-
Καλησπέρα στο forum,
'Εχω μπει στην διαδικασία να κοιτάξω για καινούργιο αμάξι καθότι το Corsa του '04 εχει αρχίσει να με αφήνει περισσότερες φορές και από καθηγητή στην σχολή. Έχοντας κοιτάξει στα χαρτιά αρκετά μοντέλα έχω καταλήξει σε μία κατεύθυνση αλλά αν έχετε όρεξη θα ήθελα την γνώμη ή/και εμπειρία πιο ειδικών από εμένα.
Disclaimer #1: παρόλο των σπουδών μηχανολογικής φύσης, ελάχιστα έχω ασχοληθεί με αυτοκίνητα. Το μόνο που βλέπω είναι 4 ρόδες που με πάνε και με φέρνουνε, και με ενδιαφέρει να το κάνουν πρώτα αξιόπιστα, και οι επιδόσεις έρχονται δεύτερες.
Disclaimer #2: προτιμώ να κρατήσω ένα αυτοκίνητο 15-20 χρόνια παρά να αλλάζω κάθε 2-3.
Σε αυτό το mood λοιπόν και με βάση το ωραιότατο thread του Fanis75 ( https://forum.4troxoi.gr/forum/peri-aytokinisis/diadikasiakritiria-agoras-aytokinitoy ) ξεκινάω και εγώ με τα δικά μου κριτήρια:
- Πρώτο και καλύτερο τιμή. Έχω ένα όχι αρκετά αυστηρό όριο 20.000 . Το όχι αρκετά αυστηρό σημαίνει ότι θα δώσω 2-3-4k παραπάνω για κάτι που το αξίζει αλλά πιο πάνω δεν πάω
- Προς το παρόν δεν έχω οικογένεια, αλλά όπως φαίνεται θα το πάρω το κορίτσι σχετικά σύντομα και καλώς εχόντων των πραγμάτων στα επόμενα χρόνια θα είμαστε παραπάνω από δύο. Με βάση το disclaimer#2, ψάχνω κάτι που να βολέψει οικογένεια, γιατί στόχος είναι να το κρατήσω το αυτοκίνητο. Οπότε προσανατολίζομαι σε SUV ή crossover για αρχή και sedan σε δεύτερη φαση. Δεκτή οποιαδήποτε πρόταση επ' αυτού.
- Καύσιμο: Προσωπική μου άποψη είναι ότι το diesel θα αργοπεθάνει, οπότε δεν το κοιτάζω (μην αρχίσετε από κάτω να τσακώνεστε για το diesel παρακαλώ, όπως είπα αυτή είναι η πίστη μου και γουστάρω να τζογάρω στο ότι θα αργοπεθάνει ). Προτεραιότητα, και για οικονομία αλλά και για μεταπωλητική αξία, έχουν τα hybrid με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Επίσης, δεν υπάρχει προς το παρόν κλειστός χώρος αποθήκευσης του αμαξιού, οπότε καθαρά ηλεκτρικά αμάξια κόβονται.
- Λόγω κακής εμπειρίας με το κορσακι όπως ανέφερα, έχει σημασία για εμένα η αξιοπιστία του. Να μην χρειάζεται συνεργείο κάθε λίγο και λιγάκι σε βάθος χρόνου. Καταλαβαίνω ότι στα καινούργια μοντέλα δεν πρόκειται να στο εγγυηθεί κανείς αυτό, απλά οποιαδήποτε πρόταση/εμπειρία επί των κατασκευαστών θα ήταν χρήσιμη.
- Αν και δεν είναι προτεραιότητα, οποιαδήποτε κομφορ όπως αυτόματο κιβώτιο, park assist κτλ. είναι καλοδεχούμενα, όσο δεν επηρεάζουν τα πιο πάνω κριτήρια.
[EDIT]-> 6) Διαδρομές κυρίως Αθήνα και λίγες φορές μέσα στον χρόνο θα το παίρνω για διακοπές.
Αυτά! Όπως με ρώτησε περιπαικτικά ένα φίλος μου 'Γιατί θα πάρεις Toyota και γιατί το hatchback?'.
Η αλήθεια είναι ότι προς Toyota κλίνω και εγώ χωρίς να έχω καταλήξει σε μοντέλο, ωστόσο θέλω να ψάξω λίγο παραπάνω πριν αποφασίσω. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι καλοδεχούμενη.
The floor is yours!!
-
Καλησπέρα στο forum,
'Εχω μπει στην διαδικασία να κοιτάξω για καινούργιο αμάξι καθότι το Corsa του '04 εχει αρχίσει να με αφήνει περισσότερες φορές και από καθηγητή στην σχολή. Έχοντας κοιτάξει στα χαρτιά αρκετά μοντέλα έχω καταλήξει σε μία κατεύθυνση αλλά αν έχετε όρεξη θα ήθελα την γνώμη ή/και εμπειρία πιο ειδικών από εμένα.
