-
Εγώ σκέφτομαι σοβαρά να πάω σε εναλλακτικό πάροχο γιατί ο τελευταίος εκκαθαριστικός λογαριασμός είχε κατανάλωση περίπου 2200 κιλοβατώρες και η διαφορά τιμής στη κατανάλωση είναι τεράστια..
Στην κατανάλωση που έχεις αξίζει να το ψάξεις, ίσως να βάλεις κ νυχτερινό αν δεν έχεις με 35 ευρώ χρέωση στην ΔΕΔΔΗΕ. Κοίταξε το παρακάτω πρόγραμμα, το βρίσκω αρκετά ελκηστικό, χωρίς πάγιο, χωρίς χρονική δεσμευση ( οι περισσότεροι βάζουν 2 χρόνια), χωρίς Ρήρτα Οριακής Τιμής... νομίζω από τα φθηνότερα της αγοράς https://energy.elin.gr/ilektriki-energeia/gia-to-spiti-ilektriko-revma/electricon-oikiako-nichterino/ . Εχω ακούσε βέβαια οτι λόγω του κορωνοιού η εξυπηρέητη πελατών δεν ειναι πολύ καλή κ καθηστερούν λίγο οι αιτήσεις, αλλά με υπομονή θα βγει η ακρη.
-
limited_one wrote:
Εγώ σκέφτομαι σοβαρά να πάω σε εναλλακτικό πάροχο γιατί ο τελευταίος εκκαθαριστικός λογαριασμός είχε κατανάλωση περίπου 2200 κιλοβατώρες και η διαφορά τιμής στη κατανάλωση είναι τεράστια..
Στην κατανάλωση που έχεις αξίζει να το ψάξεις, ίσως να βάλεις κ νυχτερινό αν δεν έχεις με 35 ευρώ χρέωση στην ΔΕΔΔΗΕ. Κοίταξε το παρακάτω πρόγραμμα, το βρίσκω αρκετά ελκηστικό, χωρίς πάγιο, χωρίς χρονική δεσμευση ( οι περισσότεροι βάζουν 2 χρόνια), χωρίς Ρήρτα Οριακής Τιμής... νομίζω από τα φθηνότερα της αγοράς https://energy.elin.gr/ilektriki-energeia/gia-to-spiti-ilektriko-revma/electricon-oikiako-nichterino/ . Εχω ακούσε βέβαια οτι λόγω του κορωνοιού η εξυπηρέητη πελατών δεν ειναι πολύ καλή κ καθηστερούν λίγο οι αιτήσεις, αλλά με υπομονή θα βγει η ακρη.
υπάρχει νυχτερινό αλλά η κατανάλωση είναι ελάχιστη.
Η όλη κατανάλωση γίνεται με τον αφυγραντηρα και τις θερμάστρες. Το καλοκαίρι τα κλιματιστικά καταναλώνουν σαφώς λιγότερη ενέργεια (ας είναι καλά η daikin..)
ευχαριστώ για την πρόταση σου, θα το κοιτάξω
-
οσο εψαξα και επαγγελματικα και ιδιωτικα, παπαρια ειναι οι διαφορες, μιλαμε για 50ρικο στο χρονο στη καλυτερη.
η καταναλωση ελεγχεται με 2 τροπους
-
στη πηγη, οτι καιει, φροντιζεις να το αντικαστησεις με κατι που καιει λιγοτερο
-
σπας εθελοντικα τις καταναλωσεις και στους εναντι λογαριασμους, πριν την περιπου εκδοση του, παιρνεις τηλεφωνο και δινεις τις πραγματικες κιλοβατωρες της στιγμης εκεινης. ετσι επιμεριζονται καλυτερα και δεν αλλαζουν κλιμακες κοστους.
-
-
οσο εψαξα και επαγγελματικα και ιδιωτικα, παπαρια ειναι οι διαφορες, μιλαμε για 50ρικο στο χρονο στη καλυτερη.
- στη πηγη, οτι καιει, φροντιζεις να το αντικαστησεις με κατι που καιει λιγοτερο
- σπας εθελοντικα τις καταναλωσεις και στους εναντι λογαριασμους, πριν την περιπου εκδοση του, παιρνεις τηλεφωνο και δινεις τις πραγματικες κιλοβατωρες της στιγμης εκεινης. ετσι επιμεριζονται καλυτερα και δεν αλλαζουν κλιμακες κοστους.
