-
Vdx wrote:
Υποβραχιόνιο, clima, αισθητήρες /κάμερα είναι και αυτά standard?
Ναι στάνταρ (αισθητήρες πίσω μόνο) είναι.
Φανη, αν μιλαμε για ST-Line οπως καταλαβαινω.. και αν δεν εχει γινει downgrade εξοπλισμου στις εκδοσεις.. τα ST-Line (και το δικο μου) ερχονται με standard αισθητηρες πισω + καμερα οπισθοπορειας + Clima..
Καπου που ξερω οτι εχει γινει downgrade ειναι στο Sync.. Πλεον ερχονται με Sync 2.5 και 6 ηχεια αντι για Sync 3 και 7 ηχεια που ερχονταν παλια.. (το 7ο ειναι το μεσαιο στο ταμπλο μπροστα)
Μονο το υποβραχιονιο δεν ειναι standard αλλα προσωπικα το εβαλα στην παραγγελια και του παει απιστευτα...
-
Δεν κατάλαβα το θέμα που προέκυψε για τα ταμπούρα πίσω. Πάντα τα Fiesta ecoboost με 100hp και κάτω είχαν ταμπούρα πίσω,ασχέτως της εξοπλιστικής έκδοσης.
-
Μπλέξαμε Ολλανδία και Ελλάδα. Δεν υπάρχει θέμα.
-
Φανη, αν μιλαμε για ST-Line οπως καταλαβαινω.. και αν δεν εχει γινει downgrade εξοπλισμου στις εκδοσεις.. τα ST-Line (και το δικο μου) ερχονται με standard αισθητηρες πισω + καμερα οπισθοπορειας + Clima..
Καπου που ξερω οτι εχει γινει downgrade ειναι στο Sync.. Πλεον ερχονται με Sync 2.5 και 6 ηχεια αντι για Sync 3 και 7 ηχεια που ερχονταν παλια.. (το 7ο ειναι το μεσαιο στο ταμπλο μπροστα)
Μα αυτό έγραψα! Ότι είναι στάνταρ το clima οι αισθητήρες και η κάμερα, απλά διευκρίνησα ότι είναι μόνο πίσω. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω και το Sync 3 είναι στάνταρ στο ST Line σε αντίθεση με το Titanium που έχει το 2.5.
-
Από χθεσινή (26/2) επίσκεψη σε αντιπροσωπεία στην Αθήνα και συζήτηση με τον πωλητή:
-
για το ST Line με μεταλλικό χρώμα και 125hp - 17.100 με κλειδί στο χέρι
-
το ανωτέρω ST, δεν έχει κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες βροχής και μάλλον και τον αισθητήρα για το φρενάρισμα, αλλά έχει τεμπέλη (που παλιοτερα δεν ειχε αποσο ξέρω).
-
Γενικότερα το θέμα με τους εξοπλισμούς ειναι ψιλομπάχαλο κατα τη γνώμη μου μιας και ειναι προφανώς μεταβατική περιοδος για καποια μοντέλα .
Δεν ξέρω αν καποιος εδω δουλεύει σε αντιπροσωπεία αλλά αυτά μου μεταφέρθηκαν, αν έχω παραλείψει κάτι ας με συμπληρώσει γιατι με ενδιαφέρει και μενα το θέμα..
Σε σχέση με το Titanium των 100 ίππων, πιστεύετε πως αξίζει να περιμένει κανείς την καινούργια έκδοση που θα φέρει με τα 95 άλογα από την τωρινή που υπάρχει άμεσα διαθέσιμη, με αναμενόμενη την παράταση της εφαρμογής των νεων προτύπων;
Ευχαριστώ
-
-
Αν και πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες μέχρι να βγουν νέος τιμοκατάλογος και φυλλάδιο, φαίνεται ότι η Ford έκανε τις κατάλληλες αλλαγές ώστε το fiesta να γίνει ιδιαίτερα δελεαστικό. Μόνο το ibiza μπορούσε να το ανταγωνιστεί σε τιμή και εξοπλισμό.