Disclaimer #1: παρόλο των σπουδών μηχανολογικής φύσης, ελάχιστα έχω ασχοληθεί με αυτοκίνητα. Το μόνο που βλέπω είναι 4 ρόδες που με πάνε και με φέρνουνε, και με ενδιαφέρει να το κάνουν πρώτα αξιόπιστα, και οι επιδόσεις έρχονται δεύτερες.
Disclaimer #2: προτιμώ να κρατήσω ένα αυτοκίνητο 15-20 χρόνια παρά να αλλάζω κάθε 2-3.
Σε αυτό το mood λοιπόν και με βάση το ωραιότατο thread του Fanis75 ( https://forum.4troxoi.gr/forum/peri-aytokinisis/diadikasiakritiria-agoras-aytokinitoy ) ξεκινάω και εγώ με τα δικά μου κριτήρια:
- Πρώτο και καλύτερο τιμή. Έχω ένα όχι αρκετά αυστηρό όριο 20.000 . Το όχι αρκετά αυστηρό σημαίνει ότι θα δώσω 2-3-4k παραπάνω για κάτι που το αξίζει αλλά πιο πάνω δεν πάω
- Προς το παρόν δεν έχω οικογένεια, αλλά όπως φαίνεται θα το πάρω το κορίτσι σχετικά σύντομα και καλώς εχόντων των πραγμάτων στα επόμενα χρόνια θα είμαστε παραπάνω από δύο. Με βάση το disclaimer#2, ψάχνω κάτι που να βολέψει οικογένεια, γιατί στόχος είναι να το κρατήσω το αυτοκίνητο. Οπότε προσανατολίζομαι σε SUV ή crossover για αρχή και sedan σε δεύτερη φαση. Δεκτή οποιαδήποτε πρόταση επ' αυτού.
- Καύσιμο: Προσωπική μου άποψη είναι ότι το diesel θα αργοπεθάνει, οπότε δεν το κοιτάζω (μην αρχίσετε από κάτω να τσακώνεστε για το diesel παρακαλώ, όπως είπα αυτή είναι η πίστη μου και γουστάρω να τζογάρω στο ότι θα αργοπεθάνει ). Προτεραιότητα, και για οικονομία αλλά και για μεταπωλητική αξία, έχουν τα hybrid με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Επίσης, δεν υπάρχει προς το παρόν κλειστός χώρος αποθήκευσης του αμαξιού, οπότε καθαρά ηλεκτρικά αμάξια κόβονται.
- Λόγω κακής εμπειρίας με το κορσακι όπως ανέφερα, έχει σημασία για εμένα η αξιοπιστία του. Να μην χρειάζεται συνεργείο κάθε λίγο και λιγάκι σε βάθος χρόνου. Καταλαβαίνω ότι στα καινούργια μοντέλα δεν πρόκειται να στο εγγυηθεί κανείς αυτό, απλά οποιαδήποτε πρόταση/εμπειρία επί των κατασκευαστών θα ήταν χρήσιμη.
- Αν και δεν είναι προτεραιότητα, οποιαδήποτε κομφορ όπως αυτόματο κιβώτιο, park assist κτλ. είναι καλοδεχούμενα, όσο δεν επηρεάζουν τα πιο πάνω κριτήρια.
[EDIT]-> 6) Διαδρομές κυρίως Αθήνα και λίγες φορές μέσα στον χρόνο θα το παίρνω για διακοπές.
Αυτά! Όπως με ρώτησε περιπαικτικά ένα φίλος μου 'Γιατί θα πάρεις Toyota και γιατί το hatchback?'.
Η αλήθεια είναι ότι προς Toyota κλίνω και εγώ χωρίς να έχω καταλήξει σε μοντέλο, ωστόσο θέλω να ψάξω λίγο παραπάνω πριν αποφασίσω. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι καλοδεχούμενη.
The floor is yours!!
-
Καλησπέρα στο forum,
-
Πρώτο και καλύτερο τιμή. Έχω ένα όχι αρκετά αυστηρό όριο 20.000 . Το όχι αρκετά αυστηρό σημαίνει ότι θα δώσω 2-3-4k παραπάνω για κάτι που το αξίζει αλλά πιο πάνω δεν πάω
-
Προς το παρόν δεν έχω οικογένεια, αλλά όπως φαίνεται θα το πάρω το κορίτσι σχετικά σύντομα και καλώς εχόντων των πραγμάτων στα επόμενα χρόνια θα είμαστε παραπάνω από δύο. Με βάση το disclaimer#2, ψάχνω κάτι που να βολέψει οικογένεια, γιατί στόχος είναι να το κρατήσω το αυτοκίνητο. Οπότε προσανατολίζομαι σε SUV ή crossover για αρχή και sedan σε δεύτερη φαση. Δεκτή οποιαδήποτε πρόταση επ' αυτού.
