-
Καλησπέρα στην ομάδα. Καινούριος στο φόρουμ καθώς μετά από χρόνια ενδιαφέρομαι για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου στην κατηγορία supermini και θέλω τις απόψεις σας. Καταλαβαίνω πως το design και η ομορφιά είναι καθαρά υποκειμενικά οπότε κυρίως πάνω σε επιδόσεις και αξιοπιστία. Εχω ξεχωρίσει τα ακόλουθα, κάθε άποψη δεκτή.
- Peugeot 208 1.2 PureTech 100 S&S 2) Opel Corsa 1,2 turbo 100 hp 3) Toyota Yaris 1,5P 125hp 4) Ford Fiesta 1,0L Ecoboost 125 PS 5) renault clio 6) Huinday i20 7) citroen c3
Μιλάμε πάντα για τις εκδόσεις σε βενζίνη από 100 ίππους και πάνω καθώς μου είπαν αρκετοί πως εκδόσεις στα 75 άλογα δεν αξίζουν καθώς δεν θα 'τραβανε'. Θέλω και εδώ τις απόψεις σας. Όπως επίσης και στο αν αξίζει να δώσεις 2 χιλιάρικα παραπάνω για να πας σε ντιζελ.
-
Καλησπέρα στην ομάδα. Καινούριος στο φόρουμ καθώς μετά από χρόνια ενδιαφέρομαι για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου στην κατηγορία supermini και θέλω τις απόψεις σας. Καταλαβαίνω πως το design και η ομορφιά είναι καθαρά υποκειμενικά οπότε κυρίως πάνω σε επιδόσεις και αξιοπιστία. Εχω ξεχωρίσει τα ακόλουθα, κάθε άποψη δεκτή.
- Peugeot 208 1.2 PureTech 100 S&S 2) Opel Corsa 1,2 turbo 100 hp 3) Toyota Yaris 1,5P 125hp 4) Ford Fiesta 1,0L Ecoboost 125 PS 5) renault clio 6) Huinday i20 7) citroen c3
Μιλάμε πάντα για τις εκδόσεις σε βενζίνη από 100 ίππους και πάνω καθώς μου είπαν αρκετοί πως εκδόσεις στα 75 άλογα δεν αξίζουν καθώς δεν θα 'τραβανε'. Θέλω και εδώ τις απόψεις σας. Όπως επίσης και στο αν αξίζει να δώσεις 2 χιλιάρικα παραπάνω για να πας σε ντιζελ.
-
Πόσα χιλιομετρα κανεις το χρονο περιπου (αν δεν κανεις πολλα δεν αξιζει το diesel)
τι χρηση θα κανεις στο αμαξι (κυρίως μέσα στην πολή? επαρχιακος εθνική? ποσο συχνα?)
κυριο σου μέλημα είναι οι χώροι, η επιτάχινση , να είναι νέο μοντελο, η άνεση, η εγγυηση?
Κυρίως θα οδηγάς 1-2 άτομα ή συνεχως θα θες να μεταφερεις 4?
Ποια σου αρέσουν περισσότερο εμφανισιακα?
Δωσε μας κάποια στοιχεια πριν σου προτεινουμε
Το καλύτερο αμαξι για τον καθένα είναι διαφορετικο με βαση τα παραπάνω και πολλα αλλα
Το να σου πει κάποιος την δική του επιλογη με βαση τις δικες του αναγκες και σκεψεις δεν λεει κάτι
-
Κάντα τάλαρα!
Δηλαδη budget, χρήση οχήματος (οικογενειακό , μπεκιάρικο, χειροκίνητο ή αυτόματο , πόλη, εθνική,που ζεις και κινείσαι κτλ.)Επισης δε νομιζω να υπάρχουν πια διάφορες διχιλιαρου ανάμεσα σε βενζίνη και μαζούτ ( που λένε και κάποιες ψυχές εδώ μέσα).
-
Δεν νομιζω οτι εχουν μεινει και πολλα ντιζελ πλεον.Μονο το τριπτυχο Κορσα/208/ c3 μου ερχεται στο μυαλο...
Εχω το Κλιο του 20 στα 75 αλογα... εχουν δικιο σ αυτο που λενε οτι δεν τραβαει.....αλλα δεν καιει κιολας οσο τα τουρμπο....Βλεπω μσξιμουμ 6,2 λτ στα 100χλμ...ποτε παραπανω....
Εγω σαν υπερμαχος των ατμοσφαιρικων και χωρις να γνωριζω τις προτεραιοτητες σου,με βασγ τη λιστα που παραθετης θα επαιρνα Γιαρις 1,5....αν φυσικα και το τεκμηριο το επετρεπε....
