-
Μιας που πιάσαμε τα user experiences:
Lane assist: Ότι λένε οι φίλοι από πάνω ισχύει, θέλει προσοχή δεν είναι αυτόματος πιλότος (ή κρυμένο ανθρωπάκι!), σύστημα υποβοήθησης είναι και είναι διακριτικό πολύ σε σχέση με τις περιορισμένες άλλες εμπειρίες που έχω. Θα το χαρακτήριζα πολύ ευχάριστη έκπληξη ειδικά την διακριτικότητα. Δεν χρειάζεται να παλεύεις με το τιμόνι αν πάει αλλού από εκεί που θες. Νομίζω το VAG Group έχει καλές υλοποιήσεις στα συστήματα υποβοήθησης (Μην μπλέξουμε τέσλα....).
Διακριτικότητα Lane assist: Σε προσπέρασμα χωρίς φλάς στο άλλο ρεύμα (δρόμος πεντέλη-διόνυσος καταλαβαίνετε...), η επαναφορά στο σωστό ρεύμα μετά την προσπέραση χρειάστηκε κοντράρισμα του lane assist. Αλλά ήταν ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ. Κάτι αντίστοιχο με την αλλαγή διαγραμμίσεων στην Κηφισίας ένα πράμα... Ξαναλέω πολύ θετική εντύπωση το lane assist, με τους περιορισμούς οποιοιδήποτε συστήματος φυσικά.
Πορτπαγκάζ με κουμπί: Το θεωρώ must σε τόσο μεγάλα αυτοκίνητα, ειδικά με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Για την αξιοπιστία στον χρόνο προφανώς δεν έχω άποψη.
DSG: Απλά δεν υπάρχει!!!! Νομίζω ο φίλος Dettol τα γράφει πολύ καλύτερα σε προηγούμενα ποστς. Η άποψή μου είναι 'γιατί υπάρχουν ακόμα χειροκίνητα κιβώτια' αλλά είναι άποψή μου. Σημειώνω οτι το αμάξι αγοράστηκε διστακτικά με DSG. Τέτοια κιβώτια μαζί με PEHV στο μέλλον θα είναι τελείως αλλού.....
Κατανάλωση: Πέρα από το στύλ οδήγησης που προφανώς είναι τρομερά σημαντικό (και στυλιστικό ) έχω την εντύπωση ότι το DSG στους σύγχρονους κινητήρες βοηθάει τρομερά στο να μένει η κατανάλωση χαμηλά όσο γίνεται. Το μαξ fuel efficiency των κινητήρων πια είναι σε χαμηλάα rpm με μεγάλο φορτίο, αυτό που λέγαμε κάποτε όρια ρεταρίσματος.Το DSG παίζει 1500-2500 με αλλαγές μιλλισεκόντ κάτι που είναι δύσκολο να γίνει χειροκίνητα. Μου κάνει εντύπωση πόσο υψηλή σχέση μετάδοσης κρατάει στο κιβώτιο (οδηγόντας ήρεμα). Στα 70-80km/h έχει χώσει 5η ακόμα και σε ελαφριές ανηφόρες.
Άφημα γκαζιού βάζει Eco mode και 'D', απεμπλέκει κιβώτιο τελείω νομίζω.
Ροπή στο φάσμα 1700-3500/4000 νομίζω παραπάνω δεν έχει νόημα το στροφάρισμα νομίζω.
Ευκολίες την σήμερον ημέρα που θα ήθελα και μπορεί να έχει το facelift στανταρντ:
-
Ασύρματη σύνδεση carplay/android auto
-
Συνδεσιμότητα αυτοκινήτου χωρίς το Bluetooth dongle που δίνουν, το οποίο δουλεύει ανέλπιστα καλά. Στέλνει ιδοποιήσεις 'δεν έχεις βενζίνα βάλε' τύπου.
Τι μου αρέσει σε σχέση με το facelift: Παλιομοδήτικοιδιακόπτες παντού αντί για τα καπάσιτιβ που δουλεύει η VW τελευταία (μπορεί να είμαι λάθος)
Πάνω από όλα αυτά φυσικά: Να είναι χαρούμενος έκαστος και να την βρίσκει με το που έσκασε τα euro του έτσι?
Ερώτημα 1: Με ACC on και DSG, Ξέρει κανείς αν θα σταματήσει μόνο του σε φανάρι? Τα κάνει φίλος μου με e-golf στα εξωτερικά, και ξεκινάει μαζί με τον μπροστά.... Φοβάμαι να το δοκιμάσω... Νομίζω το κάνει αλλά..........
