-
Τα κινητά το κράτος που τα έχει βρει και στέλνει μηνύματα;
Από την άϋλη συνταγογράφηση, το δηλώνεις όταν την ενεργοποιείς. Απλό είναι.
-
Τί ενδείξεις υπάρχουν για το εμβόλιο Johnson? Αυτό είναι μιας δόσης, σωστά;
Διάβασα σήμερα πως πριν το Πάσχα που θα ανοίξει για τους προ-πενηντάρηδες, θα είναι όλα τα εμβολια διαθέσιμα.
-
Διάβασα σήμερα πως πριν το Πάσχα που θα ανοίξει για τους προ-πενηντάρηδες, θα είναι όλα τα εμβολια διαθέσιμα.
Ναι το Μ. Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για 45-49 με επιλογή και των 4 εμβολίων.
-
Storm wrote:
Τα κινητά το κράτος που τα έχει βρει και στέλνει μηνύματα;
Από την άϋλη συνταγογράφηση, το δηλώνεις όταν την ενεργοποιείς. Απλό είναι.
Όσο ζω μαθαίνω. Ευτυχώς που υπάρχει ο google και μου έβγαλε ένα κρατικό site και μπήκα και κατάλαβα τι και πως παίζει το δημόσιο σύστημα υγείας.
Εμένα δεν θα μου έρθει ούτε μήνυμα, ούτε τίποτα. Δεν υπάρχω. Δεν προβλέπεται στο μήνα μου...
-
Τι εννοείς Στορμ? Εφόσον έχεις κωδικούς taxisnet, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ (σίγουρα τα έχεις αυτά), φυσικά και υπάρχεις και μπορείς να γραφτείς για την άυλη, 2' υπόθεση είναι.
-
Για την ώρα προσπαθώ να καταλάβω τι προσφέρει αυτό το νέο εξωτικό φρούτο της 'άυλης συνταγογράφησης'.
-
Για την ώρα προσπαθώ να καταλάβω τι προσφέρει αυτό το νέο εξωτικό φρούτο της 'άυλης συνταγογράφησης'.
Πολλά πράγματα (δεν είναι εξωτικό, στις 'πολιτισμένες' χώρες υπάρχει χρόνια), όπως:
- Επιτέλους συμβαδίζουμε με την εποχή μας και γλυτώνουμε την χαρτούρα.
- Δεν χρειάζεται να πας στον γιατρό, σου συνταγογραφεί online ο,τι χρειάζεσαι και το λαμβάνεις στο κινητό σου στην στιγμή και πας στο φαρμακείο επιτόπου.
- Απλοποιείται η διαδικασία με τα φαρμακεία και το δημόσιο.
- Γλυτώνεις την χαρτούρα.
- Δεν χάνεις την συνταγή, τα έχεις όλα στο κινητό σου.
- Δεν σπαταλάμε χαρτί.
- Δεν μπορεί να γίνει απάτη με συνταγές σε άλλα ονόματα.
-
- Δεν χρειάζεται να πας στον γιατρό, σου συνταγογραφεί online ο,τι χρειάζεσαι και το λαμβάνεις στο κινητό σου στην στιγμή και πας στο φαρμακείο επιτόπου.
Αυτό δεν είναι πάντα θετικό, ούτε για το γιατρό,αλλά ούτε και για τον ασθενή.
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ.
-
Fanis75 wrote:
Αυτό δεν είναι πάντα θετικό, ούτε για το γιατρό,αλλά ούτε και για τον ασθενή.
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ.
Δίκιο έχεις, είναι θετικό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως:
-
Παιδίατρος για τα εμβόλια, πλέον δεν χρειάζεται να τρέχω στην παιδίατρο συνέχεια, απλά το κάνει ηλεκτρονικά και πάω για να κάνει το εμβόλιο.
-
Χρόνιες παθήσεις όπου υπάρχει επαναλαμβανόμενη συνταγογράφηση, πλέον είναι πολύ πιο εύκολη.
-
Για όποιον κάνει χρήση αυτών των υπηρεσιών μάλλον θα τα βρει ενδιαφέροντα.