Αλλα δωσε περισσοτερα στοιχεια για να πουμε πιο εμπεριστατομενες γνωμες.....
-
Λοιπόν αρχικά ευχαριστω για τις απαντήσεις. Το αμάξι είναι για χρήση καθαρά εντός πόλης πέρα από κάποια ταξίδια μια δυο φορές τον χρόνο σε εθνική που δεν νομίζω να υπάρχει θέμα οποίο και να επιλέξω. Μου αρέσει πολύ το 208 σε design εσωτερικά και εξωτερικά. Από την άλλη για τα τογιοτα εχω ακούσει τα καλύτερα σε όρους αξιοπιστίας σε σχέση με τα γαλλικά ας πούμε. Η για Όπελ κορσα που εχει φίλος μου και είναι μια φορά τον μήνα σε συνεργείο. Μπάτζετ γύρω στα 17 θα διαθέσω. Οι χώροι δεν είναι κάτι που με απασχολεί καθώς πάνω από 3 άτομα σπάνια θα μπαίνουν μέσα. Κυρίως με ενδιαφέρει η αξιοπιστία του μηχανικά και να έχει καλές αποδόσεις. Οχι κάτι τρελό αλλά οχι να μου παίζουν φωτα μέχρι και τα σκουτερακια δηλαδή.
Υ.γ. προφανώς εννοώ τα νέα μοντέλα σε όλα τα αμάξια που εδωσα ως επιλογή
-
Όλα που κοιτάς καλά αυτοκίνητα είναι (corsa/208 είναι ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο). Πήγαινε δες τα, οδήγησε τα και πάρε όποιο σου αρέσει περισσότερο σαν αυτοκίνητο.
-
εχει ο πιτσιρικας μου το κορσα σε ντηζελ με 102 νομιζω. μια χαρα αμαξακι, πολυ καλοστημενο, καλα τραβηγματα και ροπες. οκ, δεν παει σαν το ιμπιθα 115/2017 που του κλεψανε, αλλα ειναι κοντα. καταναλωση καπου στα 5 σε σχεση με τα 9 του σεατ. ζημιες απολυτως τιποτε, μα τιποτε. και η αληθεια ειναι το σκιζει. αν θυμαμαι καλα πρεπει να το εχει απο τον 2ο/2020, αυτο που ξερω σιγουρα ειναι το χερι που μου εβαλε το ληζινγκ καθως σε καιρο συνεχων καραντινων εχει καταφερει να γραψει 35000 χιλιομετρα. και το βαζει και σε χωμα... καποιον θυμιζει.
βαλε στο παιχνιδι και το mazda 2, μεσα σε πολη ειναι ταμαμ, ασπαστο και πανεμορφο.
-
Καλά, εγώ πρώτος εδώ μέσα θα αναφέρω το swift????
-
Για το C3 έχει κάποιος άποψη; Σαφώς πιο οικονομικό με ίδιο εξοπλισμό από τα υπόλοιπα.
-
Δεν έχεις αναφέρει καθόλου την κατανάλωση. Πόσο σε απασχολεί το κόστος κίνησης;
-
Για κατανάλωση πόλης σε βενζίνη με χαμηλό κόστος αγοράς όπως είπαν πιο πανω το Swift ειναι βασιλιάς. Κανένα δνε μπορεί να το πλησιάσει ότι και αν λένε. Αλλα αν δεν κάνω λάθος αν δώσεις 1500 ευρω εξτρα παίρνεις και το yaris hybrid. Το οποίο είναι Και αυτόματο. Οπότε αλλάζει όλη η ευκολία χρήσης.
Τα 208/ corsa diesel μέσα στην πόλη θα μπουκώνουν, θέλουν δηλαδή το ξεκαπνισμα τους με έντονο φορτίο στον κινητήρα για να ανεβάζουν θερμοκρασίες και να καθαρίζουν τα εσωτερικά τους μέρη από τα κατακάθια των πετρελαίων.
Θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγες μέρες μέχρι να έρθει το νεο sandero. Φαντάζομαι πως με τα χρηματα που διαθέτεις παίρνεις με τα παντα ολα μεσα εκτός του acc το stepway. Το οποίο είναι turbo,εμμεσου ψεκασμού (σημαντικοτατο για κίνηση μόνο στην πολη), 6αρι σασμάν και εργοστασιακό σύστημα υγραερίου.
