-
Γύρω στις 2900
-
Σιγουρα για μεσα στην πολη τα 120 του diesel ή τα 125 του βενζινοκινητήρα ειναι μια χαρά. Αλλα η αληθεια ειναι πως σε ταξιδι με 4 ατομα και πράγματα σε εθνικη οδο θα ζορισoυν τα 1800+ κιλά. Οταν τα όριο ταχύτητας ειναι 130 να μπορει να κανεις μια προσπέραση άνετα αν χρειαστεί και να μην παιζει στις 4000 στροφές μονίμως. Τα 182 ισως να ειναι πολλα αλλα τα 150 ηταν το πιο ιδανικο και θα είμασταν όλοι ευχαριστημένοι. Η εκδοση ST line συν κατι εξτρα που θελω μου βγαινει 27000+ , τοσα για 125 δεν δινω. Καλυτερα να καθισω με αυτο που ειμαι και να περιμένω το golf.
Δες και το καινούριο Octavia που είναι καταπληκτικό. Για μένα πολύ πιο ωραίο πακέτο από το Golf.
-
Οντως αλλα εχει γινει τεραστιο.....
-
Ναι γιατί το ανεβάζει μισή κατηγορία !!!!!! Στην ουσία το αντιστοιχεί με το Passat (σε πολλές κατηγορίες).
-
Το 1.0 της Φορντ δεν το έχω οδηγήσει. Θεωρητικά μιας και βραβεύεται από το 2012 είναι ο καλύτερος. Εγώ αυτό που οδηγησα 1.0 με 120 άλογα στο xceed που όμως είναι και 85 κιλά βαρύτερο συγκρίνοντας το με το ακτιβ που είναι αντίστοιχο το αμάξι για να πεις ότι κινούταν ικανοποιητικά και τράβαγε , έπρεπε να κρατάς ψηλά τις στροφές διαρκώς και να τραβάς και τις ταχύτητες. Αν το κάνεις αυτό η κατανάλωση στο xceed πάει στα 10-11 λίτρα! Άντε στο φοκους που είναι ελαφρύτερο και έχει ας πούμε καλύτερη χαρτογράφηση (τι διάολο αφού βραβεύεται ως ο καλύτερος κινητήρας) άντε να έχει μισό με ένα λίτρο χαμηλότερα.
Αν ο μεσος καταναλωτής είναι οκ με 10 λίτρα κατανάλωση βενζίνης το 2019 οκ πάω πάσο.
Και τα 10 λίτρα ήταν με δύο άτομα και άδειο. Βάλε 4 και αποσκευές και κλίμα και τραβα να ανέβεις καμία ανηφόρα να μου πεις πόσο επαρκές θα είναι το χιλιαρη και πόσο θα κάψεις.
Ο 1.0 είναι συμβιβασμός για τους φτωχούς Έλληνες. Χίλια κυβικά με 20-23 χιλιάδες....
Τα 21000 που θα δώσεις για 1.0 σε βάθος 7ετιας μπορείς να δώσεις 29000 και να πάρεις ντίζελ! Το ίδιο κόστος τελικά θα έχεις! Τόσο πολύ θα σου κοστίσει το 1.0 που κάνει για το 90% των καταναλωτών....τελικά μάλλον δεν έχω τόσα πολλά λεφτά για να πάρω χιλιαρη....
φιλε μου εντελως φιλικα αυτα που λες δεν υφστανται και μαλλον ανηκουν στην σφαιρα της παραπληροφορισης. κανεις δεν ειπε οτι το 1.0 βαζει φωτια στην ασφαλτο. Γιαυτες τις περιπτωσεις υπαρχουν αλλες εκδοσεις. να μιλας ομως για καταναλωση 10-11 λιτρα και κοστος 23.000 ευρω και μαλιστα με τοση σιγουρια εισαι πολυ μακρια απο την αληθεια. αν θες να μιλησουμε για νουμερα τοτε το κοστος της εκδοσηε που λες 1.0 st-line ειναι κατω απο 21.000 με το κλειδι στο χερι. η καταναλωση με μικτη χρηση μετα απο 18.000 χλμ ειναι 6.3 απο την πρωτη μερα μεχρι σημερα. σε ταξιδι με 3 ατομα και κλιματισμο και το αμαξι φουλ φορτωμενο δεν γκρινιαξε ποτε και δεν ενιωσα ουτε μια στιγμη οτι δεν εχει δυναμη να προπερασω με ασφαλεια. οσο για την εκφραση σου οτι το 1.0 ειναι συμβιβασμος για τους φτωχους ελληνες δεν θα το σχολιασω...οταν κανεις μια αγορα κοιτας το συνολικο πακετο στην αξια και οχι μονο τα επιμερους στοιχεια.
