-
Ρε παιδιά, δε συμπαθώ ιδιαίτερα τον όμιλο, αλλά μήπως είστε λίγο αφοριστικοί;
Ειδικά το τελευταίο ποστάρισμα του Φάνη μου έκανε εντύπωση γιατί συνήθως είσαι πιο μετριοπαθής...
-
Φάνη, εγώ θα πω ότι η αντιπροσωπεία όντως είναι από τις χειρότερες. Τα αυτοκίνητα όμως σίγουρα δεν είναι μέτρια. Είναι όλα σαφώς πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας τους και κάποια είναι και στην κορυφή.
-
Don' t tempt me, mate...
Ομολογώ ότι το κείμενό σου είναι εξαιρετικό, και προς στιγμήν μ' έβαλε στην πρίζα να τους απαντήσω, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει ν' ασχοληθώ περαιτέρω μαζί τους.
Η καλύτερη τιμωρία είναι η δημόσια γελοιοποίησή τους μέσω της γνωστοποίησης του φαιδρού email τους.
Μωρέ στείλε το κείμενο σε απάντηση του email τους, να δούμε τι θα σου απαντήσουν...
-
Εχεις δικιο Σαργε (ειχα θυμωσει με κατι αλλο στην δουλεια) εγραψα λιγο πιο αποτομα κ αφοριστικά απο όσο θα ηταν σωστό!
Επισης ως τα εχω πολλα μαζεμενα του ομιλου...για εμενα εκανε μεγαλη ζημια στην εννοια της αυτοκίνησης...εαν εχω κεφι καμια μερα θα γραψω ενα σεντόνι...αχαχα!!
-
Να γράψεις, αμέ! Άλλωστε κάτι τέτοια ποστ είναι η πεμπτουσία των φόρουμ!
Εν τω μεταξύ, όποτε κάποιος εδώ μέσα γράψει κάτι για 'δουλειά', πάντα εκπλήσσομαι, σαν να βγαίνω από ένα λήθαργο. Υποπτεύομαι ότι υποσυνείδητα θεωρώ ότι η δουλειά όλων που διαβάζω εδώ μέσα είναι να γράφουν εδώ μέσα και τίποτα άλλο*. Επειδή δεν έχω γνωρίσει και ποτέ κάποιον συμφορουμίτη δια ζώσης, ίσως θεωρώ ότι δεν υπάρχετε στην πραγματικότητα!
*Εξαιρείται ο Lap φυσικά που σίγουρα δουλεύει για τη suzuki (Ελλάδας ή Ιαπωνίας, αυτό μένει να διερευνηθεί...) χαχαχα
-
Η κριτική όλων μας πάει περισσότερο προς την μητρική εταιρεία,την εδώ αντιπροσωπεία και δευτερευόντως στα οχήματα που παράγει. Σίγουρα είναι πάνω από τον μέσο όρο σε αρκετούς τομείς αλλά σίγουρα δεν είναι οι Φερράρι που επιμένουν κάποιοι ιδιοκτήτες και ψέγουν όλους εμάς που δεν θέλουμε ούτε να βλέπουμε αυτήν την διαχρονικά εταιρεία-απατεώνα.
-
Να τολμησω να κανω τον δικηγορο του διαβολου;
Σιγουρα εχουμε συνηθισει να παιρνουμε εκπτωση πανω στην τιμη του καταλογου, αλλα ρε παιδια, δεν ειναι δικαιωμα του 'καθε μαγαζιου' να σου λεει 'οχι ρε φιλε, αυτη ειναι η τιμη, αν γουσταρεις ψωνισε, αλλιως εκει ειναι η πορτα';
-
Να τολμησω να κανω τον δικηγορο του διαβολου;
Σιγουρα εχουμε συνηθισει να παιρνουμε εκπτωση πανω στην τιμη του καταλογου, αλλα ρε παιδια, δεν ειναι δικαιωμα του 'καθε μαγαζιου' να σου λεει 'οχι ρε φιλε, αυτη ειναι η τιμη, αν γουσταρεις ψωνισε, αλλιως εκει ειναι η πορτα';
Δίκιο έχεις, σαφώς και είναι δικαίωμά της. Αλλά στις δύσκολες εποχές που ζούμε, όλοι κάνουν σκόντο. Άλλοι λίγο, άλλοι περισσότερο.
