-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Καταγγελια για νοθευμενη βενζινη που κανουμε? Εβαλα 15 λιτρα στο ραλακι μου και μου κανει σαν να εχει λοξυγγα και μου εσβησε 2 φορες η μηχανη. Δεν θελω να γινομαι ρουφιανος ,αλλα η βενζινη του πρεπει να ειναι φουλ νοθευμενη. Πρωτη φορα μου συμβαινει τοσο εντονο προβλημα.Υ.Γ Θα πηγαινω με μπετονια και θα τα γεμιζω ,γιατι πλεον κλεβουν και οι μετρητες. Αντι για 10 λιτρα σου βαζουν 7
Σε ποιο πρατήριο αν επιτρέπεται?
Μπορείς να καταγγείλεις εδώ
-
Από το πλαφόν του 1,58 €/λίτρο (Πάσχα 2010) στην πιο φτηνή βενζίνη στην Ήπειρο
Η αφορμή ένα καινούργιο βενζινάδικο που άνοιξε στην Πρέβεζα (νέας εταιρίας). Η τιμή της αμόλυβδης στο 1,45 ευρώ/λίτρο. Ουρές σχηματίζονται από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Οι υπόλοιποι πρατηριούχοι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας ‘βαρούσαν μύγες’. Έτσι αναγκάστηκαν να μειώσουν και αυτοί τις τιμές από 1,55 σε 1,49 .
Συμπέρασμα ή κάποιοι μας .........
κοροϊδεύουν ή άρχισε να λειτουργεί ο ανταγωνισμός.
Αυτό, βέβαια θα φανεί τις επόμενες μέρες . Αυτό που εύχομαι είναι να μην είναι κάποιο διαφημιστικό ‘τρικ’ του νέου πρατηρίου και οι οδηγοί να προτιμούν τα φθηνά πρατήρια.
Αναγνώστης
Κάποιος από την περιοχή να μας δώσει κάποια παραπάνω πληροφορία;
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1138014&lngDtrID=244Βάλε και την ποιότητα της βενζίνης...
Βάλε και την ποσότητα, τόσες αντλίες που κλέβουν...
Βάλε και το μέσο μισθό...
Βάλε και τα τέλη 'κυκλοφορίας'...
Βάλε και πόσο 'δεμένος' με το ΙΧ του είναι ο Έλληνας...Άραγε τι ποσοστό του εισοδήματός του ξοδεύει ο μέσος Ευρωπαίος για να 'αυτοκινηθεί' και τι ο μέσος Έλληνας?....
-
'με την τιμή σε πρατήριο της Μαγνησίας να φτάνει το 1,72 ευρώ το λίτρο.'
Και δεν το κλείσανε ακόμη αυτό το πρατήριο;;;; Δεν το κατεδαφίσανε;
Υπάρχει άραγε ανθρωπος που βάζει απο το συγκεκριμένο; -
Παιδια, απο το http://www.gasprices.gr μπορει καποιος να δει ενδεικτικες τιμες απο την περιοχη του και να 'επιβραβευει' τον πιο φτηνο. Εαν ολοι κανανε ουρα στα πιο φτηνα βενζιναδικα, θα συνειδητοποιηουσαν και οι ακριβοι οτι δεν τους παιρνει. Απλα χρειαζεται ενας Α προγραμματισμος, πχ να μην περιμενεις να αναψει κιτρινο λαμπακι στην εθνικη οδο που παιζουν εξωφρενικες τιμες σε επιπεδα κοροιδιας. Ας φτασει 2ευρω το λιτρο ενω ο ΕΦΚ εχει ανεβει 10% και μετα ξανασυζηταμε για τους κερδοσκοπους.
-
το κακο ειναι οτι στην Ελλαδα δεν υπαρχει ελεγχος. Οποτε η μειωση τιμων απλα θα φερει περισσοτερο κλεψιμο απο τις αντλιες...
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Καταγγελια για νοθευμενη βενζινη που κανουμε? Εβαλα 15 λιτρα στο ραλακι μου και μου κανει σαν να εχει λοξυγγα και μου εσβησε 2 φορες η μηχανη. Δεν θελω να γινομαι ρουφιανος ,αλλα η βενζινη του πρεπει να ειναι φουλ νοθευμενη. Πρωτη φορα μου συμβαινει τοσο εντονο προβλημα.
