-
Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης έτσι ειναι. Τα ξαναειπαμε. Μάλιστα στην κεντρική Ευρώπη είναι πολυ υψηλότερο το μη μισθολογικό κόστος.
Ψάξε τα νουμερα και δες τα και εσυ.
Όποτε κάπου άλλου είναι το πεοβλημα το οποίο είναι υπαρκτό.
εγω δεν εχω δει τιποτε. αφου ασχολεισαι με τα οικονομικα κανε σε παρακαλω πολυ μονος σου τον υπολογισμο αν ξοδεψει μια επιχειρηση 100000 ποσα θα φτασουν στον εργαζομενο. μετα βρες μου μια χωρα που πραγματι ισχυει αυτο το ποσο. αν δεν εχουν δωσει στις στατιστικες τη ασφαλιστικες εισφορες του εργοδοτη, που αυτο εχει γινει, τοτε βγαινει οτι ειμαστε καλυτεροι απο τις αλλες χωρες.
περιμενω τα αποτελεσματα των δικων σου υπολογισμων και οχι παραπομπες και σελιδες σκορπιες, δωσε το νουμερο, ξυπνιο παληκαρι εισαι...
-
Ως προς αυτό, το σωστό, που λέει ο γάτος. Κάποτε είχα ονομαστικά μικτά, λόγω σύμβασης εργασίας του κλάδου, 1580€. Που σήμαινε περίπου μείον 26-28% τα καθαρά, συν οποίες Κυριακές αργίες νύχτες και υπερωρίες (που τωρα καταργούνται).
Όταν αποζημιωθηκαμε έγινε με τον πλήρη μισθό που πλήρωνε η εταιρεία. 3050€
Οπότε απ τα εκατό δε νομίζω να φτάνουν οι 35Κ στη τσέπη του εργαζόμενου πια, μάλλον 28 με 32Κ το πολύ. Γι αυτό νομίζω υπάρχουν τα 'εξτραδάκια' σε είδος... αν και όπως φορολογουνται.
-
Το μόνο που μπορώ να συγκρίνω είναι τα επίσημα στοιχεία της eurostat και να αναλυσω από τι αποτελούνται οι μεταβλητές που εξετάζουν.
Δεν έχω προσβαση σε αλλά στοιχεία άλλων χωρών. Όποτε κάνω την συγκριση με βάση μια κοινή πλατφόρμα όλων των χωρων. Ναι από ότι λένε περιλαμβανει η ανάλυση τους και την ασφάλιση αλλα και αλλά πολλα.
1.https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Glossary:Labour_cost
3.Την διακύμανση στο μη μισθολογικό κόστος την είχα βάλει. Εκεί εμείς έχουμε μικρότερη διακύμανση αναλόγως το υψος του μισθου ενώ στο εξωτερικό έχουν μεγαλυτερη. Αλλά γενικώς στο μη μισθολογικό η Ελλάδα είναι στον μέσο όρο.
Όλες οι 'σκόρπιες' σελίδες που βάζω, όπως τις λες, είναι της eurostat.
-
Lap χοντρικά για να πάρει ένας υπάλληλος στο χέρι 1200 με 1500 το μήνα, η επιχείρηση εκταμιεύει λίγο παραπάνω από 3000€ κι αυτή η αναλογία γίνεται όλο και χειρότερη όσο πιο υψηλόμισθος είναι. Δηλαδή πρέπει να βγει ΚΕΡΔΟΣ 3000€ το μήνα απ την εργασία κάποιου, για να βάλει στη τσέπη του καθαρά μισθό 'στα όρια της φτώχιας'... Ανάλογα δηλαδή ποιο είναι το περιθώριο κέρδους του μαγαζιού, υπολόγισε τζίρο ανά μισθό... τώρα ποια απ αυτά είναι 'μισθολογικό' ή μή μισθολογικό κόστος αφορά μόνο τους Λογιστές, για τους υπόλοιπους έτσι μετριούνται τα κουκιά.
