-
Εγώ ανέφερα δύο αυξήσεις σε λιγότερο από μήνα. Μία στις 8/7 κι άλλη μία στις 3/8.
Δεν ειπα κατι διαφορετικο. Απλα επισήμανα οτι η μια αυξηση ειχε γινει ηδη
-
Ρε παιδια που ζειτε?
Θα αυξησουν τις τιμες με την κατρακυλα που υπαρχει σε ολη την ευρωπη και ακομα περισσοτερο στην ελλαδα του νεκρου καλοκαιριού με οτι αυτο σημαινει για ανεργια ,ΑΕΠ ,κοκινα δανεια?
Σπευδε βραδεως λεω εγω και θα βγεις κερδιασμενος.
-
Ρε παιδια που ζειτε?
Θα αυξησουν τις τιμες με την κατρακυλα που υπαρχει σε ολη την ευρωπη και ακομα περισσοτερο στην ελλαδα του νεκρου καλοκαιριού με οτι αυτο σημαινει για ανεργια ,ΑΕΠ ,κοκινα δανεια?
Σπευδε βραδεως λεω εγω και θα βγεις κερδιασμενος.
Αυτό σκέφτομαι κι εγώ, ξέρουμε όμως πως στην Ελλάδα υπάρχει 'καρτέλ', μάλλον 'ιδιότροπη αγορά' στα πάντα.
Π.χ. τα εισοδήματα έχουν υποδιπλασιαστει, κόκκινα δάνεια και κατασχεσεις, οι τιμές των ακινήτων όμως, από μικρές μειώσεις έως και αυξήσεις... μόνο αν πέσεις στη περίπτωση, βρίσκεις κάτι αξιόλογο και φθηνότερο.
Το ίδιο και στα αυτοκίνητα, θα υπάρχουν πρόσκαιρες προσφορές όταν οι αντιπρόσωποι έχουν συγκεκριμένα κομμάτια να σπρώξουν, μη περιμένετε όμως συστηματικές μειώσεις τιμών στους καταλόγους. (Δηλαδή αγοράζεις, ότι βρεις, όταν το βρεις, για να επωφεληθείς τιμής).
-
Βρε Πήλιου μην μπερδεύεις τα ακίνητα . Εκεί 10 χρόνια δεν χτίστηκε τίποτα . Στα αμάξια έχουν παραγωγή .
Για σκεφτείτε για παράδειγμα , αν έκλειναν οι βιομηχανίες για 1 χρόνο και σας έλεγαν πως ότι αμάξι είναι εδώ ή έρχεται θα πουληθεί .
Παραγγελίες θα εκτελεστούν από την 1-1-2022 , τι θα γινόταν με τις τιμές αυτών που θα ήταν εδώ ή θα έρχονταν . Και βέβαια πόσο θα ακρίβαιναν τα μτχ .
Εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι στο παρελθόν έχουμε ζήσει κάποιες τέτοιες καταστάσεις .
Τότε που πλήρωνες καπέλο για να πάς από τους 8 μήνες αναμονής στους 4 , ή αν ήθελες άλλο χρώμα και που το μτχ με 40000 χλμ θεωρείτο αροντάριστο , με 100000 χλμ δουλεμένο λίγο και πάνω από τα 150000 χλμ ήταν μτχ ...
Θυμάσαι τον Βέγγο με τον Κωνσταντάρα , στο έργο που είναι τσιγγούνης ο Βέγγος ? Ετσι λέει εκεί για το κάμπριο σκόντα που έχει πάρει ... Το βλέπεις του λέει , όλοκαίνουργο , τσίλικο , ούτε 40000 χλμ δεν έχει...
-
Εν τω μεταξυ και η Οπελ εβαλε καπελο στις τιμες....
Ενω καταργουνται και καποιες εκδοσεις......Οπως πχ
το Toyota CH-R 1,2 τουρμπο.Το βρισκεις πλεον μονο 1,8 υβριδικο
το Ford Puma Titanium υπαρχει πλεον μονο απο ST line και πανω ενω την trend δεν την ειδαμε ποτε.
το Ibiza 1,0 80hp style καταργηθηκε κι αυτο....
Και προφανως επεται συνεχεια στην κοροιδια των αντιπροσωπειων......
