-
Επαναλαμβάνω ότι στα αυτοκίνητα που αγοράζει η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου (κάτω από τα 2000 κυβικά και τα 28 χιλιάρικα), το πρόβλημα δεν είναι οι τιμές τους σε σχέση με την Ευρώπη! Συχνά είναι και φθηνότερα, καθώς τα εργοστάσια δίνουν από τις πλέον χαμηλές τιμές CIF για να αντισταθμίσουν τη χαμηλή αγοραστική μας δύναμη. Και πάλι όμως δεν φτάνει, καθώς είμαστε π.χ. στο 50% της αγοραστικής δύναμης του μέσου ευρωπαίου...
Κατά τ' άλλα στην κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία μας δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί η υπερφορολόγηση των αυτοκινήτων των 50.000 και βάλε Ευρώ.
Όπως σωστά λες για τη κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία μας θα έπρεπε να εισάγονται και διατίθενται όλα τα Ινδικά μοντέλα, αυτά είναι τα σωστά αυτοκίνητα για την οικονομία μας (και τη μορφολογία των δρόμων και της χώρας), να παντρευόμασταν εγώ κι ο Λάπης από μια Κούλα για την επόμενη 15ετία και μετά ότι βρέξει ας κατεβάσει ο Γάγγης...
-
Δεν βλεπω κανεναν σας ομως να κοιταει τα Ινδικα ουτε τα 'Κινεζικα '.... Οι περισσοτεροι κοιτατε αυτοκινητα ανω των 20k € τουλαχιστον. Και συχτιριζετε που δεν μπορειτε να παρετε την καλυτερα εξοπλισμενη εκδοση με την οθονη, τα συστηματα ασφαλειας κτλ. Αφου λοιπον αυτα μας αξιζουν , μεινετε σ αυτα και βραστε στο ζουμι σας.
Κι εσυ αν θυμαμαι καλα piliourits, ψαχνεις κατι κοντα στα 30,000€ να αγορασεις, δεν κοιτας ουτε Κουλα ουτε Σουλα. Συμφωνα με τα παραπανω παρε ενα sandero και πολυ ειναι
-
Έχετε καμία πληροφορία τι θα ισχύει τελικά από 1 Μαρτίου? Θα αλλάξει ο υπολογισμός της τιμής σε οχήματα με τιμή προ φόρων
-
Έχετε καμία πληροφορία τι θα ισχύει τελικά από 1 Μαρτίου? Θα αλλάξει ο υπολογισμός της τιμής σε οχήματα με τιμή προ φόρων
2 σελίδες είναι το συγκεκριμένο θέμα, όχι και τόσες πολλές. Αν διαβάσεις θα δεις την εικόνα που έχουμε (που λογικά μέχρι την Παρασκευή θα έχει οριστικοποιηθεί).
Οπότε υπομονή μία εβδομάδα ακόμα.
-
Και φυσικά το διάβασα, ρώτησα μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι επιπλέον
-
Πολυ σωστη η παρατηρηση πως τελειως ρεαλιστικα, με τις συνθηκες των δρομων, τις παραλιες, τους χωματοδρομους, τις μικρες πυλωτες ή το παρκινγκ στα στενα, αυτοκινητα τριτων χωρων οπως της Κουλας ειναι η πραγματικη μας δυνατοτητα αλλα και αντικειμενικη μας αναγκη. Μεχρι εκει κατα μεσο ορο φτανει το παπλωμα μας που λεει και η παροιμια.
Απλα οπως στα παντα ζουμε σε μια φουσκα.
Για αυτο και τονιζα πως η Κουλα ειναι η πραγματικοτητα του μεσου ελληνα οδηγου και οικογενειαρχη της συγχρονης ελλαδας. Οχι κατι τεραστια suv. Αν τα εχεις με χαρα να τα αγορασεις, καμια μομφη.