-
Φίλε εγώ λες ότι παραπληροφορω εσύ όμως μιλάς για καταναλωσεις 6.3 μο χωρίς να μας λες τις διαδρομές κάνεις που και με ποσα. Επίσης δεν μας λες και πόσα καις φορτωμένος με κλιματισμό το καλοκαίρι γιατί ....δεν έχεις προσέξει!!!
Ασχολείσαι δλδ να απαντήσεις περί της κατανάλωσης του αμαξιού και θιγεσαι κιόλας και προσβάλεις.... καλοπροαίρετα πάντα ....τον άλλον αλλά δεν έχεις μηδενίσει μια φορά το κουμπάκι όταν ήσουν φορτωμένος να δεις πόσο καίει το ριμαδι και με πόσα πηγαίνεις φορτωμένος; Απλά λες δεν γκρινιαξε !!! Οσο για το συμβιβασμός του 1.0 που σε χάλασε δες πόσοι έξω αγοράζουν το 1.0 και πόσοι το 1.5. Εσύ δλδ πήρες το χιλιαρη γιατί δεν ήθελες παραπάνω δύναμη ή απλά γιατί μέχρι εκεί έφτανες; Δεν είναι κακο οι περισσότεροι αυτό κάνουμε...
-
Μικρή διόρθωση στην προσφορά για το active vignale 1.5 ΑΤ8 που είχα αναφέρει - μου την έστειλε και γραπτά ο φίλος που είχαμε πάει μαζί - 33.3000 όχι 33 παρά που θυμόμουν, με ice feature pack 49 και μεταλλικό. Δεν έχω καλή εικόνα από τιμές γενικά και δεν μπορώ να την κρίνω, μόνο από την audi έχω σχετικά πρόσφατη εμπειρία (6/`17). Αντίστοιχο Α3 1.5 s-tronic θα πλησιάζει άνετα τα 40Κ.
Το περίεργο είναι ότι γράφει τέλη κυκλ. 130 ευρώ, στο χιλιάρι 280!!!
Μάλλον έχουν χάσει λίγο τη μπάλα με τις ανακατατάξεις. Μας υποσχέθηκαν test drive από βδομάδα για το 1.5 ΑΤ8 active.
Η πλάκα είναι ότι η Ford άλλαξε τα χαρακτηριστικά και σε ήδη παραγγελθέντα, ο Άγγλος εδώ παράγγειλε 1.5 με πολλαπλούς και του ήρθε με ημιάκαμπτο και άλλα λάστιχα: -
Φίλε εγώ λες ότι παραπληροφορω εσύ όμως μιλάς για καταναλωσεις 6.3 μο χωρίς να μας λες τις διαδρομές κάνεις που και με ποσα. Επίσης δεν μας λες και πόσα καις φορτωμένος με κλιματισμό το καλοκαίρι γιατί ....δεν έχεις προσέξει!!!
Ασχολείσαι δλδ να απαντήσεις περί της κατανάλωσης του αμαξιού και θιγεσαι κιόλας και προσβάλεις.... καλοπροαίρετα πάντα ....τον άλλον αλλά δεν έχεις μηδενίσει μια φορά το κουμπάκι όταν ήσουν φορτωμένος να δεις πόσο καίει το ριμαδι και με πόσα πηγαίνεις φορτωμένος; Απλά λες δεν γκρινιαξε !!! Οσο για το συμβιβασμός του 1.0 που σε χάλασε δες πόσοι έξω αγοράζουν το 1.0 και πόσοι το 1.5. Εσύ δλδ πήρες το χιλιαρη γιατί δεν ήθελες παραπάνω δύναμη ή απλά γιατί μέχρι εκεί έφτανες; Δεν είναι κακο οι περισσότεροι αυτό κάνουμε...