-
Αν σε ενδιαφέρει η κατανάλωση, πας καρφί για Clio lpg η όπως λέει κι ο Lap για sandero lpg! Όσον αφορά στο C3 , έπεσε στα χέρια μου για 15 ημέρες (αυτοκίνητο αντικατάστασης από Hertz) και έκανα περίπου 1000 km πόλη κι έξω. Ήταν το απλό με 82 ίππους. Μια χαρά αυτοκίνητο, δεν είναι τόσο αργό ώστε να σου ανάβουν φώτα τα scooter, και οικονομικό , 6 με 6,5 l/ 100km. Ευχάριστο στο δρόμο , βέβαια το 110 hp σίγουρα είναι καλύτερο, με καλούς χώρους, αν δεν πολύ καίγεσαι για αστραπιαία προσπεράσματα, νομιζω θα σε καλύψει.
-
Θα ήμουν μεταξύ των corsa 1.5 d, fiesta 1.0 mhev και clio lpg. Επειδή κάνεις πολλά χλμ στην πόλη ίσως επέλεγα ένα από τα 2 τελευταία.
-
Αφού σου αρέσει το 208, δες το δια ζώσης μήπως κάτι σου ξυνίζει από κοντά αλλά να ξέρεις ότι είναι περίφημο.Πάρτο! Αν κάτι δεν σου κάθεται σωστά, μια χαρά είναι και το corsa.Δεν είναι ίδιο. Ειναι τόσο διαφορετικό όσο να σου ταιριάζει περισσότερο ή λιγότερο στον χαρακτήρα σου σαν οδηγός και στα θέλω σου σαν χρήστης. Ιδιους μετόχους έχουνε και κινητήρα. Αν θες περισσότερη οικονομία και σου αρέσει φατσικά, δες και το swift.- καλή επιλογή!
-
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η χρήση που αναφέρεις αποκλείει τα μοτέρ 75 αλόγων? Έλεος με την παραπληροφόρηση το μάρκετινγκ και τα γκάζια. Να πάρεις ένα από αυτά που λες επειδή γουστάρεις να λες ότι έχεις γκάζια, γιατί σ αρέσει να το πατάς το δεξί σου πόδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα 75 άλογα για 1-2 άτομα σε αυτή τη κατηγορία απορρύπτονται έτσι απλά.
-
Δεν ανέφερα την κατανάλωση γιατί από ενα μικρό ψάξιμο πάνω κάτω τα ίδια είναι τσ περισσότερα μοντέλα. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα σκεφτεί το σουιφτ. Καλή περίπτωση λέτε; Επίσης ψαχτηκα λίγο γισ το ντατσια που αναφέρατε και φαίνεται όντως καλή περίπτωση αυτοκινήτου!! Αντί να με διευκολύνετε μου βάλατε παραπάνω επιλογές! Χαχα ευχαριστω
-
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η χρήση που αναφέρεις αποκλείει τα μοτέρ 75 αλόγων? Έλεος με την παραπληροφόρηση το μάρκετινγκ και τα γκάζια. Να πάρεις ένα από αυτά που λες επειδή γουστάρεις να λες ότι έχεις γκάζια, γιατί σ αρέσει να το πατάς το δεξί σου πόδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα 75 άλογα για 1-2 άτομα σε αυτή τη κατηγορία απορρύπτονται έτσι απλά.
Απλά όταν σε κάποιο μοντέλο υπάρχουν με λίγα χρήματα παραπάνω 100 άλογα τουρμπάτα, τα 75 ατμοσφαιρικά είναι οπισθοδρόμηση. Υψηλότερα τέλη, αισθητά λιγότερη δύναμη και περίπου ίδια κατανάλωση ανάλογα με τη χρήση.
Επειδή έχω οδηγήσει clio 4 1.2 που είναι ακόμα πιο ελαφρύ από το 5, ο κινητήρας είναι απλά οριακός για το αμάξωμα.
Επίσης στην εθνική είχε τρελό θόρυβο λόγω του κοντού σαζμάν. Πριν 15 χρόνια αγοράζαμε τα σουπερ μίνι με 1.4 και 90 άλογα, θα γυρίσουμε στα 75 το 21;
-
Megane98hp wrote:
Απλά όταν σε κάποιο μοντέλο υπάρχουν με λίγα χρήματα παραπάνω 100 άλογα τουρμπάτα, τα 75 ατμοσφαιρικά είναι οπισθοδρόμηση. Υψηλότερα τέλη, αισθητά λιγότερη δύναμη και περίπου ίδια κατανάλωση ανάλογα με τη χρήση.
