Στην Γερμανία όπου αναφέρθηκα υπάρχουν 57 διαφορετικές εκτελέσεις εκδόσεων και κινητήρων μόνο για το χατς! Στην Ελλάδα από αυτές εισάγονται μόνο 17! Στα βαγκον βαρέθηκα να μετρήσω λογικά από τα 57 χατς να γίνονται τα 50 βαγκον ,εδώ από τα 17 πάμε στα 4! Δλδ σύνολο πάνω από 100 επιλογές εκεί 21 εδώ!
Η ελληνική εταιρεία λειτουργεί σαν τον πάγκο του μαναβη! Ο χοντρεμπορας έχει 100 διαφορετικά φρούτα και λαχανικά , ο μανάβης βαριέται , δεν θέλει να έχει πολλούς πάγκους , πολλούς υπαλλήλους για να γεμίζει 100 διαφορετικά τελάρα του λέει δώσε μου 20 από τα 100 και θα βολευτω!
Θες μανγκο θα πάρεις ροδάκινο γιατί απλά δεν φέρνω μανγκο.
Η Φορντ γνωρίζει ότι χάνει έτσι πελάτες αλλά σου λέει κανονίζω έτσι τον κόσμο και τα έξοδα μου ώστε να τα μειώσω και να τα βγάλω πουλώντας συγκεκριμένες εκτελέσεις.
Και αν τολμήσει να μου κάνει σπάσιμο ο πελάτης ζητοντας μου έξτρα πακέτο θα το βάλω διπλάσια τιμή ώστε και μαζί με τα ττ να πρέπει να είσαι βιτσιοζος για να το παραγγείλεις.
Πώς αλλιώς να δικαιολογήσει κάποιος ότι το λειψό χωρίς ρυθμιση μεγάλης σκάλας πακέτο drive assist εδώ κοστίζει 800 που γίνονται 1200 στο τέλος και στην Γερμανία με την ρύθμιση 500 και μένουν 500!
Δλδ πως για το αμάξι παίρνει καλή τιμή ο εισαγωγέας και για τα επιμέρους πακέτα διπλή τιμή; Απλά πολλαπλασιάζει το κέρδος του στα έξτρα ώστε όταν θα επιλέξεις να μην πάρεις το στοκαρισμενο από τα έξτρα να βγάλουν σχεδόν κέρδος από δύο αμάξια.
Συμπερασματικά αν θες Φορντ και σεβεσαι τα λεφτά που πληρώνεις παίρνεις το αμάξι όπως το φέρνουν αλλιώς αισχοκερδουν σε βάρος σου.