Φιλε μου την καταναλωση την κοιτας ομοιομορφα και οχι στιγμιαια. Τι νοημα εχει να μηδενισω να δω φορτωμενος σε ταξιδι φορτωμενος ποσο εκαιγα. Εμενα με νοιαζει το συνολικο κοστος καυσιμου με μικτη χρηση. κινουμαι στη πολη καθημερινα με κινηση στην περιφεριακη Υμητου. Οσο για την ερωτηση σου εγω επελεξα χιλιαρι γιατι αυτο με καλυπτει σε ολους τους τομεις και την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη που εκανα την αγορα ηταν η καλυτερη επιλογη. Φυσικα εν καποιος θελει παραπανω για τους δικους του λογους παει σε πιο δυνατα μοτερ. Δεν αντιλεγω. Οχι ομως χωρις να εχεις προσωπικη εμπειρια και επειδη οδηγησες το ceed να βγαζεις συμπερασμα για επαρκεια κινητηρα και καταναλωση ενος διαφορετικου μοντελου.
-
Τελικά δεν γίνεται να μην υπάρξει ένταση ακόμα και για το πιο απλό θέμα όπως το πόσο καίει ένα αυτοκίνητο.
Εγώ σου είπα πάντως παραπάνω ότι στον αυτοκινητόδρομο full φορτωμενος και με ταχυτητες πάνω απο τα όρια ταχυτητας (130-150) δεν πήγε πάνω από 7 (με μηδενισμένο τον μετρητή στην αρχή του ταξιδιού). Με ταχύτητες μέσα στα όρια ταχύτητας δεν πήγε ποτέ πάνω από 6. Και είπα και πως όντως καίει σε πολύ έντονο σταμάτα ξεκίνα μέσα στην πόλη. Από εκεί κ πέρα επίσης μπορείς να μπεις στο spritmonitor όπως έγραψα πιο πριν να δεις μόνος σου πραγματικές καταναλώσεις.
Φιλικά αυτά σαν κάτοχος μιας κ ρώτησες πληροφορίες. Σίγουρα αν σε ενδιαφέρει το αυτοκινητο θα το κάνεις test drive και θα αποφασίσεις για τον εαυτό σου. Από εκεί και πέρα αν και δεν έχω λόγο να υπερασπιστώ τον φίλο από πάνω, ο καθένας χρησιμοποιεί όπως νομίζει τα χρήματά του, κάποιος πχ μπορεί να στερηθεί από άλλα πράγματα για πάρει πιο δυνατό μοτέρ, σε άλλον αυτό μπορεί να του είναι αδιάφορο. Το πού 'φτάνει' ο καθένας όπως λες δεν φαίνεται από το τι αμάξι αγοράζει.
-
Μας υποσχέθηκαν test drive από βδομάδα για το 1.5 ΑΤ8 active.
Σε ποιά αντιπροσωπεία? Γιατί ψάχνω εδώ και 1 μήνα περίπου να βρώ ένα Active για test drive!
-
Φιλε την καταναλωση την κοιτάς εσυ συνολικα και καλά κάνεις για εσένα αλλα για να εχει νοημα για τους υπολοιπους και να βγάζουν κάποια συμπεράσματα πρεπει να λες την χρήση και πως το πας.
Εσύ μπορεί για να βγάλεις το 6.3 να πηγαίνεις διαρκώς με αυγό στο πόδι σε ανοικτο δρομο με 100 χλμ πχ ! αυτό θα βοηθήσει μόνο αν πεις τις συνθήκες γιατί θα ξέρουμε αν χαιδεύεις το γκάζι με 100 χλμ και ευνοικές συνθήκες θα έχεις τόση κατανάλωση.
Θα οδηγήσω προσεχώς το αυτόματο ντιζελ στην business και θα σας πω την γνώμη μου για κατανάλωση ( καμια σχέση με το 1.0 βενζίνης).
-
Και εγώ που το έψαξα Θεσσαλονίκη μόνο στην business βρήκα αυτόματο για τεστ. Ακτιβ αυτόματο ούτε προσφορά δεν σου δίνουν πλέον !
