-
Λέγεται 'προστασία οικογενειακής εστίας' και προφανώς αφορά τον ενοικιαστή. Ο ιδιοκτήτης δυστυχώς είναι στα χέρια του καθένα τυχάρπαστου.
-
Μήπως το έχουμε παρακάνει λίγο; Γνωρίζουμε τι είναι τα προσωπικά δεδομένα; Εμένα αν μου ζητούσες κάτι τέτοιο θα σου έκανα καταγγελία κατευθείαν.
Τα προσωπικά δεδομένα είναι ένα τεράστιο θέμα στις μέρες μας, αλλά αυτός που το παρακάνει στη συγκεκριμένη περίπτωση είσαι εσύ!
Γιατί όντως είναι προσωπικά δεδομένα το που έμενες, το που δουλεύεις και το τι εισόδημα έχεις, αλλά σου τα ζητάει ο ιδιοκτήτης άμεσα από εσένα. Δικά σου είναι τα δεδομένα και αν θες του τα παρέχεις. Ο ιδιοκτήτης δεν κάνει τίποτα μεμπτό με το να σου τα ζητάει. Μεμπτό και παράνομο θα ήταν να έψαχνε να βρει τα δεδομένα αυτά από τρίτους...
-
-
Ο ενοικιαστης δεν μπορει να κανει οποιαδηποτε αλλαγη στο διαμερισμα χωρις την συμφωνη γνωμη του ιδιοκτητη (ουτε βαψιμο τοιχου πχ). Στην δικη μου περιπτωση δεν θελω ουτε προκες στους τοιχους κλπ
-
Αν ειναι μικρο το διαμερισμα υπαρχει οριο στα ατομα που επιτρεπεται να μενουν μεσα. Αλλη τιμη ειναι για 2 και αλλη για 1. Μερικες φορες πρεπει ο ενοικιαστης να αγορασει ασφαλεια (για φωτια, διαρροες νερου, ηλετρολογικα θεματα κλπ).
-
Το θεμα ειναι οτι θελω να βαλω στο συμβολαιο οτι μπορω απο αυτα αν γινεται.
-
Αυτο με την 3ετια θελει προσοχη πραγματι και δεν ξερω πως αντιμετωπιζεται.
-
Ποσα νοικια εγγυηση μπορεις νομιμα να παρεις; Κατω απο 2 μηνες δεν το δινω.
Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω:
-
Με αυτό τον όρο δεν θα χρειαστεί να ξεδιαλέγεις τους υποψήφιους ενοικιαστές! Με το που τους θέσεις τον όρο, θα φύγουν τρέχοντας, όπως και κάθε εχέφρων άνθρωπος, εμού συμεπριλαμβανομένου.
-
Αυτό με τα άτομα είναι δύσκολο για Ελλάδα. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο όμως είναι ένας όρος που πρέπει να μπαίνει ως υποχρέωση του ενοικιαστή σε κάθε συμβόλαιο.
-
Στο συμβόλαιο μπορείς να βάλεις ό,τι θες (και αποδέχεται ο ενοικιαστής). Απλώς αν το πράγμα στραβώσει και οδηγηθείτε σε δικαστική διαμάχη κάποιοι όροι μπορούν να κριθούν καταχρηστικοί ή ακόμη και παράνομοι.
-
Το θέμα της πρώτης 3ετίας δεν αντιμετωπίζεται! Ο νόμος δίνει δικαίωμα στον ενοικιαστή να μείνει αν θέλει. Υπάρχει όμως έμμεσος τρόπος να 'εξασφαλιστείς': Θα υπογράψεις τριετή μίσθωση (σε συμφέρει κι εσένα γιατί ούτως ή άλλως το δικαίωμα 3ετούς παραμονής το έχει ο ενοικιαστής). Στο συμβόλαιο θα γράψετε Α ενοίκιο τον πρώτο χρόνο και 2Α το δεύτερο και τον τρίτο. Αν είστε και οι δύο ευχαριστημένοι, το δεύτερο χρόνο θα κάνεις νέο συμφωνητικό που θα αναπροσαρμόζει το ενοίκιο στο αρχικό ποσό με όποια πιθανή λογική προσαύξηση συμφωνήσετε. Το ίδιο και για στον τρίτο. Ο τυχών κακός ενοικιαστής, που θέλεις να φύγει, εφόσον δεν κάνεις τροποποίηση του αρχικού συμβολαίου. σίγουρα θα φύγει στο χρόνο για να μην πληρώσει το διπλάσιο ενοίκιο, ενώ ο καλός θα μείνει με το σωστό ενοίκιο. Το πρόβλημα θα είναι και πάλι να βρεις κάποιον να το υπογράψει...
