-
otso εγώ πάντως συμφωνώ με όσα γράφεις.
Μου έκανε εντύπωση όμως η αναφορά σου στην τελευταία παράγραφο περί υψηλών εισοδημάτων, στράτευσης και πατρίδας. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, γιατί στην Ελλάδα εργάζονται και οι γυναίκες και σε πολλές περιπτώσεις βγάζουν περισσότερα χρήματα από τους άντρες. Μάλιστα κάποιοι εύρωστοι κλάδοι οικονομίας είναι γυναικοκρατούμενοι. Και αν κρίνω από αυτά που βλέπω γύρω μου (στο αστικό περιβάλλον) μάλλον ο γυναικείος πληθυσμός ασχολείται με θέματα άλλης φύσεως.
-
Καλό το πόστ του Μπάμπη ( otso ) αλλά πρέπει να διευκρινίσω ότι οι κοτζαμπάσηδες δεν είναι μόνο δεξιοί αλλά είναι όσοι μπορούν να βάλουν χέρι στο δημόσιο χρήμα η σε μαύρο χρήμα από διαγωνισμούς και παραχωρήσεις δημόσιων έργων και έργα δημόσιου ενδιαφέροντος και γενικότερα σε μακρυχέρηδες που εμπλέκονται και εμπλέκουν φίλους, κουμπάρους, αδελφούς, συναγωνιστές και λοιπούς σε αυτό τον βόθρο της λαθροχειρίας, καλυπτόμενοι πάντοτε πίσω από κάποιο νόμο συνήθως φωτογραφικό εντέχνως καμουφλαρισμένο, ενστερνιζόμενοι τον κομματικό μανδύα που κυβερνά τον οποίο αλλάζουν εύκολα σαν τα πουκάμισα αναλόγως συμφερόντων, κυβερνήσεων και καταστάσεων, βλέπουμε λοιπόν ότι ο θεός τους είναι το χρήμα και μόνο το χρήμα με τα θύματα να είναι όσοι πληρώνουν φόρους ή σε κάποιες περιπτώσεις και κουπόνια.
Άρα οι κοτζαμπάσηδες είναι μια κατηγορία μόνοι τους, έχουν βάθος πολλών γενεών, λέγονται και ιστορικοί, + τους καινούργιους που προκύπτουν κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση, ελίσσονται σαν τα φίδια σε διαδρόμους που κυκλοφορεί άσπρο και μαύρο χρήμα και είναι το σκουλίκι που σαπίζει το μήλο της Ελλάδας, με αυτό που συμβαίνει και δεν πρόκειται να σταματήσει η Ελλάδα δεν έχει μέλλον, μέχρι χτές ήταν μόνο οικονομικοί οι λόγοι της κατρακύλας της χώρας, από εδώ και στο εξής χειρότερο από τα οικονομικά είναι το λαθρομεταναστευτικό που εξελίσσεται με ραγδαίο ρυθμό σε εποικιστικό.
-
Ιδού και τα πρακτικά αποτελέσματα από την 3ετή εφαρμογή του σχεδίου ο έχων και κατέχων πρέπει να πληρώνει και μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές για να είναι αλληλέγγυος στους φτωχομπινέδες (πραγματικούς ή όχι) :
...η σύνδεση των ασφαλίστρων (αρχικά στο 20%) µε το δηλωθέν εισόδηµα οδήγησε σε απόκρυψη εισοδηµάτων και αύξηση της φοροδιαφυγής, χωρίς ταυτόχρονα να αυξάνει σηµαντικά την εισπραξιµότητα των εισφορών. ∆εν θεωρείται τυχαίο πως τα έσοδα του ΕΦΚΑ από τους µη µισθωτούς βαίνουν µειούµενα την τελευταία 3ετία. Το 2017 (πρώτη χρονιά εφαρµογής του συστήµατος) εισπράχθηκαν συνολικά 1,744 δισ. από τους µη µισθωτούς. Το 2018 οι εισπράξεις έπεσαν στα 1,5 δισ., ενώ φέτος η πορεία του 8µήνου «δείχνει» τελικές εισπράξεις κοντά στα 1,3 δισ. ευρώ. Η µείωση των εισφορών για κύρια σύνταξη από 20% στο 13,3% το 2019 δεν αποδίδει τα αναµενόµενα, σύµφωνα µε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εργασίας.
Σήµερα, η πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελµατιών, και µάλιστα σε ποσοστό κοντά στο 80%, δηλώνει ετήσιο εισόδηµα έως 7.800 ευρώ, καταβάλλοντας τις ελάχιστες εισφορές των 185,18 ευρώ τον µήνα...