Το εμπάργκο έληξε, μπορείς να πεις ότι θες τώρα, ακόμα καλύτερα αν μπορείς να ανεβάσεις photos.:D
-
Μα αυτό έγραψα! Ότι είναι στάνταρ το clima οι αισθητήρες και η κάμερα, απλά διευκρίνησα ότι είναι μόνο πίσω. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω και το Sync 3 είναι στάνταρ στο ST Line σε αντίθεση με το Titanium που έχει το 2.5.
Ωππ δικο μου λαθος τοτε Φανη. Ζητω συγνωμη. Καταλαβα να εννουσες οτι μονο οι πισω αισθητηρες ειναι στον στανταρ εξοπλισμο απο αυτο το σετακι που αναφερθηκε..
Οσο για το Sync 3 και ST-line αν ισχυει ειναι θετικο.. αν και τελευταια εχω δει μερικα με Sync 2,5
-
Σήμερα επιστρέφω Ελλάδα, οποτε το βράδυ θα κοιτάξω το το τυπωμενο email που εχω με τις αναλυτικες αλλαγες κ εξοπλισμούς.
-
Από χθεσινή (26/2) επίσκεψη σε αντιπροσωπεία στην Αθήνα και συζήτηση με τον πωλητή:
- για το ST Line με μεταλλικό χρώμα και 125hp - 17.100 με κλειδί στο χέρι
- το ανωτέρω ST, δεν έχει κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες βροχής και μάλλον και τον αισθητήρα για το φρενάρισμα, αλλά έχει τεμπέλη (που παλιοτερα δεν ειχε αποσο ξέρω).
- Γενικότερα το θέμα με τους εξοπλισμούς ειναι ψιλομπάχαλο κατα τη γνώμη μου μιας και ειναι προφανώς μεταβατική περιοδος για καποια μοντέλα .
Δεν ξέρω αν καποιος εδω δουλεύει σε αντιπροσωπεία αλλά αυτά μου μεταφέρθηκαν, αν έχω παραλείψει κάτι ας με συμπληρώσει γιατι με ενδιαφέρει και μενα το θέμα..
Σε σχέση με το Titanium των 100 ίππων, πιστεύετε πως αξίζει να περιμένει κανείς την καινούργια έκδοση που θα φέρει με τα 95 άλογα από την τωρινή που υπάρχει άμεσα διαθέσιμη, με αναμενόμενη την παράταση της εφαρμογής των νεων προτύπων;
Ευχαριστώ
Οταν λες το ανωτερω ST εννοεις το ST-Line του προηγουμενου bullet? Αν ναι, τοτε με αυτο τον εξοπλισμο που λες πιο πιθανο το κοβω να ειναι ακυρωση παραγγελιας για αλλη χωρα και να τους μενει και να το φερνουν Ελλαδα.
Οσο για το δευτερο ερωτημα σου, εγω θα προχωρουσα στο τωρινο των 100ps..
-
Είχα καιρό να μπω στον configurator του Fiesta. Με τους εξοπλισμούς δεν μπορώ να πω ότι βγάζω άκρη (κλασσικά...), στο χρωματολόγιο του ST-Line όμως είδα ενδιαφέροντα πράγματα. Το μεταλικό λευκό και το desert island blue φανταστικές προσθήκες. Μαζί με το chrome blue που έχω τώρα πραγματικά στα ζάρια θα το αποφάσιζα .
-
Το desert island blue Το έιχε στην αντιαντιπροσωπεία στον βροχιδη εδώ Θεσσαλονίκη, πανέμορφο, αναδεικνύει όλα τα νεύρα και τις γωνίες!
-
nassos_pr wrote:
- για το ST Line με μεταλλικό χρώμα και 125hp - 17.100 με κλειδί στο χέρι
- το ανωτέρω ST, δεν έχει κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες βροχής και μάλλον και τον αισθητήρα για το φρενάρισμα, αλλά έχει τεμπέλη (που παλιοτερα δεν ειχε αποσο ξέρω).
