-
Πρεπει να ημουν ο μοναδικος που μ αρεσε το εργο αυτο σε αρκετα σημεια του.
Φανη banαρισμα στον Lap ΤΩΡΑ!!!
Νομίζω ο λογο ειναι προφανής!!!
-
Γενικα θα ηταν ακομα πιο ωραιο να ηταν ανωγειος. Και απο κατω η κινηση θα ηταν νορμαλ. Να ειχε και μικρα παρκακια.
Το κέντρο της Αθήνας και οι γύρω γειτονιές/περιοχές είναι τελειωμένη ιστορία. Όχι ότι οι άλλες αστικές ή μη περιοχές είναι πρότυπα αλλά το κέντρο της Αθήνας και οι γύρω περιοχές εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι προς αποφυγήν...
Φυσικά αν το δει κάποιος ιδεολογικά όλο αυτό το θέμα μπορεί και να καραγουστάρει αυτές τις περιοχές. Εντάξει ο καθένας με τα γούστα του.
-
Φυσικά αν το δει κάποιος ιδεολογικά όλο αυτό το θέμα μπορεί και να καραγουστάρει αυτές τις περιοχές. Εντάξει ο καθένας με τα γούστα του.
Ποιος άνθρωπος βλέποντας αυτό το χάλι, μπορεί με ιδεολογικά κριτήρια να το γουστάρει??? αλήθεια τώρα, θέλω να μας πεις!
Ίσως κανένας νοσταλγός του Άουσβιτς με το σκεπτικό 'υποψήφια σαπούνια' μόνο.
-
Το κέντρο της Αθήνας και οι γύρω γειτονιές/περιοχές είναι τελειωμένη ιστορία. Όχι ότι οι άλλες αστικές ή μη περιοχές είναι πρότυπα αλλά το κέντρο της Αθήνας και οι γύρω περιοχές εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι προς αποφυγήν...
Το τελείωμα πρέπει να το δεις σαν ευκαιρία για νέα αρχή (όχι προς συμφέρον όλων όμως). Υποβάθμιση όσο δεν πάει, αγορά τεράστιων χώρων και κτηρίων τσάμπα και μετά με έργα τύπου 'μεγάλος περίπατος' αναβάθμιση και αξιοποίηση με τεράστια κέρδη.
Δεν τους έχει βγει γιατί αυτοί που έβαλαν να μείνουν στο κέντρο με σκοπό να το υποβαθμίσουν δεν έχουν που να πάνε και με αυτά που τους δίνουν για να φύγουν δεν αγοράζουν ούτε δωμάτιο σε άλλη περιοχή!!!
-
Lap wrote:
Φανη banαρισμα στον Lap ΤΩΡΑ!!!
Νομίζω ο λογο ειναι προφανής!!!
Αϊ γεια σου, εχω αφησει οδοντοβουρτσα και πετσετες στο thread των αποβολων, κατι ηξερα που τις αφησα εκει, σκεφτομαι να παω και εναν δικο μου τριθεσιο να ειμαι πιο ανετα.
-
μα τώρα δεν ήταν λόγος για banαρισμα αυτή η ατάκα!!!
πόσος κόσμος ταλαιπωρήθηκε τόσο καιρό, πόσα λεφτά πετάχτηκαν κλπ κλπ για αυτό το αχαρακτήριστο (αν το χαρακτηρίσω θα θέλω εγώ ban) πράγμα??? Και λες σου άρεσε?
Υ.Γ. εννοείται κάνω πλάκα για το banαρισμα,
-
Νικ πιθανότατα εισαι τοσο ευγενικός εκ φυσεως, δεν σε γνωριζω αλλα αυτο φαινεται απο τα γραπτα σου. Δεν ειναι κακο να τσιγκλας τους αλλους, μη ζητας συγνωμη, δεν ειμαστε βλαμμενοι () καταλαβαίνουμε το πειραγμα.
-
Δεν τους έχει βγει γιατί αυτοί που έβαλαν να μείνουν στο κέντρο με σκοπό να το υποβαθμίσουν δεν έχουν που να πάνε και με αυτά που τους δίνουν για να φύγουν δεν αγοράζουν ούτε δωμάτιο σε άλλη περιοχή!!!