-
Μπορείς να ζητήσεις όσα νοίκια εγγύηση θελήσεις, αν βρεις ενοικιαστή διατεθειμένο να στα δώσει. Στην πράξη η πιάτσα (μετά κρίσης) έχει ως στάνταρ στις κατοικίες το ένα νοίκι ως εγγύηση, με μέγιστο τα δύο.
-
-
Τα προσωπικά δεδομένα είναι ένα τεράστιο θέμα στις μέρες μας, αλλά αυτός που το παρακάνει στη συγκεκριμένη περίπτωση είσαι εσύ!
Γιατί όντως είναι προσωπικά δεδομένα το που έμενες, το που δουλεύεις και το τι εισόδημα έχεις, αλλά σου τα ζητάει ο ιδιοκτήτης άμεσα από εσένα. Δικά σου είναι τα δεδομένα και αν θες του τα παρέχεις. Ο ιδιοκτήτης δεν κάνει τίποτα μεμπτό με το να σου τα ζητάει. Μεμπτό και παράνομο θα ήταν να έψαχνε να βρει τα δεδομένα αυτά από τρίτους...
Και πως εξασφαλίζω εγώ ότι δεν θα τα δώσει ο ιδιοκτήτης σε κάποιον τρίτο; πχ νοικιάζω εγώ και καλά ένα σπίτι και ψαρεύω να βρω κάποιο θύμα.
Σε έναν μεγάλο οργανισμό (τράπεζα αναφέρθηκε κάπου), μαζεύουν προσωπικά δεδομένα αλλά υπόκεινται σε κανόνες και υπάρχουν υπεύθυνοι.
-
Σίγουρα οι περίεργοι καιροί, η κρίση και τα ''πιστόλια'' που έχουν φάει οι ιδιοκτήτες τους κάνουν προσεκτικούς και πολλές φορές ζητούν πράγματα για να ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν.
Όμως να νοικιάζω ένα σπίτι και να μου πει ο ιδιοκτήτης δεν σου επιτρέπω να κρεμάσεις ούτε κάδρο, μου φαίνεται αδιανόητο...
Δεν είπαμε να κάνεις δομικές αλλαγές στο σπίτι, αλλά αυτό είναι το άλλο άκρο.
-
Η ελληνική ανοργανωσιά, πολυνομία και ανομία, έδωσε την ευκαιρία σε πολλά λαμόγια -ανεξαρτήτως ύψους εισοδημάτων- να ζημιώσουν ιδιοκτήτες, που επίσης δεν ήταν 'φραγκάτοι' στην πλειοψηφία τους.
Και δε μιλάμε μόνο για τα χαμένα νοίκια, αλλά και ζημιές των κτιρίων, φέσια πολλών εκατοντάδων ευρώ σε λογαριασμούς που ήταν στο όνομα του ιδιοκτήτη, φορολογία σε λεφτά που δεν εισπράχθηκαν ποτέ κλπ.
Και γι αυτό, δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων για μένα. Η πλειοψηφία απλόχερα παραχωρεί δεδομένα σε μια εφαρμογή στο Facebook κλπ. δεν υπάρχει λόγος να διστάζει κάποιος που δεν βλέπει το φέσι και την καταστροφή περιουσίας σαν εναλλακτική.
-
harisma23 wrote:
Και πως εξασφαλίζω εγώ ότι δεν θα τα δώσει ο ιδιοκτήτης σε κάποιον τρίτο; πχ νοικιάζω εγώ και καλά ένα σπίτι και ψαρεύω να βρω κάποιο θύμα.
