Εγώ κομουνιστής δεν είμαι. Είμαι όμως αντικαπιταλιστής στη χώρα Ελλάδα. Αν έμενα στην Ελβετία ή στην Γερμανία ή στις ΗΠΑ ή στον Καναδά ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα που είναι στην ομάδα των ισχυρών του πλανήτη τότε ίσως ήμουν καπιταλιστής.
Αλλά στην Ελλάδα γιατί να είμαι;
Να είμαι καπιταλιστής επειδή το απέναντι ξανθό γκομενάκι έκατσε στον Δ/ντή και την έβαλε γραμματέα του στην πολυεθνική που είναι;
Να είμαι καπιταλιστής επειδή ο άλλος έχει μπάρμπα και μπήκε με πλαστό πτυχίο στον Τειρεσία ΑΕ και βάζει στην τσέπη κάθε μήνα 2500euro καθαρά;
Να είμαι καπιταλιστής επειδή ο άλλος έχει βολευτεί με την σύνταξη και νομίζει ότι όλοι βάζουν κάθε μήνα φράγκα στη τσέπη;
Να είμαι καπιταλιστής επειδή ο άλλος έχει ψιλικατζίδικο και πουλάει μαζί και φούντα;
Να είμαι καπιταλιστής επειδή ο άλλος έχει από τον πατέρα του δύο βενζινάδικα στον Διόνυσο Αττικής και ζει στη βιλάρα πουλώντας νοθευμένη βενζίνη;
Να είμαι καπιταλιστής επειδή ο παραδίπλα μπήκε στον ΟΤΕ επειδή είναι κομματόσκυλο και το παίζει επιστήμονας ξύνωντας το ποuλί του όλη την μέρα ακούγωντας Τράγκα στο ραδιόφωνο;
Έβαλε λέει το θείο του να τον χώσει στην Αττική Οδό στην επιτήρηση του οδικού δικτύου. 1500euro καθαρά. Μάγκας ο τύπος.
Είναι λέει από το Ναύπλιο, έχει γνωστό έναν τοπικό βουλευτή, οπότε προβλέπεται να μπει στην ΤΡΑΜ ΑΕ.
Πάω στον Δ/ντή για να βρω το δίκιο μου, μπας και δεν μπω στην ανεργία, του δίνω βιογραφικό, του δίνω 5 σελίδες αναφορά από όσα έχω κάνει 15 χρόνια σαν ενοικιαζόμενος υπάλληλος (ένα από τα 'καλά' του καπιταλισμού) και μου λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο αν έχω βύσμα πολιτικό ή κάποιον που είναι πολύ ψηλά στην διοίκηση.
Η λίστα ατελείωτη.
Ο καπιταλισμός είναι αρρώστια στην Ελλάδα. Είναι μόνο για τους λίγους, τους βολεμένους και για όσους έχουν άκρες.
Φυσικά δεν περιμένω κάποιος από εδώ μέσα να τα καταλάβει αυτά.
Οι βολεμένοι παντού βρίσκονται, ζουν ανάμεσά μας.