-
Οχι διαφωνω, επειδη εχω ασχοληθει με την παραγωγη και την σπουδασα καινεχω ψαχτει για την ιαπωνικη παραγωγη. Περα απο τα ειδικα συστηματα ελεγχου και προμηθειων, οι ιδιοι οι ιαπωνες στις ιαπωνικες εταιριες στη χωρα τους, ως κουλτουρα, εχουν μεγαλη αφωσιωση ακομα και σημερα. Αρκετοι αππ αυτους κλαινε για τη εταιρια που εργαζονται !!!!!!...Ειναι κατι το φοβερο, τα αισθηματα απεναντι στις επιχειρησεις που εχουμε εδω στην ευρωπη δεν τα εχουν εκει, και οσοι τα εχουν απλα δεν εχουν δουλεια στα εργοαστασια.
Εδω μιλαμε πως σε μικρες επιχειρησεις με 10 -15 ατομα το προσωπικο κανουν προσευχες γιαντην εταιρια τους σε μικρους αυτοσχεδιους ναους.
Τους κοιταμε εμεις εδω ως εξωγηινους.
Επισης ακομα και σημερα σε καθε ανεξαρτητη ερευνα αξιοπιστιας τα περισσοτερα ιαπωνικα αυτοκινητα και δη τα ντομεστικ πιανουν την κορυφη στην αξιοπιστια. Φυσικα και χαλουν και εχουν βιασυνες πανω τους. Τιποτα δεν ειναι τελειο, απλα εχουν λιγοτερα στατιστικα.
Υ.γ Εχουν και λαθη, και αν ημουν στο εργοστασιο τους θα τονεντοπιζα και θα το διορθωνα , αυτοινεκει δεν το εντοπισαν. Ειδα σε ενα εκθεσιακο swift τα μαξιλαρακια γισ την πισω πορτα του πορτπαγκαζ οταν κλεινει, στην μια πλευεα ειναι στραβα. Τονειδα καινστο δικο μου και σε αλλα. Αρα ενα ς υπαλληλος εκει κανει κατι λαθος. Ρε ολοι σας θελετε τον Ελληνα σας κατα βαθος
Αυτή είναι η μια πλευρά της απίστευτης γιαπωνέζικης εργασιακής σχιζοφρένειας και σίγουρα όλα τα kanban-jit και έξι-σου δεν καλύπτουν την τρομερή και βλακώδη νοοτροπία που συνεχίζουν να έχουν σε μεγάλο βαθμό.
Υπερωρίες και 15+ωρα σερί που κυριολεκτικά δεν χρειάζονται για δουλειά αλλά για να δείχνεις ότι δουλεύεις, υπάλληλοι που παίρνουν προαγωγές μόνο και μόνο επειδή είναι χρόνια στην εταιρία σαν πιστοί υποτελείς, υπάλληλοι που προσλαμβάνονται για να καλύψουν γελοίες θέσεις (π.χ. γραμματέας που το μόνο που κάνει είναι να βγάζει κανά δυο φωτοτυπίες την ημέρα για τον διευθυντή που δεν ξέρει να λειτουργεί το μηχάνημα), γυναίκες που είναι κάτι λιγότερο από εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας ενώ πολλές φορές έχουν τα περισσότερα προσόντα και φεύγουν όταν παντρευτούν γιατί 'αυτός είναι ο ρόλος τους' και μια ιεραρχία αλά σογκούν που όποιος τολμάει να αντιμηλήσει φεύγει από το παράθυρο.
Αυτά με μια γεναία δόση λεκτικής, ψυχολογικής και κάποιες φορές σωματική και σεξουαλική βία από τους ανώτερους.
Πολλά είναι κοινά σε όλες τις ασιατικές εταιρίες, μερικά μόνο ιαπωνικά φαινόμενα. -
Aikibill wrote:
dimsabas wrote:
και τουρκικό.
Αυτη η καραμελα πρεπει επιτελους να σταματησει....
Οταν η δικη σου χωρα εχει κανει τα παντα για να μην υπαρχει ελληνικη αυτοκινητοβιομηχανια δεν εχεις κανενα λογο να κρινεις μια αλλη χωρα (εστω κι αν ειναι η Τουρκια.) ...