Γνωστός που ασχολείτε επαγγελματικά μου έχει αναφέρει κάτι αντίστοιχο, μιλάμε για μικρό ετήσιο κέρδος. ΤΗν καταχώρηση μπορείς να την κάνεις βέβαια κ από το site του ΔΕΔΔΗΕ. Εσύ το κάνεις ανά δίμυνο???
-
gatoz wrote:
- στη πηγη, οτι καιει, φροντιζεις να το αντικαστησεις με κατι που καιει λιγοτερο
- σπας εθελοντικα τις καταναλωσεις και στους εναντι λογαριασμους, πριν την περιπου εκδοση του, παιρνεις τηλεφωνο και δινεις τις πραγματικες κιλοβατωρες της στιγμης εκεινης. ετσι επιμεριζονται καλυτερα και δεν αλλαζουν κλιμακες κοστους.
Γνωστός που ασχολείτε επαγγελματικά μου έχει αναφέρει κάτι αντίστοιχο, μιλάμε για μικρό ετήσιο κέρδος. ΤΗν καταχώρηση μπορείς να την κάνεις βέβαια κ από το site του ΔΕΔΔΗΕ. Εσύ το κάνεις ανά δίμυνο???
οχι, δεν το κανω ποτε, ο χρονος μου οταν παραγω ή αναπαυομαι απο την δουλεια κοστιζει πολυ περισσοτερο απο το πραγματι μαξιμουμ ετησιο πενηνταρικο και αν. αν ομως ημουν ξυστης, ναι θα το εκαμα.
-
Παιδιά μου έκαναν προσφορά απο Volton με χρέωση 0,055ευρω σταθερή χρέωση .Τι λέτε να προχωρήσω?
-
Παιδιά μου έκαναν προσφορά απο Volton με χρέωση 0,055ευρω σταθερή χρέωση .Τι λέτε να προχωρήσω?
Τι πάγιο έχει. ΟΤΣ σου είπαν?
-
Πάγιο 3,60 .ΟΤΣ δε μου είπαν θα ρωτήσω...
-
Ναι ειναι σημαντικό αυτό , για δες από ποιο όριο κ πάνω χρεώνει, η τιμή που σου δίνει πάντως θεωρητκά ειναι καλή. Βέβαια πλέον οι εναλλακτικού κάνουν άλλη παντέντα, δνε πληρώνεις την διαφορα με την οριακή τιμή συστήματος που έχει ο κάθε πάροχος, βάζουν ένα αλγόριθμο κ την φουσκώνουν...Εγώ σου προτείνω, μην μπλέξεις, ΔΕΗ κ πάλι ΔΕΗ. πλήρωνε στην ώρα σου για να έχεις αυτό το 5% η όσο είναι τεσπα, θα βγάλει σύντομ κ πρόγραμμα ανταμοιβής, οι διαφορές ειναι μικρές για να γίνεται λόγος, εκτός βέβαια αν έχεις αντλία θερμότητας κτλ που εκεί με αρκετό ψάξιμο ίσως κάτι μπορείς να γλιτώσεις
-
kostis20 wrote:
Ναι ειναι σημαντικό αυτό , για δες από ποιο όριο κ πάνω χρεώνει, η τιμή που σου δίνει πάντως θεωρητκά ειναι καλή. Βέβαια πλέον οι εναλλακτικού κάνουν άλλη παντέντα, δεν πληρώνεις την διαφορα με την οριακή τιμή συστήματος που έχει ο κάθε πάροχος, βάζουν ένα αλγόριθμο κ την φουσκώνουν...Εγώ σου προτείνω, μην μπλέξεις, ΔΕΗ κ πάλι ΔΕΗ. πλήρωνε στην ώρα σου για να έχεις αυτό το 5% η όσο είναι τεσπα, θα βγάλει σύντομ κ πρόγραμμα ανταμοιβής, οι διαφορές ειναι μικρές για να γίνεται λόγος, εκτός βέβαια αν έχεις αντλία θερμότητας κτλ που εκεί με αρκετό ψάξιμο ίσως κάτι μπορείς να γλιτώσεις
Αυτο το my Home DEH που διαφημιζει η τηλεοραση τι ειναι;
-
Αυτο το my Home DEH που διαφημιζει η τηλεοραση τι ειναι;
Κάνω δεξί κλίκ & αναζήτηση από το πόστ σου, το 'my Home DEH' και βγάζει:
ΔΕΗ myHome ONLINE | ΔΕΗ Α.Ε. (dei.gr)
Νέο ΔΕΗ myHome Online
Τι είναι;Το ΔΕΗ myHome Online είναι το νέο ψηφιακό προϊόν της ΔΕΗ που σου προσφέρει ευκολία και αποκλειστικά οφέλη! Τώρα μπορείς να απολαμβάνεις ρεύμα ημέρας και νυκτερινό με ενιαίο πάγιο και χρέωση ενέργειας χωρίς κλίμακες. Επιπλέον, θα λαμβάνεις τον λογαριασμό σου ηλεκτρονικά κάθε μήνα και θα τον εξοφλείς εύκολα, με πάγια εντολή στην χρεωστική ή πιστωτική σου κάρτα.