Σε έναν μεγάλο οργανισμό (τράπεζα αναφέρθηκε κάπου), μαζεύουν προσωπικά δεδομένα αλλά υπόκεινται σε κανόνες και υπάρχουν υπεύθυνοι.
Φίλε μου, αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι ότι ο ιδιοκτήτης δεν παραβαίνει κανένα νόμο ούτε παραβιάζει τα προσωπικά σου δικαιώματα με το να σου ζητάει κάποια προσωπικά στοιχεία.
Προφανώς αν αποφασίσεις να του τα δώσεις και αυτός τα διαθέσει σε τρίτους, τότε όντως θα μιλάμε για παραβίαση. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρεις προκαταβολικά. Θεωρητικά τα ζητάει για δική του χρήση (την αξιολόγηση σου ως ενοικιαστής) και εσύ θα αποφασίσεις αν θες να του τα δώσεις.
-
Η ελληνική ανοργανωσιά, πολυνομία και ανομία, έδωσε την ευκαιρία σε πολλά λαμόγια -ανεξαρτήτως ύψους εισοδημάτων- να ζημιώσουν ιδιοκτήτες, που επίσης δεν ήταν 'φραγκάτοι' στην πλειοψηφία τους.
Και δε μιλάμε μόνο για τα χαμένα νοίκια, αλλά και ζημιές των κτιρίων, φέσια πολλών εκατοντάδων ευρώ σε λογαριασμούς που ήταν στο όνομα του ιδιοκτήτη, φορολογία σε λεφτά που δεν εισπράχθηκαν ποτέ κλπ.
Και γι αυτό, δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων για μένα. Η πλειοψηφία απλόχερα παραχωρεί δεδομένα σε μια εφαρμογή στο Facebook κλπ. δεν υπάρχει λόγος να διστάζει κάποιος που δεν βλέπει το φέσι και την καταστροφή περιουσίας σαν εναλλακτική.
Στην περιγραφή της ελληνικής πραγματικότητας είσαι σωστός. Στο συμπέρασμα σου ('δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων για μένα') είσαι τελείως λάθος! Η αφερεγγυότητα ή κακοπιστία κάποιων δεν μπορεί να αποτελεί βάσιμο ερέθισμα για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων όλων μας.
Βλέπω ότι γενικώς έχετε παρεξηγήσει την έννοια της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων...
-
Έχω κάποιους ιδιοκτήτες που απαιτούν εκκαθαριστικό εφορίας ή φύλλο μισθοδοσίας για να νοικιάσουν σε κάποιον το σπίτι τους. Δεν ζητάνε να τους δοθεί αλλά απλά να το δούνε,οπότε παύει αυτόματα οποιοσδήποτε κίνδυνος διαρροής προσωπικών δεδομένων. Ουδέν μεμπτό εδώ. Κάναμε την τρίχα τριχιά.
-
Τελικά ορισμένα πράγματα στην αγορά ενός ακινήτου θα πρέπει να ξεκαθαρίζονται πολύ πριν πέσουν οι υπογραφές σε ένα προσύμφωνο.
Θα πρότεινα τα παρακάτω σε όποιον αναζητά διαμέρισμα, πριν προχωρήσει σε προσύμφωνα αγοράς:
-
Να ζητήσει το καταστατικό/κανονισμό της πολυκατοικίας προς μελέτη. Αν ο κανονισμός είναι αρχαίος μπορεί να κρύβει παγίδες.
-
Να ζητήσει αποφάσεις γενικής συνέλευσης ώστε να αναζητήσει θέματα γενικών συνελεύσεων που μπορεί να τον αφορούν π.χ. θέσεις στάθμευσης, θέρμανση κλπ...
-
Να μιλήσει με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και να του ζητήσει επιπλέον πληροφορίες και να επιβεβαιώσει ότι ορισμένα πράγματα ισχύουν όπως αυτά φαίνονται στα χαρτιά.
