-
To αέριο όπως το λέει ο φίλος . Εχουν κατεβάσει τα βρακιά τους οι κυβερνήσεις μπροστά σε αυτό το παλιομοδίτικο σύστημα και τα κοπρόσκυλα που τα τοποθετούν , τα βάζουν όπως τους βολεύει .
Ετσι μου έκαναν διάφορα αίσχη στην όψη κάποιας οικοδομής μου .
Χώρια που είσαι υποχρεωμένος να τους περιμένεις για να ελέγξουν τις βρωμοσωλήνες τους που σε υποχρέωσαν να βάλεις , ακόμα και αν έχεις βάλει αντλία θερμότητας , πρέπει να φτιάξεις της παροχής αυτής της αρχαιότητας .
-
Δεν συμφωνω οτι ειναι παλιομοδιτικο. Ειναι πολυ ποιο καθαρο και αποδοτικο απο το πετρελαιο. Το μειον ειναι οτι το εισαγεις εκτος και πραγματι κατορθωσεις και βγαλεις ΦΑ απο την θαλασσα οπως λενε. Στο μελλον αυτο.
Θερμανση με ηλεκτρισμο ειναι επιλογη αν εχεις αξιοπιστη και δωρεαν (μετα την αρχικη επενδυση) ηλεκτρικη παραγωγη ενεργειας (υδροηλεκτρικα, αερας, ηλιος, πυρηνικα). Αν ειναι να καις ΦΑ για να παραγεις ηλεκτρισμο δεν βγαινει ετσι.
-
Θα σου βάλω μία μελέτη του ΕΜΠ για να δεις πόσο υπερτιμημένο είναι το αέριο και μόνο λόγω των διακρατικών συμφωνιών που έχουν υπογράψει τα καμάρια μας οι πολιτικοί και τα σχετικά , έχει τόση διαφήμιση ...
-
Σας ευχαριστώ.
Μα αν το δείτε...
Μια όμορφη είσοδος, με λευκό μάρμαρο σε πεζόδρομο, έχει καλυφθεί στη μια πλευρά από αυτά τα πράγματα.
Αηδία, δεν είναι καν λεπτοί σωλήνες. Σαν διυλιστήριο έγινε!
Τουλάχιστον, κερδίζει κάτι η πολυκατοικία για θέρμανση άλλων διαμερισμάτων ή θέλει άλλα σώματα καλοριφέρ και κόστη για να φτάσει ως τους ορόφους το αέριο;
Θέρμανση/θερμοσίφωνα μόνο, όχι μαγειρέματα και τέτοια.
-
-
Πληροφορήθηκα ότι έχουν περάσει ένα νόμο (4605 ίσως αλλά θα το δω τη Δευτέρα στη δουλειά) που σε απαλάσσει από την υποχρέωση για μελέτη φυσικού αερίου αν έχεις εναλλακτικές όπως γεωθερμία ή άλλα.
Το αέριο μπορεί να μπει αντι του κεντρικού καυστήρα πετρελαίου, αν υπάρχει, ή να βάλει ο καθένας το δικό του καυστήρα και να γεμίσει η πρόσοψη σωλήνες και κουτιά, όπως γίνεται συνήθως. Σώματα δεν είναι απαραίτητο να αλλάξουν, το δίκτυο θέλει κάποιες αλλαγές ανάλογα την εγκατάσταση. Λογικά η εγκατάσταση αερίου του ενός δεν επηρεάζει την τυχόν εγκατάσταση των άλλων. Δεν ξέρω αν κερδίζεις κάτι που υπάρχει σωλήνας από τον κεντρικό της οδού προς την οικοδομή και άρα δεν θα θέλει σκάψιμο ο δρόμος, αυτό πρέπει να ρωτήσεις την εταιρία.
-
Είδα σήμερα πως μου έκαναν κάτι οικοδομές μου , τα ρεμάλια που δουλεύουν το αέριο . Αύριο που θα είναι μέρα , ίσως πάω να βγάλω φωτό ...
