-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Δηλαδη εννοεις να σου αλλαξουν το τουρμπο σε περιπτωση που φτασει στο τελος του; Το καλυπτει αυτο η εγγυηση; Γιατι εγω θυμαμαι οτι το θεωρουν σαν αναλωσιμο οπως τα αμορτισερ τακκια δισκους συμπλεκτη κτλ. Σιγουρα καπου θα αναφερεται. Αν εχω δικιο παντως θεωρω οτι η επεκταση της εγγυησης ειναι πεταμενα λεφτα. Αν θες να πεταξεις λεφτα στο αμαξι σιγουρα υπαρχουν πολλα πραγματα που θα σου προσφερουν περισοτερη καθημερινη ευχαρισηση παρα μια επεκταση εγγυησης που γινεται για ψυχολογικους λογους.(αληθεια αν ειχαμε BMW πχ θα σκεφτομασταν για επεκταση εγγυησης; Η μηπως καποιοι εκμεταλλευονται το κακο brand name;)Αυτό εννούσα αλλά αν δεν ισχύει τότε πεταμένα λεφτά είναι...
Θα ρωτήσω να μάθω...Κωνσταντίνε λαμαρίνες είναι και φτιάχνονται!
Αφού είστε εσείς καλά, αυτό έχει σημασία... -
Περαστικά Κωνσταντίνε και να το φτιάξεις γρήγορα όπως πριν. Να μείνει μόνο μια (άσχημη) ανάμνηση.
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Υποθέτω πως αποφάσισε να σταματήσει και ξεκινώ διαδικασία να περάσω από δίπλα του ανάβοντας αριστερό φλας και ανοίγοντας ελαφρά την πορεία μου προς τα αριστερά χωρίς να βγω στο αντίθετο ρεύμα.
Ξαφνικά τον βλέπω να κάνει μια απότομη κίνηση και στρίβει αριστερά βγαίνοντας κάθετα στο οδόστρωμα- ολα αυτά σε μια απόσταση 5 μέτρων - .Ίσως αυτό ήταν το λάθος σου. Όταν βλέπουμε τέτοιους ΒΛΑΚΕΣ μπροστά μας, πρέπει να είμαστε πιο επιφυλακτικοί στο προσπέρασμα. Το φλας από μόνο του δυστυχώς ΔΕΝ αρκεί. Χρειάζεται ταυτόχρονα σινιάλο με τα φώτα + κόρνα + φλάς ως προειδοποίηση για να μην κάνει βλακεία. Και τον προσεγγίζεις επιφυλακτικά με το πόδι στο φρένο. Μόνο όταν καταλάβεις πως το αντιλήφθηκε και δεν θα κάνει κουλαμάρα, τάβλα γκάζι και προσπερνάς αέρα.
Επίσης, ίσως να έπρεπε να δηλώσετε ελαφρύ τραυματισμό π.χ. ενόχληση στον αυχένα (για να θεωρηθεί τροχαίο με τραυματισμό και εγκατάλειψη και να τον αναζητήσουν για αυτόφωρο).
Από εκεί και πέρα ελπίζω να έχεις νομική προστασία γιατί μάλλον θα σου χρειαστεί.
-
Καλά ξεμπερδεματα κωνσταντινε. Δυστυχώς έχουν δίπλωμα και κυκλοφορούν ΟΛΟΙ - πρεζακια, μεθυστακες, καθυστερημενοι, μα όλοι... Εδώ είναι η εγκληματική στάση της ελληνικής πολιτειας, που κινείται σα θεωρεί πως το να οδηγούμε αυτοκίνητο είναι αναφαίρετο δικαίωμα καθενός μόλις περάσει τα 18. Από εκεί και πέρα, δεν το χειριστηκες σωστά, δεν έπρεπε να έρθεις σε σωματική επαφή με τον τύπο, που ήξερες αν είναι κανας πρεζεμπορας και δεν έβγαζε κανά μαχαίρι ή ακόμα και πιστόλι... Έχουν γίνει αυτά, πρόσφατα διάβασα έγινε κάτι τέτοιο για μια θέση στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη. Να είσαι καλά εσύ και οικογένειά σου, και η μπραβουρα θα φτιαχτεί, μπορούσε να είναι και χειρότερα.
