Βλέποντας διαφημίσεις για το πρόγραμμα Ήρων Εν.Α (ενεργειακή ανεξαρτησία) , μπήκα στο site να πάρω πληροφορίες μέχρι να με καλέσουν , διάβασα εδώ τα εξής :
Μπορώ να δω ένα αριθμητικό παράδειγμα;
*Φυσικά! Αν π.χ. είσαι οικιακός καταναλωτής και πληρώνεις περίπου 350€ τον χρόνο για το ρεύμα σου (χωρίς ρυθμιζόμενες χρεώσεις, δημοτικά τέλη, τέλος ΕΡΤ κ.λπ.) τότε, όταν η συμμετοχή σου στο πρόγραμμα ΕΝ.Α φτάσει περίπου τις 4.000€ θα απολαμβάνεις δωρεάν ρεύμα για τα υπόλοιπα χρόνια μέχρι να συμπληρωθεί η διάρκεια της «οικονομικής ζωής» των πάρκων Α.Π.Ε., η οποία είναι τουλάχιστον 20 χρόνια και μπορεί να φτάσει και έως τα 25 χρόνια. Έτσι, στο τέλος του προγράμματος, θα έχεις λάβει εκπτώσεις συνολικής αξίας περίπου 9.000€, υπερδιπλασιάζοντας το κεφάλαιό σου! Και μην ξεχνάς ότι τα περίπου 4.000€ της συνολικής συμμετοχής σου, μπορείς να τα δίνεις σιγά-σιγά, όποτε σε βολεύει εσένα, μέσα σε τρία χρόνια, μηδενίζοντας σταδιακά το λογαριασμό σου! *
Δεν είναι κακή σαν ιδέα , πρέπει να κάτσω να μετρήσω τις περσινές καταναλώσεις μου !Εγώ είχα ρωτήσει για net metering και ήθελαν κάτι λιγότερο από τα τριπλά χρήματα για αρχική επένδυση και με έξτρα κόστος συντήρησις + πιθανές βλάβες . Νομίζω όποιος θα θελήσει μια ποιο οικονομική μετακίνηση με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μια τέτοια κίνηση θα είναι αναγκαία !Νομίζω ότι όταν μαζέψουν τα κεφάλαια για τα 'πράσινα' πάρκα θα σταματήσουν αυτά τα προγράμματα !
Τι γνώμη έχετε?