-
Αχ ..... τι μας έκανες ..... τέτοια εποχή ...
Καλοτάξιδο.....
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
-
Μήπως γνωρίζει κάποιος τι καταγωγής είναι ο κινητήρας αυτού του αυτοκινήτου?
-
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
Μήπως γνωρίζει κάποιος τι καταγωγής είναι ο κινητήρας αυτού του αυτοκινήτου?Δες εδω... http://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_AJ-V6_engine#AJ30
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Θωμα καταντας γραφικος πλεον με τις merc..
XF απο εμενα για διαφορους λογους ουσιαστικους και μη..- δεν στηρίζεις τους γερμαναράδες
Μήπως γνωρίζει κάποιος τι καταγωγής είναι ο κινητήρας αυτού του αυτοκινήτου?
λογικά Ford (αμερικάνικος)
-
Το αυτοκίνητο έφτασε...το οδήγησα ελάχιστα και δε μπορώ να πω εντυπώσεις οδηγικά...το χρώμα του είναι πολύ όμορφο...και γενικότερα έχει πολλές λεπτομέριες να ρυθμίσεις...κάποιες δε φανταζόμουν ότι υπάρχουν σε αυτοκίνητα...π.χ. μπορείς να ρυθμίσεις το τιμόνι έτσι ώστε όταν σβίνεις το αυτοκίνητο να σηκώνεται και να πλησιάζει το ταμπλό του αυτοκινήτου, για να μπορεί ο οδηγός να βγαίνει άνετα...μόλις το βάλεις μπροστά επανέρχεται...για εμένα προσωπικά είναι υπερβολικό...αλλά δίνει μια αίσθηση ανώτερης ποιότητας...ειδικά στους τρίτους...γενικότερα το εσωτερικό του είναι πολύ ποιοτικό...επίσης καταφέρνει να κρύψει τον όγκο του...φαίνεται πιο μικρό απ' όσο είναι...επίσης, έχει πολύ καλούς χώρους, πολύ άνετα (και με πολλές ρυθμίσεις) καθίσματα και εξαιρετικό ηχοσύστημα (σε συνδιασμό μάλλον και με την ηχομόνωση)...
-
Kαλοταξιδο...
Περιμενουμε φωτος..
-
Σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του autobild η XF πήρε 4 αστέρια στο Ncap.Άσε μούφα αμάξι πήρε ο μπαμπάς σου.Πούλα το όσο υπάρχει καιρός.
Πέρα από την πλάκα πώς γίνεται ρε παιδιά τόσο ακριβά αμάξια να παίρνουν κάτω από 5 αστέρια?
-
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του autobild η XF πήρε 4 αστέρια στο Ncap.Άσε μούφα αμάξι πήρε ο μπαμπάς σου.Πούλα το όσο υπάρχει καιρός.
Πέρα από την πλάκα πώς γίνεται ρε παιδιά τόσο ακριβά αμάξια να παίρνουν κάτω από 5 αστέρια?
Για αυτό το θέμα η επίσημη Jaguar διαμαρτυρήθηκε εγγράφος και ζήτησε επανάληψη της διαδικασίας..για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πως γίνεται αυτό..αλλά γενικότερα αυτές οι μετρήσεις είναι λίγο περίεργες...σκεφτείτε ότι υπάρχουν Hyundai που παίρνουν 5 αστέρια και το audi a3 παίρνει 4 αστέρια...είναι δυνατόν...όσο καλό και να είναι ένα συμπαθές κατά τα άλλα hyundai, μπορεί σε θέμα ασφάλειας να είναι καλύτερο..? Η XF για παράδειγμα έχει 8 αερόσακους, εξαιρετική ενεργητική ασφάλεια...και γενικότερα όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές...είναι δυνατόν ένα toyota iq να έχει 5 αστέρια και η Xf 4...είναι δυνατόν σε πιθανό ατύχημα να είσαι πιο ασφαλής στο IQ...?
αν και είναι τυποποιημένες οι μετρήσεις και ο κατασκευαστής κατασκευάζει τα αυτοκίνητα 'διαβασμένος'
Μάλλον γι αυτό ζήτησαν επανάληψη της διαδικασίας.Η μελέτη που είχαν κάνει μάλλον άλλα αποτελέσματα πρέπει να έδινε
Θα πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε πόσο έχουν προσέξει την ασφάλεια...έχει σύστημα που ανιχνεύει την οποιαδήποτε πρόσκρουση και δίνει εντολή να σηκωθεί το καπό από το παμπρίζ προς τα επάνω για την ασφάλεια των πεζών...λένε ότι οι μετρήσεις δείχνουν ότι με αυτό τον τρόπο μειώνεται η πιθανότητα θανάτου κατά 80% (αν θυμάμαι καλά)...αυτό είναι άσχετο με την παθητική ασφάλεια, απλά το αναφέρω για να καταλάβετε πόσο έμφαση έχουν δώσει στην ασφάλεια γενικότερα...