Ελπίζω να τον σκίζουν τον τύπο, αλλά κάτι μου λέει πως θα του τα κλασουν, για μια ακόμα φορά προφανώς... -
Αυτα μονο σε ταινιες θριλερ γινονται.. Ε ρε τι κυκλοφορει στους δρομους.. Και η αστυνομια το μονο που κανει ειναι να λεει οτι αυτος ειναι γνωστος μεθυστακας, γνωστος πρεζακιας, γνωστος εμπορος. Ολοι μεταξυ τους γνωριζονται και το μονο που κανουν ειναι να κοβουν κλησεις για ζωνη ασφαλειας σε «αγνωστους».
-
ενας θειος μου οταν πρωτομαθαινα να οδηγω ξερεις τι μου ελεγε....αμα βλεπεις κανεναν που οδηγει μαλακισμενα η μεινε πολυ πισω του η περασε τον αργα η γρηγορα θα την κανει τη μακακια του, τι να πω ρε παιδια καλα ξεμπερδεματα
-
Πω πω
Κωνσταντινε περαστικα ευχομαι και ελπιζω η 'Monica' να επανελθει γρηγορα στην προηγουμενη κατασταση τηςΠαιδες προσεχετε αρκετα εκει εξω. Δυστυχως οδηγουν ατομα που δεν θα πρεπε
-
Περαστικα ρε Κωνσταντινε!
Αμαν ρε φιλε!! Οι πιθανοτητες νομιζω να πιασεις το Τζοκερ ειναι περισσοτερες απο αυτο που επαθες!!
Ελπιζω ολα να πανε καλα! -
Φιλε Κωνσταντινε κατ'αρχην ευτυχως δεν παθατε κατι εσυ και η γυναικα σου.Αυτο ειναι το σημαντικο!!
Κατα τα αλλα σου ευχομαι καλα ξεμπερδεματα με τον και συντομα να παρεις την 'Monica' σου οπως ηταν πριν!!
Μην στεναχωριεσαι με ...αν και ..πως.. Ολα γινονται για καποιο λογο!!
Μπορει με αυτο το ατυχημα να γλιτωσατε απο χειροτερα παρακατω...
Οποτε μην μασας , στραβες τυχαινουν σε ολους!!! -
Κων/ΝΕ άλλη φορά αυτό που σου λέει ο vasgti ....
Δηλώνεις τραυματισμό και τον κυνηγάνε... -
Κωνσταντινε τι να πω? Καλα ξεμπερδεματα οσο το δυνατον πιο συντομα η ζημια δεν φαινεται και πολυ μεγαλη εκ πρωτης οψεως αλλα και μονο που σου χαλασε το βραδυ και τις υπολοιπες μερες που θα σε απασχολει αυτο το γεγονος φτανει.
Τελικα επρεπε να τον προσπερασεις αλλα αφου δεν εκανε οχταρια και δεν εδειχνε οτι πηγαινε βαρκα γιαλο που να ξερεις και εσυ? Παρεπιμπτοντως επειδη μας τα ειχαν πρηξει με τα φρενα του Μπραβο στο φρεναρισμα πανικου που εκανες πως τα ειδες? -
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας...
Τελικά , από την επίσκεψή μου από το Αστυνομικό Τμήμα έμαθα ότι ο τύπος τηλεφώνησε και αποδέχθηκε οτι αυτός ηταν που ενεπλάκη στο συμβάν , αλλά , έφυγε γιατί το 'κλίμα ήταν κάπως'... ...
Έκανα μια αίτηση για να μου δωθεί αντίγραφο της καταγραφής από το βιβλίο συμβάντων ,καθώς η τύπισα που ηταν σήμερα στο Α.Τ δεν είχε αρμοδιότητα να μπεί στο αρχείο και να το κάνει.
Άντε αύριο , μια χαμένη ημέρα με τρέξιμο. Σκέφτομαι να του κάνω και μια μυνησούλα του τύπου μπας και έρθει λίγο στα συγκαλά του.
Τελικά από τα μόνα 'ζώα' που κινδυνεύουμε είναι αυτά που δημιουργεί η κοινωνία μας.
Σημείωση:πολύ θλιβερή η εικόνα του επιπέδου εξοπλισμού και στελεχιακού δυναμικού της αστυνομίας. Που πάνε τα λεφτά μας ρεεεε!!!!!:x
ΥΓ:φίλε ezzypelias τα φρένα λειτούργησαν μια χαρά με αποτέλεσμα να επιβραδύνουν σημαντικά την ταχύτητα ( που ούτως η αλλως ήταν χαμηλή )του Bravo , αλλά δυστυχώς η απόσταση από το εμπόδιο ήταν τόσο μικρή (3-4 μέτρα) όταν το πάτησα , που το αυτοκίνητο απλώς σύρθηκε μέχρι να συγκρουσθεί και να ακινητοποιηθεί.Απόδειξη για αυτό , το γεγονός ότι παρά τη σύγκρουση , το Megane παρέμεινε κάθετα στο οδόστρωμα και ότι η σύγκρουση έγινε με το πίσω μέρος της αριστερής του πλευράς , πράγμα που σημαίνει ότι η επιβράδυνσή μου του έδωσε την ευκαιρία να κάνει μερικά εκατοστά παραπάνω.