Τι λέτε, να το συνεχίσουμε έτσι, θα βρούμε τελικά στον τοίχο ή θα την σκαπουλάρουμε?
-
Ιδού και τα πρακτικά αποτελέσματα από την 3ετή εφαρμογή του σχεδίου ο έχων και κατέχων πρέπει να πληρώνει και μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές για να είναι αλληλέγγυος στους φτωχομπινέδες (πραγματικούς ή όχι) :
...η σύνδεση των ασφαλίστρων (αρχικά στο 20%) µε το δηλωθέν εισόδηµα οδήγησε σε απόκρυψη εισοδηµάτων και αύξηση της φοροδιαφυγής, χωρίς ταυτόχρονα να αυξάνει σηµαντικά την εισπραξιµότητα των εισφορών. ∆εν θεωρείται τυχαίο πως τα έσοδα του ΕΦΚΑ από τους µη µισθωτούς βαίνουν µειούµενα την τελευταία 3ετία. Το 2017 (πρώτη χρονιά εφαρµογής του συστήµατος) εισπράχθηκαν συνολικά 1,744 δισ. από τους µη µισθωτούς. Το 2018 οι εισπράξεις έπεσαν στα 1,5 δισ., ενώ φέτος η πορεία του 8µήνου «δείχνει» τελικές εισπράξεις κοντά στα 1,3 δισ. ευρώ. Η µείωση των εισφορών για κύρια σύνταξη από 20% στο 13,3% το 2019 δεν αποδίδει τα αναµενόµενα, σύµφωνα µε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εργασίας.
Σήµερα, η πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελµατιών, και µάλιστα σε ποσοστό κοντά στο 80%, δηλώνει ετήσιο εισόδηµα έως 7.800 ευρώ, καταβάλλοντας τις ελάχιστες εισφορές των 185,18 ευρώ τον µήνα...
Τι λέτε, να το συνεχίσουμε έτσι, θα βρούμε τελικά στον τοίχο ή θα την σκαπουλάρουμε?
Ο τοίχος έρχεται με ταχύτητα. Έχει να κάνει με το ότι το ελληνικό κράτος πιθανότατα θα ξαναχρεωκοπήσει
σε 30 χρόνια (αυτή είναι κατά μ.ο. η συχνότητα) και με το δημογραφικό.
Δεν τον γλιτώνουμε αυξάνοντας την ελάχιστη ένα πενηντάρικο κόβοντας ταυτόχρονα τις υψηλές εισφορές.
Αυτό έχει να κάνει μόνο με ανακατανομή εισφορών και μένει να δούμε σε 2 χρόνια τις θα βγάλει η σούμα
(αν δηλαδή θα βγάλει όντως πάνω από 1.3 δις εισφορές στους εε). Ο μόνος τρόπος να γλυτώσουμε τον τοίχο
είναι η θεσμοθέτηση τρίτου πυλώνα. Προφανώς αν αυτό γίνει, θα υπάρξει θέμα με τους τρέχοντες συνταξιούχους.
Με την μείωση των εισφορών εε η κυβέρνηση επιτρέπει σε μια σημαντική μερίδα εε να στραφούν 'σιωπηλά' στον τρίτο
πυλώνα (δηλαδή να δίνουν την ελάχιστη εισφορά και από αυτά που γλυτώνουν να κάνουν παράλληλα ιδιωτική ασφάλιση).
Δεν το επιτρέπει στους μισθωτούς αφού επιλέγει αυτούς και μόνο να συνεχίσουν να στηρίζουν το τρέχον σύστημα
με υψηλές εισφορές. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. -
Ο τοίχος έρχεται με ταχύτητα. Έχει να κάνει με το ότι το ελληνικό κράτος πιθανότατα θα ξαναχρεωκοπήσει
σε 30 χρόνια (αυτή είναι κατά μ.ο. η συχνότητα) και με το δημογραφικό.+1.
Γι αυτό κι η ρητορική ερώτηση μου σε προηγ. ποστ, πως να εμπιστευτείς ξανά έναν κατ'εξακολούθηση αφερέγγυο (βλ. ελλ. κράτος).
[quote]
Με την μείωση των εισφορών εε η κυβέρνηση επιτρέπει σε μια σημαντική μερίδα εε να στραφούν 'σιωπηλά' στον τρίτο
πυλώνα (δηλαδή να δίνουν την ελάχιστη εισφορά και από αυτά που γλυτώνουν να κάνουν παράλληλα ιδιωτική ασφάλιση).