Υ.Γ Θα πηγαινω με μπετονια και θα τα γεμιζω ,γιατι πλεον κλεβουν και οι μετρητες. Αντι για 10 λιτρα σου βαζουν 7
Σε ποιο πρατήριο αν επιτρέπεται?
Μπορείς να καταγγείλεις εδώ
Σε μια shell στο Κορωπι που εχει και την χαμηλοτερη τιμη στην περιοχη
-
Στην Κρήτη τον 'παίζουν' ασύστολα έτσι????
Η φτηνότερη (100στάρα) βενζίνη έχει 1,830€/lt, ενώ είδε ταμπέλα (o father) τιμή με 1,999€/lt.
Πόσο σκ@τ@ ακριβότερη είναι μεταφορά της βενζίνης από πχ Αθήνα-Κόρινθο στα Χανιά που να δικαιολογεί πάνω από 30 λεπτά του ευρώ αύξηση σε σχέση με ένα βενζινάδικο εδώ που πουλάει βενζίνη ίδιας εταιρίας?
Μα το θεό, ορισμένοι δεν βάζουν μυαλό.
-
Μάλλον δε με κλέψανε ευτυχώς

Καταραμένες ιθπανικέθ φριτέδθεθ! Μετά από 10-20 λεπτά οδήγησης σήμερα μου έκανε την τιμή να ανάψει κι άλλο νταμάκι! /
Προφανώς είχε κολλήσει ο (αν)εγκέφαλος, πέρα του ότι δοκίμασα χτες το βράδυ, μετά απο καμια ώρα που έγραψα το συμβάν, να δω αν ανέβηκε η στάθμη και πήρα τα @@ μου...Και ενώ ο Κάβουρας μας περιγράφει για κρητικούς εγώ γέμισα με 1,439.
Σημερινό γέμισμα: 26.410λίτρα
Χτεσινό 13.85 λίτρα
Να είχα κανα υπόλοιπο 7 λίτρα
26.41+13.85+7=47.26
Έκαψα και 3 λίτρα σήμερα (9,3 κατανάλωση 34 χιλιόμετρα) πάμε κάτω από 45 λίτρα του ρεζερβουάρ οπότε πιστεύω καλά είμαστε -
Στο Ηράκλειο η τιμή της απλής αμόλυβδης είναι μια χαρά...1,54 την έχει το πρατήριο που βάζω εγώ...όχι και άσχημα!(Που καταντήσαμε να λέμε όχι άσχημα το 1.53!)
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Καταραμένες ιθπανικέθ φριτέδθεθ! Μετά από 10-20 λεπτά οδήγησης σήμερα μου έκανε την τιμή να ανάψει κι άλλο νταμάκι! /
Προφανώς είχε κολλήσει ο (αν)εγκέφαλος, πέρα του ότι δοκίμασα χτες το βράδυ, μετά απο καμια ώρα που έγραψα το συμβάν, να δω αν ανέβηκε η στάθμη και πήρα τα @@ μου...Και ενώ ο Κάβουρας μας περιγράφει για κρητικούς εγώ γέμισα με 1,439.
Χτεσινό 13.85 λίτρα
26.41+13.85+7=47.26
Έκαψα και 3 λίτρα σήμερα (9,3 κατανάλωση 34 χιλιόμετρα) πάμε κάτω από 45 λίτρα του ρεζερβουάρ οπότε πιστεύω καλά είμαστεΤο ευχαριστο της υποθεσης ειναι οτι αφησες και αυτο το ενδεχομενο στο πρωτο ποστ που εκανες...
Αλλοι θα διαμαρτυρονταν τωρα για κρεμασμα του βενζινα, ακραιο σοδομισμο της γυναικας του και των παιδιων του και φυσικα κατεδαφιση του πρατηριου...
Γεγονος ειναι παντως οτι οι μετρητες (και ιδιαιτερα οι ηλεκτρονικοι οπως στο δικο σου) ειναι πολυ ανακριβεις... Η τελοσπαντων για να δωσουν ακριβη μετρηση θελει να περασει αρκετη ωρα!