- Γενικότερα το θέμα με τους εξοπλισμούς ειναι ψιλομπάχαλο κατα τη γνώμη μου μιας και ειναι προφανώς μεταβατική περιοδος για καποια μοντέλα .
Ευχαριστώ
Οταν λες το ανωτερω ST εννοεις το ST-Line του προηγουμενου bullet? Αν ναι, τοτε με αυτο τον εξοπλισμο που λες πιο πιθανο το κοβω να ειναι ακυρωση παραγγελιας για αλλη χωρα και να τους μενει και να το φερνουν Ελλαδα.
Οσο για το δευτερο ερωτημα σου, εγω θα προχωρουσα στο τωρινο των 100ps..
Ναι για το ST Line που γράφω το πρωτο bullet λεω. Και εμένα μου έκανε εντύπωση γιατί άλλα +/- ήξερα στον εξοπλισμό και οπως ειπα ξανά, μπάχαλο η κατάσταση.
Το Titanium το τωρινό ειναι δελεαστικότατο πακέτο (τιμη/εξοπλισμός). Αν αγοράσεις πριν το WLTP, υπολογίζονται οι ρύποι με το παλιο σύστημα σωστά;
-
Θα ελεγα πως ναι αλλα δεν θελω να σε παρω στον λαιμο μου.. καλυτερα να ρωτησεις για σιγουρα τον αντιπροσωπο..
-
στο χρωματολόγιο του ST-Line όμως είδα ενδιαφέροντα πράγματα. Το μεταλικό λευκό και το desert island blue φανταστικές προσθήκες. Μαζί με το chrome blue που έχω τώρα πραγματικά στα ζάρια θα το αποφάσιζα .
Ναι είναι νέες προσθήκες και το desert blue είναι φανταστικό, το καλύτερο χρώμα για το Φιέστα και αμέσως μετά το Chrome και Ruby Red. Επίσης, μια άλλη διαφορά είναι η άυξηση της τιμής του Magnetic κατά €100 σε σχέση με τα άλλα μεταλικά.
Όσο για τους εξοπλισμούς, αντιγράφω (τα βασικά) από την** επίσημη **επιστολή της FMH σχετικά με το Fiesta 2020.25MY προς τους αντιπροσώπους:
Βασικός Εξοπλισμός Connected:
- 6 αερόσακοι
- ESC, Hill Assist, Lane Keeping Aid, Trip Computer
- Normal/Eco/Sport Drive modes
- MyKey
- Μεσαία σκάλα προβολεών (lowbeam) με λαμπτήρα LED
- Αυτόματοι εμπρός προβολείς
- Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες
- 4 ηλεκτρικά παράθυρα
- Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και 2 πτυσσόμενα κλειδιά
- Air Condition
- Cruise Control
- SYNC 2.5 οθόνη 8', 6 ηχεία, bluetooth και ενσωματομένο **modem **(νεό αυτό σε όλα τα ford)
- Ατσάλινες ζάντες 16'
Titanium (επιπλέον της Connected):
- Ζάντες αλουμινίου 16'
- Εμπρός παρμπρίζ με επένδυση ηχομόνωσης
- Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
- Εμπρός φώτα ημεράς LED
- Πίσω φώτα LED
- Εμπρός προβολείς ομίχλης με cornering lights
- Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος
- Επένδυση οροφής με υλικό υψηλής ποιότητας και θήκη γυαλιών
- Εμπρός υποβραχιόνιο
- Εσωτερικός ατμοσφαιρικός φωτισμός
- Αυτόματος κλιματισμός
- Δερμάτινο τιμόνι, λεβιές και λαβή χειροφρένου
- Αυτόματοι προβολείς, υαλοκαθαριστήρες και αισθητήρα βροχής
- Εσωτερικός φωτοχρωματικός καθρέπτης
ST Line (επιπλέον της Titanium):
- Κιτ εξωτερικής διαμόρφωσης ST Line
- Σπορ ανάρτηση - Ζάντες αλουμινίου 17'
- Σκούρα εσωτερική επένδυση οροφής
- Σπορ εμπρός καθίσματα
- Flat bottom σπορ τιμόνι
- Keyless Start
- Εμπρός προβολείς LED
Διαθέσιμοι κινητήρες:
Connected: 1.0 Ecoboost 95ps & 1.5 TDCi 85ps
Titanium: 1.0 Ecoboost 125ps & 1.5 TDCi 85ps
ST Line, Active X & Vignal: 1.0 Ecobbost 125ps.Σημειώσεις:
- Δεν θα διατίθεται έκδοση με αυτόματο κιβώτιο, ούτε με τον κινητήρα 1.0 Ecoboost 140ps.