-
Ενω καταργουνται και καποιες εκδοσεις......Οπως πχ
το Toyota CH-R 1,2 τουρμπο.Το βρισκεις πλεον μονο 1,8 υβριδικο
το Ford Puma Titanium υπαρχει πλεον μονο απο ST line και πανω ενω την trend δεν την ειδαμε ποτε.
το Ibiza 1,0 80hp style καταργηθηκε κι αυτο....
Και προφανως επεται συνεχεια στην κοροιδια των αντιπροσωπειων......
..ή τον ορθολογισμό της αγοράς, όπως θα πουν κάποιοι!
Εγώ το Puma μόνο Titanium θα το έπαιρνα, και αυτή την άποψή έχουν εκφράσει και reviewers. Πολύ καγκουρ το ST για κάποιους..
Αυτά με τους 70 και 80 ίππους ας καούν στο πυρ το εξώτερον, 2020 έχουμε..αν θέλει κάποιος να πηγαίνει με 15χλμ την ώρα ας πάρει ηλ. Πατίνι, με 25χλμ την ώρα πάει και αν θες το hackευεις κιόλας.
-
Για πολλοστή φορά, τσεκάρετε τα WLTP, γιατί μετά το 21 αν περνάτε τα 120 CO2 θα δείτε αύξηση και στην τιμή και στα τέλη κυκλοφορίας, δηλαδή αν κάποιος θέλει ας πούμε το Sportage diesel 115 Mild Hybrid πριν αλλάξει το μοντέλο (είναι μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για 'πολύ' αυτοκίνητο αυτή την περίοδο και λίγο πριν την αλλαγή μοντέλου), μετά το 21 από 110-117 θα πάει στα 138-149, οπότε πολλοί 'μεσαίοι' σε οικονομική δύναμη) θα δυσκολευτούν ακόμη περισσότερο.
Απλά μία υπενθύμιση.
Ξέρεις πως μπορώ να υπολογίσω τα wltp? Γιατί σε όσες αντιπροσωπείες έχω πάει, όταν μου δίνουν εκπομπές ρύπων μου τις δίνουν σε NEDC και όταν τους ρωτάω για την αντιστοιχία σε Wltp, μου λένε ότι αυτό θα το ξέρουν όταν θα αλλάξει ο νόμος, δηλαδή από αρχές του 21 και μετά... Ακόμα και έντυπα των μοντέλων που μου δίνουν συνήθως είναι σε Nedc...
-
Συγνώμη ρε παιδιά για να καταλαβαίνουμε τι λέμε. Κάτω από 120 co2 υπάρχει σοβαρό αμάξι και δει οικογενειακό; Ή πάνε σε λογική με το ζόρι να φορτωθουμε mild hybrid - hybrid; Αν είναι να κουβαλάω κάτω από τον ποπό της οικογένειας μου μια συστοιχία μπαταριών που μου τρώει χώρο αποσκευών, λίγο ή πολύ και θα πρέπει να πληρώσω αντικατάσταση 2/3 χιλιάρικα μέσα σε 10/15 έτη δεν τα δίνω σε επιπλέον ΤΚ; Δηλαδή πόση διαφορά θα έχουν τα ΤΚ και η τιμή αγοράς; Στα τέλη από ότι βλέπω είναι γύρω στα 40€. Στην τιμή αγοράς πόσο θα ανέβει δηλαδή;...
-
Ξέρεις πως μπορώ να υπολογίσω τα wltp? Γιατί σε όσες αντιπροσωπείες έχω πάει, όταν μου δίνουν εκπομπές ρύπων μου τις δίνουν σε NEDC και όταν τους ρωτάω για την αντιστοιχία σε Wltp, μου λένε ότι αυτό θα το ξέρουν όταν θα αλλάξει ο νόμος, δηλαδή από αρχές του 21 και μετά... Ακόμα και έντυπα των μοντέλων που μου δίνουν συνήθως είναι σε Nedc...
Κοιτα τα site των εταιρειων, συνηθως γραφουν και τα WLTP . Αν δεν τα βρεις στα Ελληνικα sites, σιγουρα υπαρχουν στα ξενα ευρωπαικα που ηδη ισχυει το WLTP
-
Χρήσιμη πληροφορια !! Για τι ποσά μιλαμε?