Οι περισσοτεροι ομως εχουν στο μυαλο τους την εποχη πριν το 2010 οπου ειχαν ονειρα για τη μεση ηλικια, πως θα γινουν επιτελους κεντροευρωπαιοι και πιεζονται να σγορααουν αυτοκινητα των 25-30 χιλ ευρω, αλλα ζουν σε ενοικιο ή δεν τα βγαζουν και πολυ ευκολα περα....
π.χ αντι της λογικης μιας κουλας που δεν της λειπει και τιποτα, αλλα δεν ειναι σεξι, και ενοικιαση παρκινγκ στο κεντρο των πολεων για ασφαλεια και λιγοτερο αγχος....αγοραζουν ακριβα γκολφς και τα παρκαρουν στους δρομους και πανω σε διαβασεις, διοτι τα παρκιγκ κοστιζουν
-
Σε ένα ντοκυμαντέρ που είχα δει για την κρίση του 2008 οι συμβουλές που έδιναν οι οικονομολόγοι για να μην χρεοκοπήσει κάποιος ιδιώτης είναι το σπίτι που θα αγοράσει μέγιστη τιμή πρέπει να έχει ίση με 40 μηνιαίους μισθούς και το αυτοκίνητο μαξ 8 μηνιάτικα. Απλά δηλ τι βγάζεις το μήνα έναν πολλαπλασιασμό και βλέπεις μέχρι που σε παίρνει να απλωθείς.
Από τις ΗΠΑ οι συμβουλές που η κατάσχεση γίνεται με παρουσία του σερίφη και έχεις καμμιά ώρα να μαζέψεις ότι προλάβεις και δρόμο , για τα αυτοκίνητα τα έχουμε δει στις ταινίες γυρνάς τη πλάτη και πάει το εργαλείο , εδώ έχουμε νόμο Κατσέλη και προστασία της πρώτης κατοικίας, κοινωνικά τιμολόγια κλπ, ενταξει μας παίρνει να διπλασιασουμε και να τριπλασιασουμε το 40 και το 8, ισχυρή χώρα είμαστε με ισχυρό νόμισμα , τι να μας πουν τα αμερικανάκια...
-
Όπως και να έχει η φούσκα είναι φούσκα , είτε USA είτε Ελλάδα.
Μας το έχουν διδάξει τα αμερικανάκια που ξέρουν καλά από φούσκες.......
-
Σαράντα μισθούς για ένα σπίτι; Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Το οικόπεδο, ίσως;
-
Δεν βλεπω κανεναν σας ομως να κοιταει τα Ινδικα ουτε τα 'Κινεζικα '.... Οι περισσοτεροι κοιτατε αυτοκινητα ανω των 20k € τουλαχιστον. Και συχτιριζετε που δεν μπορειτε να παρετε την καλυτερα εξοπλισμενη εκδοση με την οθονη, τα συστηματα ασφαλειας κτλ. Αφου λοιπον αυτα μας αξιζουν , μεινετε σ αυτα και βραστε στο ζουμι σας.
**Κι εσυ αν θυμαμαι καλα piliourits, ψαχνεις κατι κοντα στα 30,000€ να αγορασεις, δεν κοιτας ουτε Κουλα ουτε Σουλα. Συμφωνα με τα παραπανω παρε ενα sandero και πολυ ειναι **
Προς αποκατάσταση της τάξεως και της μπατίρικης υπόληψής μου στο φόρουμ, να υπενθυμίσω τί ψάχνω και τί τελικά θα πάρω.
Θεωρώ το καταλληλότερο αυτοκίνητο (πως λέμε καταλληλότερος πρωθυπουργός) να αγοράσει κανείς για τις οικογενειακές ανάγκες, ένα Focus Active wagon diesel αυτόματο ή μια αντίστοιχη υβριδική Corrola. Ούτε μόστρες ούτε μαγκιές και οδηγική νιρβάνα κλπ γυρνώντας απ' το μάρκετ ή πηγαίνοντας στα πεθερικά...