Συμφωνώ πλήρως, αλλά τι περίμεναν από πάμπτωχους ανθρώπους -ντόπιους και ξένους- που τρώνε στα συσσίτια,μένουν 5-10 μαζί (αν το καταφέρουν κι αυτό,γιατί πολλοί κοιμούνται στο δρόμο),άνεργοι ή με ευκαιριακές απασχολήσεις, θα έβρισκαν σπίτι έτσι εύκολα όταν έρθει η ώρα σε άλλη περιοχή;;
Δηλ. τα 'μυαλά' που σκέφτηκαν αυτόν τον τρόπο αναβάθμισης και κονόμας της περιοχής,ούτε τα συμφέροντά τους δεν μπορούν να προασπίσουν! Μιλάμε για εντελώς αποτυχημένους!
-
Αριστοι. Ακριβως.
Ειναι οι λεγομενοι βλαμμενοι με λεφτα. Την πατησαν.
Κατεστρεψαν και μια ομορφη πολη, και ταλαιπωρουν ανθρωπινες ψυχες. Στο τελος τα κτηρια θα φτασουν 70 και 100 ετων και θα θελουν τετοιες επισκευες και ενισχυσεις που θα μοιαζει καλυτερη η κατεδάφιση, διοτι ο σημερινος σχεδιασμος τους δεν αφηνει ουτε φως να περνα μεσα στα στενα.
Ισως τα συμμεικτα να εινσι φθηνοτερα σε μεγαλες πολυκατοικιες.
Βλεπε πως σχεδιαζουν οι Ιαπωνες με ανοιγμα προς τα μεσα των ανω οροφων για να περνα ο αερας και το φως στα διπλανα κτηρια και δτπυς δρομους.
Και φυσικα καθε διαμερισμα =τουλαχιστον μιανπ θεση υπογειου παρκινγκ, μη πω δυο.
Δηλαδη οι εγκεφαλοι αυτξς της ιδεας θα αναγκαστουν να πλερω........ακομα και δις ως συνολο για να ξαναφτιαξουν το κεντρο της πολης και να την πουλησουν, απορω σε ποιους;
-
Storm wrote:
Ποιος άνθρωπος βλέποντας αυτό το χάλι, μπορεί με ιδεολογικά κριτήρια να το γουστάρει??? αλήθεια τώρα, θέλω να μας πεις!
Ίσως κανένας νοσταλγός του Άουσβιτς με το σκεπτικό 'υποψήφια σαπούνια' μόνο.
Μα έχω γράψει πάρα πολλές φορές εδώ μέσα για γνωστούς μου που ιδεολογικά βρίσκονται στην αριστερά, ακραίοι αριστεροί, κομουνιστές, αναρχικοί και τους αρέσει έτσι η Αθήνα.
Ξεχνιέται ο άγριος τσακωμός που είχα σε πλατεία της Νίκαιας με κομουνίστρια καθηγήτρια (λυκείου) πάνω σε αυτό το θέμα; Παραλίγο να μου φέρει την καρέκλα στο κεφάλι επειδή τόλμησα να πω ότι το κέντρο της Αθήνας είναι ένας βόθρος. Μιλάμε για πολύ άγριο τσακωμό. Η τύπισσα άφρισε εντελώς. Καλύτερα να μην ήσουν εκεί. Χουντικές συμπεριφορές.
Τα προσωπικά μου βιώματα είναι δεκάδες.
Το κέντρο της Αθήνας και οι γύρω περιοχές πολλοί το θέλουν να είναι ένας βόθρος. Τους εξυπηρετεί...
-
Η συγκεκριμένη καθηγήτρια μπορεί να δήλωνε κομουνίστρια, δεν ήταν όμως!!!
Στα επίσημα κείμενα του ΚΚΕ και τα γραπτά των θεωρητικών του κομμουνισμού, γράφει ξεκάθαρα ότι ο εξαθλιωμένος παλεύει για να επιβιώσει και δεν μπορεί να κάνει το βήμα παραπέρα ώστε να αλλάξει την κοινωνία.
Δεν έχει ούτε τις ψυχικές, ούτε τις σωματικές (όταν χρειαστούν) δυνάμεις να κάνει κάτι τέτοιο!
Για τους υπόλοιπους δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Στην τελευταία πρότασή σου συμφωνώ όπως είδες και από τα παραπάνω ποστ μου.
-
Έχει πλάκα πάντως που η Αθήνα 'αναπτύχθηκε' ως τσιμεντένιο χάος υπό το 'κράτος της δεξιάς' και ακόμη και την ίδια τη Χούντα (χωρίς εισαγωγικά), δημαρχεύτηκε επί δεκαετίες από δεξιούς δημάρχους, αλλά το κέντρο της Αθήνας και οι γύρω περιοχές είναι ένας βόθρος γιατί έτσι εξυπηρετεί τους αριστερούς, κομμουνιστές κι αναρχικούς, οι οποίοι εμποδίζουν τους δεξιόστροφους να την κάνουν Μονακό, όπως ο Μπέος τον Βόλο...