-
Εγώ για τον ταπεινό μου μισθο σε ποκυεθνικη έκανα τζίσους 70- 80.000 το μήνα. Και ήμουν ταπεινό χαμομιλακι. Μετά καλπαζα και ανέβαζα τον τζίρο και ανεβαινα μισθολογικά.
Τα κουκιά βγαίνουν από τα διαγράμματα. Κάθονται άνθρωποι και τα υπολογίζουν με όλες τις παεαμετρους υπό μια κοινή βάση. Βαση αυτών αξιολογούνται χίλια δυο ευρωπαϊκά προγραμματα περι των εργασιακών.
-
Ψάξε λίγο καλύτερα
https://blog.eurodev.com/costs-of-hiring-european-employees
Υποθέτοντας ότι τα 80Κ είναι ένας καλός μισθός για ευρώπη, στους Γάλλους κοστίζει 116000, δλδ +45%.
Αν υποθέσουμε ότι ο αντίστοιχος καλός ελληνικός μισθός είναι -ας πούμε- 50000 (3.5Κ gross τον μήνα, δλδ ονομαστικός μισθός πριν αφαιρεθούν ασφαλιστικές εισφορές υπαλλήλου και κρατήσεις εφορίας που καταλήγει νομίζω κοντά στα 2.5Κ 'στο χέρι') εδώ
μας λέει ότι στην επιχείρηση κοστίζει 5540 (+58%). Ε, άλλο το +45%, άλλο το +58%
http://hania.news/2018/11/12/πόσο-κοστίζει-σε-μια-επιχείρηση-ένας-ε/
-
Δηλαδή αν το μισθολογικό κόστος ενός εργαζομένου στην Ελλάδα ήταν μικρότερο από ότι είναι σήμερα, ο (νόμιμος) εργαζόμενος θα απολάμβανε:
(1) μεγαλύτερους μισθούς
(2) καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα
(3) ποιοτική αξιολόγηση και αξιοκρατία
(4) θα έβρισκε ποιο εύκολα εργασία
Στην Ελλάδα αυτά; Μπα. Αμφιβάλλω.
Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα δεν έχει και πολλά κοινά στοιχεία με την επιχειρηματικότητα άλλων χωρών.
Και είναι ένας από τους λόγους που δεν πλησιάζουν την χώρα ξένοι επενδυτές.
Ένα τυχαίο παράδειγμα που όμως συναντιέται πολύ στις Ελληνικές επιχειρήσεις... Πάρα πολύ. Τόσο πολύ που προκαλεί εντύπωση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πόλεμος στην Creta Farms – Πήγαινε με τη Ferrari να ζητήσει… ρύθμιση δανείων
-
Τα κουκιά βγαίνουν από τα διαγράμματα. Κάθονται άνθρωποι και τα υπολογίζουν με όλες τις παεαμετρους υπό μια κοινή βάση. Βαση αυτών αξιολογούνται χίλια δυο ευρωπαϊκά προγραμματα περι των εργασιακών.
Στην θεωρία και από τους οικονομολόγους, δηλαδή παντελώς άχρηστα. Στην πραγματική ζωή καμία εταιρεία δεν κάνει διαγράμματα. Δουλέω σε πολυεθνική με 8.500+ υπαλλήλους σε 50 χώρες περίπου.
-
Δεν ξέρω fiverg σε εναρμόνιση τιμών τους μισθους Γαλλίας. Κάνε την αναγωγή με GDP ppp
Φανή, δεν κατάλαβα τι εννοείς. Τα διαγράμματα τα έχουμε ως μια βάση αξιολόγησης και συγκριση.χψρις αυτά που τα χλευάζεις όλοι σας και μας θα ειμασταν άνεργοι. Χωρίς μια αρχική βάση επενδυσεις δεν γινινται. Και δεν τα κανουν οικονομολόγοι στατιστικό λόγοι τα κανουν. Οι οικονομολογοι είναι για άλλη δουλειά. Αν είναι χρήσιμοι σε πολυεθνικές.... Μπα.... Πιο πολυ το μάνατζμεντ μετρά.
Μετά από εκεί αναλόγως πολλων παραγόντων δίνονται οι μισθοί.