Απλά το ανυσηχητικό είναι ότι ο κόσμος πλέον έχει χάσει κάθε αίσθηση μέτρου , όταν κυκλοφορεί -πίνοντας,καπνίζοντας διάφορα κλπ- και δεν έχει το θάρος να αναλάβει τις ευθύνες του.
Παραλειπόμενο από την μετακίνηση με τα οχήματα της Αστυνομίας.Με 2 διαφορετικούς οδηγούς και διαφορετικά οχήματα , όταν έκατσα στη θέση του συνοδηγού και έκανα την κίνηση να βάλω την ζώνη (την οποία και ολοκλήρωσα) η αντίδραση ήταν χαρακτηριστική:έλα τωρα , δεν χρειάζεται να τη βάλεις!....
Περιτό να αναφερθώ περισσότερο στην κατάσταση που ήταν τα οχήματα ε! -
Με την ζωνη που μου θυμισες τωρα πριν καμια 5ετια στην Θεσσαλονικη πηρα ταξι και οταν μπηκα πηγα να βαλω την ζωνη ο ταξιτζης ξερεις τι μου ειπε? Καλα ρε φιλε θα πεταξουμε και βαζεις ζωνη? Του ειπα μας εμεις στον Βολο βαζουμε συν οτι εχουν ξεκινησει και γραφουν και οι αστυνομικοι και μου λεει ρε συ φιλαρακι εδω ειναι Θεσσαλονικη βασικα απ'οτι καταλαβα παρεξηγηθηκε θεωρησε οτι δεν τον εμπιστευομουν σαν οδηγο λες και τον ηξερα απο χτες εεε αντε βγαλε ακρη...
-
Τι να πω; Καλό κουράγιο με τα τρεξίματα τώρα, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Λαμαρίνες είναι και φτιάχνονται, αλλά θα σου στοιχίσει και οικονομικά και χρονικά και το κυριότερο ψυχολογικά. Έπρεπε να περάσεις και να τελειώνεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις ή φεύγεις ή μένεις πίσω, δεν υπάρχει άλλη λύση.
Θα κάνω πάντως το δικηγόρο του διαβόλου. Περίμενες να κάτσει ο τύπος; Έκανε αυτό που ήταν σωστό για αυτόν. Θα πάει αύριο που είναι εντάξει να εμφανιστεί και θα πει ότι φοβήθηκε, ότι του επιτέθηκες, ή ό,τι άλλο του πει ο δικηγόρος. Θα έχει και άλλους 2 μαζί και τέλος. Αν σου κάνει δήλωση θα είσαι τυχερός. Γι' αυτό, ΠΟΤΕ βία σε τέτοιες περιπτώσεις και ΠΑΝΤΑ κινητό μαζί σου με καλή φωτογραφική.
Αν το πάρουμε πρακτικά, δε σε συμφέρει να κάτσεις αν είσαι μεθυσμένος γιατί δεν ξέρεις τι θα κάνει ο άλλος. Άσε που αν πας να σταματήσεις κάποιον, αυτομάτως, είσαι κατηγορούμενος για προσωποκράτηση κτλ, οπότε... μην το ψάχνεις. Αν γίνει ατύχημα στηρίζεσαι στο να είναι ο άλλος εντάξει ή όχι. Λύσεις της μορφής ξύλο που αναφέρει ο kacey δουλεύουν μόνο αν έχεις διασυνδέσεις με τη νύχτα. Προσωπικά, αν μου έκανες κάτι τέτοιο, θα σε έπαιρνα μαζί με το αμάξι και θα σε έσερνα. Προσοχή να μην κάνετε βλακείες στο δρόμο. Τα γράφω χρόνια τώρα, αλλά δεν ακούτε.
Ευχαριστώ.