[/quote] +1 και εδώ. Χωρίς να ανοίξει μύτη (σε αντίθεση με το να πει κάποιος ανοιχτά,ότι στραφείτε και στην ιδιωτική ασφάλιση,γιατί δεν μας βγαίνει το ασφαλιστικό) θα γίνει αυτό που διαφαινόταν με τον 3ο πυλώνα. Για όλα υπάρχει τρόπος... -
otso εγώ πάντως συμφωνώ με όσα γράφεις.
Μου έκανε εντύπωση όμως η αναφορά σου στην τελευταία παράγραφο περί υψηλών εισοδημάτων, στράτευσης και πατρίδας. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, γιατί στην Ελλάδα εργάζονται και οι γυναίκες και σε πολλές περιπτώσεις βγάζουν περισσότερα χρήματα από τους άντρες. Μάλιστα κάποιοι εύρωστοι κλάδοι οικονομίας είναι γυναικοκρατούμενοι. Και αν κρίνω από αυτά που βλέπω γύρω μου (στο αστικό περιβάλλον) μάλλον ο γυναικείος πληθυσμός ασχολείται με θέματα άλλης φύσεως.
Eννοω με ορους της αρχαιας Αθηναικης δημοκρατιας , οι πεντακοσιομεδημνοι εχουν την κυρια ευθυνη υπερασπισης της πολιτειας και αυτοι που εχουν τα περισσοτερα για να χασουν στην ηττα. Αντιθετα τωρα μπαινουν μπροστα οι δουλοι .Δεν
καταλαβαινω γιατι να μην πηγαινουν οι γυναικες στρατο , ισα ισα που ειναι αδυσωπητες.Η κουνιαδα μου που πηγε στην αλλη μας πατριδα δεν επαθε τιποτα.
Αληθεια γνωριζετε γιατι στον ελληνικο στρατο οι αξιωματικοι εχουν πιστολι και ειναι παντα πισω; ΑΝεχετε κανει ασκησεις .
Για να πυροβολουν την πλεμπα που θα λακισει απ τον φοβο της.
Θα ψαξω να δω η Ελβετια που κατ εμε ειναι οτι πιο κοντα στην αθηναικη δημοκρατια σημερα , τι συνταξιοδοτικο εχει.
-
Αν κρίνω από την στρατιωτική θητεία, όσοι είχαν φράγκα και γνωριμίες την περνούσαν 'λουκούμι'. Οι υπόλοιποι στον 'κουβά'.
Από εκεί και πέρα για το θέμα να πηγαίνουν οι γυναίκες στο στρατό για θητεία δεν θα εκφράσω άποψη. Δεν είναι να συζητάμε τέτοια θέματα, είναι σαν να παίζουμε με τη φωτιά.
Άσε μην γίνει και καμιά καταγγελία και μας χώσουν και μέσα.
-
Οντως και εγω δεν βλεπω σημαντικες αλλαγες στην οικονομια. Μικρη ελαφρυνση σε φορους που θα τα παρουν πισω ειτε με ΔΕΗ ειτε με κατι αλλο.
Αν και στο εξωτερικο μην νομιζετε οτι ειναι τοσο διαφορετικα. ΠΧ Αγγλια εχει σημαντικες αυξησεις στα καθημερινα εξοδα και τα εργασιακα και εκει ειναι ρευστα.
-
-
Παραγωγή ζαχαρότευτλου με κλειστό εργοστάσιο. Μόνο στην Λαϊκή Δημοκρατία του Μπανανιστάν γίνονται αυτά.
Και κάθεται τώρα ο άλλος και θέλει και φράγκα επειδή λέει έχει παραγωγή.
Κακώς άνοιξαν το εργοστάσιο. Πολύ κακώς.
Όποιος θέλει φράγκα και λεφτά υπάρχουν στην Κουμουνδούρου. Να ζητήσουν το αλέξι. Επιδόματα με το κιλό.
υ.γ. 'Ομάδα Μνήμης' ... Καινούριο φρούτο είναι αυτό;
-
Αυτοί έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν....
-
Το Τείχος του Βερολίνου χώριζε δύο διαφορετικές χώρες. Φαντάζομαι είστε κατά και του τείχους στον Έβρο...
-
Όποτε ούτε η νεκρή ζώνη στη Λευκωσίας σε πειράζει σύντροφε....σωστά?
-
Εκεί με πειράζει η εισβολή, για την οποία φυσικά μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει η Χούντα των Αθηνών. Το συρματόπλεγμα είναι φυσικό αποτέλεσμα μιας διχοτόμησης.