-
Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο, με μέση επένδυση 2000€ (εως 2500€ αν χρειάζονται και σωληνώσεις, σώματα κλπ) ανά διαμέρισμα, έχεις καλύψει ανάγκες θέρμανσης (όχι τις μόνο τις βασικές, αλλά να είσαι με το φανελάκι) ΚΑΙ ζεστού νερού χρήσης με 500-700€ το χρόνο ανάλογα το διαμέρισμα. Συνολικό κόστος προς απόδοση μπορεί να είναι και το καλύτερο. Και να τα φτύσει τελείως κάποια στιγμή το ατομικό Λεβητάκι, υπάρχουν αξιοπρεπείς λύσεις του χιλιάρικου...
Αξίζει να πετύχετε κάποια επιδότηση και να γίνει σωστός σχεδιασμός της εγκατάστασης για όλα τα διαμερίσματα συνολικά, μία εργολαβία.
-
Συμφωνω ειδικα για νεες κατασκευες αυτο θα εκανα. Για υπαρχουσες και εδω γινεται αλλα το αποτελεσμα εχει πολλες σωληνες να τρεχουν εξωτερικα στο κτηριο.
-
Τρία με τέσσερα χιλιάρικα είναι η ταρίφα για αέριο σε οικοδομές με υπάρχουσες σωληνώσεις λόγω της αυτονομίας .
Στα 3000 κάνουν εκτρώματα , στα 4000 τα φτιάχνουν κάπως καλύτερα .
Οσο για το φανελλάκι , αυτό είναι θέμα μόνωσης όχι καυσίμου . Και με 80 ευρώ το λεπτό που βάλαμε πριν λίγες μέρες το πετρέλαιο στην πολυκατοικία , το μόνο που κερδίζεις είναι η πλήρης αυονομία .
Αλλά απόσβεση , σχεδόν ποτέ .
Τώρα ανέλαβα και διαχεριστής και κάποια στιγμή θα σας πω τι ετήσιες δαπάνες είχα τα τελευταία χρόνια , πάντα για θερμοκρασία 20-22 βαθμούς μέσα στο σπιτι συνεχώς . Τελευταίος όροφος χωρίς τίποτα γύρω για προστασία .
-
Πως τιποτα;
Εσυ τα εφτιαξες και δεν εβαλες μονωση;
-
Σε πολυκατοικια σχεδον κανενας δεν εβαζε. Γιατι να βαλουν αλλωστε; Παντως η αληθεια ειναι οτι τουλαχιστον στην Αθηνα οι μερες που πραγματι θα χρειαστεις μονωση ειναι το πολυ 2 μηνες τον χρονο. Επισης καπου ακυρωνεται η μονωση οταν πρεπει να εχεις μερικες ωρες την μερα ολες τις πορτες ανοιχτες για να φυγει η υγρασια ακομα και οταν κανει κρυο εξω.
Για παραδειγμα φετος 14 Δεκ ακομα δεν εχει κανει κρυο.
-
Οταν λέω τίποτα για προστασία , εννοώ άλλο σπίτι που να μου κόβει το κρύο . Δηλαδή ότι είμαι εκτεθειμένος . Προφανώς υπάρχει μόνωση . Οχι κάτι εξαιρετικό . Αυτό που έλεγαν οι προδιαγραφές πριν 20 χρόνια . 3-5 πόντους μονωτικό παντού μέσα στους τοίχους , στην ταράτσα και στα δοκάρια και τις κολώνες .
Μόνωση χρειάζεσαι παντού , όλη την ημέρα , όλο το χρόνο . Δεν είναι μόνο το κρύο , είναι και η ζέστη .
Και σε όλες τις οικοδομές από το 80 και μετά έχει κάποια μόνωση . Υποτυπώδη αρχικά , που βελτιωνόταν με τα χρόνια και την τεχνολογία .