Επειδή έχω οδηγήσει clio 4 1.2 που είναι ακόμα πιο ελαφρύ από το 5, ο κινητήρας είναι απλά οριακός για το αμάξωμα.
Επίσης στην εθνική είχε τρελό θόρυβο λόγω του κοντού σαζμάν. Πριν 15 χρόνια αγοράζαμε τα σουπερ μίνι με 1.4 και 90 άλογα, θα γυρίσουμε στα 75 το 21;
Δεν θα συμφωνήσω. Πάρα πολύς κόσμος αγόραζε 75 άλογα πριν 15 χρόνια. Ήταν φτηνότερο, όπως είναι και τώρα. Τα περισσότερα rent a car αγόραζαν αυτοκίνητα με 75 άλογα γιατί ήταν φτηνότερα και γιατί οι τουρίστες ΗΘΕΛΑΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥΣ χωρίς γκάζια και πολλά πολλά, όπως άλλωστε και ένας μέσος οδηγός που θέλει να κινηθεί μέσα στη πόλη. Επίσης αυτό το οριακό που λες, από που προκύπτει και με βάση τι κριτήρια?
Όσο για το θόρυβο που λες, επίσης είναι πολύ υποκειμενικό. Θέλω να κάνω τη βόλτα μου, τη δουλειά μου θα με ενοχλήσει ο θόρυβος? Ο τρελός ο θόρυβος, είναι επίσης κάπως υπερβολικός. Έλα να σε βάλω μέσα στο L200 να βγούμε εθνική με, όχι πολλά, ας πούμε 100-120 και θα δεις τι πάει να πει τρελός θόρυβος!!!
Ξαναλέω, ναι το γρηγορότερο έχει πλεονεκτήματα, έχει το κάτι παραπάνω για μια προσπέραση. Το μικρότερο σε αυτή την κατηγορία πάντα, δεν είναι για πέταμε. Θα έλεγα ότι δεν αξίζει το κόπο αν σε μοτερ 75 αλόγων το βάζαμε σε ένα Doblo ας πούμε για να δώσω ένα παράδειγμα.
-
Αγαπητοι μου φιλοι....οπως καποιοι γνωριζετε ειμαι κατοχος του νεου Κλιο με τον απλο κινητηρα των 75 ιππων.Το ΜΟΝΟ που λειπει απο το αυτοκινητο ειναι η δυναμη.Κατα τ αλλα ειναι απολυτως ιδιο με το τουρμπο των 100 ιππων,που εχω επισης οδηγησει.Εχει εξαιρετικο πατημα στο δρομο και φυσικα ειναι απολυτως ασφαλες,εφ οσον γνωριζεις βεβαια οτι εχεις 75 και οχι 100 αλογα.....Η δικη μου επιλογη ηταν απολυτως συνηδειτη καθως δεν ηταν προταιρεοτητα μου οι επιδοσεις αλλα ουτε ειμαι και υποστηρικτης των τουρμπο....Ενα συν οπως ανεφερα ειναι και η χαμηλη καταναλωση,οπου ακομη και αν πιεζεται δεν ανεβαινει στο θεο οπως συμβαινει με τα τουρμπο.Ο Γατος ανεφερε για εννιαρια την στιγμη που εγω δεν εχω δει πανω απο 6,5 υπο πιεση..Αλλα να ξερετε οτι παει καιει κιολας....
Οσον αφορα τον φιλο τωρα,αναφερει οτι του αρεσει το 208.Νομιζω οτι τα σχολια περιτευουν.Προκειται για ενα αριστο αυτοκινητο το οποιο αριστευει σε πωλησεις και στην Ελλαδα και στην Ευρωπη.Παντα το γουστο παιζει τον πρωτο ρολο στην επιλογη μας.Και εγω ειμαι απο αυτους,που επελεξα βασει γουστου κυριως.Τι να λεμε τωρα αμα δε σου κανει κλικ κατι δεν το αγοραζεις....Καλο βεβαια να κανεις και ενα test drive πριν αγορασεις.....
Παντως βασει αξιοπιστιας το Γιαρις και το i20 ειναι πανω απ το 208.Θεωρητικα τουλαχιστον.
Κανε μια γυρα στις αντιπροσωπειες,δες τα απο κοντα,οδηγησε τα,παρε προσφορες και....καλοριζικο το 208.
Υ.Γ. Εδω Συρο κυκλοφορει ενα κοκκινοπο 208,του παει πολυ αυτο το χρωμα.....
Αγορά supermini 2020