Anyway, τελος καλο, ολα καλα και για εσενα και για το πρατηριο... -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Και ενώ ο Κάβουρας μας περιγράφει για κρητικούς εγώ γέμισα με 1,439.
(...)τύπο βενζίνης?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Στην Κρήτη τον 'παίζουν' ασύστολα έτσι????Η φτηνότερη (100στάρα) βενζίνη έχει 1,830€/lt, ενώ είδε ταμπέλα (o father) τιμή με 1,999€/lt.
Πόσο σκ@τ@ ακριβότερη είναι μεταφορά της βενζίνης από πχ Αθήνα-Κόρινθο στα Χανιά που να δικαιολογεί πάνω από 30 λεπτά του ευρώ αύξηση σε σχέση με ένα βενζινάδικο εδώ που πουλάει βενζίνη ίδιας εταιρίας?
Μα το θεό, ορισμένοι δεν βάζουν μυαλό.
Αν δεν κάνω λάθος υπολογίζουν και το κόστος μεταφοράς του βυτιοφόρου μέσω πλοίου (είχα ακούσει για μεταφορά με πλοίο τα βυτιοφόρα πληρώνουν γύρω στα 800 € δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει).
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος υπολογίζουν και το κόστος μεταφοράς του βυτιοφόρου μέσω πλοίου (είχα ακούσει για μεταφορά με πλοίο τα βυτιοφόρα πληρώνουν γύρω στα 800 € δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει).
όταν εγώ στην Αθήνα βρίσκω την ίδια βενζίνη με 1,6€/lt, πώς γίνεται ο άλλος να γράφει 1,999?
Ή πχ ΕΚΟ που στη Βάρης-Κορωπίου πουλάει την 100στάρα σε 1,569€/lt και στο Νομό Χανίων από όσους είδαμε, κανείς δεν την πουλάει κάτω από 1,8€.Επιπλέον τα εκεί λειτουργικά έξοδα (κυρίως μεροκάματο+ενοίκιο γιατί τα υπόλοιπα πάνω-κάτω είναι τα ίδια) είναι αισθητά μικρότερα από ένα ίδιο βενζινάδικο στην Αθήνα, οπότε και πάλι είναι απαράδεκτα ακριβή η βενζίνη εκεί.
Γενικά δεν δικαιολογείται η τόσο ακριβότερη βενζίνη σε σχέση με Αθήνα ή και άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Καιροσκόποι και μετά μου γκρινιάζουν ότι δε φταίνε που η βενζίνη έχει ακριβύνει.
ΥΓ:ξέρεις πόσους τόνους πετρέλαιο ή βενζίνη μεταφέρει ένα βυτιοφόρο που αν διαιρέσεις τα λίτρα με τα 800€, θα βρεις ότι η αύξηση δε θα έπρεπε να είναι πάνω από ~5 λεπτά.
ΥΓ2: Αν έχει κάποιος στοιχεία που να δικαιολογεί την τόσο μεγάλη αύξηση σε διάφορες περιοχές, ας το κάνει.Εγώ αυτό που πιστεύω (και θα το πιστεύω μέχρι να μου αποδείξει κάποιος το αντίθετο) είναι αυτό που βλέπω εγώ μπροστά μου...Στην Κρήτη κατά μέσο όρο η βενζίνη έχει 20 λεπτά πάνω ο ίδιος τύπος βενζίνης.Αλλά δεν θα καεί κι αυτών ο 'κώλος' τους?Που θα πάει? -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:

Χτεσινό 13.85 λίτρα
26.41+13.85+7=47.26
Έκαψα και 3 λίτρα σήμερα (9,3 κατανάλωση 34 χιλιόμετρα) πάμε κάτω από 45 λίτρα του ρεζερβουάρ οπότε πιστεύω καλά είμαστεΤο ευχαριστο της υποθεσης ειναι οτι αφησες και αυτο το ενδεχομενο στο πρωτο ποστ που εκανες...
Αλλοι θα διαμαρτυρονταν τωρα για κρεμασμα του βενζινα, ακραιο σοδομισμο της γυναικας του και των παιδιων του και φυσικα κατεδαφιση του πρατηριου...