-
Να βάλει τον διαχειριστή να ενημερώσει τους υπολοίπους ιδιοκτήτες ότι το διαμέρισμα που είναι προς πώληση έχει κάποια συγκεκριμένα δικαιώματα στο κτίριο.
-
Να βάλει δικηγόρο να ψάξει να βρει αν όλα όσα αναφέρονται στα χαρτιά ισχύουν. Ο/η δικηγόρος θα πρέπει να ενημερώνεται για οτιδήποτε προκύπτει πριν αλλά και μετά την αγορά. Διαφορετικά ορισμένα θέματα δεν επιλύονται ποτέ.
-
Να βρει πολιτικό μηχανικό που να έχει διάθεση να ερευνήσει το διαμέρισμα, όλες τις κατόψεις, τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις και ατασθαλίες στο κτίριο και να μην σκέφτεται μόνο πως θα αρπάξει τα 150euro του ελέγχου. Μετά την αγορά ο αγοραστής μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με πράγματα που μπορεί κανείς να μην τον ενημέρωσε και να μπλέξει άσχημα.
-
Και τέλος εγώ θα πρότεινα για όλα τα παραπάνω, μα σε όλα, να παρευρίσκεται δικηγόρος. Ποτέ μόνος ο υποψήφιος αγοραστής. Διαφορετικά θα τον φάνε τα 'λιοντάρια'.
-
-
Στόρμ άμα μπλέξεις με περίεργους σε πολυκατοικία , ότι και να βάλεις θα σου δημιουργούν θέματα .
Από την άλλη σίγουρα μηχανικός και δικηγόρος είναι χρήσιμοι , αρκεί να είναι σχετικοί με το αντικείμενο και αυτό μετά από 10 χρόνια απραξίας στα περί την οικοδομή δεν είναι αυτονόητο και μάλιστα όταν για ένα συμβόλαιο ζητάνε άπειρα χαρτιά .
-
Εγώ πάντως, χωρίς την δικηγόρο μου, δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να επιλύσω το πρόβλημα που είχα με τη θέση στάθμευσης στην πυλωτή. Και πλέον όλα τα τακτοποιήθηκαν.
-
wantone wrote:
- Ο ενοικιαστης δεν μπορει να κανει οποιαδηποτε αλλαγη στο διαμερισμα χωρις την συμφωνη γνωμη του ιδιοκτητη (ουτε βαψιμο τοιχου πχ). Στην δικη μου περιπτωση δεν θελω ουτε προκες στους τοιχους κλπ
- Αν ειναι μικρο το διαμερισμα υπαρχει οριο στα ατομα που επιτρεπεται να μενουν μεσα. Αλλη τιμη ειναι για 2 και αλλη για 1. Μερικες φορες πρεπει ο ενοικιαστης να αγορασει ασφαλεια (για φωτια, διαρροες νερου, ηλετρολογικα θεματα κλπ).
- Το θεμα ειναι οτι θελω να βαλω στο συμβολαιο οτι μπορω απο αυτα αν γινεται.
- Αυτο με την 3ετια θελει προσοχη πραγματι και δεν ξερω πως αντιμετωπιζεται.
- Ποσα νοικια εγγυηση μπορεις νομιμα να παρεις; Κατω απο 2 μηνες δεν το δινω.
Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω:
- Με αυτό τον όρο δεν θα χρειαστεί να ξεδιαλέγεις τους υποψήφιους ενοικιαστές! Με το που τους θέσεις τον όρο, θα φύγουν τρέχοντας, όπως και κάθε εχέφρων άνθρωπος, εμού συμεπριλαμβανομένου.
- Αυτό με τα άτομα είναι δύσκολο για Ελλάδα. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο όμως είναι ένας όρος που πρέπει να μπαίνει ως υποχρέωση του ενοικιαστή σε κάθε συμβόλαιο.
- Στο συμβόλαιο μπορείς να βάλεις ό,τι θες (και αποδέχεται ο ενοικιαστής). Απλώς αν το πράγμα στραβώσει και οδηγηθείτε σε δικαστική διαμάχη κάποιοι όροι μπορούν να κριθούν καταχρηστικοί ή ακόμη και παράνομοι.
