-
Γιατί τόση πρεμούρα ο καλός μας καταστηματάρχης από πανου; Σε λίγες μέρες ετσι κι αλλιως θα παιχτεί παγκοσμίως το έργο 'ανο(η)σια αγέλης απέναντι σε άγνωστο ιο χωρίς εμβολια-μια γριπουλα ειναι'. Συντομα και στην χωρα μας. Κι αλλοίμονο σε όποιον βρεθεί μποσικος και δεν είναι Μαρινάκης η Μπόρις Τζόνσον.
Άντε και καλή μας Ανάσταση.
-
Άλλοι έχουν πιο πολλά νεύρα και τον ψήφισαν χαρούμενοι κιόλας. Εγώ ακόμα πλάκα κάνω...
Τα πατροπαραδοτα καντηλακια θα πέσουν (αν πεσουν) πιο κάτω. Αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης μεν, κράζουμε αγριως τις υπερβολές δε.
Κουλη Ανασταση...σε όλα τα παιδια (Όχι τόνος, σαν το σκοιλ)
-
Άλλοι έχουν πιο πολλά νεύρα και τον ψήφισαν χαρούμενοι κιόλας. Εγώ ακόμα πλάκα κάνω...
Τα πατροπαραδοτα καντηλακια θα πέσουν (αν πεσουν) πιο κάτω. Αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης μεν, κράζουμε αγριως τις υπερβολές δε.
Κουλη Ανασταση...σε όλα τα παιδια (Όχι τόνος, σαν το σκοιλ)
Βρε στον προεδρα εκει στην Κατερίνη αναφερόμουνα. Που νομίζει ότι θα πλημμυρίσει ο Πλαταμώνας τουρίστες τον Ιούλιο και αυτός θα είναι άνετος κι ωραίος (και φράγκα θα πιπτουν και κίνδυνος μηδεν).
Εγώ προσωπικά ιδιαίτερη πρεμούρα για συνάντηση με τον cov2 και yolo δεν έχω. Θα κάνω ότι μου πουν από ανάγκη αλλά δεν θα πανηγυριζω κιόλας.
Κάποτε στην Πάτρα έκανα μάθημα σε ένα ΙΕΚ που ο διευθυντής (πρώην κάτοχος πιτσαριας) ονειρεύονταν ποτε θα γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια για να γίνει πρύτανης Το πνεύμα αυτό προφανώς επιζεί και στις μέρες μας σε διάφορους αστείους που θέλουν να λέγονται σχολαρχες και προσλαμβάνουν άσχετους για να κανουν 'επιμόρφωση' (εστω και αν είναι για τους τύπους και μόνο για να πέσει το 600ρι).
-
Ά, παρεξηγησις, λέω και εγώ καταστηματάρχης ο (μη από άποψη) voucherουχος 'επιστήμονας'
Καλό Πάσχα και πάλι.
-
Αν ξέρει κάποιος τον παρακάτω τύπο ας του πει την παροιμία: 'Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες...'.
Αλλά από την άλλη θα μου πεις ότι η ιστορία του 2012-2014 μάλλον επαναλαμβάνεται. Όταν δεν έχεις εχθρούς, υπάρχουν τρόποι για να κατασκευάσεις, ώστε να γίνεται ντόρος...
-
Για κοίτα να δεις που δεν υπάρχουν μόνο ΚΕΚοιμημενοι ΝΔουλοι μέρα που είναι σήμερα:
-'Sebastien,switch to Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν'
+OK...
(Άμα είχαν βαλει τονο στο 'Σκοιλ' δε θα γινοσαντε αυτά...)
Rally edition:
'6 right don't cut into 6 right into Μετζη του Νεουκτη'
[YouTube]qfgtins1HC8[/YouTube]
-
Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη, καλή ανάσταση και στην Ελλαδάρα πάλι με χρόνια με καιρούς, σε όλους εντός και εκτός αυτής...
-
Χριστός Ανέστη Πηλιε. Με το καλό μόνιμη επιστροφή.