-
Καύσιμο: Προσωπική μου άποψη είναι ότι το diesel θα αργοπεθάνει, οπότε δεν το κοιτάζω (μην αρχίσετε από κάτω να τσακώνεστε για το diesel παρακαλώ, όπως είπα αυτή είναι η πίστη μου και γουστάρω να τζογάρω στο ότι θα αργοπεθάνει ). Προτεραιότητα, και για οικονομία αλλά και για μεταπωλητική αξία, έχουν τα hybrid με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Επίσης, δεν υπάρχει προς το παρόν κλειστός χώρος αποθήκευσης του αμαξιού, οπότε καθαρά ηλεκτρικά αμάξια κόβονται.
-
Λόγω κακής εμπειρίας με το κορσακι όπως ανέφερα, έχει σημασία για εμένα η αξιοπιστία του. Να μην χρειάζεται συνεργείο κάθε λίγο και λιγάκι σε βάθος χρόνου. Καταλαβαίνω ότι στα καινούργια μοντέλα δεν πρόκειται να στο εγγυηθεί κανείς αυτό, απλά οποιαδήποτε πρόταση/εμπειρία επί των κατασκευαστών θα ήταν χρήσιμη.
-
Αν και δεν είναι προτεραιότητα, οποιαδήποτε κομφορ όπως αυτόματο κιβώτιο, park assist κτλ. είναι καλοδεχούμενα, όσο δεν επηρεάζουν τα πιο πάνω κριτήρια.
The floor is yours!!
Τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα.
-
Toyota Yaris Cross
-
Renault Capture LPG
-
Dacia Stepway LPG
Φυσικά βάζω στοίχημα πως θα πάρεις το 1ο!!!
-
-
Η αλήθεια είναι ότι LPG δεν έχω τσεκάρει αρκετά και ίσως θα έπρεπε. Για αρχή έχω μια διστακτικότητα για τον 1000αρι κινητήρα αλλά θα το ψάξω λίγο παραπάνω.
Από ότι καταλαβαίνω και τα 2 LPG που αναφέρεις δεν πληρώνουν (προς το παρόν) τέλη κυκλοφορίας ε?
-
Welcome to the Corolla club
Να ξέρεις ότι το χατσμπακ σε φτάνει άνετα με δυο μικρά παιδιά, ίσως και με μια μπαγκαζιέρα δυο φορές το χρόνο. Αυτό σημαίνει στην πράξη 6-7 χρόνια σίγουρα, μετά μπορείς να αναθωρήσεις. Προσωπικά δε θα μπορούσα να διαλέξω αυτοκίνητο με ορίζοντα 15 ετών, οι ανάγκες και οι προτιμήσεις αλλάζουν και δεν μπορείς να τις προβλέψεις. 5
-
Ναι εντάξει, τα 15-20 χρόνια που ανέφερα είναι υπό ιδανικές συνθήκες. Απλά ήθελα να τονίσω ότι έχω μεγάλο χρονικό ορίζοντα στο νου μου.
-
Και το Yaris Cross hybrid παίζει γερά στα ζητούμενα σου, διότι μέχρι να κάνετε παιδια και μέχρι να ψηλωσουν και να μην χωρουν στους μέτριους πισω χώρους του θα έχουν περασει 15-17 έτη. Όποτε τότε θα ξαναλαξεις αυτοκίνητο.
Μέχρι τα 15 -17 έτη θα έχεις ένα μικρό, αυτόματο, οικονομικό, ομορφο και με μεγάλο χώρο αποσκευών αυτοκίνητο.
Θα πωληθεί και ευκολα μετά από 15 έτη όπου τα υβριδικά θα είναι η νόρμα για κάθε αυτοκίνητο και θα είναι κάτι το συνηθισμένο στις αντιλήψεις των αγοραστών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
Δευτερο, θα έβαζα το stepway sandero lpg όπου με κάποια ωραία έξτρα, όπως εργοσταισιακους αισθητήρες μπροστά πισω, οπίσθια κάμερα, blind spot κτλ θα βγαίνει κοντά στα 18.000 με μεταλλικό και κλειδί.
Το Yaris έχει προτερηματα στην ασφάλεια, διότι έχει έξτρα αερόσακο ανάμεσα από τους επιβάτες στις μπροστά θέσεις και αναγνώριση πεζων κτλ.
ΟΜΩΣ......