Ερώτημα 2: Με ACC στην εθνική το 2 cylinder mode, και το 'eco' δουλεύουν? Δεν το χω τσεκάρει ακόμα εντελεχώς.... Σε κατοφέριες? Φίλος Dettol νομίζω τα φώτα του...?
Εξτραδάκι ερώτημα: Οι υαλοκαθαριστήρες μπροστά ρε παιδιά είναι τυπικό πια στα αμάξια να μην μπορείς να τους σηκώσεις γιατί θα βρούν στο καπώ?!?!? Ότι πρέπει για γρήγορο καθάρισμα σε φανάρια.... Αεροδυναμική βελτίωση? Pedestrian collision θέματα....?
Χαιρετώ, ευχαριστώ
-
-
Οταν χρησιμοποιεις lane assist, καλο ειναι να χρησιμοποιεις και τα φλας. Με το που αναψεις φλας, απενεργοποειται προσωρινα το assist, θα δεις μαλιστα οτι το φωτακι του απο πρασινο, γινεται κιτρινο.Ετσι δεν χρειαζεται να 'παλευεις' με το τιμονι οταν αλλαζεις λωριδα (ασε που ειναι το σωστο και νομιμο ).
Τα καινουρια VAG εχουν οντως ασυρματο android auto / carplay. Δεν εχω καταλαβει ομως αν ειναι στα πιο ακριβα infotainment (αυτα με το μαμα navigation) ή και στα φτηνοτερα.
Και εμενα μου αρεσουν οι παλιομοδικοι διακοπτες και η ευκολια που προσφερουν.
ACC+dsg, απο οσο θυμαμαι σε σταματαει τελειως. Επισης, οταν ξεκινησει ο προπορευομενος, θα ξεκινησει και το δικο σου αμαξι. Επειδη το χρησιμοποιω μονο στην εθνικη οδο, δεν μου εχει τυχει ποτε, οποτε το λεω με μεγαλη επιφυλαξη. Το φαναρι ομως δεν το αναγνωριζει. Επομενως θα σταματησει σε φαναρι μονο αν υπαρχει προπορευομενο οχημα.
Με acc το 2-cylinder mode δουλευει, το coasting ομως οχι. Βγαινει κανονικα η ενδειξη 2-cylinder στο καντραν.
-
Έχω μια ερώτηση προς άπαντες τους ιδιοκτήτες DSG, ανεξαρτήτως τύπου (ξηρού/υγρού). Πόσα χιλιόμετρα έχετε βγάλει με DSG και αν κάποιος είχε πρόβλημα με αυτό. Σε θετική περίπτωση θα ήθελα να μάθω το πρόβλημα που αντιμετώπισε καθώς και το κόστος επισκευής αυτού Το ερώτημα παράκληση να μην θεωρηθεί πρόκληση/μομφή/'πικάρισμα' κλπ. Ρωτάω απο ειλικρινές ενδιαφέρον.
-
Μπες σε φόρουμ αμαξιών vw είναι πολλοί αυτοί που την έχουν φάει ακόμα και κάτοχοι που τα δούλευαν ευλαβικά και με στοργή. Τα πάνε στην αντιπροσωπεία , αυτή τα στέλνει για επισκευή σε συνεργαζόμενα συνεργεία και πέφτουν χρεώσεις πάνω από 1500 ...
Φυσικά αν είσαι εκτός εγγύησης μπορείς να ψαχτεις και να το πας απευθείας εσύ στον μάστορα για να γλιτώσεις το καπέλο της αντιπροσωπείας.
Τα θέματα αρχίζουν συνήθως μετά τα 80000 χλμ. Φυσικά δεν αφορά όλα τα αμάξια. Αν οδηγείς συχνά εκτός πόλης μπορεί να μην βγει ποτέ. Αν είσαι όλη μέρα στο σταματά ξεκινά είναι αλλιώς...
Όμως η ευκολία του αυτόματου φαίνεται στην κίνηση. Όταν καρφώνεις 6η και δεν αλλάξεις τι να το κάνεις το αυτόματο?