2. Το εργοστάσιο δεν πρόκειται να διαθέσει κινητήρα 1.5 TDCi με 120ps στο νέο ΜΥ.
Νέα εξωτερικά χρώματα:
- Νέο χρώμα αμαξώματος Metropolis White (με χρέωση βασικού μεταλλικού χρώματος)
- Τα μεταλλικά χρώματα Magnetic, Luxe Yellow & Ruby Red θα διατίθονται με υψηλότερη χρέωση πέραν αυτής του βασικού μεταλλικού χρώματος.
- Τα απλά χρώματα Froze White & Race Red θα φέρουν πλέον χρέωση και για τις εκδόσεις ST2 & ST3 όπως ήδη συνέβαινε και στις άλλες εκδόσεις του Fiesta.
-
Τι είναι ρε αυτός ο Φανης;
Επ Πετραν τι ενεργοποίησες;
-
Ουαου... Ευχαριστουμε Φανη για την αναλυτικοτατη λιστα.. Τελειως διαφορετικη φιλοσοφια βλεπω.... Ξαναορισαν τις εξοπλιστικες εκδοσεις..
Θα κανω μια συγκριση αναμεσα σε ενα ST-Line του καταλογου παραπανω σε σχεση με το δικο μου πχ..
-
Sync 2.5 με 6 ηχεια αντι Sync 3 με 7 (το κεντρικο μπροστα στο ταμπλο) που εχω εγω
-
Full LED που δεν εχω και θα τα ηθελα σαν τρελος..
-
Σκετο Cruise Control αντι ACC που εχω.. (πλεον αυτο για μενα ειναι deal breaker.. ειναι τοσο γαματο που δεν το αλλαζω...)
-
Εσωτερικος φωτοχρωματικος καθρεπτης που δεν το εχω εγω..
-
Αισθητηρας βροχης που δεν εχω.. (ασχετα που ψαχνομαι να βρω να βαλω για να εχω πλεον και αυτοματους υαλοκαθαριστηρες.. )
-
Drive mode profiles ... εγω μονο το κουμπακι Eco εχω.. (προσωπικα δεν τρελαινομαι για τα profiles)
-
Εμπρος ηχομονωτικο παρμπριζ που δεν εχω..
-
Εμπρος υποβραχιονιο που δεν περιελαμβανοταν τοτε ..(εχω το εβαλα στην παραγγελια)
-
Εσωτερικος ατμοσφαιρικος φωτισμος που δεν εχω (πλεον ομως εβαλα τα εργαστασιακα LED στα ποδια οδηγου-συνοδηγου)
-
Θερμαινομενοι καθρεπτες ??? αληθεια δεν ξερω αν το εχω.. χαχα (εχω ηλεκτρικα ρυθμιζομενους και αναδιπλωμενους)
-
Τελος δεν ξερω αν διαβαζω καλα αλλα λεει και για Αυτοματους Εμπρος Προβολεις... το Auto High Beam αληθεια εννοει?? Αν ναι τοτε δεν περιελαμβανοταν... (πλεον το εχω ενεργοποιησει και αυτο μαζι με αλλα συστηματα ..)
Επισης περα απο αυτα εχω στανταρ την καμερα οπισθοπορειας εγω..