Τι κερδίζω;Και 10€ επιπλέον έκπτωση για κάθε ηλεκτρονικό λογαριασμό έως 31/12/20*
*Το ΔΕΗ myHome Online εντάσσεται στο νέο μέτρο ελάφρυνσης της έκπτωσης των 10€ για όλους τους πελάτες που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό. Η έκπτωση ισχύει από 01/10 έως 31/12/2020.Πώς το ενεργοποιώ;
Έχεις ήδη e-bill;1. Συνδέσου στο e-bill σου
2. Ενεργοποίησε το ΔΕΗ myHome OnlineΔεν έχεις e-bill;1. Κάνε εγγραφή
2. Συνδέσου και ενεργοποίησε το ΔΕΗ myHome OnlineΕνεργοποίησέ το ΤΩΡΑ!
Δεν είσαι πελάτης ΔΕΗ;Ανακάλυψε το ΔΕΗ myHome Online και μπες σε έναν ψηφιακό κόσμο ευκολίας και προνομίων!
Ενεργοποίησέ το ΤΩΡΑ!
Μόλις ενεργοποιηθεί το συμβόλαιό σου, θα ισχύει για 24 μήνες. Έχεις απορίες;
Χρεώσεις Προμήθειας
Πάγιο (€/μήνα)
0,500,25Όλες οι kWh ημέρας 0,11058
Όλες οι kWh νύχτας (για πελάτες που έχουν νυχτερινό μετρητή) 0,07897
-
Διάβασα σήμερα ότι επειδή ανέβηκαν οι τιμές χονδρικής ρεύματος περιμένουμε αυξήσεις, που στα οικιακά και μικρούς καταναλωτές θα είναι 10-20%. Και για κάποιες ρήτρες ανατιμήσεων στα συμβόλαια. Καιρός να διαβάσουμε ψιλά γράμματα.
-
kostis20 wrote:
Ναι ειναι σημαντικό αυτό , για δες από ποιο όριο κ πάνω χρεώνει, η τιμή που σου δίνει πάντως θεωρητκά ειναι καλή. Βέβαια πλέον οι εναλλακτικού κάνουν άλλη παντέντα, δνε πληρώνεις την διαφορα με την οριακή τιμή συστήματος που έχει ο κάθε πάροχος, βάζουν ένα αλγόριθμο κ την φουσκώνουν...Εγώ σου προτείνω, μην μπλέξεις, ΔΕΗ κ πάλι ΔΕΗ. πλήρωνε στην ώρα σου για να έχεις αυτό το 5% η όσο είναι τεσπα, θα βγάλει σύντομ κ πρόγραμμα ανταμοιβής, οι διαφορές ειναι μικρές για να γίνεται λόγος, εκτός βέβαια αν έχεις αντλία θερμότητας κτλ που εκεί με αρκετό ψάξιμο ίσως κάτι μπορείς να γλιτώσεις
Φίλε εσύ θυμάμαι ότι έλεγες τα καλύτερα για άλλο εναλλακτικό πάροχο, γιατί τώρα γράφεις 'σου προτείνω, μην μπλέξεις, ΔΕΗ κ πάλι ΔΕΗ' ?
-
Φίλε εσύ θυμάμαι ότι έλεγες τα καλύτερα για άλλο εναλλακτικό πάροχο, γιατί τώρα γράφεις 'σου προτείνω, μην μπλέξεις, ΔΕΗ κ πάλι ΔΕΗ' ?