- Το θέμα της πρώτης 3ετίας δεν αντιμετωπίζεται! Ο νόμος δίνει δικαίωμα στον ενοικιαστή να μείνει αν θέλει. Υπάρχει όμως έμμεσος τρόπος να 'εξασφαλιστείς': Θα υπογράψεις τριετή μίσθωση (σε συμφέρει κι εσένα γιατί ούτως ή άλλως το δικαίωμα 3ετούς παραμονής το έχει ο ενοικιαστής). Στο συμβόλαιο θα γράψετε Α ενοίκιο τον πρώτο χρόνο και 2Α το δεύτερο και τον τρίτο. Αν είστε και οι δύο ευχαριστημένοι, το δεύτερο χρόνο θα κάνεις νέο συμφωνητικό που θα αναπροσαρμόζει το ενοίκιο στο αρχικό ποσό με όποια πιθανή λογική προσαύξηση συμφωνήσετε. Το ίδιο και για στον τρίτο. Ο τυχών κακός ενοικιαστής, που θέλεις να φύγει, εφόσον δεν κάνεις τροποποίηση του αρχικού συμβολαίου. σίγουρα θα φύγει στο χρόνο για να μην πληρώσει το διπλάσιο ενοίκιο, ενώ ο καλός θα μείνει με το σωστό ενοίκιο. Το πρόβλημα θα είναι και πάλι να βρεις κάποιον να το υπογράψει...
- Μπορείς να ζητήσεις όσα νοίκια εγγύηση θελήσεις, αν βρεις ενοικιαστή διατεθειμένο να στα δώσει. Στην πράξη η πιάτσα (μετά κρίσης) έχει ως στάνταρ στις κατοικίες το ένα νοίκι ως εγγύηση, με μέγιστο τα δύο.
Δεν καιγομαι να βαλω καποιον μεσα να καταστρεψει το διαμερισμα μου (που οπως ειπα εχει γινει μια καλη ανακαινιση και εχω και τα οικογενειακα επιπλα μεσα). Απο τα 5-6 τηλεφωνηματα που πηρα μονο σε ενα ατομο ειπα να ερθει να το δει και βλεπουμε. Εξαλλου τα νοικια εκει που ειναι το διαμερισμα ειναι αμελητεα. Γενικα παντως βλεπω ενα τσαμπουκα απο την πλευρα των ενοικιαστων (βρισκουμε και αλλα) και αν τους ρωτας τι δουλεια κανουν (πως θα πληρωσουν αραγε το νοικι αν δεν εχουν σταθερη δουλεια?) πιεζοντε λιγο να συζητησουν.
Για το 1 και τρυπες στους τοιχους ειναι δικαιωμα μου να μην θελω να αλλαξει τιποτα στο διαμερισμα. Με τετοια λογικη ενοικιαστων και ειδικα στην επαρχια απορω πως λεει πολυ κοσμος οτι τα ακινητα ειναι επενδυση στην Ελλαδα οταν ο ενοικιαστης μπορει να σου καταστρεψει το διαμερισμα πληρωνοντας μονο 180 ευρω νοικι (τοσο πληρωνε αυτος που εμενε μεσα και μας το αφησε με πεσμενα ντουβαρια μεσα, εφυγε μονο οταν πηρε συνταξη και πηγε στο χωριο του).
-
Πολύ συγκεκριμένα ακίνητα είναι επένδυση, που έχουν πολύ υψηλά ενοίκια. Όλα τα άλλα δεν συμφέρουν πλέον.
-
Ολα συμφέρουν . Αρκεί να ξέρετε που είναι και ποιοί είναι οι υποψήφιοι ενοικιαστές .
Γενικά είναι καλό αν πουλάτε ή νοικιάζετε κάτι , να σκέφτεστε σαν υποψήφιοι αγοραστές και ενοικιαστές και αν θα το παίρνατε ή θα το νοικιάζατε αντίστοιχα .