-
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
Θα πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε πόσο έχουν προσέξει την ασφάλεια...έχει σύστημα που ανιχνεύει την οποιαδήποτε πρόσκρουση και δίνει εντολή να σηκωθεί το καπό από το παμπρίζ προς τα επάνω για την ασφάλεια των πεζών...λένε ότι οι μετρήσεις δείχνουν ότι με αυτό τον τρόπο μειώνεται η πιθανότητα θανάτου κατά 80% (αν θυμάμαι καλά)...αυτό είναι άσχετο με την παθητική ασφάλεια, απλά το αναφέρω για να καταλάβετε πόσο έμφαση έχουν δώσει στην ασφάλεια γενικότερα...
Και παρολα αυτα στο pedestrian εχει μονο 43% ενω το kia venga πχ εχει 64%
-
Περιμένω αντίδραση εκ VolvoZeus που να αναλυει την ανακρίβεια των αποτελεσμάτων του NCAP.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Περιμένω αντίδραση εκ VolvoZeus που αναλυει την ανακρίβεια των αποτελεσμάτων του NCAP.Εχετε καμια συγγενεια ;Ξαδερφια ισως;
-
Συνάδελφοι...
-
Δεν ειναι απιθανο να μην εχει ασχοληθει η jaguar με το πως θα 'κλεψει' τον οργανισμο...
-
Το αμάξι είναι φανταστικό. Τα άλλα είναι κάπως... Ας μου πει κάποιος εάν η προστασία πεζού γίνεται με όλους τους σωματότυπους, υπό διάφορες γωνίες κλπ κλπ κλπ για να βγει κάποια κατανομή (όχι μέσος όρος!!).
Αυτά τα τεστ είναι ενδεικτικά και εγώ πραγματικά είναι το τελευταίο απολύτως πράγμα που θα κοιτούσα σήμερα.Μπράβο φίλε για την επιλογή σου!!!
-
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
...είναι δυνατόν ένα toyota iq να έχει 5 αστέρια και η Xf 4...είναι δυνατόν σε πιθανό ατύχημα να είσαι πιο ασφαλής στο IQ...?Εντελως λαθος παραδοχη...Η μπαριερα πανω στην οποια προσκρουουν τα αυτοκινητα καθοριζεται απο το βαρος τους, ετσι ωστε να αντιπροσωπευει συγκρουση με αντιστοιχου βαρους οχημα. Το βαρος παιζει πολυ σημαντικο ρολο σε μια προσκρουση. Ετσι μεταξυ δυο σωστα σχεδιασμενων αυτοκινητων (ζωνες παραμορφωσης κτλ) το βαρυτερο θα εχει πλεονεκτημα εναντι του ελαφρυτερου...Αλλωστε το euroncap δεν κανει συγκρισεις αναμεσα σε διαφορετικης κατηγοριας αυτοκινητα. Εδω περισσοτερες λεπτομερειες για την κατηγοριοποιηση του euroncap..
Επιπλεον, το euroncap αξιολογει το καθε αυτοκινητο σε σχεση με ενα στανταρ που εχει τεθει απο την European Enhanced Vehicle safety Committee (EEVC). Αυτες οι δοκιμες δεν δινουν πληρη εικονα οσον αφορα την συνολικη παρεχωμενη ασφαλεια, οπως αλλωστε παραδεχεται και το euroncap (No stylised test procedure fully reflects the safety provided by a car in the wide variety of accidents or near-accidents which may occur on the roads)....Περιμένω αντίδραση εκ VolvoZeus που να αναλυει την ανακρίβεια των αποτελεσμάτων του NCAP.
Ελπιζω να σε καλυψα?
Οσον αφορα το αποτελεσμα, φαινεται οτι το προβλημα προεκυψε στην προσπαθεια αξιολογησης της παρεχωμενης ασφαλειας σε διαφορετικου μεγεθους επιβατες σε σχεση με καποια τμηματα του ταμπλο...Ο τροπος που το αναφερει παντως ειναι λιγο αντιφατικος...
'The passenger compartment remained stable in the frontal impact. Dummy readings indicated good protection of the knees and femurs of the front seat occupants. However, structures in the dashboard posed a risk of injury to occupants of different sizes and to those sat in different positions and protection for the knee/femur/pelvis body region was rated as marginal.'
...ειδικα την στιγμη που οι διαφορες αυτες προκυπτουν υπολογιστικα απο διαφορες μετρησεις μετα την προσκρουση, αφου για λογους οικονομιας πραγματοποιειται μονο μια προσκρουση.
Σχετικα με την προστασια κατα των πεζων, το συστημα της jaguar με το εκτινασσομενο καπω (το οποιο αναφερθηκε) ειχε απενεργοποιηθει, αφου ο οργανισμος θεωρει (!?) οτι το συστημα δεν ειναι αποδοτικο. -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Εντελως λαθος παραδοχη...Η μπαριερα πανω στην οποια προσκρουουν τα αυτοκινητα καθοριζεται απο το βαρος τους, ετσι ωστε να αντιπροσωπευει συγκρουση με αντιστοιχου βαρους οχημα. Το βαρος παιζει πολυ σημαντικο ρολο σε μια προσκρουση. Ετσι μεταξυ δυο σωστα σχεδιασμενων αυτοκινητων (ζωνες παραμορφωσης κτλ) το βαρυτερο θα εχει πλεονεκτημα εναντι του ελαφρυτερου...Αλλωστε το euroncap δεν κανει συγκρισεις αναμεσα σε διαφορετικης κατηγοριας αυτοκινητα.Δεν είναι ακριβές αυτό που λες. Τα crash test αυτά γίνονται σε ακλόνητο εμπόδιο, δεν καθορίζεται καμία 'μπαριέρα' ανάλογα το βάρος.