Φίλε Storm, δεν θέλω να σε στεναχωρώ, αλλά ξανασκέψου το αυτό που έγραψες... το αν γνωρίζεις άτομα που 'γουστάρουν' αυτό χάος που συνήθισαν δεν αμφιβάλω, αυτό όμως δεν οφείλεται σε πολιτικές πεποιθήσεις, είναι ψυχολογικό φαινόμενο... άλλωστε η πλειοψηφία των δημοτών είναι δεξιοί, γι αυτό εκλέγονται επί το πλείστον δεξιοί ή 'κεντρώοι' δήμαρχοι που κατάντησαν την πόλη όπως είναι σήμερα, ανεξάρτητα απ' τα γούστα που έχουν οι Ζαίοι, τα κομμούνια κι οι αναρχικοί... δεν τους εμποδίζει καμιά 'συλλογικότητα' να τη συμμαζέψουν, αλλά τις βλέπουμε και τις προκοπές του τελευταίου δεξιού δημάρχου που ανέλαβε, και πάνε τα κονδύλια Περίπατο...
-
πιλιε, αν και ακραια η αποψις καταιγις, συντασωμαι μαζι του. δεν ειναι πολεοδομικο το θεμα, ειναι ανοχη στο μπαχαλομπουρδελο γιατι η μπαχαλομπουρδελοποιηση εξυπηρετει του ανεπαρκεις και του καραπουτσαρ-γιους. ειναι ολοι αυτοι οι μεγαλωμενοι στο τεραστιο μπασοκ με τον συμπατριωτη σου καθοδηγητη που εχουν πλεον γιομισει την κοινωνια με σκατα που τα προβαλουν ως αριστερα, αντιθεση, αντιδραση, εναντιωση, συμπαθεια στους ουγκανους - αλλα για βοηθεια στον πραγματι φουκαρα μεταναστη, να δωκουνε οι αλλοι. ετσι για να κρυψουν την ξεφτιλλα τους. ειδικα στη μεση εκπαιδευση γινεται του μαλακα το συναπαντημα. αποκομμενοι απο τον κοζμο, ξυνωντας αρχιδια, δικα τους ή του διπλανου τους, παρα πολλοι. που αριστεριζουν κετς. για να μην κουνησουν τον κωλο τους. και αγριευουν σε οποιον αντιδρα. και χαλανε μαζι και την εικονα των οποιων, συνηθως ναι! πραγματικα αριστερων ή ναι! πραγματικα φιλελευθερων που προσπαθουν να δωσουν κατι στα παιδια.
-
Εγω απορω παλι αν υπαρχει ανθρωπος που του αρεσει ετσι οπως ειναι η Αθηνα, δεν εχω ουτε εναν στο περιβαλλον μου αλλα και γνωστων. Να μου πεις το περιβαλλον σου εσυ το διαμορφωνεις, αλλα οκ ....αλλο η αγαπη προς τον ανθρωπισμο και το δικαιο και αλλο η νοικοκυροσινη.
Εχετε δει σπιτι ανθρωπου με καταθλιψη, ολα χυμα. Ακριβως το ιδιο πιστευω υπαρχει, μια κοινωνικη καταθλιψη. Μια σταση που ναι μεν δεν σ αρεσει αλλα δεν μπορεις να κανεις αλλιως. Σημαδια δηλαδη καταθλιψης.
Εμενα μου καθονται στο λαιμο τα γκράφιτι, σαν να κατουρουν σε τοιχους το βλεπω (που και αυτο το κανουν)
-
Καταλαβαίνω τί λέτε Γάτος & Storm, νομίζω καταλαβαίνετε κι εσείς τί λέω... αλληλοκαταλαβαινόμαστε κατά βάθος... οι άνθρωποι όμως που περιγράφετε δεν είναι 'αριστεροί', είναι απλά 'Αποξενωμένοι' κι 'Αλλοτριωμένοι' όπως το ορίζουν οι αναλύσεις των αριστερών και κομμουνιστών, είναι παράγωγα του (καπιταλιστικού) χάους μέσα στο οποίο μεγάλωσαν...