-
Δεν καιγομαι να βαλω καποιον μεσα να καταστρεψει το διαμερισμα μου (που οπως ειπα εχει γινει μια καλη ανακαινιση και εχω και τα οικογενειακα επιπλα μεσα). Απο τα 5-6 τηλεφωνηματα που πηρα μονο σε ενα ατομο ειπα να ερθει να το δει και βλεπουμε. Εξαλλου τα νοικια εκει που ειναι το διαμερισμα ειναι αμελητεα. Γενικα παντως βλεπω ενα τσαμπουκα απο την πλευρα των ενοικιαστων (βρισκουμε και αλλα) και αν τους ρωτας τι δουλεια κανουν (πως θα πληρωσουν αραγε το νοικι αν δεν εχουν σταθερη δουλεια?) πιεζοντε λιγο να συζητησουν.
Για το 1 και τρυπες στους τοιχους ειναι δικαιωμα μου να μην θελω να αλλαξει τιποτα στο διαμερισμα. Με τετοια λογικη ενοικιαστων και ειδικα στην επαρχια απορω πως λεει πολυ κοσμος οτι τα ακινητα ειναι επενδυση στην Ελλαδα οταν ο ενοικιαστης μπορει να σου καταστρεψει το διαμερισμα πληρωνοντας μονο 180 ευρω νοικι (τοσο πληρωνε αυτος που εμενε μεσα και μας το αφησε με πεσμενα ντουβαρια μεσα, εφυγε μονο οταν πηρε συνταξη και πηγε στο χωριο του).
Μεταξύ των κάφρων ενοικιαστών (που μπορεί όντως να καταστρέψουν ένα σπίτι) και των ψυχαναγκαστικών ιδιοκτητών που θεωρούν ότι νοικιάζουν ένα μαυσωλείο (στο οποίο δεν πρέπει να κρεμάσει ο οποιοσδήποτε ενοικιαστής ούτε ένα κάδρο), υπάρχει μια μεγάλη μάζα πολιτισμένων και λογικών ενοικιαστών και ιδιοκτητών που κινείται εντός των ορίων. Ο μεν πολιτισμένος ενοικιαστής συμπεριφέρεται στο σπίτι όπως αν ήταν δικό του και είναι εντάξει στις οικονομικές του υποχρεώσεις, ο δε λογικός ιδιοκτήτης αναγνωρίζει ότι στο σπίτι του ζουν άνθρωποι και αναμένει τη φυσιολογική φθορά που θα είχε αν το κατοικούσε ο ίδιος.
Υ.Γ: Παρακαλώ μη θεωρήσετε ότι 'φωτογραφίζω' με τα γραφόμενα μου κανέναν εδώ μέσα.
-
Πάντως εγώ μέσα στην κρίση που τσάκισε την δουλειά μου , τα ενοίκια που τα έβαλα σε λογικές τιμές με κράτησαν μια χαρά . Και άντεξα και τον ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΜΌ των φόρων περιουσίας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που τους πρότειναν και τους πολιτικούς που τους ψήφισαν ...Εννοείται ότι τους εύχομαι τα .....καλύτερα....
Κάθε μέρα που το αφήνεις ξενοίκιαστο χάνεις λεφτά . Αρκεί να επιβραβεύεις τους σωστούς ενοικιαστές και να τσακίζεις τα λαμόγια..
-
wantone wrote:
Μεταξύ των κάφρων ενοικιαστών (που μπορεί όντως να καταστρέψουν ένα σπίτι) και των ψυχαναγκαστικών ιδιοκτητών που θεωρούν ότι νοικιάζουν ένα μαυσωλείο (στο οποίο δεν πρέπει να κρεμάσει ο οποιοσδήποτε ενοικιαστής ούτε ένα κάδρο), υπάρχει μια μεγάλη μάζα πολιτισμένων και λογικών ενοικιαστών και ιδιοκτητών που κινείται εντός των ορίων. Ο μεν πολιτισμένος ενοικιαστής συμπεριφέρεται στο σπίτι όπως αν ήταν δικό του και είναι εντάξει στις οικονομικές του υποχρεώσεις, ο δε λογικός ιδιοκτήτης αναγνωρίζει ότι στο σπίτι του ζουν άνθρωποι και αναμένει τη φυσιολογική φθορά που θα είχε αν το κατοικούσε ο ίδιος.