Στο τίγκ επαναλαμβάνω ότι το dsg είναι και πολύ ακριβό. +4000 σε σχέση με το χειροκίνητο
-
Καλά άστο το Tiguan DSG με την καμία γιατί ξεφεύγει στην τιμή. Είναι οριακά στην κλίμακα το Life 1,5 TSI 150 PS με μηχανικό χωρίς μεταλλικό. Το Infoteinment με το Navi προσθέτεις και από τα 400€ στον διαμορφωτή φορτώνεται πάνω από χιλιάρικο. Ρωτάω γενικά για τα DSG καθώς αυτό αλλά και του Leon MK IV τα νήματα είναι τα πιο ενεργά από VAG.
-
Τί λες Χρήστο; Δεν καταργήθηκαν τα φορολογικά σκαλοπάτια;
Όχι φίλε δυστυχώς. Μπες στον διαμορφωτή του Tiguan για πλάκα και τσεκαρε αυτό που είπα να πάθεις πλάκα. Τα σκαλοπάτια διευρύνθηκαν λίγο και κυρίως φορολόγησε 'άνα σκαλοπάτι' και όχι για όλο το ποσό όπως πριν. Δηλαδή πρώτα για 30κ όχημα έτρωγες καπέλο και στα 30κ το Χ ποσοστό φόρου. Τώρα για τα πρώτα 15κ Χ ποσοστό, τα επόμενα 10κ Ψ ποσοστό και ούτω καθεξής. Το είπα μπακαλιστικα όπως το καταλαβαίνω ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.
-
Τί λες Χρήστο; Δεν καταργήθηκαν τα φορολογικά σκαλοπάτια;
Στο θέμα της αξιοπιστίας του DSG οφείλουμε να διαχωρίσουμε: α) Τα σαφώς πιο αξιόπιστα υγρού τύπου από τα ξηρού τύπου και β) τα τελευταία ξηρού τύπου (με τις σχετικές αλλαγές σε λίπανση) που πάνε πολύ καλύτερα από αξιοπιστία από τα παλαιότερα προβληματικά ξηρού τύπου.
Εμπειρίες: Μετά από 55.000 Km σε (ελαφρώς) βελτιωμένο Α3 8Ρ 2.0Τ, με 25% αύξηση ιπποδύναμης και 35% αύξηση ροπής, δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα με το πρώτης γενιάς 6άρι υγρού τύπου DSG. Φίλος με Golf 1.4TSi 160HP mk6 σε 120.000 Km (με το 90% σε εθνική και Αττική οδό) είχε και τα δύο προβλήματα των ξηρού τύπου DSG, δηλαδή πολύδισκο και Mechatronic. Ευτυχώς ήταν leasing...
-
Ναι, αυτό εννοούσα, αλλά δεν το έγραψα καλά. Όμως η επιβάρυνση για ένα έξτρα που μόλις ξεπερνάει το σκαλοπάτι, δεν είναι σαφώς μικρότερη, επειδή δεν συμπαρασύρει ολόκληρη την τιμή του αυτοκινήτου;
-
Ναι, αυτό εννοούσα, αλλά δεν το έγραψα καλά. Όμως η επιβάρυνση για ένα έξτρα που μόλις ξεπερνάει το σκαλοπάτι, δεν είναι σαφώς μικρότερη, επειδή δεν συμπαρασύρει ολόκληρη την τιμή του αυτοκινήτου;
Ναι όπως το λες ακριβώς. Μικρότερη μεν αλλά επιβάρυνση δε. Για την ακρίβεια Tiguan λευκό μη μεταλλικό 1,5 TSI 150PS M/T 26541€. 445€ Infoteinment + navi. Αντί 26986€ πάει 27328€. Το πληρώνεις σχεδόν διπλό, τόσο απλά.
-
στα παλια τσι δεν χαλαγανε και τοσο συχνα. τουλαχιστον οχι τοσο συχνα οσο αλλαζες συμπλεχτη κομπρεσσορα-τουρμπο. θυμαμαι ειδικα τα τουραν μου ειχαν φτασει μη σου πω και 40k μεχρι να αλλαξουν σασμαν. τα επομενα τσι, του 2012, στα 20k. και μετα ξανα. και μετα εληξε το ληζινγκ. τα πασσατα θελανα αλλαγη αργοτερα, ηταν και ντηζελια. αλλα μεχρι και το τελευταιο του 2016 θυμαμαι να βγαζει ντι ες τζι και αφου πουληθηκε με καπου 60k και το θυμαμαι να εχει γινει καιρο, πρεπει να ηταν επισης καπου στα 40. κοστος, κλαιν μάιν, το ληζινγκ πλερωσε. αλλα ειχε ταλαιπωρια καθε φορα γιατι εμεναν καρεντα-φιλιπαιο 1-2 βδομαδες. δεν ειναι φαου βε μονο παντως το προβλημα, εχω και 2 βιτ με σαζμαν διπλοσυμπεχτο της φιατ. εχουν ηδη αλλαξει μια φορα δισκους σε κατω απο 50k. και οσα τετοια ξερω επισης. την ιδια ωρα που τα aisin εχουν ζωη χωρις καν συντηρηση περισσοτερη απο το υπολοιπο αμαξι.
