-
ρε συ καταιγις παρε ενα 15αρ και μια 28αρα και εισαι ταμαμ. ετσι εχω τα παιδια. και τον νικ. νικ για πες και για αξιολογο ποσο πανε περιπου που τα εχεις προσφατα.... με οθονη και laptop και βαση θα εισαι και φθηνοτερος απο 17αρι
αλλα ρε συ μαστορη δεν εχεις δει το αλιενγουέαρ το 17αρι μου. απιστευτα μικρο. και ελαφριο. σε σχεση με το προηγουμενο ειναι το μισο σε βαρος και το διπλο σε δισκομνημες. και βασικα το δουλευω στο γραφειο με εξωτερικη και πληκτρολογια αλλα ο αοματος οταν το παιρνω δεν θελω να με βλεπουν τα μιλφατα με το γυαλι πρεσβυωπιας, οποτε 17αρι.
-
Πολύς κόσμος δεν ενδιαφέρεται για φορητότητα και παίρνει μεγάλο laptop επειδή δεν έχει τον απαραίτητο χώρο για ένα desktop, ή σκέφτεται ότι μία στο τόσο θα το βάλει και κάπου αλλού. Εγώ κάθομαι σχεδόν πάντα στο desktop, αλλά και το laptop μου μόνιμα πάνω σε ένα γραφείο είναι. Δεν έχει καν την μπαταρία του πάνω... Το οποίο με οδηγεί στο ερώτημα: Μήπως θα ήταν προτιμότερο ένα desktop για τον Storm?
-
Boys είναι και πώς βολεύεστε/έχετε μάθει. Γάτε δεν αμφισβητώ την ανωτερότητα του Alienware και τη φορητότητα του λόγου βάρους. Υπέροχο εργαλείο για κάποιον που πραγματικά το αξιοποιεί. Έχει όμως και ανάλογη τιμή και δεν κάνει για όλους η διαγώνιος που δίνει όγκο.
Έχω κάνει 'δουλειά' με όλους τους τρόπους. Σταθερό/Κινητό/tablet/laptop. Στον δρόμο έχω καταργήσει πια το laptop. Αν έκανα ακόμα ταξίδια θα είχα σίγουρα 14αρι lattitude/elitebook για το ξενοδοχείο. (Έχω laptop σα backup του σταθερού το οποίο σκονίζεται). Προτιμώ τις **professional **σειρές αποκλειστικά για λόγους αξιοπιστίας.
Σπίτι επειδή είμαι παλιός γκομπιουτεράς/Gay-mer και δε συμμαζεύεται αν μείνω χωρίς σταθερό παθαίνω κατάθλιψη. Οπότε έχω δωμάτιο-γραφείο (και την ησυχία μου) με 34αρα ultrawide/μηχανικά kb κτλ. Κάνει και για δουλειά και για παιχνίδι αν και το τελευταίο το έχω κόψει πχιά. Πάντως το τρίπτυχο οθόνη-kb-mouse δεν έχει αντίπαλο σε θέμα εργονομίας και αποδοτικότητας.
Τώρα κάποιος άλλος μπορεί να μη θέλει να δεσμεύσει τόσο χώρο ή να τη βρίσκει καναπέ και μπαλκονάκι. Πάντως 17αρια laptop Workstation συνήθως σε μηχανικούς τα δίνουμε.. α και ειδικές αποστολές gatonia όπως διαπιστώνω
-
Πολύς κόσμος δεν ενδιαφέρεται για φορητότητα και παίρνει μεγάλο laptop επειδή δεν έχει τον απαραίτητο χώρο για ένα desktop, ή σκέφτεται ότι μία στο τόσο θα το βάλει και κάπου αλλού. Εγώ κάθομαι σχεδόν πάντα στο desktop, αλλά και το laptop μου μόνιμα πάνω σε ένα γραφείο είναι. Δεν έχει καν την μπαταρία του πάνω... Το οποίο με οδηγεί στο ερώτημα: Μήπως θα ήταν προτιμότερο ένα desktop για τον Storm?
