-
Πιλιε ερωτησις φορ γιου
Εξαδελφος γεωπονος ειχε στειλει μπάιο σε καποια κατασκευαστικη στο αμπου νταμπι πριν καιρο. Του απαντησανε τωρα να στειλει κατι χαρτια αλλα και ερωτηση ποσα θελει, δινουνε αυτοι τις γνωστες παροχες, σπίτια, αμαξια, ασφαλεια κλπ.
Οποτες
- Απανταει με νουμερα ή νεγκοσιεημπλ?
2 που παιζουνε τα μιστα εκειθε?
3 απο οτι θυμάμαι το αμπου ειναι μια χαρα αφου εχει διπλα το ντουμπαι. Και σαρτζα αμα θες να γινεις δαδι Σωστα?
Την αγαπη μου εχετε
Επειδή είμαι υπέρ των wikileaks και δε μ'αρεσουν τα πολύ 'εμπιστευτικά' θα απαντήσω δημοσίως μήπως ενδιαφέρεται κι άλλος κόσμος. Εγώ δεν είχα κανέναν να με κατατοπίσει.
Θα μιλήσω για τη Σαουδία που έχει καλές αποδοχές αλλά είναι και η πιο 'δύσκολη' ζωή (ανάλογα τί φάση είσαι). Δεν έχω ιδίαν πείρα από εμιράτα, αλλά ισχύουν παραπλήσια πράγματα, απλά εκεί είναι αρκετά πιο 'εύκολη' κι ωραία η ζωή, άρα πιο ακριβή (μένουν λιγότερα λεφτά στη τσέπη) και περισσότερη ίσως ζήτηση εργασίας απ τη προσφορά, σε σύγκριση με μας...
Οι εταιρείες όλες για τα ελληνικά μεγέθη είναι 'μεγάλες', άρα τα συμβόλαια είναι συνήθως φασόν κι εξαρτώνται πρωτίστως απ το διαβατήριο. Υπάρχουν τα συμβόλαια των Ασιατών, και των Δυτικών (επίσημα διαχωρίζουν Westerner package). Τουλάχιστον στον δικό μου τομέα υπάρχει Αμερική, Δυτική Ευρώπη (90% Βρετανοί) και Ανατολική Ευρώπη που περιλαμβάνει εμάς κι άλλους Βαλκάνιους. Το τι πτυχίο, σπουδές κλπ. μικρές διαφορές έχουν, η εμπειρία όμως μετράει. Ένα τυπικό συμβόλαιο Δυτικου έχει βασικό μισθό + 25% διαμονή ή παρέχεται οίκημα + 10% μετακίνηση ή παρέχεται όχημα ή άλλη μεταφορά. Πλήρη ιατροφαρμακευτικη και ένα μήνα διακοπές με πληρωμένο εισιτήριο. Ο βασικός συνήθως είναι γύρω στα 4500-5000 US$ (κι επίσημα αφορολόγητα εφόσον κάνεις μεταβολή φορολογικής κατοικίας. +30% για δυτικοευρωπαίους, σχεδόν τα διπλά για Αμερικάνους). Τις περισσότερες φορές πληρώνουν και κάποια επιδόματα κι υπερωρίες διπλές, ανάλογα τη βιομηχανία κι εταιρεία παροχές όπως σχολείο παιδιών ή κάνα δυο μηνιάτικα ετήσιο μπόνους. Αυτα που γράφω είναι για εισαγωγικές θέσεις που θα πάρουν κάποιον ξένο λόγω της ειδίκευσης κι εμπειρίας, σε μη ελληνική εταιρεία.
Χοντρικά στο 5χιλιαρο μια χαρά είναι για μη διευθυντικη θέση.
Συμπληρώνω: θα έλεγα να ρωτήσει τί περιπου είναι διατεθειμένοι να δώσουν για αυτή τη θέση, και αν απέχει πολύ απ' τα παραπάνω να ζητήσει αυτός ότι νομίζει. Κανονικά μια πρόταση τους εδώ θα έπρεπε να αναφέρει και ποσό.
-
Πτυχιούχοι AEI στα θρανία των ΙΕΚ
https://www.efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/267207_ptyhioyhoi-aei-sta-thrania-ton-iek
-
Οι μισοί από τους πτυχιούχους είναι απόφοιτοι τμημάτων χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα , οπότε ο σεφ είναι μια κάποια λύση.