Όταν σκοπεύω να δώσω 18.000- 20.000 σε μια πολυεθνική για να αγοράσω ένα προϊόν της, θέλω, έστω και συμβολικά, να δω ότι 'σέβεται' τα λεφτά που δίνω, να μου κόψει κάτι, να μου κάνει κάποιο δώρο. Αν δεν το κάνει, θα αναζητήσω σε άλλη εταιρία αυτό που θέλω.
Εν ολίγοις, αν δεν μου κάνουν έκπτωση, εστω και μικρή (500 ευρώ), δεν θα αγοράσω από αυτούς. Όσο κι αν μου αρέσουν τα προϊόντα τους.
-
Σαφεστατα, θεωρω πολυ λογικη την αποψη σου, ειδικα οταν την συμμεριζεται παρα πολυς κοσμος. Απο την αλλη ομως, θα σε ευχαριστουσε π.χ. ενα προϊον που (με διαφορους τροπους δεν θα το συζητησουμε εδω) κοστολογειται στα 20.000 ευρω, στον τιμοκαταλογο να κοστολογειται (λεω τωρα) 22.000 και οταν μπαινεις στο μαγαζι να σου λενε 'επειδη εισαι μαγκας και καραμπουζουκλης, θα σου κοψω 2χιλιαρικα'. Ψυχολογικα, αυτο 'φτιαχνει' τον καθε πελατη, διοτι νιωθει κερδισμενος και σε αυτο πανω βασιζονται ολες οι 'εκπτωσεις' που βλεπουμε στα μαγαζια.
Προσωπικα, προτιμω να βλεπω τις τελικες τιμες που δινει ο καθενας, συγκρινοντας τα προϊοντα τους και το επιπεδο εξοπλισμο τους, αλλα και άυλα χαρακτηριστικα (οπως το βαρος απο το σηματακι). Εχω ξανακανει την κουβεντα εδω για αυτο το θεμα. Προσωπικα το σηματακι μου ειναι αδιαφορο, ΑΛΛΑ αν οταν ερθει η ωρα να πουλησω το ρημαδι, ενα hyundai μου βγαλει την πιστη, ενω μια bmw φυγει αερα, δεν ειναι λογικο να το βαλω και αυτο το χαρακτηριστικο στη ζυγαρια;
-
Και αυτές οι εκπτώσεις, κοροϊδία δεν είναι;
Τι θα πει «έκπτωση», και γιατί ο τάδε αγοραστής είναι μάγκας, και θα του κόψουν ένα ποσό;
Τα ίδια καραγκιοζιλίκια γίνοντα και αλλού (π.χ car audio) όπου οι αντιπροσωπείες δίνουν τυπωμένους καταλόγους σε Α4, με τις τιμές, και στο μαγαζί, χτυπάει ο πωλητής στο calculator '30% έκπτωση θα σου κάνω' και εσύ νομίζεις πως σου κάνουν και χάρη!
-
Παιδιά, εννοείται ότι πολλές φορές η έκπτωση δεν είναι πραγματική. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον χώρο του αυτοκινήτου, αλλά και γενικότερα. Για παράδειγμα, όλοι ξέρουμε για τις 'εκπτώσεις' στην Black Friday.
Επίσης, χωρίς να ξέρω τίποτα από πωλήσεις και μάρκετινγκ, υποθέτω ότι ο καλός πωλητής ξέρει πώς να σε ρίξει. Πώς να σου παρουσιάσει μια προσφορά ως ευκαιρία ή ως δώρο. Πώς να σε παραμυθιάσει, με λίγα λόγια.