Στα 25.000 υπάρχει ένα πολυ ενδιαφέρον όχημα. Το όνομα αυτου Honda jazz. Τα κάνει όλα καλυτερα απο τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν... Έχει ψαγμένη ασφάλεια επιβατών (10 αερόσακοι και μελετημένη πλατφορμα), ψαγμενο συστημα αυτόματου κιβωτιου, πολυ καλη ηχομονωση, χώρους σαν αυτοκινητο του d segment (Passat κτλ) και θεωρητικά υψηλή αξιοπιστία. Μήκος 4 μέτρα να χώρα να παρκαρεις παντου και ππλυ χαμηλή καταναλωση όντας full hubrid
-
Πάρε όποιο υβριδικό Τογιότα σου αρέσει. Με τα κριτήρια που θέτεις, μονόδρομος η επιλογή.
-
ΟΜΩΣ......
Στα 25.000 υπάρχει ένα πολυ ενδιαφέρον όχημα. Το όνομα αυτου Honda jazz. Τα κάνει όλα καλυτερα απο τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν... Έχει ψαγμένη ασφάλεια επιβατών (10 αερόσακοι και μελετημένη πλατφορμα), ψαγμενο συστημα αυτόματου κιβωτιου, πολυ καλη ηχομονωση, χώρους σαν αυτοκινητο του d segment (Passat κτλ) και θεωρητικά υψηλή αξιοπιστία. Μήκος 4 μέτρα να χώρα να παρκαρεις παντου και ππλυ χαμηλή καταναλωση όντας full hubrid
Καλό φαίνεται το Jazz είναι η αληθεία. Μπαίνει στο checklist για τώρα.
Μιας που το έφερε η κουβέντα έχω ακούσει για Toyota, ειδικά Yaris cross έχουν προπουληθεί όλα και πλέον κοιτάζεις για ημερομηνίες παράδοσης 2022. Δεν είναι κάτι που με χαλάει απλά ρωταώ αν έχετε ακούσει κάτι άλλο.
-
Μιας που το έφερε η κουβέντα έχω ακούσει για Toyota, ειδικά Yaris cross έχουν προπουληθεί όλα και πλέον κοιτάζεις για ημερομηνίες παράδοσης 2022. Δεν είναι κάτι που με χαλάει απλά ρωταώ αν έχετε ακούσει κάτι άλλο.
Έτσι είναι. Απλά σίγουρα θα γίνουν ακυρώσεις, οπότε κάποια αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα μέσα στο 2021.
-
Fiat Panda sedan και καθάρισες, μην ψάχνεις αλλού.
Εντάξει υπερβάλλω λίγο ειδικά στο...sedan.
Κι εγώ για Toyota σε βλέπω, ότι κι να σου γράψουμε άδικος κόπος.
Πήγες να δεις το Tipo πλάκα πλάκα? Sedan και 5d?
-
Καλώς ηρθες στον δρόμο της TOYOTA διαλεξε μεταξύ ποιας version της COROLLA θες και καλορίζικο
-
Fiat Panda sedan και καθάρισες, μην ψάχνεις αλλού.
Εντάξει υπερβάλλω λίγο ειδικά στο...sedan.
Κι εγώ για Toyota σε βλέπω, ότι κι να σου γράψουμε άδικος κόπος.
Πήγες να δεις το Tipo πλάκα πλάκα? Sedan και 5d?
Fiat stylo ήταν το πρώτο αμάξι που οδηγούσα και ακόμα με λούζει κρύος ιδρώτας σκεπτόμενος τα ηλεκτρολογικά του. Λες και κολλούσαν τα καλώδια με σάλιο
Πέρα από την πλάκα, καλά κάνετε και μου γράφετε εναλλακτικές, για αυτό τον λόγο ρώτησα άλλωστε. Έχει να πέσει διάβασμα απόψε.
-
1o Toyota hybrid διάλεξε οποίο θες
2ο hyundai kona hybrid
-
Ο γενικός κανόνας ΔΕΝ είναι αξιόπιστα της τάδε μάρκας, αναξιόπιστα της τάδε μάρκας. Ο γενικός κανόνας είναι αξιόπιστο αυτοκίνητο. Για παράδειγμα από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει είναι το Panda. Από τα πιο αναξιόπιστα είναι το Gr. Punto.
-
#mono_vitara
-
#mono_vitara
Αχαχαχα....κλαίω!!
ΥΓ: Συμφωνώ αλλά από του χρόνου που θα είναι 100% υβριδικό Τογιότα.
-
#mono_vitara
Απλός
Λιτός
Δωρικός
-
Mε βάση αυτά που έθεσες ως προταιρεότητες:
-
Τoyota hybrid
-
Jazz hybrid
-
Κοna full hybrid
-
# mono vitara#
-
-
Εγώ θα κοίταζα στη θέση σου ford puma st line και peugeot 2008. Κάνε test drive και οποίο σου αρέσει !
Επιλογή καινούργιου αυτοκινήτου