-
Τελευταία μέρα δουλειάς σήμερα. Παίρνω τηλέφωνα σε λογιστές, στον ΟΑΕΔ κανείς δεν μπορεί να μου πει αν θα μπω στο ταμείο ανεργίας. Άλλα μου λένε οι μεν άλλα μου λένε οι δε. Να πάω λέει να κάνω την αίτηση για το επίδομα και αν είναι θα μου πουν αν μπαίνω ή αν δεν μπαίνω. Τι να το κάνω εγώ αυτό? Πρέπει να ξέρω πριν πάρω την απόλυση στα χέρια μου αν μπαίνω ή όχι έτσι ώστε να προσπαθήσω να δω τι μπορώ να κάνω, να προσπαθήσω να ζητήσω από τη επιχείρηση να μου βάλει τα ένσημα που χρειάζομαι ώστε να μπω κι εγώ.
-
Δεν έχω να πω κάτι, μόνο καλό κουράγιο με τον κυκεώνα του Ελληνικού Δημοσίου.
-
Το ξερατε οτι η Ελλαδα εχει γεννησει το 3% των επιστημονων παγκοσμίως.
Αν το κανεις αυτο στατιστικη αναγωγη στον παγκοσμιο πληθυσμό, ειμαστε η μια και μοναδικη παγκοσμια δυναμη και οι πρωτοι των πρωτων με απειρη αποσταση απο τον δεύτερο.... σε παιδεια και καθοδηγητες της παγκοσμιας επιστημονικης εξελιξης. Δηλαδη ειμαστε οι πατερες του αιτιου και αιτιατού. Και ειμαστε διοτι ο καθενας που ζει και στηριζει αυτην την χωρα προσφερει το εδαφος για επιμορφωση ενος νεου ανθρωπου. Αρα ειμαστε ολοι μας.
Ενταξει η στατιστικη επιστημη δεχεται και την εννοια του μεγεθους, οπου οσο αυξανεται καποιες μεταβλητες δεν μενουν σταθερες, αλλα οκ ....αφηστε με στο ονειρο.....
Περασαν 2000 χρονια ή εστω 1000 απο το ενδοξο Βυζαντιο με τους λογιους του, και ακομα αυτη η κουτσουλια στον χαρτη συνεχιζει ως πηγη λαβας να καθοδηγει την ανθρωποτητα.
Τα ελεγε η νικολακοπουλου και ο αντυπας (ο συνθετης) Σαν ηφαιστειο εφτα γενιες σβηστο, κλαιει να γεννηθει, ......Λαβα μου, λαβα μου, αιμα μου ζεστο, Λαβα μου, δάκρυ απο Χριστο.
Δεν ειναι φοβερο;
Για να βαλω οινοπνευμα στην λαβα. Να πω πως το ΠΑΣΟΚ (σωσε μας) ειναι υπευθυνο για συτον τον αθλο. Με την δωρεαν ανωτατη και καλη παιδεια με τα χιλια δυο προβληματα της. Και το συστημα του Ε.Σ.Υ οπου μια οικογενεια ειχε δωρεαν υγεια και ετσι τα οποια χρηματα της τα επενδυε σε διαφορες αλλες γνωσεις των παιδιων της.
Λιγο οργανωση να ειχαμε ρε γαμωτο. Θα ειμασταν και παλι το κεντρο (του δυτικου τουλαχιστον) κοσμου.
Γιατι οργανωση; Μα γιατι μονο το 7% αυτων των ερευνητων επιστημονων μενει στην Ελλαδα. Δηλαδη εμεις πληρωνουμε για ολο τον υπολοιπο πλανητη. Και παλι δηλαδη αρχοντες του κοσμου ειμαστε, απο εμας εξαρτώνται ολα.
Παγακι η λαβα,..
-
Για να βαλω οινοπνευμα στην λαβα. Να πω πως το ΠΑΣΟΚ (σωσε μας) ειναι υπευθυνο για συτον τον αθλο. Με την δωρεαν ανωτατη και καλη παιδεια με τα χιλια δυο προβληματα της. Και το συστημα του Ε.Σ.Υ οπου μια οικογενεια ειχε δωρεαν υγεια και ετσι τα οποια χρηματα της τα επενδυε σε διαφορες αλλες γνωσεις των παιδιων της.
Μα γιατι μονο το 7% αυτων των ερευνητων επιστημονων μενει στην Ελλαδα. Δηλαδη εμεις πληρωνουμε για ολο τον υπολοιπο πλανητη. Και παλι δηλαδη αρχοντες του κοσμου ειμαστε, απο εμας εξαρτώνται ολα.
Μπορεί να ευθύνεται το κατάπτυστο ΠΑΣΟΚ για το 1ο που αναφέρεις αλλά ευθύνεται και για το 2ο και γενικότερα για την καταστροφή και κατάρρευση της χώρας μας.
-
Γάτε αν θέλεις ενημέρωσε εδώ ή σε μηνυμα τί παίχτηκε με το παιδί στα Εμιράτα, να δω αν οι πληροφορίες μου ήταν σωστές ή άχρηστες...