Αυτά τα αυτοκίνητα ξεπερνούν τις 25 χιλ. και πλησιάζουν τις 30. Αυτή τη στιγμή έχω τα χρήματα για να αγόραζα όποιο αυτοκίνητο θα 'μου έκανε κέφι', ακόμη και αμάξι μόστρας, αλλά λόγω της σύνεσης των προηγούμενων εμπειριών μου, δεν πρόκειται να ξαναπαρκάρω τέτοια ποσά στο δρόμο ανεξαρτήτως εισοδήματος, όσο περνάει απ΄το χέρι μου. Αν σκέφτομαι έτσι προσωπικά, προφανώς δεν μπορώ πλέον να καταλάβω τους ανθρώπους που βάζουν δόσεις για μια αιωνιότητα (ακόμη κι αν δεν έχουν ιδιόκτητη οικία), αλλά βέβαια δεν έχω υπάρξει δημόσιος υπάλληλος, να προϋπολογίζω σε πόσες δόσεις θα ξοδέψω τα εισοδήματα της επόμενης 20ετίας...
Επίσης επειδή δίνω σημασία στο κόστος χρήσης, περισσότερο κι απ' την τιμή αγοράς, κάτι σαν τη 'κούλα' θα αγοράσω (χωρίς καθόλου βιασύνη, καθώς και το παρόν οικογενειακό 15ετίας το βλέπω να μας συνοδεύει σαν πρώτο/δεύτερο για καιρό ακόμη), αλλά μάλλον σε φυσικό αέριο (π.χ. Panda) ή μικρό ντήζελ κινητήρα. Δυστυχώς, λόγο εδαφών που κινούμαι δεν με παίρνει για ατμοσφαιρικό. Μόνη εξαίρεση, αν κάποιο πλήρως υβριδικό απ' τα μικρά που έρχονται δεν ξεφεύγει απ' τα 20 χιλιάρικα και με χωράει, να φτάσω μέχρι τέτοιο ποσό αγοράς, καθώς το δεύτερο βίτσιο μου πλέον είναι το αυτόματο κιβώτιο (αρκεί να μην πρόκειται για ζημιάρικη τεχνολογία κιβωτίου). Και εν τω μεταξύ, κοιτάζω πάντα και ελαφρώς μεταχειρισμένα που θα κάλυπταν τις ανάγκες μου...
Τώρα, ανεξαρτήτως εισοδημάτων, όποιος κοινός θνητός κοιτάζει αυτοκίνητα 30+ χιλιάδων χωρίς εταιρικό λίζινγκ ή θέση προϊσταμένου κι απάνω στο δημόσιο, 'μπράβο' του για τη γενναιότητα και τη μαγκιά του...
-
Σαράντα μισθούς για ένα σπίτι; Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Το οικόπεδο, ίσως;
Δεν μιλάμε για τη χρεοκοπημένη πλέον Ελλάδα με τους χρεοκοπημένους πολίτες, που δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη.
Μιλάει προφανώς το 'γνωμικό' για 'κανονικές' οικονομίες... Όπως π.χ. προ κρίσης, που ένα οικογενειακό μηνιάτικο σε μια μέση οικογένεια ήταν 2-3 χιλιάρικα, και 80-120 χιλιάρικα ήταν μια συνετή αγορά οικίας (σπιτιού,διαμερίσματος κλπ.) και 15-20 χιλιάρικα ένα ποσό ικανό να καλύψει αξιοπρεπώς τα οχήματα αυτής της οικογένειας. Κι αντίστοιχα ο κανόνας δούλευε μια χαρά και για υψηλότερα εισοδήματα, χωρίς να έχει προβλέψει την πλήρη κατάρρευση μιας οικονομίας χειρότερα κι από εμπόλεμη κατάσταση, όπως συνέβη στην Ελλάδα μας.
-
Συγγνώμη αλλά ποια είναι η Κούλα;
-
Έβαλα φωτο της μετά από επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό.
