-
Το θέμα δεν είναι οι κανόνες αλλά η εφαρμογή τους. Υπάρχουν πολλοί εργασιακοί κανόνες στην Ελλάδα (όχι ακόμα για την τηλεργασία, σύντομα θα γίνουν), αλλά δυστυχώς σχεδόν κανείς δεν τηρείται και κανείς δεν ελέγχει. Έχω δουλέψει σε 5 διαφορετικές τράπεζες (και γνωρίζω τις υπόλοιπες), σε καμία δεν τηρούταν το ωράριο, ποτέ και ποτέ δεν πληρωνόμασταν υπερωρίες (ή πληρωνόμασταν το 20%), άρα και που υπάρχουν οι νόμοι δεν εφαρμοζόταν κανείς. Τραγελαφικές καταστάσεις (1 φορά το χρόνο που ερχόταν η επιθεώρηση εργασίας) με ανθρώπους που κρύβονταν σε ντουλάπες, πάρκινγκ, τουαλέτες κλπ.
Αυτό για εμένα είναι το πρόβλημα, ενώ σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που έχω εργαστεί (ή έχω ταξιδέψει για δουλειά) το ωράριο εφαρμόζεται στο 5λεπτο. Εμείς ήμαστε ΗΠΑ, χωρίς τους μισθούς όμως. Η Ελλάδα έχει από τα χερείτερα ωράρια και εργασιακές συνθήκες.
Στην Αγγλια υπογραφεις χαρτι οτι θα δουλεψεις απεριοριστες ωρες. Σε ποιες Ευρωπαικες χωρες αναφερεσαι; Και στην Γερμανια που υπαρχει ελεγχος κοσμος μενει καμμια φορα παραπανω αναλογα που δουλευεις. Στην Ελβετια δεν ξερω αν εχουν καν ωραρια.
-
Στην Αγγλια υπογραφεις χαρτι οτι θα δουλεψεις απεριοριστες ωρες. Σε ποιες Ευρωπαικες χωρες αναφερεσαι; Και στην Γερμανια που υπαρχει ελεγχος κοσμος μενει καμμια φορα παραπανω αναλογα που δουλευεις. Στην Ελβετια δεν ξερω αν εχουν καν ωραρια.
Που το υπογράφεις αυτό στην Αγγλία? Ποτέ δεν υπέγραψα κάτι τέτοιο (όταν δούλευα), ούτε οι συνάδελφοί μου στο Λονδίνο υπογράφουν κάτι τέτοιο. Εκτός εαν μιλάς για επίπεδο Γεν. Δντη, αλλά εκεί οι αποδοχές είναι αλλού. Επίσς οι πωλητές μας ΔΕΝ έχουν ωράριο, υπογράφουν ότι εργάζονται όσο χρειαστεί, αλλά εκεί η προμήθεια είναι στρατοσφραιρική...5% επί του συμβολαίου και μιλάμε για συμβόλαια 6ψήφια και βάλε.
Στις άλλες χώρες που ξέρω ότι τηρούνται τα ωράρια και οι νόμοι (π.χ. για άδειες) είναι: Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία και Ισπανία.
-
Storm wrote:
Asep wrote:
Εννοείται ότι πρέπει να αλλάξει πρώτα η νομοθεσία, ευκαιρία τώρα λόγω της πανδημίας.
Ευκαιρία μπορεί να είναι για πολλά πράγματα, αλλά δεν βλέπω και πολύ διάθεση να ασχοληθούν με αυτό το θέμα.
Έμαθαν οι υπουργίσκοι την λέξη 'τηλεργασία' από τον Πιερρακάκη και νομίζουν ότι όλα τώρα είναι Ok.
Νομίζουν ότι με έναν Η/Υ και μία σύνδεση στο ίντερνετ καλύπτεται πλήρως αυτή η έννοια.
Την πέταξαν σε κάτι κείμενα και νομοσχέδια, έδωσαν και κάτι ποσοστώσεις και νομίζουν ότι έτσι μπορεί να υπάρξει ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον.
Μπούρδες εντελώς. Χώρα ότι να'ναι, αχταρμάς.
Με άλλα λόγια δεν είναι κυβέρνηση, είναι παιδική χαρά ανίκανοι για όλα, καλά αυτός ο Πιερρακάκης πως βρέθηκε στην Νέα Δημοκρατία?
Αυτοί που επένδυσαν επάνω του δεν θα άφηναν την επένδυσή τους να χαθεί σε ένα κόμμα που δεν πρόκειται να ξανακυβερνήσει...