-
Οταν λες 'ξεχασμενο' εννοεις οτι οταν το ενεργοποιησες θυμοταν την προηγουμενη ρυθμιση ταχυτητας που το ειχες βαλει και για αυτο γκαζωσε αποτομα χωρις να το περιμενεις;
Στα VAG δουλευει με τον εξης τροπος, πρωτα το ενεργοποιεις και μετα ειτε πατας κουμπακι (το set ειναι νομιζω) το οποιο διατηρει την τρεχουσα ταχυτητα, ειτε πατας το res που ρυθμιζει την προηγουμενη ταχυτητα του cruise control που θυμαται . Δεν ξερω για ποσο καιρο το 'θυμαται' ομως. Προσωπικα παντα βαζω το set ωστε να μην βρεθω προ εκπληξεων και παντα το ενεργοποιω στην εθνικη οταν εχω βγει απο αθηνα και ειμαι ανετος. Απο εκει και περα, συνηθως παιζω με τα κουμπακι ρυθμισης ταχυτητας οταν βλεπω καμπες στον δρομο ή οταν θελω να προσπερασω.
Σε γενικες γραμμες, θα ελεγα οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την υλοποιηση της VAG στο ACC. Στο lane assist εκτος απο τα θεματα που ανεφερα υπαρχει και οτι δεν σε κεντραρει στην λωριδα. Το ανεφερε και ο Γατος αυτο.Δηλαδη αφηνει περιθωριο στο αμαξι να κινειται μεταξυ τωνδυο ακρων της λωριδας, το οποιο καποιες φορες οδηγει σε 'ταλαντωση'. Αλλα πιο προηγμενα lane assist (ισως και μεσα στον ιδιο ομιλο;) πανε το αμαξι 'τρενο πανω σε ραγες' κρατωντας το στην μεση της λωριδας.
Οπως ειπες, ειναι απαραιτητη παντα η προσοχη, αλλα ειναι εργαλεια τα οποια οταν χρησιμοποιηθουν σωστα, επιτρεπουν να κανεις με ασφαλεια και ξεκουραστα, τα ταξιδια.
Dettol όταν λέω 'ξεχασμένος' ομιλώ για εμένα τον ίδιο. Ήμουν σε mood μετακινούμαι και όχι οδηγώ. Απλό cruise έχω. Η φάση ήταν ανηφορίτσα, αυτό να γκαζώνει να κρατήσει την ταχύτητα που είχα ορίσει, εγώ να βαριέμαι να φρενάρω για να μη βγεί το cruise και να το ξαναβάζω οπότε έστριψα με πολλά για την περίσταση, λίγο άβολα για τη συνεπιβάτη που άρχισε την γκρίνια.. ηθικό δίδαγμα.. έπρεπε να φρενάρω τελικά
Α και το οτι τα ηλεκτρονικά είναι βοηθήματα και καλό να έχουμε το νού μας πάντα, όπως λέτε και οι υπόλοιποι..
-
Γι αυτό βγήκε και το acc που παιρνει δεδομένα από το GPS και φρενάρει πριν την στροφη. Το διαθέτουν ηδη οι BMW και πλέον μπαίνει και σε πιο mainstream αυτοκινητα.
Σε εμενα οντως δεν φρενάρει πριν μπεις στην στροφή (πρώτης γενιάς acc) αλλά όταν πάρει έντονες κλίσεις έχω την αίσθηση ότι φρενάρει απαλά μόνο του. Το δοκίμασα δύο τρεις φορές και κάπως έτσι αντέδρασε. Δεν έχω εύκολα την όρεξη για να το δοκιμάσω ξανα
-
Και στο σιβικ, το acc δεν φρενάρει πριν τη στροφή μόνο του, αλλά αν το τιμόνι ξεπεράσει κάποιες μοίρες σε στροφή και έχει οριστεί μεγαλύτερη ταχύτητα, τότε δεν επιταχύνει μέχρι να ευθυγραμμιστεί το τιμόνι.