Και να σας πω την αλήθεια, έχω ένα αδύνατο σημείο. Μου αρέσει το καλό θέατρο. Όταν δω μια γυναίκα να δίνει καλή παράσταση, το εκτιμώ. Και ακόμα αν δω το δόλωμα, αν η παράσταση είναι καλή, θα το φάω. Μόνο και μόνο για την προσπάθεια και την εξαιρετική ερμηνεία. Το ίδιο συμβαίνει και με τις προσφορές. Θα με ρίξεις, αλλά παραμύθιασέ με πρώτα, όχι έτσι στεγνά. Δεν γουστάρω έτσι, βρε αδερφέ!
-
Ωραίος ο αποπάνω!!
-
Θα έπρεπε να τους απαντήσεις στο ίδιο ύφος:
'Σας ευχαριστώ πολύ που με τιμήσατε με την απάντηση σας. Κατόπιν των διευκρινίσεων που μου παρείχατε, αναγνωρίζω την εμπνευσμένη και δίκαια πολιτική της μη παροχής εκπτώσεων, οι οποίες θα ευτέλιζαν το προϊόν και θα δημιουργούσαν μόνιμες αμφιβολίες για την ορθή κοστολόγηση των προϊόντων. Στην ουσία οι παρεχόμενες ευτελείς εκπτώσεις θα διάβρωναν τόσο την ακεραιότητα και υπόληψη των υποψηφίων πελατών όσο και το status της κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρίας. Στις εποχές του αμοραλισμού που ζούμε, ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη εταιρίες σαν τη δική σας, οι οποίες δείχνουν το δρόμο της τόλμης και αρετής. Δεχτείτε παρακαλώ τα θερμά μου συγχαρητήρια!'
Υ.Γ.: Χρησιμοποιήστε το ελεύθερα. Δεν ζητάω copyright.
Τελειο - το εκλεψα
-
Εγω παντως το πασχα που ηθελα να αγορασω αμαξι και πηγα μια βολτα απο την VW εδειναν Golf 1.0 tsi r line 20.700 με τον προηγουμενο κινητηρα 110 ιππων και 2 χρονια εγγυηση. Μου αρεσε πολυ και ειπα του πωλητη οτι εαν μου κανει δωρο την επεκταση των 2 χρονων θα του το ξεχρεωνα την επομενη ημερα. Πηγε στον διευθυντη και μιλαγανε συνομοτικα και με κοιταγανε απο την τζαμαρια και ηρθε και μου ειπε οτι δεν γινεται. Μαλλον νομιζε οτι μπλοφαρω. Εγω ομως δεν εκανα μπλοφα, Πηγα διπλα στην FORD την επομενη ημερα και πηρα το Focus με 8 χρονια εργοστασιακη και πιο πλουσιο εξοπλισμο 20.500 (1.0 st line). Φυσικα το ειχα ψαξει οσο δεν παει προηγουμενως και ειχα καταληξει σε αυτα τα 2. Μαλιστα τα οδηγησα και τα 2 back to back στον ιδιο δρομο με ενα μισαωρο διαφορα και το st-line ηταν πολυ καλυτερο απο το r-line σε τιμονι, αναρτηση, κινητηρα, ηχομονωση, οδκη συμπεριφορα. Παντως μου εκανε εντυπωση πως στην VW δεν κοβανε ουτε ευρω. Προτιμανε να χασουν την πωληση απο το να 'ριξουν' τα μουτρα τους...
-
Δεν έχουν σχέση τα 2 αυτοκίνητα, ειδικά όταν είναι στην ίδια τιμή. Το Focus είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς. Έκανες την καλύτερη επιλογή!