-
Συγνώμη ρε παιδιά για να καταλαβαίνουμε τι λέμε. Κάτω από 120 co2 υπάρχει σοβαρό αμάξι και δει οικογενειακό; Ή πάνε σε λογική με το ζόρι να φορτωθουμε mild hybrid - hybrid; Αν είναι να κουβαλάω κάτω από τον ποπό της οικογένειας μου μια συστοιχία μπαταριών που μου τρώει χώρο αποσκευών, λίγο ή πολύ και θα πρέπει να πληρώσω αντικατάσταση 2/3 χιλιάρικα μέσα σε 10/15 έτη δεν τα δίνω σε επιπλέον ΤΚ; Δηλαδή πόση διαφορά θα έχουν τα ΤΚ και η τιμή αγοράς; Στα τέλη από ότι βλέπω είναι γύρω στα 40€. Στην τιμή αγοράς πόσο θα ανέβει δηλαδή;...
Εδώ στο φόρουμ μιλάνε για εκπτώσεις 400-500€ στα 25.000 για 'σημαντική διαφορά' και περίμεναν τη μείωση για να τα γλυτώσουν, αν τον Ιανουάριο έχουν 20% αύξηση (140+ στο Sportage) λες να το καλοδεχθουν;
Και τα τέλη θα αυξηθούν ανάλογα. Πρέπει να έχω πίνακες για να τα δω ακριβώς, αλλά 40€ στα 100 ειναι 40% αύξηση. Μεγάλη ποσοστιαία.
Σχεδόν όλες οι εταιρίες έχουν πλέον WLTP. Κορεάτικα και Γαλλικά σίγουρα.
-
Συγνώμη γιατί πάλι μπερδεύτηκα. Οκ με τα ΤΚ κατανοητό. Για την τιμή αγοράς αυτή καθεαυτή. Θα ανέβει 20% λόγο WLTP τι; Τα τέλη ταξινόμησης; Θα πάνε δηλαδή όπου ήταν πριν της μειώσεις, κάπως έτσι;
-
Συγνώμη γιατί πάλι μπερδεύτηκα. Οκ με τα ΤΚ κατανοητό. Για την τιμή αγοράς αυτή καθεαυτή. Θα ανέβει 20% λόγο WLTP τι; Τα τέλη ταξινόμησης; Θα πάνε δηλαδή όπου ήταν πριν της μειώσεις, κάπως έτσι;
Πριν με NEDC ήταν στο 0% γιατί είχε περίπου 117 CO2. Τώρα στα Τ.Τ όταν περνάς τα 140 θα έχει +20% οπότε θα έχει αύξηση ακόμη και από την προηγούμενη τιμή.
Βρες ένα αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει και δες τα νούμερα.
Πάντως το ότι όλοι περίμεναν να έρθουν τα Τ.Τ για να πάρουν 'φθηνό' οικογενειακό αυτοκίνητο, νομίζω έχει καταρριφθεί ακόμη και από τους περισσότερο αισιόδοξους, αυτό που λέω ότι θέλει προσοχή είναι ότι μόλις μπουν τα WLTP, μια μεγάλη μερίδα B suv και πάνω, θα έχει μέχρι και αυξήσεις σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση.
Με μια πολύ πρόχειρη ανάγνωση τα μικρά υβριδικά και diesel θα ωφεληθούν, δηλαδή πάλι το diesel θα βγει στην επιφάνεια επειδή:
Α) τιμή αγοράς σε σχέση με υβριδικό μέχρι που θα είναι και μικρότερη
Β) θα έχει -10% σε Τ.Τ
Γ) μικρά, ασήμαντα έως 0 τέλη κυκλοφορίας
Δ) το Yaris θα είναι 1/3 αυτοκίνητα που θα πουλιούνται Ελλάδα!!
-
@Alexandros K Για το Κορσα που ειδα εγω τσιμπησε γυρω στα 150-200 ευρω....ομοιως και για το Αστρα.Για τα υπολοιπα μοντελα δεν ξερω γιατι δεν θυμαμαι τις προηγουμενες τιμες.
@Dublin Κατ αρχην δεν καταργηθηκε τελειως το Ibiza των 80 ιππων αλλα η εκδοση style,υπαρχει μονο η reference πλεον.