ΥΓ: 2007, περίπου 6:30 στο Βόλο έχοντας ξεκινήσει νωρίτερα από Χαλκιδα. Ανάβαση Πορταριάς, σέρβις στην τότε ομάδα. SportKA πανετοιμο, πρωινός καφές (ίσως η μοναδική φορά που έχω πιει καφέ πρωί, δεν πίνω γενικά καφε). 'Εκκίνηση' στον έρημο 34...Στόχος η βόλτα στα χωριά (Μηλιες,Τσαγκαράδα, Μακρυρράχη,Χάνια). Απίστευτη βόλτα και επιστροφή από τον τερματισμό της Ανάβασης πριν ξεκινησει ο αγωνας. Απλα υπέροχα._
-
Καλημέρα και από εμένα και χρόνια πολλά, και καλή επιστροφή στην πατρίδα, Γιόχαν για σένα το έχω ανεβάσει αυτό, ρίξε μια ματιά, ο BDA δίνει ρέστα, δεν ξέρω αν το είδες.
-
Είδα το 21 που μ'αρεσε καλύτερα...
Από Ford εχω όχι απλά χορτάσει...Έχω και το μαστρο-Θαναση (Κουρνιατης) που έχει τύχει να τον κατεβάσω από τα τρίποδα κάποιες φορές σε αναβάσεις και μου έχει διαλύσει το μυαλο με την εξάτμιση στο πλάι.
Φανταζομαι το zakspeed mk1 του Κατσαρού θα το ξέρεις...
Πάνω απ' όλα όμως όντας φίλος με τον Ν.Πλέσσα Sierra 500αρι και Άγιος ο θεός. Βέβαια η αισθητική του είναι ολίγον κάπως για πιουριστες. Εγώ θα το είχα είτε κατάμαυρο είτε κόκκινο πανω-ασπρο κατω...
Κατά τα άλλα, παρατηρούνται κάποια προβλήματα στις πτήσεις drone στη χώρα σήμερα:
-
Ρε παιδιά, μεγαλοβδομαδιάτικα μας έδωσε δημοσκόπηση ο Άλφα... ανήμερα πασχαλιά δεν θα μάθουμε ποιος βγήκε τελικά κυβέρνηση; που είναι ο Σκάι, το έριξαν στις αργίες του δημοσίου κι αυτοί;
Πώς του κάτσε έτσι του Αδώνιδος φέτος... αντί να μουγκρίζουν οι μπουλντόζες στο ελληνικό και να σπρώχνονται οι επενδυταί για ραντεβού στον προθάλαμο της γραφειάρας του, μέχρι τα Χριστούγεννα θα μας έχει φορέσει μια μνημονιάρα που θα ναι όλη δική μας... θα εκποιηθούν μέχρι τα πόμολα του ΤΑΙΠΕΔ... ίσως γι αυτό και η αστυνομοκρατία που μας γλύτωσε τουλάχιστον από χιλιάδες θυμάτων του ιού.
-
Ναι, ο ιός φταίει που δεν μπήκαν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό. Κόλλησαν οι μπουλντόζες κορονοϊό και είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας...
Εμένα ποιο πολύ με χαλάει η νέα ατάκα που επαναλαμβάνουν συνέχεια όλοι αυτοί της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: 'Λίγη υπομονή ακόμη...Θα υπάρξει χαλάρωση όταν το πουν οι ειδικοί...'
Σαν να προσπαθούν να βρούνε αφορμές για να διατηρηθεί ο εγκλεισμός.
Και για να ήμαστε και ειλικρινείς, ποιος πιστεύει ότι κάποιος ειδικός θα δώσει το Ok για ξαφνική χαλάρωση των μέτρων;;;;
Οι ειδικοί που υποστηρίζουν τα μέτρα στα ΜΜΕ λένε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και όποιος έχει κάποια άλλη άποψη του δίνουν μία κλωτσιά και τον εξαφανίζουν.
Άρα πολιτική απόφαση θα υπάρξει που σημαίνει ότι παίζονται και πολιτικά παιχνίδια. Όχι ότι δεν φαινόταν αυτό. Από την πρώτη στιγμή έχει στηθεί καλό πολιτικό σόου... με την συνδρομή φυσικά των ΜΜΕ και των δημοσκοπικών εταιρειών.
Φυσικά οι πολίτες μπροστά στο υγειονομικό κίνδυνο ακολουθούν και υποστηρίζουν τις αποφάσεις των κυβερνώντων και καλά κάνουν. Προέχει η υγεία, ειδικά όταν βομβαρδίζονται διαρκώς με εκφράσεις που σχετίζονται με την θνησιμότητα ενός υγειονομικού προβλήματος.