-
Δηλαδή αν το μισθολογικό κόστος ενός εργαζομένου στην Ελλάδα ήταν μικρότερο από ότι είναι σήμερα, ο (νόμιμος) εργαζόμενος θα απολάμβανε:
(1) μεγαλύτερους μισθούς
(2) καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα
(3) ποιοτική αξιολόγηση και αξιοκρατία
(4) θα έβρισκε ποιο εύκολα εργασία
Στην Ελλάδα αυτά; Μπα. Αμφιβάλλω.
Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα δεν έχει και πολλά κοινά στοιχεία με την επιχειρηματικότητα άλλων χωρών.
Και είναι ένας από τους λόγους που δεν πλησιάζουν την χώρα ξένοι επενδυτές.
Ένα τυχαίο παράδειγμα που όμως συναντιέται πολύ στις Ελληνικές επιχειρήσεις... Πάρα πολύ. Τόσο πολύ που προκαλεί εντύπωση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πόλεμος στην Creta Farms – Πήγαινε με τη Ferrari να ζητήσει… ρύθμιση δανείων
Κι αυτό σωστό!
Είναι τόσο στρεβλωμένη η Ελληνική Αγορά, σαν να πρόκειται για περιοχές που ελέγχονται από τη Μαφία στις ταινίες, δεν ισχύει ο ανταγωνισμός, οι Εταιρείες δεν κερδίζουν Αναπτυσσόμενες (ελάχιστες είναι αυτές) και ανταγωνιζόμενες άλλες εταιρείες αλλά αποτελούν 'μαγαζάκια' του κάθε ιδιοκτήτη τους που γεμίζει τις τσέπες του εις βάρος εταιρείας, μετόχων, πελατών κλπ. ακόμη και σε τομείς υποτίθεται Διεθνείς και με τρομερή ανάπτυξη και επέκταση, όπως οι Τηλεπικοινωνίες, βλέπουμε κλειστά τραστ, σε κανένα τομέα δεν μπαίνει ανταγωνιστής στη χώρα όσο και να χτυπιέται, αν δεν φιλήσει το δαχτυλίδι του κατάλληλου προσώπου και μας φταίνε οι συνδικαλιστές και οι απεργοί... καρμπόν κάθε κλισέ που έχουμε δει σε Μαφιόζικη ταινία, αυτή είναι η Ελληνική Αγορά...
-
Πρωτίστως φτάινει οι πολιτικοί και εν συνεχεία οι συνδυκαλιστές που και αυτοί πολιτικοί είναι και βγαίνουν από το κόμμα (όποιο είναι αυτό). Γενικά η πολιτική στην Ελλάδα (που δεν είναι πολιτική αλλά καμματική) είναι γιε πέταμα, φτύσιμο κλπ. Οπότε σε αυτή τη βάση απλά τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει...απλό είναι.
-
πραγματι ο καταιγις θιγει το σωστο. ο λαπης πεταει αητο, τον ηθελα ενα τελος μηνα εδω να βγαλει μισθοδοσια και να πληρωσει ασφαλιστικα και εφοριες, να δινει το 75αρι και να κλαινε ψυχες τριαντα. θα δηλωνε αρνητης διαγραμματων.
-
Tι ειναι τα διαγραμματα;
-
Οι πινακες της eurostat. Πίνακες λέγονται πιο σωστά. Έχεις δίκιο.
-
Δεν πετω χαρταετό αλλά δεν μπορουμε να μιλαμε γενικως χωρίς να βαζουμεβτην κουβέντα σε ένα πλαισιο συγκρίσεων με άλλες ευρωπαικες χώρες.
Αν δεν έχεις καταλάβει το ίδιο με τον καταιγιδα θίγω, δηλαδή το θέμα του τζίρου της διοίκησης και του εσωτερικου βαθμου αποδοσης, αλλά το λέω με πλάγιο τρόπο και πολυ ευγενικό. Ξαναδιαβασε τα ποστ μου. Το προβλημα δεν είναι τόσο πολυ εκεί που το εντοπίζεις... Αλλου είναι.