-
Για όποιον κάνει χρήση αυτών των υπηρεσιών μάλλον θα τα βρει ενδιαφέροντα.
Όντως, αλλιώς για όποιον δεν χρησιμοποιεί συνταγές ιατρού δεν έχει κανένα νόημα πέρα από τον εμβολιασμό τώρα (σου επιτρέπει να αλλάξεις εμβολιαστικό κέντρο και μάρκα εμβολίου).
-
Το δημόσιο σύστημα υγείας θα έπρεπε πρωτίστως να έχει εύχρηστες, φιλικές και κατανοητές διαδικασίες για τους πολίτες και κυρίως για τους εργαζομένους για αυτά που υποτίθεται ότι πρεσβεύει.
Να ξέρει ο πολίτης τι να κάνει όταν θα χρειαστεί υγειονομικές υπηρεσίες π.χ. για κάποιο ξαφνικό πρόβλημα υγείας.
Να απευθυνθεί κάπου και άμεσα να υπάρξει μία ανταπόκριση. Να ζητήσει μία ιατρική βοήθεια και κάποιος/κάπου/κάπως να ενδιαφερθεί. Να χρειαστεί να επισκεφτεί ένα γιατρό, ένα νοσοκομείο και να υπάρχει μία απλή διαδικασία για να το πετύχει αυτό.
Να βοηθά τον πολίτη και όχι να του βγάζει τη χολή ακόμη και για μία απλή ασθένεια.
Αλλά θα μου πεις δημόσιο είναι και αυτό. Μπορεί να γίνει καλύτερο; Πολλά ζητάω.
-
Απόλυτο δίκιο έχεις Στόρμ. Όταν ο πατέρας μου το πρότεινε στον τότε υπουργό Υγείας (κάπου το 1987) γιατί εργαζόταν σε εταιρεία μηχανογράφησης με συστήματα υγείας, του είχε απαντήσει 'εξαιρετική λύση κ. ΧΧΧΧ, αλλά εαν το κάνουμε αυτό δεν θα ξαναβγούμε ποτέ κυβέρνηση'. Δεν ενδιαφέρονται οι πολιτικοί για εμάς, μόνο για να βολευτούν οι ίδιοι, οι γιατροί (όχι όλοι) για τα φακελάκια ανενόχλητοι κλπ. κλπ.
-
Έτσι είναι. Για αυτό και πολλοί πολίτες απευθύνονται στα ιδιωτικά κέντρα υγείας.
Όπως και εγώ φυσικά.
Γιατί αν είναι να περιμένω να βγάλω άκρη με το δημόσιο σύστημα υγείας, καλύτερα να απευθυνθώ κατευθείαν στα γνωστά γραφεία 'ο Μυστράς'. Αυτοί θα τρέξουν ποιο γρήγορα.
-
για τον ιό στην Ελλάδα που μπορεί να βρει κανείς;
-
Παιδιά πόσοι έχουν εμβολιαστεί από δω μέσα ή έχουν κλείσει ραντεβού;Γιατι πλέον έχει πιάσει σχεδόν ολες τις ηλικίες.
Και ποιας εταιρίας;
-
Παιδιά πόσοι έχουν εμβολιαστεί από δω μέσα ή έχουν κλείσει ραντεβού;Γιατι πλέον έχει πιάσει σχεδόν ολες τις ηλικίες.
Και ποιας εταιρίας;
Εγώ ως 46αρης αναμένω να ανοίξει η πλατφόρμα (αύριο λένε, τώρα πρωί, ημερώματα, μεσημερί....δεν ξέρω) για να κλείσω Pfizer or Moderna.
-
Αστρα Ζένεκα έκανα πριν 2 μήνες ακριβώς και προς το τέλος του Μαίου θα κάνω και την δεύτερη δόση...
-
Έκλεισα κι εγώ για AstraZeneca.
-
Astra zeneca και εγώ next week. Αν εξαφανιστώ απότομα θα ξέρετε το λόγο..

Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες