-
https://www.bbc.co.uk/news/business-52350082
Πόσο θα συνεχίσουν να κοστίζουν τα καύσιμα στην Ελλάδα είπαμε;
Όσο για τους προβληματισμούς μας... η τελευταία δεκαετία αλλεπάλληλων οικονομικών κρίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, απ' το κραχ του 2008-9 μέχρι σήμερα, δείχνει πως επιμένουμε να πορευόμαστε με ένα μη βιώσιμο σύστημα διαχείρισης της κοινωνίας & οικονομίας παγκοσμίως. Ένα σύστημα που για να παραμένει 'υγείες' απαιτεί (με ένα 5% Μεγέθυνσης που στην Ελλάδα αποκαλούμε 'Ανάπτυξη' κάθε χρόνο) περίπου διπλασιασμό της παγκόσμιας παραγωγής και κατανάλωσης κάθε γενιά, επ' άπειρον...
Κρίμα που το σύμπαν δεν συνωμοτεί ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η εξωφρενικά παράλογη επιθυμία της παγκόσμιας ετήσιας μεγέθυνσης 5% επ' άπειρον, κρίμα για μας, όχι για το σύστημα μας, γιατί αυτό είναι αιώνιο...
-
Από ότι είπαν οι ειδικοί το πρόβλημα του ιού δεν είναι η θνητότητα . Είναι η πολύ εύκολη μετάδοση . Φίλος του γιου μου που κόλλησε , το πέρασε όλη η οικογένεια 5 άτομα , ευτυχώς με ήπια συπτώματα .
Αλλά διαβάζοντας για την Ιταλία , που κάποιοι κάνουν εφαρμογές επικοινωνίας και διάφορα άλλα , μιλάνε για περιπτώσεις που δεν τις έχουμε σκεφτεί .
Οικογένειες με 2-3 μικρά παιδιά που και οι δύο γονείς είναι στο νοσοκομείο , έστω και εκτός εντατικής . Ποιος θα τα περιποιηθεί αυτά τα παιδιά .
Δυστυχώς αν δεν μάθουμε ακριβώς τι είναι ο ιος και πως συμπεριφέρεται και στο τέλος να έχουμε εμβόλιο δεν υπάρχει λύση .
Οσα γίνουν θα είναι απλά προσπάθεια για τον περιορισμό των βαρύτατων συνεπειών στην οικονομία .
-
Προσωπική μου άποψη είναι πως το τι θα κάνουμε εμείς λίγη σημασία έχει σε σχέση με την οικονομική καταστροφή λόγω μείωσης του τουρισμού. Ακόμη και στην ακραία περίπτωση που δεν είχαμε κλείσει τίποτα, οι δηλώσεις από το εξωτερικό είναι σαφείς: Δεν θα ταξιδέψουν τουρίστες φέτος προς άλλες χώρες. Όποιος περιμένει μαζικά Άγγλους, Γάλλους, Ιταλούς κ.λ.π. και βρίζει τον Κυριάκο που 'δεν ανοίγει την χώρα' δεν ξέρει τι του γίνεται. Και ορθάνοιχτη να είναι η χώρα, άμα δείτε φέτος γερμανό συνταξιούχο (είχαμε πολλούς τέτοιους) γράψτε μου. Μόνο με ανατολικούς που έρχονται οδικά θα κινηθεί, όσο κινηθεί, κατά βάση η τουριστική αγορά. Για τους λίγους πάντως που θα αποφασίσουν να έρθουν με αεροπλάνα από την Ευρώπη,η Ελλάδα με τα λίγα κρούσματά της θα φαντάζει ελκυστικός προορισμός (ελκυστικότερος από Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία).
Εν ολίγης, το 'αν θα ανοίξουμε', έχει να κάνει μόνο και μόνο με τις βόλτες μας και την ψυχολογία μας και μικρή σχέση έχει με οικονομικά στοιχεία. Να θυμίσω ότι οι όποιες βιομηχανίες μας συνέχισαν και λειτουργούσαν κανονικότατα, δεν υπήρξε απώλεια εκεί. Για την εσωτερική αγορά, όποιος δεν αγόρασε ένα πουκάμισο τον Απρίλιο και έχει λεφτά, θα πάρει δύο τον Ιούνιο, δεν θα χάσει από εκεί λεφτά το κράτος, Οϋτε θα σωθεί επειδή θα αρχίσουμε να πάλι να πίνουμε καφέδες εκτός της οικίας μας. Ο τουρισμός και τα συναφή επαγγέλματα είναι η πληγή και αυτή φέτος δεν γιατρεύεται.