Και για να μην το παίζω και μελετητής του Μαρξισμού, γιατί δεν είμαι, αλλά αυτές οι βασικές φιλοσοφικές έννοιες κυκλοφορούν πλέον μέχρι και στα βιντεάκια του Φέησμπουκ, μιλώντας λαϊκά, οι άνθρωποι αυτοί κατάντησαν 'ζώα' επειδή γνωρίζουν μόνο πως να υπάρχουν σε αυτή τη 'ζούγκλα' οπού όλα έχουν τιμή και τίποτα αξία.
Όλες οι γιγαντουπόλεις του πλανήτη τα ίδια σκατά είναι, απλά κάποιες είναι πιο γυαλιστερές και κάποιες λιγότερο, και οι πιο εύποροι δημιουργούν τέτοιες γυαλιστερές νησίδες όπου και καλά ζουν 'καλύτερα'...
έντιτ: ακριβώς αυτό που περιγράφει ο Λάπης παραπάνω συμβαίνει.
-
Συμφωνούμε γατε, θα προσθέσω κάτι όμως
πιλιε, αν και ακραια η αποψις καταιγις, συντασωμαι μαζι του. δεν ειναι πολεοδομικο το θεμα, ειναι ανοχη στο μπαχαλομπουρδελο γιατι η μπαχαλομπουρδελοποιηση εξυπηρετει του ανεπαρκεις και του καραπουτσαρ-γιους και αυτούς που εχουν να κερδισουν πολλα απο αυτή την κατάσταση (και που υποκινούν και στηρίζουν τους ανεπαρκεις και του καραπουτσαρ-γιους) . ειναι ολοι αυτοι οι μεγαλωμενοι στο τεραστιο μπασοκ (και ΝΔ και τους προδρομούς τους) με τον συμπατριωτη σου καθοδηγητη που εχουν πλεον γιομισει την κοινωνια με σκατα που τα προβαλουν ως αριστερα, αντιθεση, αντιδραση, εναντιωση, συμπαθεια στους ουγκανους - αλλα για βοηθεια στον πραγματι φουκαρα μεταναστη, να δωκουνε οι αλλοι. ετσι για να κρυψουν την ξεφτιλλα τους. ειδικα στη μεση εκπαιδευση γινεται του μαλακα το συναπαντημα. αποκομμενοι απο τον κοζμο, ξυνωντας αρχιδια, δικα τους ή του διπλανου τους, παρα πολλοι. που αριστεριζουν κετς. για να μην κουνησουν τον κωλο τους. και αγριευουν σε οποιον αντιδρα. **και χαλανε μαζι και την εικονα των οποιων, συνηθως ναι! πραγματικα αριστερων ή ναι! πραγματικα φιλελευθερων που προσπαθουν να δωσουν κατι στα παιδια. **
Και ειδικά στο bold συμφωνώ ιδιαίτερα. αν και κομουνιστής, δεν μπορώ να αρνηθώ οτι υπάρχουν **πραγματικά φιλελεύθεροι που προσπαθούν να δώσουν κάτι στα παιδιά. Στην παιδική μου ηλικία ως παιδί δασκάλου είχα την τύχη να πέσω σε τέτοιους ανθρώπους,πραγματικά φιλελεύθερους, που έτρεφαν σεβασμό προς τους πραγματικά αριστερούς **και ίσχυε και το αντίστροφο στον ακριβώς ίδιο βαθμό. Απλά στην πρωτοβάθμια νομίζω οτι αυτοί που προσπαθούν να δώσουν κάτι στα παιδιά είναι περισσότεροι από αυτούς στην μέση. Καλά μην πιάσουμε την τριτοβάθμια, θα ψάχνουμε με το Humble να τους βρούμε (και πραγματικά αριστερούς και πραγματικά φιλελεύθερους)
-
Γεννήθηκα Κυψέλη, στα 2 μου έτη μετακομίσαμε Γκύζη και το 1981 (6 ετών πλέον) στην Νεάπολη Αθηνών (Νεάπολη Εξαρχείων για τους 'αναρχικούς', Λυκαβηττός για τους Πασόκους και Κολωνάκι για τους ΝΔ, 36 το τηλέφωνο γαρ ωσάν το Κολωνάκι, αντί για 64 της Νεάπολης και συνέχεια της Σίνα που είναι Κολωνάκι). Εκεί έμεινα μέχρι τα 36 γενέθλια μου, άρα έχω φάει την Αθήνα και το κέντρο με 'το κουτάλι' αφού δούλευα και 8 χρόνια τελείως κέντρο (Σοφοκλέους και Αιόλου).
