισω ηταν αυτο με τα υπαρχοντα στοιχεια, νομιζω δεν μπορουμε να το υπολογισουμε...Δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό...
Εγώ σου λεώ πως την στιγμή που ο 1ος έπιασε τα 200χαω, ο 2ος ήταν με 196χαω και μπροστά απο τον 1ο...
Σπάνιο σενάριο, αλλά γίνεται...
Αυτό που υπολογίζεις χοντρικά είναι σε πόσα μέτρα παρακάτω έπιασε και ο 2ος τα 200...^This.
Επίσης, δεν είναι σπάνιοNαι, αλλα ακομα και που γνωριζουμε μονο τον χρονο που χρειαστηκαν ο καθενας για τα 200km/h, (και οχι την αποσταση για αυτη την χρονικη στιγμη) φαινεται αδυνατο ο δευτερος, ο πιο αργος να ηταν πιο μπροστα απο τον πρωτο ΕΚΕΙΝΗ την χρονικη στιγμη...
nope.jpg
Μπορεί να έχει μικρότερη ταχύτητα και να είναι μπροστάΤα 200km/h ειναι 55 μετρα το δευτερολεπτο, οποτε στα 6 δεκατακια που εχουν διαφορα, οταν η 918 πιανει τα 200km/h η MP4 και η 456 ειναι καμια 30αρια μετρα πισω. 30 μετρα δια 4 μετρα κοντρομαθηματικης καροτσας στο συστημα SI, μας κανουν 7,5 καροτσια ή αλλιως 1,5 κολωνα
nope.jpg
Aυτό τα 30m που βρήκες, είναι περίπου η απόσταση που διανύει ένα κινητό με ταχύτητα 200km/h σε 0.6 δευτερόλεπτα.
Δηλαδή κινείται με σταθερή ταχύτητα 200km/h, και βλέπουμε πόσα μέτρα διανύει σε 0.6 δευτερόλεπτα. Not even close Δεν πήρες καν υπ'όψη ότι κινείται και το άλλο αυτοκίνητο.Αν δεχτούμε ότι οι επιταχύνσεις είναι σταθερές, βγαίνει αυτό ακριβώς που είπε ο mirage:
Κι εγώ νομίζω πως δεν το μετράς σωστά. Νομίζω πως χονδρικά η απόσταση είναι 15 μέτρα . Η Porsche θα έχει καλύψει 245 μέτρα περίπου σε 8,9 sec και τα άλλα 2 θα έχουν καλύψει στον ίδιο χρόνο 230 μέτρα περίπου
Αλλά, όπως επίσης ανέφερε, μικρή αποδεικτική αξία έχει
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2773377/
**Θεός **
τα ξαναγραφω για να εχουμε στοιχεια αν σβηστει η αγγελια
ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΑ ΤΙ ΜΑΡΚΑ PORSCHE ΜΕ ΕΠΙΑΝΕ (ΡΙΓΟΣ-ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ-ΔΕΟΣ). ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟΧΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΜΙΑ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΠΑΓΜΑΤΙΚΟΤΙΤΑ ΚΑΙ TIN ΠΗΡΑ. ΠΛΕΟΝ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΕΟΤΙΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ,ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΩΣ ΒΡΗΚΑ ΜΙΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΜΑΞΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΟΠΙΕΣ,ΚΑΘΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ ΣΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟ ΦΥΛΛΟ.ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ 'ΑΓΙΑΣΕΙΣ' ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΓΕΣ-ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΗ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΡΗΤΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΞΙΣΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΙΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ CAR. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ''ΓΑΤΑΚΙΑ'' ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 'ΧΡΥΣΑΦΙ' . ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΚΙΟΛΑΣ ΕΓΩ.. ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΓΙΑ 'ΧΑΦΤΑΛΕΥΡΗ' ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΟΥ. #ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΑ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ# ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ 'ΦΑΗ' ΧΙΟΝΙΑ-ΑΛΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ. ΣΤΙΣ 141000χμ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΡΒΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΜΑΝΤΕΣ ΔΥΝΑΜΟΥ-ΑΝΤΛΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ-Α/C ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ-ΜΠΟΥΖΙ-ΦΙΛΤΡΑ,OI ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΔΕΝΑ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΛΟΓΩ 10 ΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟ 50% ΚΑΙ ΑΠΟ 13300€ ΕΙΝΑΙ 6650€. ΟΣΩ ΓΙΑ ΤΙΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ 'ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ' ΟΣΩ ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙΕΙ. Π.Χ ΠΑΣ ΜΕ 12Ο ? ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΟΥ ΘΑ ΦΑΣ ΑΣΤΑΚΟ ΜΕ ΚΡΑΣΑΚΙ. ΠΑΣ ΜΕ 200+ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΤΙΣ PORSCHE ? Ε ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΦΑΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ COCA COLA ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗ. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ KAI AΠΟ ΑΞΙΑ 88000€ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ 8000€ . ΓΙΑΥΤΟ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΡΕΚΛΕΣ-ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ-ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ-ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΜΠΟΡΔΟΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ,Η ΣΤΗΛΤΕ SMS ΤΙΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ...... Υ.Γ Ε ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΑΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑΤΕ ΛΙΓΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ .-
-
Την εχω δει και γω εδω και μερες....κατανταει γραφικος το λιγοτερο.....αλλαζει τις πρωτες αραδες και αφηνει τις τελευταιες ιδιες. Τι νομιζει οτι θα πετυχει με τετοιες μαλακιες? Εγω και να ενδιαφερομουν μ αυτα δεν θα πηγαινα καν να το δω. Ασε που το αμαξι δεν μου γεμιζει το ματι, παιζει να ναι ''παλτο''
Δυστυχως λοιπουν οι σοβαρες αγγελιες ακομα και σε τετοια αυτοκινητα -
ωραίος
βεβαια αν δεν κατέβει κ αλλο, δεν θα το δώσει ποτέ -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ωραίος
βεβαια αν δεν κατέβει κ αλλο, δεν θα το δώσει ποτέΌντας άσχετος με τις τιμές των boxter, δε μου φαίνεται και πολύ υψηλή. (δεν ξέρω και σε τι κατάσταση είναι βέβαια)
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ωραίος
βεβαια αν δεν κατέβει κ αλλο, δεν θα το δώσει ποτέΌντας άσχετος με τις τιμές των boxter, δε μου φαίνεται και πολύ υψηλή. (δεν ξέρω και σε τι κατάσταση είναι βέβαια)
το λέω γιατί η αγγελία εχει 12000+ προβολές, οπότε θα την έχει πολύ καιρό, ενώ με λιγότερα λεφτά ο 'άλλος' δίνει αυτόματη κ πιο καινουργιο μοντέλο.
από ότι έχω καταλάβει χαζεύοντας το car.gr, όσες αγγελίες boxster μπαινουν με κάτω από 7-7,5 'φεύγουν'. Οι άλλες μένουν -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Nαι, αλλα ακομα και που γνωριζουμε μονο τον χρονο που χρειαστηκαν ο καθενας για τα 200km/h, (και οχι την αποσταση για αυτη την χρονικη στιγμη) φαινεται αδυνατο ο δευτερος, ο πιο αργος να ηταν πιο μπροστα απο τον πρωτο ΕΚΕΙΝΗ την χρονικη στιγμη...
Παράδειγμα:
http://www.zeperfs.com/en/duel4354-3894.htm
Η SLK έχει ταχύτερο 0-200χαω κατα 0,8'... όμως βγαίνει στο χιλιόμετρο (που έρχεται μετά τα 200χαω) ακριβώς δίπλα στην Elise (που σημαίνει πως ακριβώς στα 200 μάλλον ήταν και λίγο πίσω η SLK παρότι πήγε απο τα 0 στα 200 πιο γρήγορα) γιατί η Elise επιασε πιο γρήγορα τις χαμηλότερες ταχύτητες...Nαι, εχεις δικιο, δεν το σκεφτηκα σωστα. Ειναι θεμα γενικοτερης κλιμακωσης κιβωτιων και τελικης σχεσης διαφορικου στα δυο αυτοκινητα, και μαλιστα μπορει να υπαρχει εναλλαγη πρωτειας σε σχετικα λιγα km/h πριν το σημειο εξοδου στο χιλιομετρο...
-
Nαι, εχεις δικιο, δεν το σκεφτηκα σωστα. Ειναι θεμα γενικοτερης κλιμακωσης κιβωτιων και τελικης σχεσης διαφορικου στα δυο αυτοκινητα, και μαλιστα μπορει να υπαρχει εναλλαγη πρωτειας σε σχετικα λιγα km/h πριν το σημειο εξοδου στο χιλιομετρο...
Ακριβώς.
Είναι θέμα κλιμάκωσης όπως επίσης και θέμα βάρους/δύναμης... (πχ το ελαφρύτερο συνήθως θα καλύψει πιο γρήγορα τα πρώτα χλμ όμως το δυνατότερο θα φτάσει πιο γρήγορα στα μεγάλα νούμερα και ας είναι βαρύτερο)
Και θέμα μετάδοσης (αν και δεν μας ενδιαφέρει τόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση) κλπ... -
Porsche Panamera Sport Turismo
http://carscoop.blogspot.com/2012/09/po ... mo-in.html -
Έτσι έπρεπε να βγει από την αρχή η Panamera
-
Συμφωνω. Στην προηγούμενη μορφή της υπηρχαν και μερικοί που τους αρεσε και την αγορασαν. Τωρα ακομα και αυτοι θα κανουν πισω.
Dafuq did i just saw? Ποσο ασχημοτερο μπορεσαν και το κάνανε? Δεν θελω να δω πως θα το καταντήσει η Techart κτλπ..Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Έτσι έπρεπε να βγει από την αρχή η Panamera+απειρο..Ριχνει ασχημα στην ff
-
Βλέπεται σε σχέση με την προηγούμενη...
-
Από κοντά η προηγούμενη δε βλέπεται πάντως :puke: απίστευτο πλοίο
Porsche Forum