-
Πρωτίστως φτάινει οι πολιτικοί και εν συνεχεία οι συνδυκαλιστές που και αυτοί πολιτικοί είναι και βγαίνουν από το κόμμα (όποιο είναι αυτό). Γενικά η πολιτική στην Ελλάδα (που δεν είναι πολιτική αλλά καμματική) είναι γιε πέταμα, φτύσιμο κλπ. Οπότε σε αυτή τη βάση απλά τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει...απλό είναι.
Ίσως είμαι ρομαντικός ή ονειροπόλος αλλά θα προτιμούσα να κάνουν την αυτοκριτική τους πρωτίστως όσοι επιχειρούν και να αναλάβουν και τις ευθύνες τους και μετά να 'λιθοβοληθούν' οι πολιτικοί, συνδικαλιστές κλπ...
Δεν ξέρω όμως και πολλούς επιχειρηματίες που αναλαμβάνουν το 'φταίξιμο' για τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν στις επιχειρήσεις τους. Μάλλον το αντίθετο γίνεται. Ηγούνται των στραβών και των ανάποδων και συμπεριφέρονται σαν 'αυτοκράτορες'.
Αν το αυτοκίνητό μου είναι μέσα στην βρώμα και δεν μπορείς ούτε να κάτσεις από την μπίχλα, σε αυτό δεν φταίει ούτε ο συνδικαλιστής, ούτε ο πολιτικός. Είναι θέμα νοοτροπίας και συμπεριφορών.
Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει και αυτή τα στοιχεία και τα γνωρίσματα της κουλτούρας των πολιτών της. Πάνε πακέτο όλα αυτά.
Σίγουρα όμως υπάρχουν εξαιρέσεις, υπάρχουν αρκετές Ελληνικές επιχειρήσεις που προσφέρουν καλή επιχειρηματικότητα και υπάρχουν και κάποια καλά παραρτήματα ξένων ομίλων εταιρειών.
Μπορώ να αναφέρω παραδείγματα εταιριών που εργάζονται γνωστοί/γνωστές και είναι καλά εργασιακά περιβάλλοντα; Να αναφέρω. 3Ε Coca Cola, BIC, Παπουτσάνης, Βιανέξ, Nestle, MotorOil και αρκετές άλλες.
-
Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσετε κανένα που ζει έξω . Εγώ έχω ξαδέρφια που ζουν έξω . Στην Γερμανία , οι κρατήσεις είναι 40 % για άτομα χωρίς οικογένεια .
Στην Γαλλία , ο άλλος που έχει τρία παιδιά , έχει την δυνατότητα να προσλάβει την γυναίκα του ως υπάλληλο , για την απασχόληση της οικογένειας και έτσι ενώ έχει μισθό 100.000 τον χρόνο , πληρώνει ΜΗΔΕΝ φόρο εισοδήματος . Στην Ελλάδα θα έδινε 25-30000 φόρο .
Ας γυρίσουμε στα δικά μας
Φίλοι μεγαλοδιεθυντές τραπεζών την περασμένη δεκαετία με μικτούς μισθούς 130-150000 , στην τσέπη τους έφταναν τα 60-70000. Μιλάμε και προ σύριζα και Κατρούγκαλου .
Στην οικοδομή το ένσημο έφτανε 88 % , τώρα έχει κατέβει στο 82 % .
Είναι γνωστό και διαχρονικό στην χώρα μας ότι το μη μισθολογικό κόστος είναι εξωφρενικό εδώ και είναι η αιτία για την ανεργία και ένα μεγάλο πρόβλημα για τον διεθνή ανταγωνισμό των επιχειρήσεων .
Σκεφτείτε ότι όσοι πληρώνονται με μπλοκάκι , αλλά και όσοι ΕΕ έχουν συναλλαγές με εταιρείες , τρώνε παρακράτηση 20 % .
Δηλαδή κάποιος ΕΕ κάνει κάποιες δουλειές σε εταιρείες και παίρνει 12000 σε ένα χρόνο . Θα του κρατήσουν 2400 για προκαταβολή φόρου , θα πληρώσει και 2640 για εισφορές , άρα από τα 12000 θα πρέπει να ζήσει με τα 6960 . Εδώ γελάνε όλοι οι ξένοι των σοβαρών κρατών .