-
- Χριστός Ανέστη
- επι προσωπικου, οπως το γατομυελο τα υπολογισε, χανω ο ιδιος πενηντα πλας χιλιαρικα περ μανθ κρίσης. που αν δουλευα θα κερδιζα πεντε. παρ'αυτα να ειναι καλα ο γατοζ, φαμιλι και αποδελοιποι και λεφτα θα βρουμε.
-
Ο Τσίοδρας τον Ιανουάριο στο iatronet έλεγε πόσο χαμηλής μεταδοτικότητας είναι ο ιός. Ο Ιωαννίδης έλεγε ότι ετησίως πεθαίνουν 350.000-600.000 από την κοινή γρίπη. Είναι αλήθεια? Μας δουλεύουν? Είναι τοσο σοβαρή η κατάσταση ή μήπως όχι? Γάντια και μάσκα προστατεύουν ή όχι? Ο Τσίοδρας ήταν κατηγορηματικός πως όχι (και εγώ αυτό έχω καταλάβει από φίλους γιατρούς) αλλά τότε γιατί φοράνε οι αστυνόμοι και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί? Τελικά πεθαίνει ο ιός με θερμοκρασία ή όχι? Γιατί χτες διάβαζα μια νέα μελέτη (των Γάλλων νομίζω) που είπαν ότι ο ιός αντέχει μέχει 92οC! Είναι airborne ή όχι τελικά? Και πολλά άλλα τέτοια, που είτε δεν ξέρουν ακόμα είτε δεν μας τα λένε. Προσωπικά δεν έχω απάντηση, αλλά σίγουρα δεν είμαι πεπεισμένος ότι τα πράγματα είναι τόσο τραγικά όσο μας τα παρουσιάζουν.
Θα κάνω μια προσπάθεια -χωρίς να κατέχω την απόλυτη αλήθεια,αλλά με βάση τις ως τώρα ιατρικές απόψεις επί του θέματος- να απαντήσω σε μερικές απορίες σου Φάνη.
Έκανε λάθος ο Τσιόδρας τον Ιανουάριο -αν το είπε έτσι-,απόδειξη ότι χρειάστηκαν σκληρά μέτρα 1μησι μήνα για να πέσει το Ro (δείκτης μεταδοτικότητας) κάτω από 1. Ο Ιωαννίδης είναι πολύ καλός κλινικός ιατρός,αλλά όχι επιδημιολόγος.Αλλά και πάλι αν δεχτούμε ότι τις 500.000 της γρίπης, είναι σε 12 μήνες και με 'χύμα' κατάσταση.Τώρα είναι 170.000 σε 3 μήνες με μέτρα περιορισμού.Δύσκολη η σύγκριση.Μάσκα προστατεύει, όχι 100%,αλλά σε μεγάλο ποσοστό (μειώνεις το πιθανό ιικό φορτίο,σημαντικό για την μετάδοση και εκδήλωση της λοίμωξης) και μέχρι να βρεθεί θεραπεία ή εμβόλιο αποτελεσματικά,σε εσωτερικούς χώρους και εξωτερικούς με πολυκοσμία,κατά την άποψή μου χρειάζεται.Γάντια,μόνο για μια,μοναδική χρήση (όπως τα χρησιμοποιούν οι γιατροί) κι όχι να τριγυρνάς επί ώρες στο χασάπη,στο σούπερ,στην τράπεζα κ.τ.λ. καλύτερα πλύσιμο χεριών.ΟΙ Γάλλοι ναι, είπαν για 92 βαθμούς σε 15min,εξολοθρεύεται εντελώς.Πιθανά σε άλλες θερμοκρασίες,θέλει κι άλλο χρόνο έκθεσης ή μένει ένα ποσοστό ιού ακίνδυνο για την μετάδοσή του και νόσηση.Είναι και αερογενής,αλλά για λίγη ώρα και πάλι πιθανά η μεταδοτικότητά του εξαρτάται από τη συγκέντρωση.Δηλ. άλλο σε ασανσέρ (προσωπικά χωρίς μάσκα το αποφεύγω),άλλο σε ένα πάρκο.
-
Η μάσκα θέλει προσοχή και ειδικό τρόπο όταν την βγάζουμε, δεν πρέπει να μην ακουμπήσουμε το πρόσωπο μας πρίν πλύνουμε καλά και σωστά τα χέρια μας.
-
Για να πάμε σε ένα θέμα το οποίο θα προσεγγίσω περισσότερο ως προς τη στρατηγική παραπλανησης (η επικοινωνία) παρά ως προς το ίδιο -περα ως πέρα αναμενόμενο γεγονός- (η ουσία).
Επίσης θα κάνω την χάρη να μην αρχίσω τους πρεποντες χαρακτηρισμούς για τον γνωστό σφαγέα, θα τους ακούσει όλους μαζί στο μέλλον άλλωστε.
Σιγά το νέο. Υπήρχε περίπτωση με κυβέρνηση ΝΔ να έπαιρναν αναδρομικά οι συνταξιούχοι; Εδώ τους έκοψαν και τη 13η με ή χωρίς εισαγωγικά. Πρόβλημα τους βέβαια όσοι τους ψήφισαν και καλά φλαταρισμενα 700€ να μάθουν μπλε κομμουνισμο.
Επί της στρατηγικής: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ πριν τον ιό, οι εφημερίδες τους είχαν πρωτοσέλιδα για τα αναδρομικά. Το ΣτΕ είχε βγάλει απόφαση υπέρ των αναδρομικών και φυσικά ο σφαγέας με ύφος πυροβολούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μοναδική σοβαρή περικοπή της δικής του διακυβέρνησης στις συντάξεις (50% κάτω στις επικουρικές όταν η Κυρ+Επ ξεπερνουσαν 1300€). Αυτός που επί των ημερών του αφού καθυβριστηκαν ανηλεώς, κόπηκαν ορίζοντια συντάξεις με ρυθμό 300€ το εξάμηνο περίπου μέχρι να ρημοξεκουμπιστουν.
Ο κόσμος βέβαια έκανε την επιλογή του. Όσους αφορά λοιπόν το θέμα και περίμεναν αναδρομικά ας πάρουν αυτό που τους αξίζει. Χωρίς 'πίτσες' και άλλες δεξιοχαζομαρες.
Ενώ λοιπόν ο τύπος το έπαιζε υπερασπιστής τελικά δούλευε υπόγεια και έτσι (Ω, τι σύμπτωση) έχουμε ανατροπή της αρχικής απόφασης. Η ανακοίνωση του νέου, μέσα στο Πάσχα και στην καραντινα.
Η πλάκα είναι ότι ενώ υπεσκαπτε την κατάσταση, ανακοίνωνε λίγο καιρό πριν (εντός καραντινας πια) ότι θα καταβάλει τα αναδρομικά.
Τον Άδωνι βρίζουμε πολλοί αλλά αυτος είναι ο υπέρτατος σκατας, άξιο τέκνο της παράταξης του.
-
Γιατρέ, οι Πασχαλίδηδες αυτής της γης μια χαρά τα έλεγαν, και τι ωραία είναι η ανοσία αγέλης μας έλεγαν και τι κουτοί είμαστε όλοι μας, 'μια γριπούλα είναι' μας έλεγαν... Και η επίσημη γραμμή της ΕΕ ήταν αυτή μέχρι και τον Ιανουάριο αφήνοντας εγκληματικά ανοιχτά τα σύνορα με την Κίνα.
Μέχρι που έσκασε η Ιταλία. Που κανείς από αυτούς τους σοφούς δεν έχει μπει στον κόπο να μας εξηγήσει τι έχει γίνει. Και πόσο ωραία δούλεψε η αγέλη εκεί και πόσο της πλάκας είναι ο ιός και πόσο υπερβολικοί και πανύβλακες είναι οι Ιταλοί (από κοντά τώρα και οι Νεουορκέζοι). Α ξέχασα, δεν είναι θύματα του ιού όλοι αυτοί, υπάρχει η παγκόσμια συνωμοσία (που συμπεριλαμβάνει και την τελευταία καθαρίστρια νοσοκομείου του Μπέργκαμο) να βαφτίζουν όσους πεθαίνουν, θύματα του κορονοιού. Έναν δείκτη με το πόσος κόσμος πεθαίνει έναν 'συνήθη' Μάρτιο και πόσος τώρα δεν κάνουν τον κόπο να δουν όλοι αυτοί.
Και ο Μπόρις αυτά έλεγε, αλλά όπως διάβασα κάπου σε σχέση με τους λοιπούς είναι άνθρωπος με κλασσική παιδεία και φρόντισε να ανεβάσει όλη την αρχαία τραγωδία (ύβρις με αυτά που έλεγε, νεμεση με το ότι αρρώστησε, κάθαρση με το ότι γλύτωσε μετανοιωμένος) για να εξαγνιστεί στα μάτια του εκεί πόπολου.