-
Δηλαδή ρε Gmag, αν σου έκαναν δώρο την εγγύηση, θα έπαιρνες το Golf;
Ευχαριστώ πρέπει να τους πεις τότε!*
Στην ουσία σε απέτρεψαν από το να πάρεις ένα αμάξι 7 χρονών (έναντι του ολοκαίνουργιου focus) με σημαντικά πιο αδύναμο κινητήρα (110 έναντι 125) και με τα μισά χρόνια εγγύησης (4 έναντι 8)!
Δεν είναι φυσικά πολύ χειρότερο αμάξι το golf αλλά χάνει σε πάρα πολλούς άμεσα συγκρίσιμους τομείς.
*Πέρνα κάποια στιγμή να τους αφήσεις καμια κούτα με γλυκά και όταν σε ρωτήσουν γιατι αυτό, εξήγησε τους τη φάση και ευχαρίστησε τους θερμά που σε έσπρωξαν σε μια πιο έξυπνη αγορά! χαχαχα
-
Φίλε Gmag,αν πήγαινες να πάρεις Φερράρι,θα ζητούσες κάποιο τέτοιο δώρο ή έκπτωση? Η διαφορά είναι ότι εκεί κάτι μπορεί να σου έκαναν,αλλά στην VW only over their dead body.....
-
Η αληθεια ειναι οτι κοιτοντας τις 2 προτασεις με ψυχρη λογικη η καλυτερη επιλογη ηταν το focus. Θεωρησα οτι τους επαιρνε να κανουν καλυτερο deal σε εμενα καθως το μοντελο ηταν με τον παλιοτερο κινητηρα αρα τους ειχε μεινει και θελανε να το ξεφορτωθουνε και επισης ερχοτανε το ανανεωμενο golf 8. Μαλιστα στον Φιλοσιδη μου δινανε καρτα μελουν να κανω εκει τα σερβις με σημαντικες εκπτωσεις ενω στην Καρεντα δεν δινανε ουτε πατακια. Το προηγουμενο μου αμαξι 11ετιας ηταν ενα leon tsi 1.4 125 ιππων και ουδεποτε ειχα καποιο μηχανολογικο προβλημα. ΕΙχα σχετικα καλη εμπειρια απο τον ομιλο, αν εξαιρεσεις οτι τα τελευταια 2 χρονια οι πισω πορτες δεν ανοιγανε απο εξω, η πορτα του πορτμπαγκαζ δεν εμενε ανοιχτη αλλα επεφτε στο κεφαλι σου και οτι στην τετραετια αλλαχτηκε κρεμαγιερα στην εγγυηση. επισης ειχα ταλαιπωπηθει με τα xenon φωτα τοσο πολυ που στο τελος τα αλλαξα και εβαλα αλογονου. Το αμαξι ομως δεν εκανε τσικ και ο κινητηρας ηταν πολυ ροπατος και απροβληματιστος. Βεβαια το προσεχα το αμαξι πολυ και ολα τα σερβις στην ωρα τους σε εξουσιοδοτημενο επισημο και ειχα και λιγα χιλιομετρα λογο μηχανης (75.000). Για τα γλυκα ομως δεν το ειχα σκεφτει. Μπορει περνοντας απο εκει να τους παω καμια παστα!!! χαχαχα
-
Ενδιαφέρεται φίλος για αγορά μεταχειρισμένου και κλίνει προς golf 7,5 1.0 tsi dsg. Το βρίσκει γύρω στα 14 με 15k. Άσχετο, του πρότεινα καινούριο scala στα ίδια λεφτά αλλά δεν, κολλημένος με τη γκόλφω και το dsg. Η απορία που εχω είναι η εξής. Είδαμε στο car πολλά γκολφάκια σχεδόν κούτα με ελάχιστα χλμ από 20 έως 40k. Κυρίως από καρέντα. Γνωρίζει κανείς τι αυτοκίνητα είναι αυτά και το λόγο που πουλιούνται τόσο νωρίς; Σκεφτηκα ότι είναι τεστ ντράιβ, αλλά τόσο πολλά; έχουν αρκετά κομμάτια.
Ευχαριστώ.
-
Leasing;
VW FORUM