Γεγονος ειναι παντως οτι οι μετρητες (και ιδιαιτερα οι ηλεκτρονικοι οπως στο δικο σου) ειναι πολυ ανακριβεις... Η τελοσπαντων για να δωσουν ακριβη μετρηση θελει να περασει αρκετη ωρα!
Anyway, τελος καλο, ολα καλα και για εσενα και για το πρατηριο...Οι ηλεκτρονικοί μετρητές ανακριβείς??? Μάλιστα.... Από όσο γνωρίζω το περιθώριο σφάλματος των ηλεκτρονικών καταγραφικών είναι της τάξης του 1~2% για τις συγκεκριμένες εφαρμογές. Από εκεί και πέρα όσον αφορά τη στάθμη καυσίμου η επιλογή των κατασκευαστών είναι να έχουν ιδιαίτερα απαισιόδοξο βενζινόμετρο ειδικά πλησίον του άδειου ώστε να αποφεύγεται η ανεπιθύμητη κατάσταση του να μείνει κάποιος χωρίς καύσιμα.
Για τα TC meters συνήθως οι εταιρείες είναι αισιόδοξες (της τάξης του ~2%) αλλά σε αυτοκίνητα επιδόσεων αυτό δεν ισχύει όπως και σε premium μάρκες ή σε οχήματα τα οποία πωλούνται στις ΗΠΑ (υπάρχει και μεγάλο πρόστιμο που είχε πέσει κάποτε σε εταιρεία για τέτοιο θέμα και η HONDA αναγκάστηκε να αποζημιώσει αρχικά τους ιδιοκτήτες του ΙΜΑ ΙΙ καθώς τα 50 mpg δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα). Οπότε αν λέει κατανάλωση 10lt/100 άντε το πολύ να είναι 10.2lt/100 αλλά όχι 11lt/100. Άλλωστε με τα σύγχρονα συστήματα ψεκασμού όπου η ποσότητα που εκχύεται στο θάλαμο καύσης είναι αυστηρά καθορισμένη δεν είναι δυνατό να υπάρξουν και λάθη. Πόσο μάλλον στα συστήματα άμεσου ψεκασμού όπου εκεί και για αποφυγή μη ανάφλεξης ή προανάφλεξης του μείγματος η ποσότητα καυσίμου που εκχύεται στο θάλαμο είναι γνωστή ως το pico-litre.
Φυσικά και ο μεγαλύτερος άγνωστος παράγων είναι η κλίση του εδάφους στο βενζινάδικο. Αν η κλίση είναι favorable ή unfavorable η διαφορά παίζει στο δικό μου όχημα ως 5% (συν ή πλην 2 λίτρα στα 40) το οποίο όμως αντισταθμίζεται εύκολα. Αν φουλάρεις στο ίδιο βενζινάδικο πάντα στην ίδια αντλια και σταθερά λαμβάνεις μέτρησεις Α και στην αντλία βλέπεις καταναλώσεις 1.05*Α τότε 'κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.....'
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Οι ηλεκτρονικοί μετρητές ανακριβείς??? Μάλιστα.... Από όσο γνωρίζω το περιθώριο σφάλματος των ηλεκτρονικών καταγραφικών είναι της τάξης του 1~2% για τις συγκεκριμένες εφαρμογές. Από εκεί και πέρα όσον αφορά τη στάθμη καυσίμου η επιλογή των κατασκευαστών είναι να έχουν ιδιαίτερα απαισιόδοξο βενζινόμετρο ειδικά πλησίον του άδειου ώστε να αποφεύγεται η ανεπιθύμητη κατάσταση του να μείνει κάποιος χωρίς καύσιμα.
o ddl449 έβγαλε το συμπέρασμα (κρατώντας 'πισινή') ότι μάλλον τον κλέψανε γιατί έγραφε το trip computer του λιγότερα εναπομείναντα χιλιόμετρα με το που φούλαρε το αμάξι (σε σχέση με αυτά που υπολόγιζε ότι θα έγραφε).
Όπως ξέρουμε τα χιλιόμετρα που σου λέει ο υπολογιστής ταξιδίου ότι 'σου' απομένουν μέχρι να 'μείνεις από βενζίνη', είναι αρκετά στο περίπου.
