Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν καταλαβαινω την επιθεση στον μγιακωβο ( δεν αναφερομαι καν στο υφος για αγορακια κλπ πιπες γιατι ειναι γτπ ).
Στο συγκεκριμενο θεμα και η αντιθετη πλευρα μας εχει φλομωσει στην πιπα χωρις να φερει οποιοδηποτε στοιχειο, εχοντας μαλιστα και εσωτερικη πληροφορηση.
Ο καθενας εδω μεσα μπορει να σταθμισει την αξιοπιστια των λεγομενων του.
Και εφοσον νασς το μονο που θα μπορουσε να σου δωσει ειναι ενα νουμερο το οποιο δεν μπορεις να διασταυρωσεις απο πουθενα, ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι ακριβως περιμενεις.
Δεκτον οτι δεν τον πιστευεις, εφοσον θεωρεις οτι δεν ειναι αξιοπιστος, αλλα το να σου παρουσιασει στοιχεια γι αυτο το θεμα δεν νομιζω οτι εχει νοημα, γιατι καλλιστα μπορεις να του πεις οτι ειναι ψεμματα:)
Δηλαδή δηλώσεις το στυλ drifter, 'πόσα λεφτά πήραν δάνειο τα μέλη του ΔΣ' δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία;
Πάνο... Εγώ δεν έχω κάποια ιδιαίτερη όρεξη να αποδείξω ότι δεν είμαι Ελέφαντας γιατί δεν είμαι. Δεν κρύβομαι πίσω από ψευδόνυμα και τουλάχιστον ανοιχτά όλοι γνωρίζουν και το που εργάζομαι και το τι κάνω. Άλλοι κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία που προσφέρει το net μπορούν να λένε ότι θέλουν.
Το ότι σε ένα blog κάποιος έγραψε κάτι δεν σημαίνει ότι είναι θέσφατο ή ακριβές. Οι επίσημες εκθέσεις όμως είναι ενυπόγραφες και κρίνονται. Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να μην λαμβάνω καθόλου σοβαρά υπόψη κάποιον που εκμεταλευόμενος την ανωνυμία λέει το μακρύ του και το κοντό του. Ή τουλάχιστον τα λεγόμενα του να τα θεωρώ ότι είναι μικρότερης αξιοπιστίας από επίσημες εκθέσεις.
Τώρα σε επίπεδο εκθέσεων έχουμε τα ίδια πράγματα ο Α να τα βλέπει αλλιώς και Β να τα βλέπει αλλιώτικα. Το αν οι συνολικοί φόροι από τις επιχειρήσεις είναι μικρό ποσοστό του συνόλου των εσόδων μπορεί να οφείλεται στη χαμηλή φορολογία αλλά μπορεί να οφείλεται και στην τεράστια φοροδιαφυγή. Αν ξεκινήσεις όμως ότι Α=μικρό ποσοστό άρα μικρή φορολογία ξεχνάς να λάβεις υπόψη ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με 30% μαύρο χρήμα όταν αλλού αυτό το ποσοστό είναι το 1/3 ή και λιγότερο. (Στις καλές μέρες).
Από εκεί και πέρα υπάρχει μία έκθεση που λέει μία άλλη άποψη από τα έχουν πάρει οι Τράπεζες. Ο πρόεδρος δε, της ΟΤΟΕ δεν την θεώρηση κάλπικη αλλά την είπε τεχνοκρατική που μάλλον σημαίνει ότι ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Από αυτό βγαίνει ότι για 5 δις € ζεστό χρήμα το Ελληνικό Δημόσιο εισπράττει 1 δις €. Αυτό στο δικό μου κομπιουτεράκι βγάζει ποσοστό 20% και μου φαίνεται τοκογλυφικό επιτόκιο.
Τώρα τα περί επιθέσεως. Τον mjacob δεν τον ξέρω. Και γενικότερα δεν έχω την τάση να βρίζομαι από το πληκτρολόγιο. Αλλά το nice try μου την έδωσε στα νεύρα. Από εκεί και πέρα εγώ προσωπικά θεωρώ το θέμα λήξαν.