-
Α ρε Μπαρουφάκη!! Ξέχασες το κυριότερο ρε συ Μπαρουφάκη!
Τα πολιτικά δικαιώματα ρε συ!!!!!! Ψήφοι ρε συ χαμένοι!!!!
Εκλογές ρε συ! Ποσοστά! Βουλή! Φράγκα! Εξουσία! Λαϊκή Δημοκρατία του Μπανανιστάν ρε συ!!!!!!
Κρίμα!!!! Πολύ κρίμα!!!!
-
Λογικό επακόλουθο να υποθέσουμε ότι οι πεπλανημένοι Ανατολικογερμανοί που προσπαθούσαν να διασχίσουν το τείχος έπεφταν κατά λάθος πάνω στις σφαίρες που από χόμπι έριχναν οι φρουροί.
-
Στον Έβρο δεν έχει τοίχο, αλλά περίφραξη με συρματοπλέγματα. Καμιά σχέση με τα τείχη του Βερολίνου ή τα τσιμεντένια τείχη του Ερντογάν στα σύνορα Τουρκίας/Συρίας.
Επιπλέον στον Έβρο υποτίθεται ότι η περίφραξη εμποδίζει την παράνομη είσοδο ανθρώπων άλλων χωρών στην χώρα Ελλάδα, ενώ στην Γερμανία το τοίχος εμπόδιζε την μετάβαση Γερμανών από την μία πλευρά της πόλης στην άλλη.
Στην πρώτη περίπτωση αφορά κανόνες λειτουργίας ενός κράτους, ενώ στην δεύτερη περίπτωση (του Βερολίνου) αφορά τρόπο ώστε να εμποδίσει τους πολίτες του ίδιου έθνους να πάνε στην άλλη πλευρά της πόλης. Και όποτε το επιχειρούσαν μπορεί να έτρωγαν πισώπλατα και καμιά σφαίρα. Νομίζω ότι ούτε στον Κορυδαλλό, αν περάσει κάποιος τον τοίχο, δεν τον πυροβολούν.
-
Τέτοιες κοτσάνες εκτοξεύουν και γιαυτό δεν τους παίρνει κανείς λογικός στα σοβαρά, φεύγουν από τη ζωή και οι αληθινοί αριστεροί και οι νέοι γιαλαντζί θα μείνουν σταθερά στο 4-5% μέχρι να πάρουν και αυτοί χαμπάρι ότι η νομενκλατούρα τους τους κοροϊδεύει και περνάει ζωή και κότα και θα πέσουν κάτω από το 3.0% στα επόμενα χρόνια.
-
Λογικό επακόλουθο να υποθέσουμε ότι οι πεπλανημένοι Ανατολικογερμανοί που προσπαθούσαν να διασχίσουν το τείχος έπεφταν κατά λάθος πάνω στις σφαίρες που από χόμπι έριχναν οι φρουροί.
Τα έχουμε πει πολλές φορές. Λάθος των Ανατολικών που μάντρωναν τον κόσμο. Έπρεπε απλά να τους στέλνουν εκεί, να δούνε την φτώχεια, τους άστεγους κλπ.
-
Στον Έβρο δεν έχει τοίχο, αλλά περίφραξη με συρματοπλέγματα. Καμιά σχέση με τα τείχη του Βερολίνου ή τα τσιμεντένια τείχη του Ερντογάν στα σύνορα Τουρκίας/Συρίας.
Επιπλέον στον Έβρο υποτίθεται ότι η περίφραξη εμποδίζει την παράνομη είσοδο ανθρώπων άλλων χωρών στην χώρα Ελλάδα, ενώ στην Γερμανία το τοίχος εμπόδιζε την μετάβαση Γερμανών από την μία πλευρά της πόλης στην άλλη.
Στην πρώτη περίπτωση αφορά κανόνες λειτουργίας ενός κράτους, ενώ στην δεύτερη περίπτωση (του Βερολίνου) αφορά τρόπο ώστε να εμποδίσει τους πολίτες του ίδιου έθνους να πάνε στην άλλη πλευρά της πόλης. Και όποτε το επιχειρούσαν μπορεί να έτρωγαν πισώπλατα και καμιά σφαίρα. Νομίζω ότι ούτε στον Κορυδαλλό, αν περάσει κάποιος τον τοίχο, δεν τον πυροβολούν.
Θα μου επιτρέψεις να γνωρίζω καλύτερα τι έχει στον Έβρο, η δουλειά μου ήταν.
Η μια πλευρά και οι άλλοι στο Βερολίνο ήταν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ!!!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2