-
Για πόσο μεγάλη καταστροφή μιλάμε, τόσο στην Ελλάδα όσο - κυρίως - παγκόσμια? Θα έχουμε όλες οι χώρες την ίδια επίπτωση (το λογικό ειναι π.χ. να έχουμε πτώση 20% σε όλες τις οικονομίες) ή κάποιες θα ανακάμψουν πολύ πιο γρήγορα και κάποιες καθόλου?
Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πανεύκολη! ΔΕΝ θα έχουν όλες οι χώρες την ίδια πτώση. Ενδεικτικά οι προβλέψεις για το 2020 αυτή τη στιγμή είναι για την Κίνα ανάπτυξη περί το 0,8% (από 5% περίπου που προέβλεπαν προ κορωνοϊού) και για την Ευρώπη απώλειες 5-10% (ανάλογα με τη χώρα). Στα δικά μας, εφόσον περί το 20% της οικονομίας μας βασίζεται στον τουρισμό είναι λογικό να φάμε πολύ περισσότερο ξύλο από π.χ. τη Γερμανία που παράγει πληθώρα αγαθών, των οποίων η ζήτηση θα ομαλοποιηθεί πολύ πιο σύντομα από τον τουρισμό και επιπλέον 'κρατάει και την (ευρωπαϊκή) πίτα και το μαχαίρι'.
Οπότε προφανώς δεν είναι ούτε λογικό (τουναντίον είναι τελείως παράλογο) ούτε αναμενόμενο να έχουν όλες οι οικονομίες την ίδια πτώση.
-
Οι εξαγωγές της Γερμανίας είναι 70% στην Ε.Ε, αν συνεχίσει την επιμονή της φτωχοποίησης της Ε.Ε θα έχει περισσότερα προβλήματα από τα ήδη υπάρχοντα που δεν είναι λίγα, ειδικά με τη μεγαλύτερη τράπεζα της και όχι μόνο με αυτή.
-
Οι εξαγωγές της Γερμανίας είναι 70% στην Ε.Ε, αν συνεχίσει την επιμονή της φτωχοποίησης της Ε.Ε θα έχει περισσότερα προβλήματα από τα ήδη υπάρχοντα που δεν είναι λίγα, ειδικά με τη μεγαλύτερη τράπεζα της και όχι μόνο με αυτή.
Έτερον εκάτερον.
Νομίζω ότι χάνεις το νόημα του ποστ μου, παρόλο που δεν διαφωνώ με αυτό που γράφεις. Αλλά ακόμα κι έτσι, έχεις καμία αμφιβολία ότι η Γερμανία θα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από εμάς (και τις περισσότερες χώρες της ΕΕ) με το πέρας της παρούσας κρίσης;
-
Εμείς σίγουρα θα είμαστε σε χειρότερη μοίρα από όλες τις χώρες της Ε.Ε, έχουμε τις εγγενείς μας αγκυλώσεις, έχουμε τη δεκαετία που μας πέρασε με τα όσα περάσαμε και περνάμε στην οικονομία, οπότε ο covik-19 μας αποτελείωσε, δεν έχω ψευδαισθήσεις για την θέση μας έναντι της Γερμανίας ούτε έκανα σύγκριση, απλά ήθελα να δείξω ότι και η Γερμανία έχει προβλήματα, δεν είναι όλα εκεί ρόδινα επειδή έχει μαζέψει όλο το χρήμα.
-
Ο Τσίοδρας τον Ιανουάριο στο iatronet έλεγε πόσο χαμηλής μεταδοτικότητας είναι ο ιός.
Όχι ρε συ δεν μας δουλεύουν. Άλλος Τσιόρδας ήταν εκείνος.
-
Ο Τσιόδρας τον Ιανουάριο έλεγε ότι έλεγε ο ΠΟΥ. O ΠΟΥ δήλωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 31 Ιαν. Τι να έλεγε ο Τσιόδρας, να τα έβγαζε από την κούτρα του;
Τον Φεβρουάριο όμως που το πράγμα είχε αρχίσει να δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας (29 Ιαν μπήκε σε καραντίνα η επαρχία της Χουμπέι) εκεί υπάρχει το μέγα θέμα. Διότι ο Κυριάκος και όλοι οι ευρωπαίοι άφηναν τον κόσμο να πηγαινοέρχεται στην Κίνα με τα σύνορα ανοιχτά, 'ανοσία αγέλης αφού' και bussiness comes first.