Να μιλήσουμε για την προκαταβολή φόρου . Ηταν κάποτε 55 % , πήγε 80 % και 100 % . Λέει ο Γάτος ότι έχει μόνο χρηματοοικονομικό κόστος .
Δεν είναι έτσι Γατούλη . Γιατί δεν έχουν όλοι πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό . Πως θα βρείς να πληρώσεις τον διπλό φόρο και να περιμένεις να στον δώσουν πίσω , όποτε στον δώσουν . Εδώ δεν έχει δώσει σύνταξη χηρείας το τσμεδε σε δικό μου άτομο 6 χρόνια .
Ολα αυτά γίνονται για να πληρώνονται οι ξύστες .
Οσοι δεν το καταλαβαίνουν , απλά εθελοτυφλούν .
-
Ίσως είμαι ρομαντικός ή ονειροπόλος αλλά θα προτιμούσα να κάνουν την αυτοκριτική τους πρωτίστως όσοι επιχειρούν και να αναλάβουν και τις ευθύνες τους και μετά να 'λιθοβοληθούν' οι πολιτικοί, συνδικαλιστές κλπ...
Δεν ξέρω όμως και πολλούς επιχειρηματίες που αναλαμβάνουν το 'φταίξιμο' για τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν στις επιχειρήσεις τους. Μάλλον το αντίθετο γίνεται. Ηγούνται των στραβών και των ανάποδων και συμπεριφέρονται σαν 'αυτοκράτορες'.
Αν το αυτοκίνητό μου είναι μέσα στην βρώμα και δεν μπορείς ούτε να κάτσεις από την μπίχλα, σε αυτό δεν φταίει ούτε ο συνδικαλιστής, ούτε ο πολιτικός. Είναι θέμα νοοτροπίας και συμπεριφορών.
Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει και αυτή τα στοιχεία και τα γνωρίσματα της κουλτούρας των πολιτών της. Πάνε πακέτο όλα αυτά.
Συμφωνώ, το ίδιο λέμε με άλλα λόγια. Οι πολιτικοί είναι εξ' ημών και εκλέγονται από εμάς, άρα δεν είναι διαφορετικοί (απλά είναι οι χειρότεροι εξ' ημών). Το όλο σύστημα συντηρεί αυτή την κατάσταση με τις μίζες και τις λαμογιές. Όποιος επιχειρηματίας πάει με τον Σταυρό στο χέρι, απλά δεν επιβιώνει, γιατί το σύστημα τον πετάει απέξω έτσι όπως είναι στημένο. Η διαφθορά καλλιεργείται από όλους στην Ελλάδα γιατί τρώνε και δεν συμφέρει κανένα από τους κραταιούς να το αλλάξει.
Ακόμα θυμάμαι πολύ γνωστός επιχειρηματίας αλλαντικών είχε στην 'μισθοδοσία' του 4 πολιτικούς πάντα, 2 από κάθε κόμμα (μια ήταν γνωστή μάνα δημάρχου) για να κάνει τις δουλειές τους...απλά πράγματα.
-
Λοιπόν, επειδή καθημερινά κοιτώ κάποια sites που έχουν αγγελίες εργασίας, όποιος έχει κάποιο άλλο site να προτείνει, ας το αναφέρει μήπως και καταφέρω να απεγκλωβιστώ.
Ξεκινώ με την δική μου λίστα
-
Skywalker
-
Kariera
-
Linkedin
-
Workenter
-
-
Λοιπόν, επειδή καθημερινά κοιτώ κάποια sites που έχουν αγγελίες εργασίας, όποιος έχει κάποιο άλλο site να προτείνει, ας το αναφέρει μήπως και καταφέρω να απεγκλωβιστώ.
Ξεκινώ με την δική μου λίστα
- Skywalker
- Kariera
- Workenter
Εκτός των παραπάνω:
-
Glassdoor
-
Codehub (recruiters)
-
Collegelink (recruiters για τα νιάτα κυρίως)
-
iTechScope (recruiters)
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....