Γενικα καπου κερδιζεις και καπου χανεις... παντα ετσι γινεται... μονο τα Full LED ζηλευω απο ολο αυτο.. και λιγο ισως το Sync 3 γιατι ειναι πολυ παραμετροποιησιμο και μπορεις να κανεις ωραια πραγματακια στην οθονη....
Λιγο πολυ ολα τα υπολοιπα εχω βρει τροπο και τα εχω φτιαξει.. + πολλα αλλα που δεν αναφερονται και τα εχω ενεργοποιησει..
Επισης μεγαλο ρολο θα παιξουν και οι τιμες που ξεχασα να αναφερω.. αν θα κρατηθουν στα ιδια επιπεδα ή οχι.. Πλεον η ST-Line ειναι περισσοτερο εξοπλισμενη απο την Titanium ενω παλια ηταν παρομοιες εξοπλιστικα αυτες οι δυο..
-
-
Επ Πετραν τι ενεργοποίησες;
Κατι μικροσυστηματακια και μικροαλλαγες για εμφανιση..
-
Autolock (Αυτοματο κλειδωμα θυρων μετα τα 20 χλμ/ωρα)
-
Auto High Beam (Αυτοματη εναλλαγη μεγαλης σκαλας - ηταν στανταρ στην Titanium τοτε.. - απο τα καλυτερα συστηματα...- το εχω καταευχαριστηθει..)
-
Traffic Sign Recognition (Αναγνωριση και εμφανιση πινακιδων κυκλοφοριας στο ταμπλο)
-
Driver Alert (Συστημα ανιχνευσης κοπωσης οδηγου)
-
Rain sensing (ενεργοποιησα συστημικα τους αυτοματους υαλοκαθαριστηρες.. απλα πρεπει να βρω και τον αισθητηρα βροχης για να δουλεψει)
Και περα απο αυτα εχω κανει κατι μικροαλλαγες σε εμφανιση.. πχ
-
Στο Sync εχω αλλαξει θεμα για καλυτερη εμφανιση (συγκεκριμενα του Ford GT μου αρεσει τρελα και εβαλα)
-
Ρυθμιση του Clima απο την οθονη του Sync και πλεον το ρυθμισεις και απο τους διακοπτες αλλα και απο την οθονη..
-
Στην οθονη του trip στο κατραν .. ειχε ενα αυτοκινητακι (αν το εχει προσεξει κανεις.. ) και ηταν εκδοσης Titanium.. πλεον εγινε ST-Line.. χαχα αναβαθμιστηκε και αυτο.. χαχαχα (μη βαρατε ολοι μαζι.. σιγα σιγα ενας ενας)
-
και ολο και κατι θα ξεχναω...
Υπο εξεταση αυτο το καιρο ακομα κανα 2 συστηματακια....
-
-
Χαχαχαχα
Και εγώ τα κοιτάω αυτά με τα αυτοκινητάκια στις οθόνες που πρέπει να συμβαδίζουν με το ίδιο το αυτοκίνητο
Το παρατηρώ στις εκθέσεις όταν πάω και λέω πως δεν το προσέχουν.
Αρα, γίνεται να προσθέσεις εξοπλισμούς έτσι με αυτό το κολπάκι.
Φαντάζομαι πως αν βάλεις αυθεντικά εξαρτήματα μπορείς να τα ξεκλειδώσει και αυτά....
-
shumakos wrote:
στο χρωματολόγιο του ST-Line όμως είδα ενδιαφέροντα πράγματα. Το μεταλικό λευκό και το desert island blue φανταστικές προσθήκες. Μαζί με το chrome blue που έχω τώρα πραγματικά στα ζάρια θα το αποφάσιζα .
Ναι είναι νέες προσθήκες και το desert blue είναι φανταστικό, το καλύτερο χρώμα για το Φιέστα και αμέσως μετά το Chrome και Ruby Red. Επίσης, μια άλλη διαφορά είναι η άυξηση της τιμής του Magnetic κατά €100 σε σχέση με τα άλλα μεταλικά.