Κι αυτό γιατί υπολογίζει πόσα χιλιόμετρα σου απομένουν με βάση την κατανάλωση των τελευταίων 30km (περίπου).Οπότε αν πας 'τάπα' στο βενζινάδικο και γεμίσεις βενζίνη, περιμένεις να γράψει 450km 'που απόμένουν' και τελικά να δεις 300km (λογικό αφού με την κατανάλωση που είχες μέχρι πριν, 'τόσα θα σε έβγαζε' η βενζίνη του ρεζερβουάρ).Απο κει και πέρα αν οδηγεί κάποιος ομοιόμορφα, τότε δε θα έχει μεγάλες αποκλίσεις.
-
Η ανακριβεια των ψηφιακων δεικτων βενζινης δεν εγκειται στο γεγονο της κακης μετρησης αλλα στο πως προγραμματιζονται να σβηνουν τα ντιμακια οσο πεφτει η σταθμη του ρεζερβουαρ (τα μπαρακια κοινως!)... Οπως ανεφερε και το παλικαρι με το Ibiza μια μπαρα αντιστοιχει περιπου σε 6 λιτρα καυσιμου!
Με γεματο ρεζερβουαρ αν καψεις ας πουμε 4 λιτρα δεν θα φανει τιποτα στον εσωτερικο δεικτη! Το ρεζερβουαρ σου θα φαινεται γεματο! Η αντιστοιχως αν εχεις γεματο ρεζερβουαρ και καψεις 10 λιτρα θα σβησει μονο ενα ντιμακι που αντιστοιχει στα πρωτα 6 καμμενα λιτρα! Ο οδηγος λοιπον ειναι λογικο να σκεφτει οτι αφου εχει σβησει μονο ενα ντιμακι σημαινει οτι λειπουν μονο 6 λιτρα... Αν θα παει στο πρατηριο και ο βενζινας του βαλει 10 λιτρα θα νομιζει οτι τον εκλεψε! Πραγμα που δεν ισχυει...
-
Πρατήριο bp στον Κηφισό και δίπλα στα ΚΤΕΛ , έχει την αμόλυβδη 1,419...
λες να ξύπνησε ο ανταγωνισμός;;
Δεν μπόρεσα να βάλω γιατί είχα φούλαρει...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δεν μπόρεσα να βάλω γιατί είχα φούλαρει...Και να υποθέσω πως στο πορτ-μπαγκάζ είχες πράγματα
-
Μάλλον έπεσε η τιμή του πετρελαίου. Προχθές αν δεν κάνω λάθος άκουσα κάτι για 67$ το βαρέλι το αμερικάνικο αργό; Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες ρε παιδιά. Η μοίρα των καυσίμων είναι αυτή, να ακριβαίνουν για να φτάσουν κάποια στιγμή σε δυσθεώρητα ύψη. Άλλωστε είδος εν ανεπαρκεία είναι και σε μερικά χρόνια η κατοχή ενός βενζινοκίνητου αυτοκινήτου θα είναι πολυτέλεια. Κάπως έτσι δεν ήταν και το 80; Απλά τα τελευταία χρόνια μας έπεισαν ότι μπορεί κάθε οικογένεια να έχει στην ιδιοκτησία της 2,3 ή και 4 τουτού. Αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί. Το μόνο θετικό είναι ότι ίσως επιταχυνθούν οι εξελίξεις για τον ερχομό νέων τεχνολογιών που θα αποκόψουν την τόσο μεγάλη εξάρτηση της αυτοκίνησης από τα ορικτά καύσιμα.
Κάτι πολύ ωραίο και αισιόδοξο σχετικά μ' αυτό είχε πει κάποτε ένας πετρελαιάς. Όπως τελείωσε η λίθινη εποχή πριν τελειώσουν οι πέτρες, έτσι θα τελειώσει και η εποχή του πετρελαίου πριν τελειώσει το πετρέλαιο. Για να δούμε. Ως τότε πάντως κουράγιο γιατί ακόμα ζούμε την αρχή όλου αυτού που θα ακολουθήσει.
Βενζίνη ώρα μηδέν!