Ποτέ δεν ήταν ωραία η Αθήνα, αλλά τόσο χάλια όσο είναι τα τελευταία 10-15 χρόνια δεν ήταν όταν μεγάλωνα σαν παιδί. Θυμάμαι ότι σε ηλικία 10-12 ετών κατέβαινα με τα πόδια στον κολλητό που μου έμενε στην Πλ. Εξαρχείων χωρίς κανένα πρόβλημα. Ποτέ δεν ειχε συμβεί κάτι ούτε ειχα φοβηθεί και πήγαινα Εξάρχεια (πλατεία) τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα για πολλά συνεχόμενα χρόνια (ο πατέρας έτερου κολλητο είχε γνωστό μπαρ εκεί). Πλέον, ως 45αρης, φοβάμαι να περπατήσω σε αυτές τις περιοχές, όχι μόνο βράδυ αλλά ακόμα και μέρα μεσημέρι.
-
Ποτέ δεν ήταν ωραία η Αθήνα, αλλά τόσο χάλια όσο είναι τα τελευταία 10-15 χρόνια δεν ήταν όταν μεγάλωνα σαν παιδί.
Πες περίπου τα τελευταία 25 χρόνια να είσαι μέσα. Μεγάλωσα Αμπελοκήπους (Λ.Κηφισίας,Λαρίσης,Πανόρμου,Λ.Αλεξάνδρας τα πρώτα 18 μου χρόνια (από το 1972-1990).Μετά πήγαινα κέντρο απόγευμα-βράδυ (Ακαδημίας,Κάνιγγος,Σόλωνος,Πανεπιστημίου) στα τελευταία 2 χρόνια για φροντιστήριο και Ιταλικά. Το κέντρο ποτέ δεν το συμπαθούσα ιδιαίτερα,μ'αρέσουν οι πιο ανοιχτοί χώροι,αλλά τώρα ως φορές πάω -ακόμη και μεσημέρι- για δουλειά,θέλω να τελειώνω γρήγορα και να φύγω το συντομότερο δυνατό (όχι μόνο από φόβο,αλλά δε σε τραβάει το μέρος ούτε να κάτσεις για έναν καφέ,όπως λέει κι ο Lap).Με παρέα σε συγκεκριμένο μέρος π.χ. Πλάκα και με συγκεκριμένο χρόνο,παλεύεται. Σίγουρα δε θα ήθελα να κατοικώ με τίποτα εκεί (σε αντίθεση με το 1990 που αρχικά όταν έφυγα από Αμπελοκήπους,στεναχωρήθηκα και δεν ήθελα να έρθουμε στο πατρικό του πατέρα μου.Αλλά τελικά,αν κι έγινε εξ'ανάγκης η αλλαγή κατοικίας,ήταν σωστή κίνηση).
-
Tα τελευταία 25 χρόνια διετέλεσαν Δήμαρχοι:
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ2
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ
ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΘΕΩΔΟΡΟΣ
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Χ2
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΟΣ (ονγκόινγκ)
Κρίμα που δεν κατάφεραν να συμμορφώσουν το Κέντρο, αν δεν το κάνουν αυτοί ποιοι θα το κάνουν, οι αριστεροί;
-
Ο Καμίνης πάντως (8 έτη) αν σου διαφεύγει είναι της 'ροζ' παράταξης, δεξιό δεν τον λες.
Δήμαρχος από το '10. Αν υποθέσουμε ότι η εικόνα είναι έργο δημάρχου (για την Αθήνα είναι σε μεγάλο μέρος
και 'έργο' της όποια κυβέρνησης) μπορούν να σε διαβεβαιώσουν όλοι εδώ ότι
'επί Κακλαμάνη' παραδόθηκε καλύτερη και 'επί ημερών του' εξαθλιώθηκε. Θα μου πεις η κρίση, τα μνημόνια,
οκ, θα πω κι εγώ ότι αυτά φορούσαν την κυβέρνηση και όχι τον δήμαρχο.
Σε προσωπικό επίπεδο τον έχω συναντήσει σε διακοπές (μέναμε στα ίδια ενοικιαζόμενα, τα παιδιά μας έκαναν παρέα) μου είναι πολύ συμπαθής, σαν δήμαρχο τον θεωρώ τον χειρότερο έβερ(τ). Δεν είναι ότι δεν έκανε κάτι ριζοσπαστικό ή καινούριο, ούτε οι άλλοι έκαναν, το θέμα είναι ότι επί ημερών του το κέντρο κατάντησε όπως λένε και οι άλλοι βόθρος.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2