-
Σε ένα ντοκυμαντέρ που είχα δει για την κρίση του 2008 οι συμβουλές που έδιναν οι οικονομολόγοι για να μην χρεοκοπήσει κάποιος ιδιώτης είναι το σπίτι που θα αγοράσει μέγιστη τιμή πρέπει να έχει ίση με 40 μηνιαίους μισθούς και το αυτοκίνητο μαξ 8 μηνιάτικα. Απλά δηλ τι βγάζεις το μήνα έναν πολλαπλασιασμό και βλέπεις μέχρι που σε παίρνει να απλωθείς.
Δεν το έχω δει, αλλα γενικα ως ενστικτο που κοιταζω τα νουμερα το ειχα.
Αν το καλοσκεφτείς δηλαδη το ίδιο έλεγα και εγώ, και μου έλεγαν για αυτοκίνητα τρίτων χωρών.. Π.χ μια οικογένεια με δύο εργαζόμενους με 900 ευρώ καθαρά έσοδα συν τα δώρα βγαίνει στους 8 μισθούς αυτοκίνητο για την οικογένεια.
Τι βγαίνει με αυτο;;;;
Η φουλ έξτρα Κουλα, με όλα τα συστήματα ασφαλείας ADAS, turbo, και αυτόματο με μετατροπέα ροπής και αυτάκια στο τιμόνι, συν τους τεράστιους χώρους, και πάτημα της, τα 4 μέτρα για να παρκάρουν σε πυλωτή και δρόμους και τα πάμφθηνα ανταλλακτικά και σέρβις
Τώρα που το χάσαμε το κορμί, δικαιώνεται.....
Φυσικά και βγαίνει. Για αυτό έλεγα αυτό είναι το σωστό αυτοκίνητο του μέσου Έλληνα.
Στα σπίτια διαφωνώ διότι, εκεί νομίζω έχουν ενοικίαση οικοπέδου και πάνω του χτίζουν ξύλινες κατασκευές που έχουν το μισό κόστος κατασκευής.
-
Αααχχχχ, Κούλαααα....
-
Αυτά τα ντοκυμαντέρ της πλάκας , που τα παρουσιάζουν ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ , είναι απλά νεκροψίες από πληρωμένους ιατροδικαστές ...
Μιλάτε για χώρες που το ιδιωτικό τους χρέος είναι πολλαπλάσιο των Ελλήνων , μιλάτε για χώρα που έγιναν εγκλήματα από τον Γκρίσπαν με την μετατροπή των στεγαστικών τραπεζών σε εμπορικές , με κομπίνες των τραπεζιτών και των τραπεζοϋπαλλήλων , με εκμετάλλευση του γεγονότος ότι εκεί δεν αγοράζουν ακίνητο , αλλά χρόνια από το 100ετές δάνειο του και ανάλογα με την εκτίμηση της ιδιοκτήτριας τράπεζας , αλλά και άλλων 'εκτιμητών' , όταν αλλάζεις κατοικία , στο εκτιμούν είτε στα πάνω , είτε στα κάτω .
Γενικά μην μπερδεύετε στεγαστικά θέματα στο εξωτερικό , όπου τα ακίνητα κατά το συντριπτικό ποσοστό τους , είναι ευτελούς αξίας και τρόπου κατασκευής μπροστά στα δικά μας και παρ΄ όλα αυτά είναι πολύ ακριβά .
Παράδειγμα στην Γερμανία διώροφο ξύλινο σπίτι 160μ τμ , χωρίς μπαλκόνια και χωρίς το οικόπεδο , 250.000 €.
Αμοίξτε κανένα immoblien ή ανάλογα σάιτ αγγελιών και θα δείτε .
Ο βασικός κανόνας είναι τα χρέη σου , σε δάνεια , κάρτες κλπ , να μην ξεπερνούν το 30-35 % του εισοδήματος σου . Αλλά και ότι αγορές κάνεις , να έχεις τουλάχιστον το 1/3 της αγοράς σε δική σου αποταμίευση .
Αυτό μια χαρά το τηρούσαμε στην Ελλάδα μέχρι το 2002 , που Σημίτης και Παπαδήμος είπαν να αυξηθεί το ιδιωτικό χρέος γιατί οι Ελληνες δεν χρωστάνε και άρχισαν να δίνουν τζάμπα χρήμα με αποτέλεσμα να συμβεί αυτό που συνέβη .