Στον βροχιδη δεν υπήρχε το ακτιβ ούτε ως εκθεσιακό! Το βαγκον μου έδειξαν όταν ζήτησα το ακτιβ! Το ακτιβ δεν έχει πιο μεγάλη απόσταση από το έδαφος από το βαγκον;
-
Το ακτιβ δεν έχει πιο μεγάλη απόσταση από το έδαφος από το βαγκον;
Ναι έχει, 2 εκ. εαν θυμάμαι σωστά.
-
Φιλε την καταναλωση την κοιτάς εσυ συνολικα και καλά κάνεις για εσένα αλλα για να εχει νοημα για τους υπολοιπους και να βγάζουν κάποια συμπεράσματα πρεπει να λες την χρήση και πως το πας.
Εσύ μπορεί για να βγάλεις το 6.3 να πηγαίνεις διαρκώς με αυγό στο πόδι σε ανοικτο δρομο με 100 χλμ πχ ! αυτό θα βοηθήσει μόνο αν πεις τις συνθήκες γιατί θα ξέρουμε αν χαιδεύεις το γκάζι με 100 χλμ και ευνοικές συνθήκες θα έχεις τόση κατανάλωση.
Θα οδηγήσω προσεχώς το αυτόματο ντιζελ στην business και θα σας πω την γνώμη μου για κατανάλωση ( καμια σχέση με το 1.0 βενζίνης).
σου ειπα τις συνθηκες οδηγησης. Σε ινηση κυριως πηγαινε ελα παιανια στην περιφεριακη Υμητου. Οσο για τον τροπο οδηγησης σε καμια περιπτωση με το αυγο στο ποδι οπως λες αλλα σε νομιμα συνηθως πλαισια. Με τον ιδιο τροπο και συνθηκες αντιστοιχα με τον Leon 1.4 tsi (2008) εβλεπα 7.5 μεσο ορο με ιδιες επιδοσεις του κινητηρα. Μαλιστα τα πρωτα 10.000 που οδηγουσα λιγο πιο συντηρητικά λοφω στρωσιματος εβλεπα ειχα μικτη συνολικη 5,8 - 5,9
-
Και 3 από το κανονικό; Τελικά πόση απόσταση έχει το ακτιβ από το εδαφος ; Στην αντιπροσωπεία μου είπαν 18 ισχύει;
-
Καλά αυτές οι συνθήκες οδήγησης δε λένε τίποτα και αφορούν πολύ λίγους. Γι' αυτό είναι τόσο χαμηλά η κατανάλωση, όχι ότι κάνει κάποια μαγικά το αμάξι. Στον Περ. Υμηττού με τα όρια ταχύτητας προφανώς και ένα οποιοδήποτε 1000αρι θα γράψει 6-7λτ.
Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για επαρχία που είναι πολύ ευνοημένη σε θέματα κατανάλωσης λόγω έλλειψης κίνησης, συνεχών στάσεων κτλ.
-
Και 3 από το κανονικό; Τελικά πόση απόσταση έχει το ακτιβ από το εδαφος ; Στην αντιπροσωπεία μου είπαν 18 ισχύει;
Kάπου έλεγαν για 17εκ. (δε θυμάμαι σε πιο βίντεο), αλλά σύμφωνα με αυτό 15εκ. : https://www.automobiledimension.com/models/ford/focus-active-2019
-
Τα active θα έρχονται πλέον - πλην του vignale active X - μόνο με χιλιάρι. Είναι προφανές ότι προσπαθούν να πουλήσουν όσο λιγότερους 1.5 μπορούν, τουλάχιστον στην Ελλάδα.
-
kostasT wrote:
Μας υποσχέθηκαν test drive από βδομάδα για το 1.5 ΑΤ8 active.
Σε ποιά αντιπροσωπεία? Γιατί ψάχνω εδώ και 1 μήνα περίπου να βρώ ένα Active για test drive!
Για την ακρίβεια ξαναπήρα τηλ, κι εγώ μπερδεύτηκα σόρι για την παραπληροφόρηση. Ο Σφακ. Αργυρούπολης έχει ένα λευκό που είδαμε, αλλά μέχρι και σήμερα! Επιστρέφεται αύριο και από βδομάδα θα φέρουν το δικό τους !!!
-
Αν το ακτιβ είναι 15 το κανονικό δλδ είναι 12? Πάντως το 15 δεν το λες και απόσταση ! Το καλή για κροσοβερ.17-18 οκ μια χαρα.
Ford Focus MK4