Όπως τα λες. Θέλω 17άρι γιατί το έχω σαν κανονικό υπολογιστή, αλλά δεν το χρησιμοποιώ σε γραφείο υπολογιστή.
Το μεταφέρω από το τραπέζι της κουζίνας, στο υπνοδωμάτιο και κάθε βράδυ μπαίνει σε ντουλάπι. Η μπαταρία εκτός, και αραιά και που φόρτιση, για να μένει ζωντανή.
Στο σπίτι δεν μπορώ με τίποτα να κάτσω σε γραφείο με desktop υπολογιστή. Είχα αγοράσει το 2014 ένα Desktop i5 με Windows 7, δεν το χρησιμοποίησα καθόλου και το χάρισα σε ένα γειτονόπουλο πριν μετακομίσω.
Αν θα πάρω κάτι θα είναι 17άρη laptop ώστε να μπορώ να τρέχω άνετα και κάποιες εφαρμογές που θέλω.
-
Έψαχνα για Toshiba και διαβάζω ότι η Toshiba έχει σταματήσει να φτιάχνει φορητούς.
Δηλ. η HP είναι μονόδρομος μέχρι τα 1000euro?
Κάποια άλλη πρόταση για 17άρη?
-
Υπάρχουν σαφώς πιο ειδικοί από εμένα στους υπολογιστές εδώ μέσα, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα Lenovo (και laptops και tablets). Λέγεται επίσης ότι τα Dell είναι κορυφαία μηχανάκια.
-
Dell. Απο λεφτά δεν ξέρω ποσο παίζουν.
-
Εγώ πάλι που από πιτσιρικάς ασχολούμαι και η πρώτη μου δουλειά ήταν σε σέρβις και όταν αποχώρησα από το χώρο της πληροφορικής έχω στήσει, επισκευάσει, αγοράσει πολλές δεκάδες υπολογιστών όλων των ειδών (εκτός από Apple) στα λαπτοπ σέβομαι περισσότερο απ' όλα τα Asus και τα Lenovo, ενώ και τα Dell έχουν γενικά καλή φήμη, και θεωρώ τα ΗΡ με προσιτή τιμή, τα χειρότερα σε value for money, δυσκοίλια σε όλα τους, τελευταία επιλογή μόνο αν είναι μεγάλη η διαφορά τιμής για τα specifications τους σε σύγκριση με άλλη μάρκα.
Το φθηνότερο vfm μηχανάκι που θεωρώ πως αξίζει τα λεφτά του από τα 17άρια στο σκρουτζ για αγορά σήμερα είναι αυτό:
Lenovo ideapad L340-17IRH Gaming (i5-9300HF/8GB/512GB/GeForce GTX 1650/FHD/W10) - Skroutz.gr
και με τα 8GB RAM εντάξει θα είναι, αλλά αν με λίγα χρήματα μπορούσε να μπει περισσότερη μνήμη, είναι η μόνη αναβάθμιση που θα άξιζε να γίνει (θέλει ένα ερώτημα αν υπάρχει ελευθερό slot).
Μεγειά και με ευχαριστείς αργότερα (ό,τι αισθήματα κι αν τρέφεις για μένα) !
Εναλλακτικά μήπως μπορεί ο Μάστορας να σε βολέψει με κάτι καλό από αυτά που διαθέτει, αν έχω καταλάβει σωστά, θα μπορούσε να σου βρει μια ευκαιρία.
-
Ευτυχώς που έχω το 12άρι λαπτοπάκι και μπορώ να ψάξω στο ίντερνετ και μπαίνω και στο φόρουμ.
Τα Dell είναι καλά αλλά πανάκριβα.
Κοιτούσα και Lenovo αλλά είναι κάπως περίεργα. Δεν έχουν καν κουμπάκια στο touchpad.
Γενικά οι σύγχρονοι φορητοί δεν είναι καθόλου modular. Όλα κλειστά μέσα στο σασί και η μπαταρία συνέχεια στο ρεύμα.