-
Αυτά τα ντοκυμαντέρ της πλάκας , που τα παρουσιάζουν ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ , είναι απλά νεκροψίες από πληρωμένους ιατροδικαστές ...
Μιλάτε για χώρες που το ιδιωτικό τους χρέος είναι πολλαπλάσιο των Ελλήνων , μιλάτε για χώρα που έγιναν εγκλήματα από τον Γκρίσπαν με την μετατροπή των στεγαστικών τραπεζών σε εμπορικές , με κομπίνες των τραπεζιτών και των τραπεζοϋπαλλήλων , με εκμετάλλευση του γεγονότος ότι εκεί δεν αγοράζουν ακίνητο , αλλά χρόνια από το 100ετές δάνειο του και ανάλογα με την εκτίμηση της ιδιοκτήτριας τράπεζας , αλλά και άλλων 'εκτιμητών' , όταν αλλάζεις κατοικία , στο εκτιμούν είτε στα πάνω , είτε στα κάτω .
Γενικά μην μπερδεύετε στεγαστικά θέματα στο εξωτερικό , όπου τα ακίνητα κατά το συντριπτικό ποσοστό τους , είναι ευτελούς αξίας και τρόπου κατασκευής μπροστά στα δικά μας και παρ΄ όλα αυτά είναι πολύ ακριβά .
Παράδειγμα στην Γερμανία διώροφο ξύλινο σπίτι 160μ τμ , χωρίς μπαλκόνια και χωρίς το οικόπεδο , 250.000 €.
Αμοίξτε κανένα immoblien ή ανάλογα σάιτ αγγελιών και θα δείτε .
Ο βασικός κανόνας είναι τα χρέη σου , σε δάνεια , κάρτες κλπ , να μην ξεπερνούν το 30-35 % του εισοδήματος σου . Αλλά και ότι αγορές κάνεις , να έχεις τουλάχιστον το 1/3 της αγοράς σε δική σου αποταμίευση .
Αυτό μια χαρά το τηρούσαμε στην Ελλάδα μέχρι το 2002 , που Σημίτης και Παπαδήμος είπαν να αυξηθεί το ιδιωτικό χρέος γιατί οι Ελληνες δεν χρωστάνε και άρχισαν να δίνουν τζάμπα χρήμα με αποτέλεσμα να συμβεί αυτό που συνέβη .
οκ οτι πεις. στα ελληνικα ακινητα το 99% δεν εχει μονωση και με μετριες εξωτερκες θερμοκρασιες ξεπαγιαζουμε. παντα ζεστο νερο τι ποσοστο εχει? αυθαιρεσιες, εκτρωματα παντου στην ελλαδα. το αναποδο ειναι, ακινητα στην γερμανια εχουν υψηλοτερη τεχνολογια εστω αν δεν δειχνουν τοσο εντυπωσιακα.
εχεις μπει ποτε σε ουρανοξυστη στην αμερικη να δεις πως ειναι φτιαγμενος? μετα πες μου οτι δεν εχουν καλα ακινητα.
-
Εχεις μπει σε σπίτι Ευρωπαίου που μένουν κανονικοί άνθρωποι ? Η θα με βάλεις στον ουρανοξύστη του Τράμπ για να δω...
Τα σπίτια χωρίς μόνωση στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον 40 ετών ηλικίας . Με μειωμένη μόνωση είναι τουλάχιστον 30 ετών .
Αυτά δεν είναι το 99 % και προφανώς δεν κάνω μόνωση για πολικές θερμοκρασίες όταν έχω 10 φορές τον χρόνο 2-3 βαθμούς πάνω από το μηδέν .
Θέλεις να σου πω πόσο κοστίζει η αντισεισμική προστασία ? Πόσο κοστίζουν οι εξώστες ? Ξέρεις ότι το 25-30 % του κόστους κατασκευής ενός ακινήτου είναι μόνο το μπετόν ? Θέλεις να δούμε πόσο είναι σε αυτές τις χώρες που λες ? Ούτε το 1/3 .