Οι Τουρκοι αυτη τη στιγμη,ειτε αρεσει ειτε οχι,ειναι η πεμπτη μεγαλυτερη αυτοκινητοπαραγωγος χωρα στον κοσμο....και η Ελλαδα που ειναι;
Εχω ξαναγράψει παράδειγμα (με κίνδυνο ίσως να παρεξηγηθώ πως 'δυσφημίζω' την εταιρεία, τουναντίον...) σχετικά με αυτή τη λογική:
τα τελευταία 20 χρόνια, η πλειοψηφία των αναγκών της Ελληνικής αγοράς για μπουκάλια ΡΕΤ για εμφιαλωμένο νερό και αναψυκτικά, καλύπτεται από το μοναδικό εργοστάσιο της Ελλάδας που λειτουργεί στη Μαγνησία, στο οποίο εργάστηκα απ'το στήσιμό του και για 15 χρόνια, μέχρι που πέρασε στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο Τουρκικής εταιρείας (Έλληνες υπάλληλοι υπό Τούρκο διευθυντή, και τουρκική ιδιοκτησία). Κάθε φορά που πίνετε ένα εμφιαλωμένο νεράκι, κοκα κολα, κλπ. αγοράζετε και χρησιμοποιείτε ένα Ελληνικό ή Τουρκικό προϊόν; Αν κάποιος λοιπόν δεν θέλει να 'δίνει λεφτά στους Τούρκους' ας αρχίσει να κουβαλάει παγουράκι απ' το σπίτι και να πίνει απ' τη βρύση, δεν χρειάζεται να τους σνομπάρει κατά την αγορά αυτοκινήτου...
Έχει λογική αυτή η στάση; Διαβάστε και το παρακάτω άρθρο: https://www.sofokleousin.gr/empargko-sta-tourkika-proionta-einai-i-oikonomia-anoite που υπενθυμίζει πως η Τουρκία είναι η τρίτη χώρα απορρόφησης των Ελληνικών εξαγωγών (θα μπορούσε να είναι και 2η με μικρή διαφορά) και μάλιστα με θετικό εμπορικό ισοζύγιο για την Ελλάδα, δηλαδή εξάγουμε στους Τούρκους περισσότερα προϊόντα απ' ότι αγοράζουμε απ' αυτούς. Έχει νόημα λοιπόν η λογική του εμπάργκο και τη συζητάμε συνέχεια για μερικά μοντέλα αυτοκινήτων που συναρμολογούνται εκεί;
-
BTW η Τουρκία είναι 15η στον κόσμο σε παραγωγή αυτοκινήτων.
-
ας αρχίσει να κουβαλάει παγουράκι απ' το σπίτι και να πίνει απ' τη βρύση, δεν χρειάζεται να τους σνομπάρει κατά την αγορά αυτοκινήτου...
Αυτό κάνω ανέκαθεν, γιατί θεωρώ υπερβολική την τιμή του εμφιαλωμένου...
Επειδή ειπώθηκε κάτι για τα τεκμήρια, δεν θα καταργηθούν τελικά από το 2021;
-
Πάντως θα έπρεπε να ξέρουμε ποια προϊόντα είναι Τουρκικά ώστε να τα αποφεύγουμε όσοι θέλουμε. Οι υπόλοιποι μπορούν και να κάνουν ο,τι θέλουν με το να χαϊδεύουν τον εχθρό της πατρίδας μας.
-
BTW η Τουρκία είναι 15η στον κόσμο σε παραγωγή αυτοκινήτων.
Αυτο ειναι το προβλημα; Ή οτι η Ελλαδα δεν παραγει ουτε βιδα; Παρα μονο λαμογια;
-
Οσο για τους αντιδρωντες θα τους πω το λαικο ρητο που λεει
'Οσα δεν φτανει η αλεπου....'
Και ας μας πουν κατι για τα ρουχα,τα πλυντηρια,τις τηλεορασεις made in turkey οπου φυσικα δεν υφιστανται αναλογα ελληνικα προιοντα και προφανως δεν εχουν σπιτι τους.
