Jul 16, 2011, 10:17 AM

Πολλα τα αξιολογα αυτοκινητα της εποχης.Λογω ηλικιας ειχα την τυχη να οδηγησω σχεδον την πλειοψηφια,και να εχω στην κατοχη μου r5gt,306 race.Για μεγαλο χρονικο διαστημα ειχα οδηγησει και williams,1,8 16v clio,309 mi16(πυραυλος που δεν ασχοληθηκε σχεδον κανεις στην Ελλαδα) 205 gti 1,6-1,9.
Στησιμο για σεμιναριο ακομα και σημερα το 205.Ηταν απιστευτο το πως εστριβε ακομα και με καγιαμπες.Ο ελεγχος off balance παιχνιδι ακομα και με χλμ παρα πολλα.Το 5 gt 120 που ειχα ηταν ισως το πιο αγαπημενο μου,πολυ δυνατο με ψεματα(μια βαλβιδα και ενα ζιγκλερ) πολυ καλα φρενα,και καλη μηχανικη ποιοτητα σε συγκριση με το uno turbo ie.Στα τελευταια του ειχε δυναμωσει και αρκετα με μοτερ αλλο που φτιαχτηκε σε 2 χρονια σιγα σιγα με τουρμπο απο saab(t25)καρμπυρατερ renault sport βασεις μοτερ το ιδιο,αναρτηση απο grN renault sport,σφυριλατο εκκεντροφορο piper και πολλα αλλα.Εξακολουθουσε να κραταει καλα και να φρεναρει,και δυσκολα ευρισκες κατι γρηγοροτερο στο δρομο τοτε(1992-1996)
Το 306 race επισης κορυφη για την εποχη του,τα εκανε ολα.Χωρους,αριστη ποιοτητα σε μηχανικα/και πλαστικα(120.000χλμ μονο δυο κολλαρα καλοριφερ και ενα σετ αμορτισερ μαμα!!)Πολυ καλο σασι και πολυ καλο ελεγχο του αμαξωματος απο την μαμα αναρτηση.
Το williams τι να πρωτοπεις...ετυχε να το οδηγησω σε ολες τις μορφες(στοκ,με προγραμμα,με αναρτηση grN klp) και το αυτοκινητο ηταν υποδειγματικο σε οτι και αν του ζηταγες.Απο τα λιγα ατμοσφαιρικα που εχω δει να μεταμορφωνονται με ενα προγραμμα μονο(μαλλον λογω υπερβολικαχαμηλου κοφτη σε στοκ μορφη 6500)Aπο τα λιγα γνησια στην Ελλαδα,μιας και ειχε ερθει απο Ελβετια.
Τι θα ψηφιζα? μαλλον r5gt 120 για καθαρα συναισθηματικουςλογους,αφου με αυτο μεγαλωσα με 180000χλμ μεσα σε 8 χρονια σε ευαισθητη ηλικια.
Σημερα τι θα αγοραζα? Williams γιατι ακομα και αν δεν το οδηγεις,χορταινει το ματι σου ακομα και να το βλεπεις.