Μετά από όλα αυτά θα δούμε τις συνέπειες...
-
Ο φόβος είναι ο πιο εύκολος, σίγουρος (και ενίοτε και ανέξοδος) τρόπος ελέγχου των πολιτών από αρχαιοτάτων χρόνων.
-
Έχω μία υποψία ότι τουλάχιστον για την Ελλάδα τον φόβο θα διαδεχθεί η οργή, ο θυμός που ίσως οι κυβερνώντες να μην τον είχαν προβλέψει.
Όσο στηρίζονται στο φόβο για να διατηρήσουν και να επιμηκύνουν τα ακραία μέτρα τόσο είναι ποιο πιθανό να φάνε τα μούτρα τους οι κυβερνώντες.
Και αυτό από ότι φαίνεται δεν το καταλαβαίνουν. Απόδειξη ότι γίνονται πρώτο θέμα στα ΜΜΕ τυχαία θετικά δείγματα του ιού σε διάφορα σημεία της επικράτειας π.χ. Αργολίδα, μαιευτήριο Μητέρα. Μάλιστα στην Αργολίδα έτρεξαν πάλι οι ειδικοί με παρέα όλα τα τηλεοπτικά κανάλια.
Περνάμε πλέον σε περίοδο 'κυνηγιού μαγισσών' για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα; Ίσως.
Μετά έχουμε και άλλο ένα κοινωνικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Μεγάλο ποσοστό πολιτών την έχει **καταβρεί **με την 'καραντίνα' και τα μέτρα εγκλεισμού. Ναι, υπάρχουν και αυτοί. Και είναι πάρα πολλοί και πανηγυρίζουν.
Οι λόγοι που μεγάλο ποσοστό πολιτών γουστάρει αυτά τα μέτρα είναι πολλοί.
-
Προφανώς σε κάθε κρίση υπάρχουν αυτοί που ευνοούνται και οι περισσότεροι που υποφέρουν .
Λόγω των εορτών , μίλησα με φίλους μου που είμαστε συμφοιτητές και ζουν σε άλλα μέρη της χώρας . Γενικά υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το μέλλον , καθότι όλοι είμαστε στον ιδιωτικό τομέα και κάποιοι ασχολούνται και με άλλα κομμάτια πέραν των σπουδών μας , όπως τον τουρισμό .
Γενικά λοιπόν δουλειές παγώνουν , στον τουρισμό το μέλλον είναι άγνωστο , έμαθα ότι οι ξενοδόχοι μικρών ξενοδοχείων σε αρκετά μέρη της Ελλάδας , πήραν απόφαση και σταμάτησαν να πληρώνουν τα πάντα , άλλωστε η ΕΛΛΣΤΑΤ είπε χτες ότι έχει χαθεί σχεδόν 2 δις τζίρος από τις επιχειρήσεις που τις έκλεισαν , χωρίς σε αυτές να βάλουμε αυτές του τουρισμού που δεν άνοιξαν .
Από την άλλη γνωστοί μου στην Γερμανία είναι έξαλλοι με το απότομο άνοιγμα των αγορών εκεί , γιατί ανακοινώθηκαν νέοι φόροι για να πληρωθούν από τους πολίτες με στόχο βέβαια να δοθούν λεφτά στις μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν πολύ κόσμο .
Αυτό που τελικά θα κρίνει όλη την ιστορία είναι το πρώτο 15νθήμερο μετά το άνοιγμα , όπου αν οι αριθμοί αρχίσουν να ανεβαίνουν πολύ , τότε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα ψυχολογίας , αφού θα πρέπει να ξανακλείσουν οι δουλειές με άγνωστο χρόνο ανοίγματος . Θεωρώ πιο πιθανό να υποχρεωθούν τα μμε να αποκρύψουν τέτοια γεγονότα , αν συμβούν αφού είναι αδύνατο να ξανακλείσουν οι επιχειρήσεις .
Εχουμε και διάφορες ειδήσεις για την συμβατότητα των περιορισμών με τα ανθρώπινα δικαιώματα , αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα .
-
Έχω διαβάσει και ακούσει αρκετούς ειδικούς στο θέμα να λένε ότι το πιθανότερο είναι να ανοιγοκλείνουν με Lockdown την κυκλοφορία του κόσμου, την εργασία και τα μαγαζιά ανάλογα με την πορεία και την εξάπλωση μέχρι να βρεθεί εμβόλιο που θα επιτρέψει την καθημερινότητα, αυτό για να κινηθεί κάπως και η οικονομία.
Όλοι σε όλο τον κόσμο περιμένουν και 2ο κύμα, μια πανδημία έδειξε απόλυτα ότι η εξαφάνιση της κατανάλωσης μπορεί να εξαφανίζει τις οικονομίες ακόμα και τα κράτη.
-
Όλοι σε όλο τον κόσμο περιμένουν και 2ο κύμα, μια πανδημία έδειξε απόλυτα ότι η εξαφάνιση της κατανάλωσης μπορεί να εξαφανίζει τις οικονομίες ακόμα και τα κράτη.
Ακριβώς! Και αυτή ήταν η απορία μου (και ώς ένα βαθμό αντίρρησή μου) εξ΄αρχής. Πόσοι θα καταστραφούν και θα πεθάνουν μετά, εξ΄αιτίας των μέτρων? Αυτό ούτε μπορεί να μετρηθεί και ούτε θα μετρηθεί ή θα το μάθουμε ποτέ. Βασικά δεν μπορούμε να έχουμε σύγκριση και έτσι δεν ξέρουμε τι θα ήταν καλύτερο. Πόσοι θα πεθάνουν από τον ιό και πόσοι θα πεθάνουν εξ' αιτίας των μέτρων σε βάθος μερικών ετών? Για πόσο μεγάλη καταστροφή μιλάμε, τόσο στην Ελλάδα όσο - κυρίως - παγκόσμια? Θα έχουμε όλες οι χώρες την ίδια επίπτωση (το λογικό ειναι π.χ. να έχουμε πτώση 20% σε όλες τις οικονομίες) ή κάποιες θα ανακάμψουν πολύ πιο γρήγορα και κάποιες καθόλου?
Όσο για την πανδημία, έχω μεγάλες αμφιβολίες αλλά ΟΚ το δέχομαι.
-
Ακριβώς! Και αυτή ήταν η απορία μου (και ώς ένα βαθμό αντίρρησή μου) εξ΄αρχής. Πόσοι θα καταστραφούν και θα πεθάνουν μετά, εξ΄αιτίας των μέτρων? Αυτό ούτε μπορεί να μετρηθεί και ούτε θα μετρηθεί ή θα το μάθουμε ποτέ. Βασικά δεν μπορούμε να έχουμε σύγκριση και έτσι δεν ξέρουμε τι θα ήταν καλύτερο. Πόσοι θα πεθάνουν από τον ιό και πόσοι θα πεθάνουν εξ' αιτίας των μέτρων σε βάθος μερικών ετών? Για πόσο μεγάλη καταστροφή μιλάμε, τόσο στην Ελλάδα όσο - κυρίως - παγκόσμια? Θα έχουμε όλες οι χώρες την ίδια επίπτωση (το λογικό ειναι π.χ. να έχουμε πτώση 20% σε όλες τις οικονομίες) ή κάποιες θα ανακάμψουν πολύ πιο γρήγορα και κάποιες καθόλου?
Όσο για την πανδημία, έχω μεγάλες αμφιβολίες αλλά ΟΚ το δέχομαι.
Καταλαβαίνω τους προβληματισμούς σου Φάνη.Κι οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- θα υποστούμε σοβαρές οικονομικές συνέπειες.
Απ'την άλλη,ας πούμε όμως πως έγινε ξαφνικά ένας παγκόσμιος πόλεμος.Στον Β'Παγκόσμιο πόλεμο με τόσες χώρες κατεστραμμένες με τη λήξη του,αυτό που μετρήθηκε ήταν οι νεκροί του πολέμου.Το πόσοι πέθαναν τα επόμενα 5-10 χρόνια εξ'αιτίας της οικονομικής ανέχειας,ποτέ δεν καταμετρήθηκε (δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν,αλλά τουλάχιστον επισήμως δεν υπάρχει τέτοιο νούμερο). Ένα άλλο παράδειγμα,στη χώρα μας με την τελευταία οικον.κρίση της 10ετίας, σίγουρα υπήρξαν θύματα αυτής της κρίσης,αλλά ποτέ δεν βγήκε κάποιος να κάνει επίσημη καταμέτρηση.