Έχω συνηθίσει τα Old-school λάπτοπ (όπως και στα αυτοκίνητα) και με χαλάνε τα καινούρια. Το ίδιο έχω πάθει και στα κινητά και σε όλα.
Ακόμη και τα Windows 10 με χαλάνε εντελώς.
Τέλος πάντων. Σίγουρα θα προσπαθήσω να φτιάξω το Toshiba και από Δευτέρα θα είμαι τηλεργασία με σήματα καπνού. Μέχρι να βρω φορητό που να μπορώ να τον χρησιμοποιήσω για προσωπική χρήση μπορεί να περάσει και ένας μήνας. Ούτε χρήματα έχω, ούτε μπορώ να δώσω ένα μηνιάτικο για την τηλεργασία.
Για την ώρα έχω βάλει στη λίστα επιθυμιών και αυτό: https://www.mgmanager.gr/laptops/96315-hp-17-by2053cl-i5-10210u173-fhd-ips12gb1tb-hdddvd-rwwebcamwin10-home.html#/μέγεθος_μνήμης-12_gb
Πανάκριβο αλλά τουλάχιστον έχει παρόμοιες δυνατότητες με το Toshiba.
-
Έψαχνα για Toshiba και διαβάζω ότι η Toshiba έχει σταματήσει να φτιάχνει φορητούς.
Δηλ. η HP είναι μονόδρομος μέχρι τα 1000euro?
Asus, MSI, Lenovo, Acer etc. Μπες σε καποιο φορουμ με υπολογιστες να δεις τι ακριβως προσφερει η αγορα. Πρεπει να το ψαξεις πριν ριξεις ενα 1000ρικο σε λαπτοπ.
Ειχα παρει ενα φθηνο (399ε) Lenovo το 2014 γιατι το προτειναν σε αλλο φορουμ και πραγματι εχει βγει καλη αγορα. Στην ιδια σειρα υπηρχαν και 17αρια που το προτειναν τοτε.
Στο Τοσιμπα ειχες αλλαξει παστα;
-
Από Cosodata έχεις βρει τίποτα? ή από εκεί δεν αξίζει κάτι ?
Πάντως αυτά με την τηλεργασία τα συζητάγαμε , θεωρώ αυτονόητη την υποχρέωση της εταιρείας να σου παρέχει εξοπλισμό ... αλλά μπούρδες , τα ίδια και στην γυναίκα μου .
-
wantone εννοείς να μπω σε κάποιο site όπως το Insomnia? Έχω account στο insomnia αλλά έχω να μπω χρόνια.
Πάστα στο Toshiba δεν έχω αλλάξει. Έχουν και πάστα αυτά τα μαραφέτια;
Στο 1ο lockdown μου έκαψε το σκληρό δίσκο. Δεν άντεξε. Τον άλλαξα. Έσκασα τότε 250euro και έβαλα πάνω ένα 1Tb.
Από το eshop.gr το είχα αγοράσει, https://www.e-shop.gr/toshiba-satellite-l675-128-p-PER.904560
Του έχω βάλει και 8Gb Ram και με τα Windows 7 ήταν μια χαρά μηχανάκι.
-
Από Cosodata έχεις βρει τίποτα? ή από εκεί δεν αξίζει κάτι ?
Πάντως αυτά με την τηλεργασία τα συζητάγαμε , θεωρώ αυτονόητη την υποχρέωση της εταιρείας να σου παρέχει εξοπλισμό ... αλλά μπούρδες , τα ίδια και στην γυναίκα μου .
Cosmodata πήγα το πρωί. Στο κατάστημα που πήγα μόνο 15άρια ετοιμοπαράδοτα. 17άρια μόνο με παραγγελία και αν υπάρχει διαθεσιμότητα.