-
wantone wrote:
Που το υπογράφεις αυτό στην Αγγλία? Ποτέ δεν υπέγραψα κάτι τέτοιο (όταν δούλευα), ούτε οι συνάδελφοί μου στο Λονδίνο υπογράφουν κάτι τέτοιο. Εκτός εαν μιλάς για επίπεδο Γεν. Δντη, αλλά εκεί οι αποδοχές είναι αλλού. Επίσς οι πωλητές μας ΔΕΝ έχουν ωράριο, υπογράφουν ότι εργάζονται όσο χρειαστεί, αλλά εκεί η προμήθεια είναι στρατοσφραιρική...5% επί του συμβολαίου και μιλάμε για συμβόλαια 6ψήφια και βάλε.
Στις άλλες χώρες που ξέρω ότι τηρούνται τα ωράρια και οι νόμοι (π.χ. για άδειες) είναι: Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία και Ισπανία.
Oλος ο κοσμος που δουλευει σε επενδυτικες τραπεζες στο Λονδινο το υπογραφει. Ειτε σε δουλευουν ειτε υπογραφουν οτι τους δινουν χωρις να το διαβαζουν. Αλλοιως η προσφορα δεν προχωραει.
Εχεις δουλεψει Αγγλια?
-
Oλος ο κοσμος που δουλευει σε επενδυτικες τραπεζες στο Λονδινο το υπογραφει. Ειτε σε δουλευουν ειτε υπογραφουν οτι τους δινουν χωρις να το διαβαζουν. Αλλοιως η προσφορα δεν προχωραει.
Εχεις δουλεψει Αγγλια?
Άλλο οι επενδυτικές τράπεζες (όπως και οι πωλητές μας όπως ανέφερα)....μιλάμε για μισθούς (μαζί με τα bonus) στρατοσφαιρικούς. Όταν εγώ έβγαζα 25.000 λίρες (το 2000) στο Λονδίνο, φίλος μου έβγαζε 1.5 εκατ. λίρες...προφανώς δούλευε 24/7 και είχε υπογράψει ότι του έδωσαν...για τόσα λεφτά απλά υπέγραφε...αχαχα. Σε 4 χρόνια είχε αγοράσει 3 διαμερίσματα και είχε και 2-3 μύρια στην άκρη. Μιλάω όμως για το 95% των υπαλλήλων με κανονικούς μισθούς. Εγώ είχα συμβόλαιο 09:00-17:00 (με 1 ώρα lunch break!), δλδ 7ωρη εργασία και 17:10 έβγαινε ο δντης μου και όποιος ήταν στο γραφείο του έλεγε να φύγει, μόνο Managers & Directors μπορούσαν να μείνουν πιο αργά.
Ναι έχω δουλέψει Αγγλία (2000-2002) και Σιγκαπούρη (2002-2004), στην εταιρεία στην οποία είμαι και τώρα.
-
Asep wrote:
Storm wrote:
Asep wrote:
Εννοείται ότι πρέπει να αλλάξει πρώτα η νομοθεσία, ευκαιρία τώρα λόγω της πανδημίας.
Ευκαιρία μπορεί να είναι για πολλά πράγματα, αλλά δεν βλέπω και πολύ διάθεση να ασχοληθούν με αυτό το θέμα.
Έμαθαν οι υπουργίσκοι την λέξη 'τηλεργασία' από τον Πιερρακάκη και νομίζουν ότι όλα τώρα είναι Ok.
Νομίζουν ότι με έναν Η/Υ και μία σύνδεση στο ίντερνετ καλύπτεται πλήρως αυτή η έννοια.
Την πέταξαν σε κάτι κείμενα και νομοσχέδια, έδωσαν και κάτι ποσοστώσεις και νομίζουν ότι έτσι μπορεί να υπάρξει ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον.
Μπούρδες εντελώς. Χώρα ότι να'ναι, αχταρμάς.
Με άλλα λόγια δεν είναι κυβέρνηση, είναι παιδική χαρά ανίκανοι για όλα, καλά αυτός ο Πιερρακάκης πως βρέθηκε στην Νέα Δημοκρατία?
Αυτοί που επένδυσαν επάνω του δεν θα άφηναν την επένδυσή τους να χαθεί σε ένα κόμμα που δεν πρόκειται να ξανακυβερνήσει...
Είναι ΠΑΣΟΚ δες το βιογραφικό του όπως οι μισοί βουλευτές - υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει πίσω και αυτός ΠΑΣΟΚ μαζεύει.
-
Ολοι πασοκ ειμαστε, ακομα και οι μη αλλα δεν το ξερουν.
