Να πω κάτι.
Δεν κοιτάω κάποιο άλλο αυτοκίνητο, οπότε παρακαλώ μην προτείνετε Porsche, 1, 335i κλπ γιατί...
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
Why not E90/92 335??
Γιατί στα 20Κ δε βρίσκεις τέτοιο αυτοκίνητο.
Περισσότερο το 'βλάβης' με προβληματίζει γιατί τα υπόλοιπα είναι ΟΚ. Εκεί δε ξέρεις τι μπορεί να κάτσει αλλά το ίδιο μπορεί να κάτσει και στο δικό μου, πχ μοτέρ (τρελό κόστος).
Δεν είναι το ίδιο Νίκο...η Μ3 έχει πολύ ακριβότερα ανταλλακτικά (μόνο τα φρένα να συγκρίνεις φτάνει!) και επίσης ενδεχόμενη βλάβη κοστίζει περισσότερο από την δικιά σου αντίστοιχη βλάβη. Άσε που έχεις περισσότερα πράγματα που μπορείς να χαλάσουν (π.χ. SMG). Μπορεί να είναι πολύ χαμηλή η τιμή, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα αυτοκίνητο Μ σε όλα του...άρα και στην συντήρηση.
Τα έχω ρωτήσει όλα αυτά. Προφανώς τα κοστολόγια είναι πιο ψηλά, άλλα όχι supercar πιο ψηλά.
Στο SMG μου είπαν αντλία 2Κ αν χαλάσει ο αισθητήρας αναγνώρισης ταχύτητας 650€, κάτι MAF, ποντεσιόμετρα κλπ είναι 750 € και τα δυο. Το Μ3 μου λένε ότι αυτά βγάζει. Μέταλλα αν είναι εκτός ανάκλησης δεν έχουν πρόβλημα κι αν έχουν, με 400 € έχουν αλλαχθεί (υπάρχει ανταλλακτικό). Επίσης προσοχή θέλει το πάτωμα.
Από συντήρηση, παίζουν τα εξής που ρώτησα. Λάδια 80 ευρώ, 100 με το φίλτρο, μπουζί 110. Στο συνεργείο που ρώτησα, ένα κομπλέ σέρβις δηλαδή λάδια, ρύθμιση βαλβίδων, φίλτρα, μπουζί, βαλβολίνες είναι 700 €. 280€ έδωσα τώρα στο δικό μου για λάδια, φίλτρο λαδιού και ρύθμιση βαλβίδων. Ασφάλεια ένα 100άκο το χρόνο πάνω απ'όσα δίνω στο δικό μου τώρα.
Σήμερα το απόγευμα πάντως έχει test drive.