Τι θέλω να πω με αυτά; Ότι η ξαφνική απώλεια ζωής με βίαιο τρόπο -όπως είναι ένας πόλεμος,μια φυσική καταστροφή,μια πανδημία κ.τ.λ. γίνεται καταμέτρηση επίσημη,γιατί αντιστοιχείς άμεσα την αιτία.Σε βάθος χρόνων πεθαίνει κάποιος από έμφραγμα,εγκεφαλικό,καρκίνο κ.τ.λ.,που άμεσα δεν μπορείς να συσχετίσεις με την οικονομική καταστροφή.
Τελοσπάντων, το θέμα είναι ότι λόγω πανδημίας και λαθών στην αρχική αντιμετώπισή της, είναι σαν είμαστε σε πόλεμο.Οπότε, πρώτα πρέπει να κοιτάξεις να επέλθει η 'ειρήνη' με τον 'εχθρό'.Και δυστυχώς οι 'μάχες' μπορεί να διαρκέσουν και πάνω από χρόνο κι ίσως έπειτα η ζωή θα είναι διαφορετική κοινωνικά και με άλλα οικονομικά μοντέλα και δραστηριότητες (το λέω ειδικά για μας που βασιζόμαστε σε οικονομικό μοντέλο πολυκοσμίας π.χ. τουρισμό και πιθανότερο αυτό δεν θα ξαναγίνει με την προϋπάρχουσα μορφή). Άλλωστε και μετά τον Α' και Β'Παγκ.Πόλεμο,η κοινωνία κάπως άλλαξε.
-
Καταλαβαίνω τους προβληματισμούς σου Φάνη. Κι οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- θα υποστούμε σοβαρές οικονομικές συνέπειες.
Απ'την άλλη,ας πούμε όμως πως έγινε ξαφνικά ένας παγκόσμιος πόλεμος.
Αυτό ακριβώς αναρωτιέμαι....γιατί να υποστούμε τόσο σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες? Χρειαζόταν? ΔΕΝ έχουμε πόλεμο, ή μήπως έχουμε με άλλη μορφή και όλα ήταν ένα πολύ ωραία εμπνευσμένο και εκτελεσμένο σχέδιο? Πόλεμος με διαφορετική μορφή?
Ο Τσίοδρας τον Ιανουάριο στο iatronet έλεγε πόσο χαμηλής μεταδοτικότητας είναι ο ιός. Ο Ιωαννίδης έλεγε ότι ετησίως πεθαίνουν 350.000-600.000 από την κοινή γρίπη. Είναι αλήθεια? Μας δουλεύουν? Είναι τοσο σοβαρή η κατάσταση ή μήπως όχι? Γάντια και μάσκα προστατεύουν ή όχι? Ο Τσίοδρας ήταν κατηγορηματικός πως όχι (και εγώ αυτό έχω καταλάβει από φίλους γιατρούς) αλλά τότε γιατί φοράνε οι αστυνόμοι και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί? Τελικά πεθαίνει ο ιός με θερμοκρασία ή όχι? Γιατί χτες διάβαζα μια νέα μελέτη (των Γάλλων νομίζω) που είπαν ότι ο ιός αντέχει μέχει 92οC! Είναι airborne ή όχι τελικά? Και πολλά άλλα τέτοια, που είτε δεν ξέρουν ακόμα είτε δεν μας τα λένε. Προσωπικά δεν έχω απάντηση, αλλά σίγουρα δεν είμαι πεπεισμένος ότι τα πράγματα είναι τόσο τραγικά όσο μας τα παρουσιάζουν.
Σκόρπιες σκέψεις ενώς 45αρη με μικρό παιδί. Έχω πολλά ερωτηματικά (τα οποία ποτε δεν θα απαντηθούν, το ξέρω) και πολλές αμφιβολίες για το όλο θέμα. Μου φαίνεται αδιανότητο να έχει γίνει όλος αυτός ο παγκόσμιος πανικός και καταστροφή για έναν ιο, όταν δεν έχει γίνει ποτέ κάτι ανάλογο με τόσους άλλους ιούς.
-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2