-
Ολοι πασοκ ειμαστε, ακομα και οι μη αλλα δεν το ξερουν.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν καλός αλλά τα χάλασε μετά ο Σημίτης.
-
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν καλός
Καλός ήταν, χόρευε ωραίο ζεϊμπέικικο στα μπουζούκια και καλή παρέα για να πιεις κανένα ουϊσκάκι μαζί του...
-
Ορθοδοξία τα παντα ολα,
Μακρυα απο αιρετικούς....
-
Ο Ανδρέας ήταν καλός ....
Αμα είχες και ωραία γυναίκα , γινόταν ακόμα καλύτερος...
Και εσύ είχες και κρατική θέση για αποζημίωση...
Ο Πρόεδρος - Ηλιος του 20ου αιώνα...
-
Γενικα πολυ ωραια συντευξη. Εγω τον προλαβα οταν εφυγε απο την ζωη, αν και δεν καταλαβαινα τοτε.
Αλλα διαπιστωνω ποσο καλο λογο εχει και ποσο καλα γνωριζει την γλωσσα,
-
Το δίδυμο Αντρέα - Μητσοτάκη έφερε συμφορές στην χώρα, θα ήταν πολύ καλύτερα αν εκλεγόταν το 1984 αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο Στεφανόπουλος.
Μήπως βγήκαμε λίγο εκτός θέματος?
-
wantone wrote:
Εχεις δουλεψει Αγγλια?
Άλλο οι επενδυτικές τράπεζες (όπως και οι πωλητές μας όπως ανέφερα)....μιλάμε για μισθούς (μαζί με τα bonus) στρατοσφαιρικούς. Όταν εγώ έβγαζα 25.000 λίρες (το 2000) στο Λονδίνο, φίλος μου έβγαζε 1.5 εκατ. λίρες...προφανώς δούλευε 24/7 και είχε υπογράψει ότι του έδωσαν...για τόσα λεφτά απλά υπέγραφε...αχαχα. Σε 4 χρόνια είχε αγοράσει 3 διαμερίσματα και είχε και 2-3 μύρια στην άκρη. Μιλάω όμως για το 95% των υπαλλήλων με κανονικούς μισθούς. Εγώ είχα συμβόλαιο 09:00-17:00 (με 1 ώρα lunch break!), δλδ 7ωρη εργασία και 17:10 έβγαινε ο δντης μου και όποιος ήταν στο γραφείο του έλεγε να φύγει, μόνο Managers & Directors μπορούσαν να μείνουν πιο αργά.
Ναι έχω δουλέψει Αγγλία (2000-2002) και Σιγκαπούρη (2002-2004), στην εταιρεία στην οποία είμαι και τώρα.
Ίδια ήταν και η δική μου (μικρή) εμπειρία στην Chase Manhattan του Bournemouth. Το 8ωρο αυστηρό, ούτε 1 λεπτό παραπάνω!!!
-
Fanis75 wrote:
wantone wrote:
Εχεις δουλεψει Αγγλια?
Ίδια ήταν και η δική μου (μικρή) εμπειρία στην Chase Manhattan του Bournemouth. Το 8ωρο αυστηρό, ούτε 1 λεπτό παραπάνω!!!
Καλά βγαίνεις εκτός θέματος. Συγκρίνεις συνθήκες στην ελλάδα με την αγγλία. Ανέκδοτο. Εγώ δούλευα στο HYATT REGENCY BIRMINGHAM 3 χρόνια. Όχι απλά 8 ωρο. Όχι απλά χτυπούσαμε κάρτα. Υπερωρίες κύριοι. Και μάλιστα πληρώνονταν αδρά!!! Ήταν τέτοιες οι συνθήκες τότε που έπαιρνα ένα μηνιάτικο κανονικό, ένα μηνιάτικο από τις υπερωρίες και άλλο ένα μηνιάτικο από τα 'τιπς'
-
απο σημερον τρεχω και με καταγγελια εργαζομενης....