ΥΓ: Προσωπικά μου κάνει εντύπωση που ο μέσος συμπολίτης μου αισθάνεται τόση σιγουριά για τον ιό λες και είναι υπόδειγμα υγιεινής, σούπερ-κωτσονάτος και έχει και καπαρωμένη θέση σε ΜΕΘ. Όλοι δεν βλέπουν την ώρα να ξεχυθούν στο μετρό, σε καράβια και σε mall. Χωρίς όμως εμβόλια και θεραπεία είμαστε κυριολεκτικά αγέλη (προβάτων) οπότε ναι μεν 'επαναφορά στην κανονικότητα' αλλά ας μην πολυπανηγυρίζουμε κιόλας γιατί 'πίσω έχει ο κορώνας την ουρά'.
-
Oι συνεπείς και οι νουνεχείς θα πράξουν το πρέπον για την υγεία τους και την υγεία των δικών τους συνεχίζοντας με ανεπτυγμένη προσοχή τα ατομικά μέτρα και την υγιεινή και θα βγουν αλώβητοι, οι υπόλοιποι θα πληρώσουν το τίμημα, τόσο απλά.
-
Ο Τσιόδρας τον Ιανουάριο έλεγε ότι έλεγε ο ΠΟΥ. O ΠΟΥ δήλωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 31 Ιαν. Τι να έλεγε ο Τσιόδρας, να τα έβγαζε από την κούτρα του;
Τον Φεβρουάριο όμως που το πράγμα είχε αρχίσει να δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας (29 Ιαν μπήκε σε καραντίνα η επαρχία της Χουμπέι) εκεί υπάρχει το μέγα θέμα. Διότι ο Κυριάκος και όλοι οι ευρωπαίοι άφηναν τον κόσμο να πηγαινοέρχεται στην Κίνα με τα σύνορα ανοιχτά, 'ανοσία αγέλης αφού' και bussiness comes first.
ΥΓ: Προσωπικά μου κάνει εντύπωση που ο μέσος συμπολίτης μου αισθάνεται τόση σιγουριά για τον ιό λες και είναι υπόδειγμα υγιεινής, σούπερ-κωτσονάτος και έχει και καπαρωμένη θέση σε ΜΕΘ. Όλοι δεν βλέπουν την ώρα να ξεχυθούν στο μετρό, σε καράβια και σε mall. Χωρίς όμως εμβόλια και θεραπεία είμαστε κυριολεκτικά αγέλη (προβάτων) οπότε ναι μεν 'επαναφορά στην κανονικότητα' αλλά ας μην πολυπανηγυρίζουμε κιόλας γιατί 'πίσω έχει ο κορώνας την ουρά'.
Περί Τσιόρδα δεν θα γράψω κάτι. Μου αρκεί αυτό το βίντεο για να δω/ακούσω και μία άλλη άποψη.
https://forum.4troxoi.gr/comment/2105751471#comment-2105751471
Εμένα ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση; Οι δημοσκοπήσεις.
Δαγκωτό Μητσοτάκη η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
ΝΑΙ στα μέτρα και ΜΠΡΑΒΟ στον Μητσοτάκη. Μάλλον νοιώθουν σιγουριά λόγω Μητσοτάκη και τον επιβραβεύουν. Και αυτόν και την κυβέρνησή του. Τα λένε και οι ίδιοι πλέον. Βγαίνουν στα ΜΜΕ και τα λένε. Μάλλον περάσαμε στην επόμενη φάση...
υ.γ. ποτέ δεν πίστεψα ότι ο κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος... με ότι και αν αυτό συνεπάγεται...
-
Oι συνεπείς και οι νουνεχείς θα πράξουν το πρέπον για την υγεία τους και την υγεία των δικών τους συνεχίζοντας με ανεπτυγμένη προσοχή τα ατομικά μέτρα και την υγιεινή και θα βγουν αλώβητοι, οι υπόλοιποι θα πληρώσουν το τίμημα, τόσο απλά.
Παναγιώτη, καλά θα ήταν τα πράγματα να ήταν τόσο απλά, αλλά ΔΕΝ είναι!
Η υπόθεση που κάνεις θυμίζει την αντίστοιχη υπόθεση που κάνουν κάποιοι για την οδήγηση: 'προσέχω και οδηγώ συνετά, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να τρακάρω'. Δεν είναι όμως έτσι, γιατί στην πράξη ο σωστός οδηγός μπορεί απλώς να περιορίσει σημαντικά τις πιθανότητες να τρακάρει, αλλά πάντα θα υπάρχει η περίπτωση να τον τρακάρει κάποιος άλλος, χωρίς να φταίει ο ίδιος.