-
Γάτε αν θέλεις ενημέρωσε εδώ ή σε μηνυμα τί παίχτηκε με το παιδί στα Εμιράτα, να δω αν οι πληροφορίες μου ήταν σωστές ή άχρηστες...
ακομη δεν υπαρχει εξελιξη ή τουλαχιστον δεν τη γνωριζω. οι πληροφοριες σου πολυτιμες.
-
piliourits wrote:
ακομη δεν υπαρχει εξελιξη ή τουλαχιστον δεν τη γνωριζω. οι πληροφοριες σου πολυτιμες.
αν θέλεις όταν γίνει δώσε φίντμπακ, σε βαθμό που δεν παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα, τουλάχιστον να ξέρω τις αποκλίσεις τις 'θεωρίας' μου ή αν έστω εν μέρει ισχύει...
θα ζορίσουν τα πράγματα κι εδώ κάτω, ήδη το εργοστάσιο στο οποίο είχα προσληφθεί για το ξεκίνημά του το '14 θα το απενεργοποιήσουν τον Δεκέμβρη. Τη προηγούμενη δεκαετία άνοιγαν από ένα κάθε 2 χρόνια... πάντως, για ανθρώπους που δεν θέλουν να ξεγράψουν την Ελλάδα και να γίνουν πολίτες άλλης χώρας 'για πάντα', αλλά απλά αναζητούν εργασία, θα έπρεπε να ψάχνονται σοβαρά εδώ στο Νότο... επίσης δεν χρειάζεται 'άκρες' και τέτοια πράγματα, αρκεί Linkedin ή επαφές με σοβαρά recruiting γραφεία, συνήθως εκτός Ελλάδος, ισχύει δηλαδή μια κάποια 'αξιοκρατία', αν μπορείς να κάνεις τη δουλειά και τα βρείτε στα χρήματα, δεν χρειάζεται 'άλλο σπρώξιμο' η υπόθεση.
-
οεοεοεοε
ποσο καιρο το φωναζω? ποσο? οκ οι ζαιοι το τερματισανε αλλα και ετουτοι με 2-3% κατω δεν γινεται τπτ, θελει γενναίες αποφασεις για να κρατησεις στην ελλαδα τα καλυτερα στελεχη και να μην αιμορραγούμε προς αμερικανογερμανοκολπους τις επενδυσεις των ιδιων των εργαζομενων, αλλα και των υπολοιπων μας μεσω της πολιτειας, σε υψηλη επαγγελματικη καταρτιση και αποδοση για να πληρωνεται ο τακις ο κλητηρας κατω απο τη σκαλα που λυνει τα σταυρολεξα στην πολεοδομια χαλανδριου
-
-
Μη δίνεις τροφή στον κριου!!!! Εμ κάθονται και τα ξύνουν, εμ μας παίρνουν και τις γκόμενες!!!
-
Κουφάλα γατούλη, γι' αυτό κι εσύ πήρες το 3008 σε μαύρο, κατ' επιταγή των επιθυμιών της γυναικός. Μην έρθει και στη φάει τη γυναίκα κανάς δημόσιος υπάλληλος με μαύρη Corolla sedan και άπειρο ελεύθερο χρόνο...
-
Κουφάλα γατούλη, γι' αυτό κι εσύ πήρες το 3008 σε μαύρο, κατ' επιταγή των επιθυμιών της γυναικός. Μην έρθει και στη φάει τη γυναίκα κανάς δημόσιος υπάλληλος με μαύρη Corolla sedan και άπειρο ελεύθερο χρόνο...
Ο γατούλης είναι σε μη πληττόμενη κατηγορία (σχετικά, γιατί ασχολείται με κλάδο υγείας), οπότε δεν κινδυνεύει να του φάει την κυρα γάτα ο ΔΥ με την corolla.
Επίσης που να βρεθεί ΔΥ με τρέλα γάτου(με την καλή έννοια) που να εξιτάρει την κυρα γάτα (αυτοί έχουν κανονική τρέλα), ώστε να αφήσει τον γάτο, there is no way.
-
Μισό, πήρες τριαχιλιαρικαοκτω τελικά;
-
Μισό, πήρες τριαχιλιαρικαοκτω τελικά;
Οοου γιές...ΦΕΒ, μας το ομολόγησε την προηγούμενη εβδομάδα...υπέκυψε στην Γαλλίδα (λόγω μη επιλογών!).
-
Quelle decadance mon dieu δηλαδης. Ποιο Baden-Baden, ούτε Επταλοφο δε πας με αυτό. Είπαμε understatement αλλά το παραξηλωσες...λίγο ακόμα και θα μας εσκαγες με κάνα camiq και δερνειq!
Καλορίζικο κατά τα άλλα και ελπίζω να μην τα λέμε συχνά στη Riviere...
-
-
Αχαχαχα
Ακριβως αυτο!
Κυρ Στέφανε δανεισε μας.....
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....