Αναφέρεσαι στον Ηρων, έχω ειδικό πρόγραμμα λόγω ηλεκτρικού αυτοκινήτου κ πληρώνω το νυχτερινό στα 0,02159 με 50% έκπτωση από την κανονική τιμή λόγω προωθητικής ενέργειας της συγκεκριμένης εταιρίας. Κ σε μένα έχει ΟΤΣ αλλά κ πάλι βγάινει πάρα πολύ φθηνά. Επίσης εξαργηρώνω κ yellows όταν έχω, κ έχω κ εκει μιά μικρή επιπλέον εκπτωση (παγιο 2.9 τον μήνα) Η συγκεκριμένη προσφορά προυποθέτει να έχιες αδεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου όμως. Γενικά από όσα έχω δει με τους εναλλακτικούς δεν τους προτείνω με τίποτα, από τον λίγο καιρό που ασχολούμε με τις τιμές ρεύματος, βλέπω οτι απλά κάνουν μαιμουδιές κ σου λένε μία τιμή χτυπητή στην Kwh κ μετά στα πέρνουν από αλλου με διάφορα κολπάκια. Επειδή όμως με την εισαγωγή του target model οι τιμές τελικά πήραν την ανιούσα, κ θα περάσει αργά η γρήγορα στους καταναλωτές, μην εμπιστεύεσται εταιρίες ειδικα που δεν έχουν παραγωγή ενέργειας. Κ να είμαι ειλικρινής, βλέπω με καλό μάτι τις επενδύσεις της ΔΕΗ σε ΑΠΕ, εγκατάσταση σταθμών καθώς κ προγράμματα επιβράβευσης που σύντομα θα λανσαριστούν (αν κ κρατάω μικρό καλάθι πόσο αποδωτικά θα είναι). Γενικά η ΔΕΗ έχει αλλάξει πλέον προφίλ προς το καλύτερο για μένα, κ πρέπει να επιβραβεύουμε αυτές τις κινήσεις, δεν έχει ΟΤΣ ενώ πρόσφατα απορρόφησε κ το τέλος ΑΠΕ
-
Δεν φύγαμε ποτέ απ τη ΔΕΗ. 'Ηρων' παράγουν δικό τους ρεύμα; αν όχι πόσο το αγοράζουν απ τη ΔΕΗ και το πουλάνε 0,022 σε προσφορά για αμάξι; βλέπω η προσφορά της ΔΕΗ για νυχτερινό είναι το τριπλάσιο, 0,075€
-
Δεν φύγαμε ποτέ απ τη ΔΕΗ. 'Ηρων' παράγουν δικό τους ρεύμα; αν όχι πόσο το αγοράζουν απ τη ΔΕΗ και το πουλάνε 0,022 σε προσφορά για αμάξι; βλέπω η προσφορά της ΔΕΗ για νυχτερινό είναι το τριπλάσιο, 0,075€
O ΗΡΩΝ ανήκει στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Έχει πολλές δραστηριότητες σε ΑΠΕ κτλ για την παραγωγή ρεύματος, νομίζω όμως ο Μυτιλιναιος με την Protergia έχει μεγαλύτερη παραγωγή συνολικά. Βέβαια κ η Protergia δεν πουλάει το ρευμα στην Alumina του ίδιου ομίλου, αλλά προτιμαέι να αγοράζει το ρευμα από την ΔΕΗ, γιατί άραγε κάνει τέτοια κόλπα ο Μυτιλιναίος κ δεν αγοράζει από τον εαυτό του εφόσον προσφέρει φθηνό ρεύμα στους ιδιώτες καταναλωτές? Η τιμή για το νυχτερινό της ΔΕΗ που αναφέρεις είναι χωρίς την επιβράβευση αρχικά. Επίσης εγώ παίζω σε ειδική προσφορά, αυτό δεν μετράει στο σύνολο. Κ τέλος η ΔΕΗ δεν έχει ΟΤΣ, ενώ ο Ηρων, protergia έχει κανονικά, στην πράξη βγαίνει πιο ακριβά.
-
Ωραία φάση η 'ελευθερη αγορά ρεύματος' πλήρης διαφάνεια και απλότητα στις χρεώσεις, προς ωφελος του καταναλωτή και μόνο, να απαλλαγούμε επιτέλους απ τη γραφειοκρατία του Δημοσίου...