-
εμουα παντως σε 100τμ σε επισης απροστατευτο απο καθε πλευρα οροφοδιαμεριζμα, στην εξωτικη πετρουπολη ακα αψηλα, του 2008, επηγα τα χειμωνιατικα κοινοχρηστα στα 200-230 με αεριο απο 300-350 που ηταν με το μαυρο υγρο. παντα για 24+ βαθμους, μερα νυχτα, ανοιγμα παραθυρια 1-2 ωρες το πουρνο οταν λειπω και μετα ανεβαζμα παλι σε θερμοκρασιες αιλουροειδων. Τα κανονικα κοινοχρηστα, καλοκαιρινα, ειναι στα 70-80 ευρωπουλα, 5 μονο οροφοδιαμερισματα πολυκατοικια, 3 φορες καθαριζμα την εβδομας, φωτα παντου το βραδυ. το αεριο, μπηκε σε κεντρικο καυστηρα μια που ισχυει η μεθοδος 'μονο οτι καψεις' και οχι καποια ελαχιστη καταναλωση, ειμαι φυσικα ο κατα 70% καταναλωτης του αεριου οπως ημουνα και του πετρελαιου. κοστος μετα την επιδοτηση ηταν αν θυμαμαι καλα 400 ευρωπουλα. σωληνωσεις αεριου μπηκαν νεες αφου τις παλιες τις ειχαν κλεψει οι γνωστοι βρωμιαρηδες επιδοματουχοι
-
Οι παλιές δεν έκαναν έτσι και αλλιώς , γιατί αλλάζουν συνέχεια τις προδιαγραφές .
Απόσβεση πότε υπολογίζεις ?
-
Οι παλιές δεν έκαναν έτσι και αλλιώς , γιατί αλλάζουν συνέχεια τις προδιαγραφές .
Απόσβεση πότε υπολογίζεις ?
?
εχει γινει ηδη απο τους 3-4 πρωτους μηνες...
-
Το κακό με τον κεντρικό καυστήρα αερίου έχω καταλάβει είναι ότι δεν έχεις ζεστό νερό χρήσης. Σωστά;
Γλιτώνεις βέβαια την μανούρα να βάλεις πχ στο μπαλκόνι σου ατομικό καυστήρα και να βρεις την είσοδο-έξοδό σου ώστε να συνδεθείς για την θέρμανση. Και θα πρέπει επίσης να βρεις και είσοδο ζεστού νερού χρήσης.
-
Το κακό με τον κεντρικό καυστήρα αερίου έχω καταλάβει είναι ότι δεν έχεις ζεστό νερό χρήσης. Σωστά;
Γλιτώνεις βέβαια την μανούρα να βάλεις πχ στο μπαλκόνι σου ατομικό καυστήρα και να βρεις την είσοδο-έξοδό σου ώστε να συνδεθείς για την θέρμανση. Και θα πρέπει επίσης να βρεις και είσοδο ζεστού νερού χρήσης.
ειναι οπως με το πετρελαιο, οταν δουλευει ο καυστηρας και ειναι ανοιχτη η βανα ενος διαμερισματος = γραφει καταναλωση, τοτε το ζεστο νερο περναει και στον θερμοσιφωνα. γενικα το ζεστο νερο κλάιν μάιν, στην ελλαδα ζουμε, σχεδον παντα εχεις απο τον ηλιο, ειδικα σε κτιρια που δεν κλεινονται με μια καλη γωνια τοποθετησης μπορει να βλεπει ο θερμοσιφωνας ηλιο σχεδον ολη την ημερα
-
Στα νέα της ημέρας που πέρασε:
Πανωλεθρία σήμερα (χθες πιο σωστά) στο 'Εξοικονομώ - Αυτονομώ'... Η απόλυτη ξεφτίλα!
-
Σε 1 ώρα εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός!!!
Καλά δεν άκουσα harisma23 ?
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