ΥΓ. Άσχετο το ποιος έφταιγε, πράγμα που είναι εμφανές νομίζω, άσχετο το αν καταλαβαίνω τον πόνο του ανθρώπου. Τα έχω περάσει κι εγώ πολλές φορά μιας και μόνος μου δεν έχω καταφέρει να φτάσω στα 200€ ζημιά στο αυτοκίνητο και όλα τα άλλα προέρχονται από ανήθικους ανθρώπους. Δυστυχώς όμως, τώρα θα τα τραβήξεις γιατί δεν τήρησες 2 βασικούς νόμους της οδήγησης:
- Δεν μπλέκεσαι με μ...ες, αλλά εξαφανίζεσαι με κάποιον τρόπο.
- Δεν προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις βία σε άνθρωπο στο δρόμο.
-
Περαστικα Κωνσταντινε. Δυστυχως τα ΔΕΡΜΑΤΑ που κυκλοφορουν εξω ειναι εκτος ελεγχου!
-
Pipinos1976 , ευχαριστω για τα καλά σου λόγια .Από την άλλη δεν έχω καμιά διάθεση να ξεκινήσω μια αντιπαράθεση μαζί σου για το τι και πως και αν και γιατί.
Ο καθ ένας μας έχει τις απόψεις του περί αυτοκίνησης και οδήγησης και κρίνει κατά το δοκούν.
Το σίγουρο είναι πως αν ημουν μόνος στο αυτοκίνητο , θα είχα προσπεράσει πολύ νωρίτερα και θα είχα γλυτώσει απ ολη αυτη την ταλαιπωρία.Ας όψεται η προσπάθεια αποφυγής της ενεργοποίησης του εξωτερικού κόφτη.
Η θεωρία του Χάους που λέγαμε. -
φίλε Κωνσταντίνε περαστικά και όσο μπορείς μην αγχώνεσαι για πράγματα που γίνονται,αν και οκ είναι δύσκολη φάση και σε καταλαβαίνω.Δεν υπάρχουν κανόνες σε αυτά τα πράγματα,σαφώς και είναι προτιμότερο να αποφεύγεις με κάποιο τρόπο μια φάση που μυρίζει μ@λ@κία αλλά υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γινόταν αν είχες αντιδράσει διαφορετικά.Ότι και να σου πω εγώ ή κάποιος άλλος είμαστε που λένε 'έξω από το χορό',εγώ θα σου πώ ότι ειλικρινά στεναχωρέθηκα επειδή μπήκα στη διαδικασία να βάλω τον εαυτό μου στη θέση σου,μόνο έτσι μπορείς να καταλάβεις αν και πάλι είναι αλλιώς να σου συμβεί
-
Κριμα! Ευτυχώς που δεν πάθατε τίποτα όμως. Το κακό είναι ότι είναι μπλεγμένη η φάση, θα πάει δικαστικώς κατά 99.9% και το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο. Φοβάμαι ότι δεν θα πάρεις χρήματα. Περαστικά και πάλι.
-
Παιδιά , το μόνο σίγουρο που απεκόμισα από την όλη φάση , είναι ότι είστε όλοι σας ωραίοι τύποι και χαίρομαι που είμαστε μια καλή παρέα εδω.
(pipinos1976...ισχύει και για εσένα αυτό -και ας εισαι λίγο 'σπασίκλας'... ). -
Κωνσταντίνε σου εύχομαι καλό κουράγιο.
Για το αυτοκίνητο μην ανησυχείς, θα γίνει όπως πρέπει...το θέμα είναι ότι είσαστε σώοι.
Το ότι εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος, είναι πολύ σοβαρό, μονο και μόνο γιαυτό, πάει μέσα.
Το ότι τελικά έγινε έτσι, μπορεί να σου βγει σε καλό (αν είναι ασφαλισμένος) , γιατί αν τον έβρισκαν μεθυσμένο, θα είχες θέμα με την ασφάΛειά του.
Τώρα έτσι και αλλοιώς είναι εκτεθειμένος, οπότε αν είναι ασφαλισμένος, θα κάνει δήλωση αναγκαστικά.
Τέλος πάντων, απο το πουθενά και για το τίποτα, θα πρέπει να χάσεις αρκετές εργατώρες και να χαλάσεις την ψυχική σου διάθεση...Σε 6 μήνες απο σήμερα, θα είναι μία ιστορία που θα έχεις να διηγείσαι... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Το ότι τελικά έγινε έτσι, μπορεί να σου βγει σε καλό (αν είναι ασφαλισμένος) , γιατί αν τον έβρισκαν μεθυσμένο, θα είχες θέμα με την ασφάΛειά του.
.Ο μεθυσμενος εχει προβλημα και οχι το θυμα.Η ασφαλεια αποζημιωνει κανονικα το θυμα και μετα στρεφεται κατα του πελατη της.
Fiat Bravο 2007