Η άποψη η δική μου λόγω κατοχής R52 δύο χρόνια τώρα, [αυτοκίνητο ελληνικό μεταχειρισμένο του 2005, και αγορασμένο υποτίθεται με 57,000 χλμ ενώ στην πραγματικότητα 120,000 περίπου, ατρακάριστο δε και σε καλή κατάσταση γενικά (ελέγχθηκε σχολαστικά στο Σίττα Φλασκή)] είναι ότι θα βγάλει φυσιολογικές φθορές.
Δηλαδή αντλία βενζίνης στα 6 χρόνια λόγω της καλής ποιότητας βενζίνης, μια βάση μηχανής λόγω της καλής ποιότητας οδικού δικτύου επίσης, και δύο αισθητήρες στους τροχούς.
Συνειδητοποιημένη αγορά βέβαια, αφού διάβασα μέσω νετ για περίπου ένα τετράμηνο τα +/- και ειδικά συγκρίσεις μεταξύ R52/R57. Κατέληξα τελικά στο κομπρεσοράτο εις γνώσιν μου αφού καίει περισσότερο μεν από το τουρμπάτο, αλλά είναι πιό καρτ στην οδήγηση/απόλαυση δε.
Έχω αναβαθμίσει αρκετά πραγματάκια (φρένα, compressor, κεφαλή, έκκεντρο, μπεκ, μπουζί, εισαγωγή-εξάτμιση, μεθανόλη), και παρόλο που είναι καθημερινό αυτοκίνητο (κάνω ~ 25,000 χλμ/χρόνο) και όχι γκαραζόγατος, δεν έχει βγάλει κάτι υπερβολικό θεωρώ.
Θεωρώ το μίνι (ειδικά R53/R52) ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο που απευθύνεται σε ανήσυχο οδηγό που απολαμβάνει τα στριφτερά κομμάτια δρόμων, καθώς και πιό αντρικό σε σχέση με τα μεταγενέστερα μοντέλα..., και δε θα το έλεγα τελικά ζημιάρικο. Έχω γνωρίσει δε περίπου 30 κατόχους διαφόρων μοντέλων σε συναντήσεις μέσω φόρουμ, και δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου αναφορά σε ζημιές μη φυσιολογικές.