Επίσης όταν βαριέμαι να πατήσω φρένο σε στροφή για να μην απενεργοποιηθεί το acc, κρατάω πατημένο το κουμπί που μειώνει την ταχύτητα και φρεναρει μόνο του, λίγο άτσαλα βέβαια.
-
Συγνώμη αλλά έχω λυθεί στα γέλια με τα του cruise control.... Τα ίδια κάνω και εγώ και νόμιζα είμαι ο μόνος (κυκλοφορώ και με πόλο του 2004 341K km με retrofit cruise..)
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο βέβαια στις εθνικές τηρώντας το όριο δεν δικαιολογείται να είναι τσάλεντζινγ το στρίβειν κτλ αλλά οκ
Φιλικά πάντα, είμαι άλλος ένας που στην εθνική χρησιμοποιεί μόνο χέρια στην οδήγηση και σιχτιρίζει τα άτιμα τα διόδια που πρέπει να κουνηθούν πόδια...
Για να κόβει, ένα στιγμιαίο cancel στο κουμπάκι, και μετά hold το set στην νέα ταχύτητα είναι το στυλιστικό μου.
Το predictive ACC απορώ και εγώ γιατί δεν είναι mainstream ακόμα αν και τους δίνω οτι τα safety / reliability / legal είναι περίπλοκα θέματα..
Στα του thread: Κάντε ένα τσεκ με την αντιπροσωπία και το VIN σας για το 'Field Measure 46I6' ημερομηνίας 16.12.2020. DSG δεξιοτίμονα (MY2020 υποτίθεται λέει).
-
Απλά μια ενημέρωση σχετικά με το παραπάνω , ότι μπορεί να μην υπάρχει στον εξοπλισμό διαμόρφωσης της Life ως επιλογή το συγκεκριμένο , αλλά σε συνεννόηση με την αντιπροσωπεία μπορεί να μπει κατά εξαίρεση και ο κωδικός αυτός (1N7) , συνολικό κόστος με φόρους τέλη €324,00
-
Καλησπέρα ,
Κάτοχος Golf V TSi 1400 cc , ήρθε η ώρα για αλλαγή.
Είμαι ανάμεσα σε Tiguan και Kuga, μεταχειρισμένα έως 23.000€.
Αξίζει τo Tiguan 2.0d 150 ps , τα βρίσκω με 22.000€ μοντ 2018 και περίπου 50k-70k.
-
Καλημερα σας.
Μετα απο πολυ καιρο, να μοιραστω καποια πραγματα μαζι σας.
Στα 25.000χλμ, εκανα το 1o service .150E το κοστος στον τοπικο αντιπροσωπο.Δεν εκαναν κατι το ιδιαιτερο,οτι αναγραφοταν στο προγραμματισμενο service.(Advance,1.6 tdi)
Δεν εκανα την αλλαγη μπρος-πισω στα ελαστικα αν και το αναφερει το βιβλιαρακι ,αφου μου ειπαν οτι δεν χρειαζοταν μετα τον ελεγχο των ελαστικων + οτι θα ειχα θεμα στην αρχη με την αλλαγη.
Με ρωτησαν αν υπαρχει καποιο θεμα που παρατητηρησα η αν εχω καποιο προβλημα.
Το θεμα που ειχα με το android auto επιλυθηκε(Φωνητικες εντολες-applicatrions)....το ειχε το κινητο μου το θεμα.
Κατι που εχω παρατηρησει ειναι το εξης:
Οταν το πλενω σε πλυντηριο αυτοκινητων και μετα το βαζω στο γκαραζ...αν το μετακινησω μετα απο μια -δυο μερες...το χειροφρενο κολλαει ....και μετα αφου ξεκολλησει . .στα πρωτα μετρα...ακουγεται ενας εντονος θορυβος .....απο πισω σαν να εχω σπασει τον πισω αξονα και η ροδα ειναι ετοιμη να φυγει....σε βαθμο που λες...εχει προβλημα το αμαξι να το ακινητοποιησω...
..Ομως αν πατησεις το φρενο αποτομα... μειωνεται ο θαρυβος και μετα απο δυο τρεις φορες φευγει τελειως....
προφανως εχει να κανει με το πλυσιμο και τα νερα που κραταει στα δισκοφρενα...
Εχει συμβει και σε καποιον αλλον κατοχο...???
Ευχαριστω για τον χρονο σας.