το στορυ. επι κορωνοιου και τηλεργασιας ηταν ολοι σπιτια. και η κλινινγκ λέιντι σε αναστολη. αν και στους ελαχιστους σε αναστολη πληρωναμε κανονικα πλεον των επιδοματων ωστε να μη χασουν σεντ, νομιμως φυσικα. καποια στιγμη η τελευταια πηρε το μηχανακι της και πηγε για ψωνια. μαλλον. δεν εχω ιδεα βασικα. περασε ενα στοπ και τσακιστηκε πανω σε ενα αυτοκινητο. οταν μαθευτηκε, αμεσα, ετρεξε ολη η εταιρεια, ηρθε το λογιστηριο και μαζεψε μετρητα απο τραπεζες, 2-3 συναδελφοι που μενουν κοντα πηγαν να συμπαρασταθουν αν και δεν τους αφησαν στο νοσοκομειο. και παντως τα κας του λογιστηριου δωσανε λυσεις αμεσες στα χειρουργεια. μετα ακολουθηθηκε ο δρομος ο νομιμος του ικα, καποιες μερες η εταιρεια και μετα το ταμειο. και για να μην εχει και θεμα αργοτερα, προσεληφθει γραφειο καθαρισμου και οχι προσωπο. ωστε οταν γυρισει να εχει τη δουλεια της. σημειωσις δεξιου γατου εδω, ακομη και η κλινινγκ εχει βασικο ρολο στο μπιζνες, οπως και ο καθε τροχος μιας συντροφιας (απο τη λεξη συντροφια βγαινει το και ΣΙΑ που βλεπετε στους εταιρικους τιτλους). μαλιστα προκειμενου να εχει ανθρωπινες συνθηκες, της εχει διατεθει και κινητο και εταιρικη καρτα για μικροεξοδα και δικος της χωρος, ευαερος, ευηλιος, με σαλονακι, τηλεοραση, ταμπλετ και οτι μπορει να κανει τις κενες ωρες να περασουν ευχαριστα. ο μισθος οκ, δεν ειναι στελεχους, αλλα ειναι πανω απο καθε σωματειακη συμβαση. ελαβον λοιπον καταγγελια για εργατικο ατυχημα γιατι ηταν λεει σε αναστολη 'προσχηματικη' οταν συνεβει... η φουκαριαρα, αλβανιδα παντρεμενη με δικο μας μοσχαρο, πειστιηκε απο οτι φαινεται οτι μπορει να παρει χρημα, ο δικος της αραζει μηνες στο βουνο σε ενα σπιτι και κυνηγαει και στο σπιτι πεινα. ηρθε κιολας πριν λιγες μερες και μου ελεγε οτι μας εκτιμαει τοσο, μα τοσο πολυ, εχουμε κανει τοσα για αυτη, αλλα φταιει λεει η εταιρεια. οεο! οχι εμεις, η εταιρεια. αν δουλευε θα ηταν στο σαλονακι της και δεν θα κυκλοφορουσε με το μηχανακι. οεο. περιμενω απο βδομαδα απο οσο ξερω και καποιους εξεχοντες της περιοχης συνδικαλες. οεο. ηδη εχουν ερθει ενα ματσο χαρτια απο οαεδ/εε. στηριζονται στο οτι η απροσωπη αυτη εταιρεια πληρωνε επιπλεον του κρατικου επιδοματος (το 800αρι) και συμπληρωνε το εισοδημα των ανεσταλμενων στο ακεραιο. και το εκανε η αθεοφοβη εταιρεια και νομιμα. και οχι μονο αυτο, να κατι μπονους επι κορωνοιου και δυσκολιας. και στη καθαριστρια που ηταν ηδη μηνες στο σπιτι να αναρωνει. που υποκρυπτει λεει διαφορα αυτη η συμπεριφορα. οεοεοε. μπιζνες ιν γκρις.
ΑρΕς
αποψις του σωτηρος. ή σωτηρη του κοκκινου. ή δικηγορου της εταιρειας. αλλα καθαροαιμου κοκκινου. απο αυτους του παμε: ωωωω,τον ηπιαμε. σου εχω πει να δινεις μονο οτι λεει ο νομος. ποτε παραπανω. αν θες να δωσεις, δωσε μαυρα. θα σε πηδηξουν. συμβιβασου, δωστης κατι. δεν προκειται κανενας να σου δωσει δικαιο ή σημασια.
-
Απίστευτη ιστορία Τεό....πραγματικά έλεος σε αυτό το μπουρδ@λο που ζούμε!!! Ελπίζω να μην ισχύουν αυτά που λέει ο red sotiris.
-
A, ρε γάτε...
'Oυδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος'
-
H μετακίνηση από και προς την εργασία μετράει ως χρόνος εργασίας και ότι συμβεί σε αυτή θεωρείται ότι συνέβη στην εργασία .
Από την άλλη η παραβίαση του Στοπ , επέφερε αρνητικά σχόλια για την εταιρεία , δες μήπως μπορείς να τρομάξεις τον μούσκαρο...
-
Απίστευτη ιστορία Τεό....πραγματικά έλεος σε αυτό το μπουρδ@λο που ζούμε!!! Ελπίζω να μην ισχύουν αυτά που λέει ο red sotiris.
Νεοτσιμπουκιστάν και ξερό ψωμί...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....