Αντίστοιχα, όσα μέτρα πρόληψης κι αν λάβει ο συνεπής και νουνεχής πολίτης, όταν χαλαρώσουν οι παρούσες απαγορεύσεις και αρχίσει να κυκλοφορεί και να δραστηριοποιείται παραπάνω, σίγουρα θα αυξηθούν σημαντικά οι πιθανότητες να πληρώσει το τίμημα της ασυνέπειας ή βλακείας κάποιου άλλου...
-
Ας ακούσουμε πολύ προσεχτικά την αγωνιώδη έκκληση ενός Σοφού Ανθρώπου.
«Η πανδημία του κορονοϊού είναι αρκετά σοβαρή, αλλά αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν δύο τεράστιες απειλές που αντιμετωπίζουμε, οι οποίες είναι πολύ χειρότερες, από οτιδήποτε έχει συμβεί στην ανθρώπινη ιστορία: Η μία είναι ο αυξανόμενος κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου και η άλλη είναι, φυσικά, η αυξανόμενη απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ο κορονοϊός είναι κάτι άσχημο και μπορεί να έχει τρομακτικές συνέπειες, στην οικονομία και στην κοινωνία, αλλά θα υπάρξει ανάκαμψη. Ενώ οι άλλες δύο απειλές, αν δεν αντιμετωπιστούν, θα είναι το τέλος μας.. η καταστροφή θα είναι ολοσχερής και χωρίς ελπίδα επιστροφής και ανάκαμψης», Νόαμ Τσόμσκι , ετών 91, ίσως ο μεγαλύτερος εν ζωή διανοούμενος στον κόσμο.
-
fiverg wrote:
Περί Τσιόρδα δεν θα γράψω κάτι. Μου αρκεί αυτό το βίντεο για να δω/ακούσω και μία άλλη άποψη.
https://forum.4troxoi.gr/comment/2105751471#comment-2105751471
Εμένα ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση; Οι δημοσκοπήσεις.
Δαγκωτό Μητσοτάκη η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
ΝΑΙ στα μέτρα και ΜΠΡΑΒΟ στον Μητσοτάκη. Μάλλον νοιώθουν σιγουριά λόγω Μητσοτάκη και τον επιβραβεύουν. Και αυτόν και την κυβέρνησή του. Τα λένε και οι ίδιοι πλέον. Βγαίνουν στα ΜΜΕ και τα λένε. Μάλλον περάσαμε στην επόμενη φάση...
υ.γ. ποτέ δεν πίστεψα ότι ο κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος... με ότι και αν αυτό συνεπάγεται...
Αφιέρωσα μισή ώρα από την ζωή μου και άκουσα αυτή την συνέντευξη. Κανονικά θα έπρεπε να είχα σταματήσει όταν ο 'επιστήμων' δήλωσε ότι 'κάποιοι κάπου κάποτε πήραν νόμπελ για έρευνα στους ιούς'->'ο ιός αυτός είναι φτιαγμένος σε εργαστήριο'...
Συμφωνώ μόνο με το ότι τον Φλεβάρη όλοι σφύριζαν αδιάφορα ενώ έπρεπε να δράσουν (το έχω γράψει πολλές φορές, αλλά εκεί δεν ξέρω αν ήταν στο χέρι των γιατρών) και ότι προφανώς κάποιοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση εναντίον των εργαζόμενων. Όσο για τον Κυριάκο, οι δημοσκοπήσεις είναι για το 'τώρα' που είμαστε όλοι μέσα. Όταν θα γυρίσουμε στις δουλειές μας και θα δούμε ότι άλλος δεν έχει καθόλου και άλλος την έχει μισή, εκεί θα αρχίσουν τα νταούλια.
-
Οπότε προφανώς δεν είναι ούτε λογικό (τουναντίον είναι τελείως παράλογο) ούτε αναμενόμενο να έχουν όλες οι οικονομίες την ίδια πτώση.
Δίκιο έχεις, δεν είναι λογικό. Εγώ δεν το έγραψα σωστά, εννούσα δίκαιο / ηθικό. Προφανώς και γνωρίζω την απάντηση ότι δεν θα έοχυν όλες οι οικονομίες την ίδια επίπτωση, τα βασικά των οικονομικών τα ξέρω...αχαχαχα!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2