Καλο Πασχα ,υγεια σε ολο τον κοσμο.
-
Μετα απο πλυσιμο εχω ακουσει και εγω παραξενο θορυβο οταν απεμπλεκεται το αυτοματο χειροφρενο, αλλα τιποτα τοσο εντονο οσο αυτο που περιγραφεις. Προφανως εχει να κανει με τα νερα, ισως σε προσεχουν πολυ και του ριχνουν μπολικο
Μετα τοεπομενο πλυσιμο, δοκιμασε να λυσεις το χειροφρενο χειροκινητα και να δεις πως θα συμπεριφερθει τοτε το αμαξι.
-
Αξίζει τo Tiguan 2.0d 150 ps , τα βρίσκω με 22.000€ μοντ 2018 και περίπου 50k-70k.
Μια χαρά κινητήρας είναι ο δίλιτρος TDi με τα 150 άλογα. Πιο δυνατός και πιο οικονομικός από ότι φαντάζεσαι βάσει των προδιαγραφών του. Αν δεν σε πειράζουν φορολογικά τα 2000 κυβικά, προχώρα.
-
Μετα απο πλυσιμο εχω ακουσει και εγω παραξενο θορυβο οταν απεμπλεκεται το αυτοματο χειροφρενο, αλλα τιποτα τοσο εντονο οσο αυτο που περιγραφεις. Προφανως εχει να κανει με τα νερα, ισως σε προσεχουν πολυ και του ριχνουν μπολικο
Μετα τοεπομενο πλυσιμο, δοκιμασε να λυσεις το χειροφρενο χειροκινητα και να δεις πως θα συμπεριφερθει τοτε το αμαξι.
Συναγωνιστές!
Οι δισκόπλακες λόγω 'γυαλίσματος' από το τακάκι είναι υπερκαθαρές μεταλλικές επιφάνειες και σκουριάζουν σε χρόνο μηδέν, θα το έχετε προσέξει σε αυτοκίνητα που κάθονται 1-2 μέρες.
Με νερό/πλύσιμο πάνω στην επιφάνεια αυτή 'σκουριάζει' σε χρόνο dt εξού και ο θόρυβος, 'κολλάει' το τακάκι με τον δίσκο.
Νορμάλ πράμα, γενικά σε όλα, με λίγο πάτα άσε είναι οκ. Νομίζω το αυτόματο χειρόφρενο κάνει τα πράματα λίγο χειρότερα ηχητικά, νομίζω επίσης οτι δένει πολύ καλύτερα από τα παραδοσιακά χειροκίνητα.
Όταν παραλάβαμε το Tig από την αντιπροσωπία έκανε αυτόν τον θόρυβο ακριβώς που περιγράφετε. Προφανώς το είχαν πλύνει και είχε μείνει 2-3 μέρες με το χειρόφρενο δεμένο.
Χτες έπλενα σαράβαλο μη-Τίγκουαν με δισκόπλακες πίσω και έκανε τα ίδια στο πρώτο ξεκίνα χωρίς αυτόματο χειρόφρενο.
-
Θα έχουν υπολογίσει πιστεύω το πιστονάκι του χειρόφρενου να αντέχει τι διάολο....
-
Τα μπαταριοίνητα με το έντονο ρεκουπερέισιο κάτι μου λέει οτι θα χουν πολύ μικρότερη απόδοση στο φρενάρισμα με τις δισκόπλακες μια στο τόσο, αλλά δεν έχω ντάτα, αν δεν απατώμαι τα IDx της VW είναι με ταμπούρο πίσω, μπορεί να συνδέεται με τα παραπάνω.
-
(Για να προλάβω τα περί τσίπιδων VW και ταμπούρου στα IDx, το ταμπούρο συγκρίσιμου μεγέθους με δίσκο προσφέρει μεγαλύτερη δύναμη πέδησης, έχει τα θεματάκια του όμως σε ψύξη και βρώμισμα εξού και δίσκοι πιά)
-
Ξέφυγα λίγο.....
edit: Λύσιμο όπως λέει ο ντετόλ χειροκίνητο θα είναι καλύτερα, αλλά και πάλι κάποιο θόρυβο θα τον κάνει αν έχει μείνει ώρα. Και χωρίς πλύσιμο, αν μείνει καμιά βδομάδα δεμένο πάλι τα ίδιο θα κάνει, το πλύσιμο επιταχύνει την διαδικασία 'σκουριάσματος' της δισκόπλακας.
-
VW Tiguan 2016