Υ.Γ: Παρακαλώ μη θεωρήσετε ότι 'φωτογραφίζω' με τα γραφόμενα μου κανέναν εδώ μέσα.
Προφανως εσυ εισαι ακομα στην εποχη των καρφιων. Τωρα οταν βαζουν κατι στον τοιχο χρησιμοποιουν double sided 3M tape. Τα νοικια στην επαρχια δεν καλυπτουν ουτε την φυσιολογικη φθορα.
-
Προφανως εσυ εισαι ακομα στην εποχη των καρφιων. Τωρα οταν βαζουν κατι στον τοιχο χρησιμοποιουν double sided 3M tape. Τα νοικια στην επαρχια δεν καλυπτουν ουτε την φυσιολογικη φθορα.
Σε όποια εποχή κι αν είμαι, η ουσία είναι ότι δραστηριοποιούμαι στον κλάδο της οικοδομής και μπορώ να έχω μια καλή εικόνα μετά από 25 χρόνια. Και βεβαίως γνωρίζω ότι το σπίτι που μένει ανοίκιαστο και άδειο έχει πολύ μεγαλύτερη φθορά από τη φυσιολογική φθορά χρήσης και από οποιαδήποτε φθορά μπορεί να κάνει ένα καρφί ή μία ταινία διπλής όψεως 3Μ. Θα το καταλάβεις κι εσύ εν καιρώ...
Υ.Γ.: Δεν έχουν όλοι 'πίνακες' από το ΙΚΕΑ (κατηγορίας φτερού). Κάποια πράγματα στερεώνονται μόνο με καρφιά ή ακόμη και με upat (ούπα). Σε κάθε περίπτωση είναι ελάχιστοι αυτοί που θα μπορούν να ζήσουν σε ένα σπίτι που δεν θα τους επιτρέπεται να κρεμάσουν/κολλήσουν το παραμικρό διακοσμητικό στοιχείο (αφίσα, πίνακα ή φωτογραφία). Εσύ θα μπορούσες; Εγώ σίγουρα όχι!
-
wantone wrote:
Σε όποια εποχή κι αν είμαι, η ουσία είναι ότι δραστηριοποιούμαι στον κλάδο της οικοδομής και μπορώ να έχω μια καλή εικόνα μετά από 25 χρόνια. Και βεβαίως γνωρίζω ότι το σπίτι που μένει ανοίκιαστο και άδειο έχει πολύ μεγαλύτερη φθορά από τη φυσιολογική φθορά χρήσης και από οποιαδήποτε φθορά μπορεί να κάνει ένα καρφί ή μία ταινία διπλής όψεως 3Μ. Θα το καταλάβεις κι εσύ εν καιρώ...
Υ.Γ.: Δεν έχουν όλοι 'πίνακες' από το ΙΚΕΑ (κατηγορίας φτερού). Κάποια πράγματα στερεώνονται μόνο με καρφιά ή ακόμη και με upat (ούπα). Σε κάθε περίπτωση είναι ελάχιστοι αυτοί που θα μπορούν να ζήσουν σε ένα σπίτι που δεν θα τους επιτρέπεται να κρεμάσουν/κολλήσουν το παραμικρό διακοσμητικό στοιχείο (αφίσα, πίνακα ή φωτογραφία). Εσύ θα μπορούσες; Εγώ σίγουρα όχι!
Τι φθορα εχει? Ξερω διαμερισματα που εμειναν κλειστα για χρονια και μετα πουληθηκαν σαν καινουρια. Προφανως χρησιμοποιειται για καποιες εβδομαδες τον χρονο.
Εγω δεν ξερω ποιος θα ειναι αυτος που θα παει να μεινει για 1-2 μηνες εστω και 8 σε ενα σπιτι και να θελει να το γεμισει πινακες και αφισες. Τωρα αν εσυ σε καθε AirBnB που πας το γεμιζεις αφισες και πινακες τι να σου πω....
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!