Τελος θα ηθελα να ζητησω συγνωμη απο το φορουμ που εβγαλα το θεμα off topic.....
-
Οσο για τους αντιδρωντες θα τους πω το λαικο ρητο που λεει
'Οσα δεν φτανει η αλεπου....'
Και ας μας πουν κατι για τα ρουχα,τα πλυντηρια,τις τηλεορασεις made in turkey οπου φυσικα δεν υφιστανται αναλογα ελληνικα προιοντα και προφανως δεν εχουν σπιτι τους.
Τελος θα ηθελα να ζητησω συγνωμη απο το φορουμ που εβγαλα το θεμα off topic.....
Η Ελλάδα έχει πια Μόνο εφιάλτες και εμάς τα θύματα. Φαντάζομαι τι θα κάνεις σε περίπτωση πολέμου.
-
Η Ελλάδα έχει πια Μόνο εφιάλτες και εμάς τα θύματα. Φαντάζομαι τι θα κάνεις σε περίπτωση πολέμου.
ΘΑ ψάχνει γνήσιο έλληνα γερολαδά μαυραγορίτη να ψωνίσει, για να μη βγουν τα κεφάλαια απ΄τη χώρα
-
Πάντως μου κάνει εντύπωση! εδώ μαζεύτηκαν όλοι που αν γίνει πόλεμος θα κρυφτούν στα 4?
Γιατί αν δεν κάνεις έστω οικονομική αποχη από τα προϊόντα τους, σε.πολεμο θα οδηγηθεις τελικά. Μα να ψωνίσεις από τον εχθρό σου?
-
Πάντως μου κάνει εντύπωση! εδώ μαζεύτηκαν όλοι που αν γίνει πόλεμος θα κρυφτούν στα 4?
Γιατί αν δεν κάνεις έστω οικονομική αποχη από τα προϊόντα τους, σε.πολεμο θα οδηγηθεις τελικά. Μα να ψωνίσεις από τον εχθρό σου?
Σημασία δεν έχει στα 4 ή ανάσκελα, για σιγουριά σημασία έχει να κρυφτείς πίσω από ένα γενναίο άνδρα με γερά μπράτσα που δεν αγοράζει Τοyota η Honda αν είναι συναρμολογημένο στη Τουρκία... Γερμανικό αμάξι θα αγόραζες;
-
[/quote]
Οχι φιλε μου κανεις λαθος.....ειμαι τοσο Ελληνας οσο και εσυ....ΑΛΛΑ.....εγω κοιταζω πρωτα τι παραγει η χωρα μου και μετα τι κανουν οι αλλοι......Η καμηλα λεει κοιταζει τις καμπουρες των αλλων καμηλων αλλα οχι τη δικια της....
Το σπιτι μου η Συρος ηταν καποτε βιομηχανικο κεντρο και ειχε φτασει στο σημειο να παραγει μεχρι και ηλεκτρικα αυτοκινητα.Ξερεις ποιος εφταιξε που ολα εκλεισαν;Το κρατος που δεν ηθελε να παει μπροστα αυτος ο τοπος.
Καποτε υπηρχε και ενα εργιστασιο συναρμολογησης της Νισσαν στο Βολο.Ξερεις ποιος εφταιξε που εκλεισε;Το κρατος.....
-
**Κύριοι, τέρμα το off topic. **
Edit: Warn στους Aikibil και Dublin για συνέχιση του off topic, μετά την σύσταση για τερματισμό του. [Admin]
-
Ποια περίοδος θεωρείται η καλύτερη για αγορά; Τώρα προς το τέλος του έτους, ας πούμε;
-
Ποια περίοδος θεωρείται η καλύτερη για αγορά; Τώρα προς το τέλος του έτους, ας πούμε;
Στην Renault π. Χ. Μου άφησαν την εντύπωση ότι κάθε μήνα κλείνουν πωλήσεις, θεωρητικά κυνηγάνε και κάποιο στόχο στο τέλος του χρόνου για μπόνους! Λογικά θα έκαναν κάποιες εκπτώσεις λόγο black Friday είτε σε έξτρα είτε σε επιτόκια! Τώρα με το lock down μάλλον όταν ξανανοίξουν θα φορτσαρουν για να κλείσουν την χρονιά όσο γίνετε με λιγότερες απώλειες!