Εχεις δει πόσα ακίνητα στην Γερμανία -Γαλλία - Αγγλία κλπ 4-5 ορόφων ηλικίας 100-200 ετών δεν έχουν ασανσέρ και έχουν μία ξύλινη σκάλα μόνο , που σε περίπτωση φωτιάς δεν θα σωθεί κανείς ?
Εχεις δει το ποδιές έχουν τα παράθυρα τους ? Λαμαρίνες αντί για μάρμαρο που έχουμε εμείς . Εχεις δει να έχουν σενάζ οι τοίχοι πλήρωσης ?
Ασε έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα από επαγγελματική διαστροφή στα ταξίδια μου που έκανα έξω από το 1990 έως το 2010 .
-
Η μόνωση λειτουργεί μόνο στις χαμηλές θερμοκρασίες
-
Εχεις μπει σε σπίτι Ευρωπαίου που μένουν κανονικοί άνθρωποι ? Η θα με βάλεις στον ουρανοξύστη του Τράμπ για να δω...
Τα σπίτια χωρίς μόνωση στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον 40 ετών ηλικίας . Με μειωμένη μόνωση είναι τουλάχιστον 30 ετών .
Αυτά δεν είναι το 99 % και προφανώς δεν κάνω μόνωση για πολικές θερμοκρασίες όταν έχω 10 φορές τον χρόνο 2-3 βαθμούς πάνω από το μηδέν .
Θέλεις να σου πω πόσο κοστίζει η αντισεισμική προστασία ? Πόσο κοστίζουν οι εξώστες ? Ξέρεις ότι το 25-30 % του κόστους κατασκευής ενός ακινήτου είναι μόνο το μπετόν ? Θέλεις να δούμε πόσο είναι σε αυτές τις χώρες που λες ? Ούτε το 1/3 .
Εχεις δει πόσα ακίνητα στην Γερμανία -Γαλλία - Αγγλία κλπ 4-5 ορόφων ηλικίας 100-200 ετών δεν έχουν ασανσέρ και έχουν μία ξύλινη σκάλα μόνο , που σε περίπτωση φωτιάς δεν θα σωθεί κανείς ?
Εχεις δει το ποδιές έχουν τα παράθυρα τους ? Λαμαρίνες αντί για μάρμαρο που έχουμε εμείς . Εχεις δει να έχουν σενάζ οι τοίχοι πλήρωσης ?
Ασε έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα από επαγγελματική διαστροφή στα ταξίδια μου που έκανα έξω από το 1990 έως το 2010 .
Oiι περισσοτερες πολυκατοικιες δεν εχουν μονωση ακομα και τα τελευταια χρονια. Σε αλλα κτισματα εχω δει να βαζουν (βιλλες, μικρες οικογενειακες διπλοκατοικιες).
Δεν νομιζω οτι γνωριζεις σορρυ. Εχω φιλους που δουλευουν σε κατασκευες στον καναδα και στην Αμερικη και ξερω πως φτιαχονται τα κτιρια και ειναι φουλ τσιμεντο και εκει οπως και στην Ελλαδα. Αλλα στον τροπο κατασκευης ειναι 50 χρονια μπροστα συν την μονωση και τα συστηματα που εχουν. 10 χρονια εχω ζησει εκει και 8 χρονια στην Αγγλια και εχω ζησει και σε ξυλινα σπιτια τα οποια αντεχουν 200 χρονια και δεν εχουν θεμα σε ελαφρους σεισμους (αλλωστε στην καλιφορνια ειναι πολλα τετοια). Και οι ουρανοξυστες εχουν προβλεψη για σεισμους με αμορτισερ στα θεμελια. Κοιτα μερικους στο Μεξικο Σιτυ.
Τελευταιο ταξιδι Ζυριχη ολα τα διαμερισματα ειναι φουρνοι και το ζεστο νερο αφθονο.
Νέα τέλη ταξινόμησης