-
piliourits wrote:
O ΗΡΩΝ ανήκει στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Έχει πολλές δραστηριότητες σε ΑΠΕ κτλ για την παραγωγή ρεύματος, νομίζω όμως ο Μυτιλιναιος με την Protergia έχει μεγαλύτερη παραγωγή συνολικά. Βέβαια κ η Protergia δεν πουλάει το ρευμα στην Alumina του ίδιου ομίλου, αλλά προτιμαέι να αγοράζει το ρευμα από την ΔΕΗ, γιατί άραγε κάνει τέτοια κόλπα ο Μυτιλιναίος κ δεν αγοράζει από τον εαυτό του εφόσον προσφέρει φθηνό ρεύμα στους ιδιώτες καταναλωτές? Η τιμή για το νυχτερινό της ΔΕΗ που αναφέρεις είναι χωρίς την επιβράβευση αρχικά. Επίσης εγώ παίζω σε ειδική προσφορά, αυτό δεν μετράει στο σύνολο. Κ τέλος η ΔΕΗ δεν έχει ΟΤΣ, ενώ ο Ηρων, protergia έχει κανονικά, στην πράξη βγαίνει πιο ακριβά.
Βασικά νομίζω οτι το ρευμα που παράγει η protergia δε φτάνει και για το εργοστασιο του αλουμινίου.Επίσης όλη αυτη η ιστορία με τους εναλλακτικούς παρόχους είναι οδηγία της ΕΕ για να μην έχει μονοπώλιο η ΔΕΗ.Αυτη τη στιγμή η ΔΕΗ εχει το 70% της αγοράς περίπου.
Τέλος πάντων μου είπαν ΟΤΣ 36 euro το εξάμηνο ,αλλα δε μου το δίνουν γραπτώς...
ΚΟιταξα και τις καταναλώσεις δεν είναι και τόσο μεγάλες.Πολύ μικρό το όφελος...
Θα δούμε.
-
Γυρισαμε στις αρχες του 20 αιωνα. Κυκλους κανουμε.
Το ρευμα ειναι αγαθο πρωτης αναγκης του ανθρωπου, και το μονοπώλιο ειναι μεσω ΔΕΚΟ οπου τα κερδη συμπληρωνουν τον ισολογισμο για αλλες υπηρεσιες.
Αλλα .... μην αρχισω παλι.... ειπαμε..... Ναι στην ιδιωτικη πρωτοβουλία αλλα στην σωστη. Αν δεν παραγουν ρευμα οι εναλλακτικοι....κοροϊδευομαστε μεταξυ μας.
Ρε οι ιδιωτικες επιχειρησεις εχουν ρίσκα και για αυτο απολαμβανουν τα κερδη τους. Και μπραβο τους για το ρισκο και το κερδος. Που ειναι τα ρισκα αν δεν φτιαξεις μοναδες παραγωγης; Το ρισκο ανοιγματος καταστηματων με βλαμμενους υπαλλήλους;
Δουλευομαστε;
Εχουμε πηξει σε μ@@@ς επιχειρηματίες.
-
Βασικά νομίζω οτι το ρευμα που παράγει η protergia δε φτάνει και για το εργοστασιο του αλουμινίου.
ΚΟιταξα και τις καταναλώσεις δεν είναι και τόσο μεγάλες.Πολύ μικρό το όφελος...
Ο Μυτιλιναίος όλο εργοστάσια φτιάχνει, όλο κεφάλαια αντλεί, κ δεν μπορεί να καλύψει ούτε την ιδια ζήτηση? για αυτό τον εφαγε ο περιστέρης με την Τενεργ, κ καλά του έκανε..
Μην μπλέξεις, κάτσε στην ΔΕΗ, θα με θυμηθείς.
Αλλα .... μην αρχισω παλι.... ειπαμε..... Ναι στην ιδιωτικη πρωτοβουλία αλλα στην σωστη. Αν δεν παραγουν ρευμα οι εναλλακτικοι....κοροϊδευομαστε μεταξυ μας.
Ρε οι ιδιωτικες επιχειρησεις εχουν ρίσκα και για αυτο απολαμβανουν τα κερδη τους. Και μπραβο τους για το ρισκο και το κερδος.
Εχουμε πηξει σε μ@@@ς επιχειρηματίες.
Οντως πολύ σωστό, δεν μπορώ κ εγώ να καταλάβω τι νόημα έχει εναλλακτικός χωρίς παραγωγή ρεύματος... ελληνική πατέντα για να μειωθεί το μερίδιο της ΔΕΗ.
Παροχος Ηλεκτρικης Ενεργειας