Εν ετει 2020 υπαρχει ακομη κοσμος που θελει ενα απλο ατμοσφαιρικο σουπερμινι με 70-80 ιππους.Δεν ειναι λυση αναγκης για καποιους.Αν παρακολουθεις το σαιτ θα δεις οτι μεσα σε αυτους ειμαι και εγω.Ενα μηνα κατοχος Κλιο 1,0 75 ιππων.
-
Δηλαδή εγώ που έχω στόχο 'warm hatch' ή πιθανότερο c-suv είναι βέβαιο ότι θα δω αύξηση. Σορυ αν σε ζαλίζω αλλά επειδή στην καλύτερη είμαι για αγορά του χρόνου τέτοια εποχή μία ακόμα ερώτηση υποθετική. Τι αύξηση τιμής και τελών κυκλοφορίας θα έχει πχ Kuga 1,5 T petrol; Τώρα νομίζω βγάζει περί τα 150€ ΤΚ και περί τα 26.500€ τιμή.
-
Δηλαδή εγώ που έχω στόχο 'warm hatch' ή πιθανότερο c-suv είναι βέβαιο ότι θα δω αύξηση. Σορυ αν σε ζαλίζω αλλά επειδή στην καλύτερη είμαι για αγορά του χρόνου τέτοια εποχή μία ακόμα ερώτηση υποθετική. Τι αύξηση τιμής και τελών κυκλοφορίας θα έχει πχ Kuga 1,5 T petrol; Τώρα νομίζω βγάζει περί τα 150€ ΤΚ και περί τα 26.500€ τιμή.
Δεν με ζαλίζεις καθόλου βρε συ! Απλά ειμαι σε φάση Μαμος και σε λίγο δεν θα μπορώ να μετρήσω ούτε με δάχτυλα!
Σημείωσε τιμή προ φόρων, τιμή NEDC και WLTP και θα το βρούμε!
Τα παραδείγματα ήταν για Sportage.
Νομίζω καλή η επιλογή σου για άνετο αυτοκίνητο το Kuga.
-
-
Ξεχνάτε κάτι σε όλους αυτούς τους υπολογισμούς, που φυσικά επειδή είναι Ελλάδα μπορεί να ΜΗΝ εφαρμοστεί ποτέ!
Έχουν δηλώσει όλες οι κυβερνήσεις (και η δικιά μας) ότι λόγω αύξησης των εκπομπών CO2 επειδή άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού (WLTP) και όχι επειδή αυξήθηκαν πραγματικά, θα αναπροσαρμοστούν όσοι φόροι και τέλη βασίζονται σε αυτές τις εκπομπές. Οπότε εαν γίνει και στην Ελλάδα (όπως έχουν πεί), τότε υπολογίζουμε αυθαίρετα, αφού δεν ξέρουμε τι αλλαγές θα γίνουν.
-
'Για παράδειγμα, το τέλος ταξινόμησης σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο με αξία λιανικής προ φόρων 20.000 ευρώ με το τωρινό καθεστώς εκτελωνισμού θα ανερχόταν σε 3.200 ευρώ. Με το νέο καθεστώς, το τέλος ταξινόμησης υπολογίζεται για τις πρώτες 14.000 ευρώ με συντελεστή 4%, γεγονός που μεταφράζεται σε 560 ευρώ, τα επόμενα 3.000 ευρώ θα υπολογιστούν με συντελεστή 26%, γεγονός που μεταφράζεται σε 780 ευρώ, και τα υπόλοιπα 3.000 ευρώ με 53%. Δηλαδή, το συνολικό κόστος εκτελωνισμού θα ανέλθει σε 2.930 ευρώ.'
Αυτό το παράδειγμα το είχα πρόχειρο και σε αφορά, σκέψου ότι από 10% θα πας στο +20% επειδή είσαι στην κατηγορία 140-160 CO2 οπότε μάλλον περνάς τα 270€ διαφοράς.
-
Δεν θα διαφωνήσω, όπως σωστά λες Ελλάδα είσαι. Αλλά έστω και θεωρητικά θα ήθελα να ξέρω τι με περιμένει. Όχι ότι θαναι deal breaker. Άλλωστε το πρώτο βήμα το έκανα ήδη. Έβγαλα για ψάρι σήμερα την γυναίκα και μόλις γλυκαθηκε την εψησα και αποδέχθηκε τον όγκο του Kuga. Είμαι όμως περίεργος να δω τι αλλαγή θα έχουν οι τιμές...
Νέα τέλη ταξινόμησης