Εμένα φίλε Yem ξέρεις τι με χαλάει με την τηλεργασία; Είμαι στην Δ/νση Πληροφορικής σε όμιλο, είμαι μέσα στους υπολογιστές και στα συστήματα και όμως δεν μου δίνουν λάπτοπ. Όχι γιατί δεν προβλέπεται. Στην ουσία είναι θέμα προϊσταμένου. Αυτός δεν κάνει αίτημα για να πάρουν όλοι φορητούς μέσα στο τμήμα. Και δεν κάνει αίτημα για να δείχνει ότι κάνει οικονομίες και δεν βάζει σε έξοδα τον όμιλο. Χρησιμοποιεί αυτή την τακτική για να προβάλει τον εαυτό του στα ανώτερα διευθυντικά στελέχη. Κάνει οικονομίες. Αγαπά τον όμιλο. Είναι και αυτός ένα στέλεχος.
-
ΜΗΝ πάρεις μηχανάκι χωρίς SSD δίσκο την σήμερον ημέρα, θα είναι ανεπανόρθωτο σφάλμα (δηλαδή επανορθώνεται αλλά με κόπο και χρήμα) και ρώτα και οποιονδήποτε άλλο εμπιστεύεσαι εδώ, να το επιβεβαιώσεις. Ή πάρε αυτό που έχεις βάλει στο μάτι, ΜΟΝΟ ΑΝ έχει τη δυνατότητα να πάρει και έναν ακόμη M.2 SSD
Να ξέρεις όμως πως αυτό που κοιτάς είναι και πιο ακριβό και υστερεί ΠΟΛΥ σε ΟΛΑ, σε σχέση με αυτό που σου πρότεινα...
-
Ναι σε αυτο ειχα μπει. Πρεπει να διαβασεις τι λενε για το καθε μοντελλο μην παρεις καποιο με γνωστα προβληματα.
Θερμοαγωγιμη παστα εχει πανω στον επεξεργαστη και στην καρτα γραφικων kαι πανω βιδωνεται το μεταλλικο heat sink που μεταφερει την θερμοτητα στον ανεμιστηρα οπου μετα την φυσαει προς τα εξω. Επηδη ξεραινεται θελει αλλαγη καθε Χ χρονια αλλοιως ανεβαζει θερμοκρασιες ο επεξεργαστης και η καρτα γραφικων και υπερθερμαινονται.
ΒΑσικα ειναι πανευκολο να την αλλαξεις καποιες βιδες ξεβιδωνεις και μετα τις βιδωνεις. Υπαρχουν πολλα βιντεο για το θεμα αυτο στο youtube.
Την παστα απο eShop την ειχα αγορασει μιλαμε για ουτε 5 ε κοστος.
-
Εναλλακτικά μήπως μπορεί ο Μάστορας να σε βολέψει με κάτι καλό από αυτά που διαθέτει, αν έχω καταλάβει σωστά, θα μπορούσε να σου βρει μια ευκαιρία.
Δεν έχουμε καθόλου 17αρια, εξαιρετικά δυσεύρετα. Εισαγωγή και ανακατασκευή μεταχειρισμένων υπολογιστών κάνουμε. Είναι και κακή εποχή σε διαθεσιμότητες/τιμές.
Επίσης κάνω χονδρική και το πελατολόγιο μου είναι κατά βάση μηχανογράφοι. Δύσκολα θα είχα κάτι για τον storm. Αλλά ξέρω πάρα πολύ κόσμο της πληροφορικής αν κάποιος θέλει service, ίσως και πώληση.
Κάααποτε είχα εταιρία πληροφορικής και τυχαίνει να τα πηγαίνω καλά και με τα τεχνικά τους, αν και έχω να δέσω/λυσω/φτιάξω καιρό, πέρα από τα δικά μου.
Γενικά μου αρέσει η τεχνολογία και την τιμώ αν και προτιμώ τα αυτοκίνητα
-
Στα λενοβο υπάρχει το πρόβλημα των αργων updates του hardware ενω γενικως μέχρι και πριδυο τρία χρόνια είχαν καπως υποδεέστερες WiFi κεραίες.
Δηλαδη πολλα μηχανήματακια τοτε είχαν θέμα και στα updates οπου έχανε drivers για το wifi κτλ. Και μιλάμε για 1500 με 1700 ευρω laptops, με ωραίο και εντυπωσιακό μεν φινίρισμα απ εξω αλλά οι drivers ηταν το θεμα δε.