Όλα αυτά βέβαια στην θεωρία και μάλλον θα αφορά ότι θα εχουν μαζέψει στοκ...
-
Θεωρητικά για να πιάσουν τους στόχους του έτους κάνουν προσφορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως περιμένουν μέχρι τελευταία μέρα του χρόνου να πιάσουν το στόχο... Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως υπάρχουν πάντα διάφορες προσφορές τους 'νεκρούς' μήνες του έτους π.χ. Ιούλιο Αύγουστο που παραδοσιακά δεν κινείται πολύ η αγορά. Και στα ηλεκτρονικά, εκείνη τη περίοδο βρίσκονται προσφορές επιπέδου black Friday μερικές φορές. Δεν θα έχουν όλες οι εταιρείες την ίδια απόκλιση μέχρι το Δεκέμβρη, κάποιες ίσως έχουν πιάσει στόχους ήδη.
-
Μετά το lockdown κ για Χριστούγεννα θα υπάρξουν σίγουρα προσφορές, ή διάθεση να ξεστοκαρουν. Θα έχουν και περισσότερο ευαίσθητα αυτιά να ακούσουν τις αντιπροτάσεις σου..
-
Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Κάποιος αντιπρόσωπος μπορεί να είναι τόσο πολύ στοκαρισμένος και να διψάει για μετρητό, και να κάνει δυνατές προσφορές κυριολεκτικά σε νεκρό χρόνο, ενώ άλλοι, που έχουν λιγότερη ή και καθόλου ανάγκη να είναι αρνητικοί στην οποιαδήποτε έκπτωση.Και κάποιος άλλος αντιπρόσωπος, γνωρίζοντας ότι το καλοκαίρι είναι περίοδος που λείπει ο κοζμάκης και πάει τις προγραμματισμένες από καιρό διακοπές του, βγαίνει επιθετικά τον ΑπριλοΜάιο με προσφορές, για να προλάβει τους άλλους. Είναι όπου τους πιάσεις. Και όπου σε πιάσουν φυσικά. It takes two to tango.
-
Φαντάζομαι βέβαια πως στο γήπεδο που παίζω εγώ (Spacestar 10,640) δεν υπάρχει και πολύ περιθώριο για ντρίμπλα. Έχουν αυτή τη στιγμή αναρτημένη ακόμα μια καλοκαιρινή έκπτωση 300e. Πώς θα με συμβουλεύατε να το χειριστώ, δεδομένου κι ότι είναι η 1η μου φορά σε αντιπροσωπεία;
-
Φαντάζομαι βέβαια πως στο γήπεδο που παίζω εγώ (Spacestar 10,640) δεν υπάρχει και πολύ περιθώριο για ντρίμπλα. Έχουν αυτή τη στιγμή αναρτημένη ακόμα μια καλοκαιρινή έκπτωση 300e. Πώς θα με συμβουλεύατε να το χειριστώ, μιας κι είναι η 1η μου φορά σε αντιπροσωπεία;
Νομίζω ότι αυτό δεν θα πάει άλλο κάτω , μόνο κάνα δωράκι , τπτ φιμέ πίσω, κάνα πατάκι , στα πολλά καμιά ασφάλεια , στην καλύτερη να σου δώσει το πρώτο service δώρο ή κάποια έκπτωση στα ανταλλακτικά. Βέβαια μιλάμε για μια εταιρεία που αποχωρεί από Ευρώπη και ίσως γενικά ξεστοκάρουν !
EDIT: Ο Dublin δίκιο έχει για τους νεκρούς μήνες αλλά λόγο covid όλες οι στρατηγικές marketing που είχαν χαραχτεί από πέρυσι πήγαν στον κάδο των αχρήστων και τώρα όντως ψάχνουν να σώσουν ότι σώζετε !
Καινούριο χιλιάρι- τα φώτα σας σ' έναν κατσαπλιά, παρακαλώ.