Όσο για τους εξοπλισμούς, αντιγράφω (τα βασικά) από την** επίσημη **επιστολή της FMH σχετικά με το Fiesta 2020.25MY προς τους αντιπροσώπους:
Βασικός Εξοπλισμός Connected:
- 6 αερόσακοι
- ESC, Hill Assist, Lane Keeping Aid, Trip Computer
- Normal/Eco/Sport Drive modes
- MyKey
- Μεσαία σκάλα προβολεών (lowbeam) με λαμπτήρα LED
- Αυτόματοι εμπρός προβολείς
- Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες
- 4 ηλεκτρικά παράθυρα
- Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και 2 πτυσσόμενα κλειδιά
- Air Condition
- Cruise Control
- SYNC 2.5 οθόνη 8', 6 ηχεία, bluetooth και ενσωματομένο **modem **(νεό αυτό σε όλα τα ford)
- Ατσάλινες ζάντες 16'
Titanium (επιπλέον της Connected):
- Ζάντες αλουμινίου 16'
- Εμπρός παρμπρίζ με επένδυση ηχομόνωσης
- Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
- Εμπρός φώτα ημεράς LED
- Πίσω φώτα LED
- Εμπρός προβολείς ομίχλης με cornering lights
- Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος
- Επένδυση οροφής με υλικό υψηλής ποιότητας και θήκη γυαλιών
- Εμπρός υποβραχιόνιο
- Εσωτερικός ατμοσφαιρικός φωτισμός
- Αυτόματος κλιματισμός
- Δερμάτινο τιμόνι, λεβιές και λαβή χειροφρένου
- Αυτόματοι προβολείς, υαλοκαθαριστήρες και αισθητήρα βροχής
- Εσωτερικός φωτοχρωματικός καθρέπτης
ST Line (επιπλέον της Titanium):
- Κιτ εξωτερικής διαμόρφωσης ST Line
- Σπορ ανάρτηση - Ζάντες αλουμινίου 17'
- Σκούρα εσωτερική επένδυση οροφής
- Σπορ εμπρός καθίσματα
- Flat bottom σπορ τιμόνι
- Keyless Start
- Εμπρός προβολείς LED
Διαθέσιμοι κινητήρες:
Connected: 1.0 Ecoboost 95ps & 1.5 TDCi 85ps
Titanium: 1.0 Ecoboost 125ps & 1.5 TDCi 85ps
ST Line, Active X & Vignal: 1.0 Ecobbost 125ps.Σημειώσεις:
- Δεν θα διατίθεται έκδοση με αυτόματο κιβώτιο, ούτε με τον κινητήρα 1.0 Ecoboost 140ps.
2. Το εργοστάσιο δεν πρόκειται να διαθέσει κινητήρα 1.5 TDCi με 120ps στο νέο ΜΥ.
Νέα εξωτερικά χρώματα:
- Νέο χρώμα αμαξώματος Metropolis White (με χρέωση βασικού μεταλλικού χρώματος)
- Τα μεταλλικά χρώματα Magnetic, Luxe Yellow & Ruby Red θα διατίθονται με υψηλότερη χρέωση πέραν αυτής του βασικού μεταλλικού χρώματος.
- Τα απλά χρώματα Froze White & Race Red θα φέρουν πλέον χρέωση και για τις εκδόσεις ST2 & ST3 όπως ήδη συνέβαινε και στις άλλες εκδόσεις του Fiesta.
Fani σε υπέρ ευχαριστούμε!
Αν έχω καταλάβει καλά.. Τα μόνα που 'λείπουν' από τον εξοπλισμό είναι: κάμερα οπισθοπορειας & sync 3?
-
Φανή, μήπως ξέρεις ποια modules χρειάζονται για να λειτουργήσει το auto high beam και το traffic recognition? Θα ήθελα να ενεργοποιήσω το πρώτο στο Kuga αλλά δεν έχει acc, φοβάμαι μήπως βασίζεται σε κάποια extra camera.
Ford Fiesta 2017