Το βάρος έχει σημασία σε σύγκρουση μεταξύ δύο αυτοκινήτων. Αν η XF και το iQ τρακάρουν με ένα τσιμεντένιο εμπόδιο (ακριβώς το ίδιο και για τα δύο) τότε το iQ θα είναι πιο ασφαλές για τους επιβάτες. Αν τρακάρουν μεταξύ τους η XF έχει ένα πλεονέκτημα βάρους που ίσως ισοσκελίσει ή υπερσκελίσει την διαφορά σε αστέρια. Σε μεταξύ τους σύγκρουση δεν είναι και τόσο σαφές πιο θα είναι ασφαλέστερο, αυτό όμως επειδή η διαφορά τους είναι μικρή (σε αστέρια).
Ένα αυτοκίνητο 1.5 τόνου με 2 ή 3 αστέρια πολύ δύσκολα θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με ένα 5στερο 1 τόνου (σε μεταξύ τους σύγκρουση πάντα). Προφανώς σε σύγκρουση με ακλόνητο εμπόδιο ένα iQ είναι πολύ ασφαλέστερο από ένα 2.5τονο SUV με 3 αστέρια.
there you go
ΥΓ. 'τα πως είναι δυνατόν το Χ να είνια ασφαλέστερο από το Υ' και όλα τα σχετικά στερεότυπα έχουν πληγεί βάναυσα από την εξαιρετική δουλειά της euroNCAP
-
@volvozeus: σε πολλά τεστ αναφέρεται πως η τάδε μάρκα έδειξε (το πώς δεν το ξέρω ακριβώς, καλή απορία) ότι το ίδιο επίπεδο ασφάλειας παρέχεται και σε διαφορετικούς σωματότυπους. Οπότε στην προκειμένη περίπτωση εδώ είναι το πρόβλημα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δεν είναι ακριβές αυτό που λες. Τα crash test αυτά γίνονται σε ακλόνητο εμπόδιο, δεν καθορίζεται καμία 'μπαριέρα' ανάλογα το βάρος.Εδω αναφερει το εξης:
'Each car tested is subjected to an offset impact into an immovable block fitted with a deformable aluminium honeycomb face. This impact is intended to represent the most frequent type of road crash, resulting in serious or fatal injury. It simulates one car having a frontal impact with another car of similar mass.'
..η 'πυκνοτητα' του honeycomb barrier καθοριζεται αναλογα με το βαρος του οχηματος, ωστε να αναπαραστησει συγκρουση με ομοιας μαζας οχημα. Στο Appendix I αναλυτικα η κατασκευη της μπαριερας, και εδω (σελιδα 2) μια ακομα αναφορα απο το IIHS το οποιο χρησιμοποιει το ιδιο στανταρ.Το βάρος έχει σημασία σε σύγκρουση μεταξύ δύο αυτοκινήτων. Αν η XF και το iQ τρακάρουν με ένα τσιμεντένιο εμπόδιο (ακριβώς το ίδιο και για τα δύο) τότε το iQ θα είναι πιο ασφαλές για τους επιβάτες.
Σωστη συγκριση προσκρουσης σε μη παραμορφωμενο εμποδιο δεν μπορει να γινει βαση των παραπανω αποτελεσματων του euroncap...τα δεδομενα ειναι τελειως διαφορετικα.
Αν τρακάρουν μεταξύ τους η XF έχει ένα πλεονέκτημα βάρους που ίσως ισοσκελίσει ή υπερσκελίσει την διαφορά σε αστέρια. Σε μεταξύ τους σύγκρουση δεν είναι και τόσο σαφές πιο θα είναι ασφαλέστερο, αυτό όμως επειδή η διαφορά τους είναι μικρή (σε αστέρια).
...δεν βλεπω να διαφερει η αποψη μας. Λεγοντας δυο σωστα σχεδιασμενα αυτοκινητα, προφανως εξαιρω αυτα που με το ζορι παιρνουν 2 ή 3.
@volvozeus: σε πολλά τεστ αναφέρεται πως η τάδε μάρκα έδειξε (το πώς δεν το ξέρω ακριβώς, καλή απορία) ότι το ίδιο επίπεδο ασφάλειας παρέχεται και σε διαφορετικούς σωματότυπους. Οπότε στην προκειμένη περίπτωση εδώ είναι το πρόβλημα.
Ακριβως...αλλα επειδη ο τροπος ειναι υπολογιστικος (Assessment Protocol) δεν θεωρω οτι ειναι ακριβης...
Jaguar XF 3.0 V6 238 hp