Σαν chipsets κτλ είχαν και εχουν καλό vfm
Γεμάτα τα forums στο εξωτερικό με αναλύσεις πως να παίξεις με του drivers των περιφερειακών τους για να λύσεις θέματα κτλ. Ίσως έφταιγε και η έκδοση των Windows του τοτε, δεν ξέρω.
Επισης η οθονη τους ήταν ελαφρώς υποδεέστερη σε εικόνα από τα Toshiba και τα dell.
Αν από τοτε έχουν φτιάξει δεν το γνωρίζω, αλλά πριν 2 - 3 ετη υπάρχουν αυτά τα θέματακια.
-
piliourits wrote:
Δεν έχουμε καθόλου 17αρια, εξαιρετικά δυσεύρετα. Εισαγωγή και ανακατασκευή μεταχειρισμένων υπολογιστών κάνουμε. Είναι και κακή εποχή σε διαθεσιμότητες/τιμές.
Επίσης κάνω χονδρική και το πελατολόγιο μου είναι κατά βάση μηχανογράφοι. Δύσκολα θα είχα κάτι για τον storm. Αλλά ξέρω πάρα πολύ κόσμο της πληροφορικής αν κάποιος θέλει service, ίσως και πώληση.
Κάααποτε είχα εταιρία πληροφορικής και τυχαίνει να τα πηγαίνω καλά και με τα τεχνικά τους, αν και έχω να δέσω/λυσω/φτιάξω καιρό, πέρα από τα δικά μου.
Γενικά μου αρέσει η τεχνολογία και την τιμώ αν και προτιμώ τα αυτοκίνητα
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το ψάχνω στο Insomnia. Το 12άρι από το οποίο γράφω τώρα το είχα πάρει από κάποιο παλικάρι στο Insomnia που κάνει αυτή τη δουλειά. Έχει αρκετά μέλη εκεί που ασχολούνται επαγγελματικά με το hardware.
Έχω στείλει ήδη κάποια μηνύματα σε κάποιες αγγελίες.
Δεν είναι καιρός για πολλά έξοδα. Ίσως πετύχω κάποιο 17άρι εκεί μέσα ίσα-ίσα για να κάνω την δουλειά μου.
-
Ναι σε αυτο ειχα μπει. Πρεπει να διαβασεις τι λενε για το καθε μοντελλο μην παρεις καποιο με γνωστα προβληματα.
Καλά που μου το θύμησες και μπήκα insomnia. Βρήκα και κάποιους που φτιάχνουν λάπτοπς. Θα το ψάξω και εκεί μέσα.
-
ΜΗΝ πάρεις μηχανάκι χωρίς SSD δίσκο την σήμερον ημέρα, θα είναι ανεπανόρθωτο σφάλμα (δηλαδή επανορθώνεται αλλά με κόπο και χρήμα) και ρώτα και οποιονδήποτε άλλο εμπιστεύεσαι εδώ, να το επιβεβαιώσεις. Ή πάρε αυτό που έχεις βάλει στο μάτι, ΜΟΝΟ ΑΝ έχει τη δυνατότητα να πάρει και έναν ακόμη M.2 SSD
Να ξέρεις όμως πως αυτό που κοιτάς είναι και πιο ακριβό και υστερεί ΠΟΛΥ σε ΟΛΑ, σε σχέση με αυτό που σου πρότεινα...
Αυτό φίλε μου που προτείνεις αφενός είναι πανάκριβο, έχει 8gm ram και μόλις 512gb hd. Είναι gaming λάπτοπ και εγώ δεν παίζω παιχνίδια.
που έχει δύο δίσκους (SSD+HD) και 12Gb Ram και είναι ποιο φτηνό.
Πως σου φαίνεται;
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα πάρω καινούριο λάπτοπ. Αλλά αν πάρω θα παίξω μέχρι 800euro-850euro.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]