-
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
.....(διότι για τη μυρωδιά γίνεται ο ντόρος βασικά, αφού αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος θεωρεί ότι θα πάθει καρκίνο ή θα τυφλωθεί επειδή έτυχε στους ανοικτούς χώρους που βρισκόταν να καπνίζουν άλλοι. Με την ίδια λογική (για το θέμα μυρωδιά ) θα μπορούσε να απαγορευτεί δια νόμου το κλάσιμο, το ρέξιμο, το να κυκλοφορείς ιδρωμένος, αφού έχεις φάει σκόρδα, κρεμμύδια, αν έχεις πιει αλκοολούχα ποτά κλπ κλπ.
....... επιπλέον φορολογία σε τρόφιμα με αυξημένη περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά κλπ.Αν εγώ γονιδιακά έχω 99,999% προδιάθεση να πάθω καρκίνο δεν θέλω να υποστώ επειδή εσύ το θέλεις το 0,001% παραπάνω που μπορεί να κάνει τη διαφορά!...οπότε πίστεψέ το!
Οι φυσικές λειτουργίες- βιολογικές ανάγκες δεν μπορούν να απαγορευτούν ή να τιμωρηθούν από μόνες τους (αν δεν βλάπτουν ξένη περιουσία). Δηλαδή όποιος έχει ασθένειες, ακράτειες, μαλάκυνση κλπ είναι παράνομος? Για αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις υπάρχουν οι κοινωνικοί κανόνες....
Τα περί φορολόγησης ανθυγιεινών και λιπαρών κρατήσου κι έρχεται.... Το έχουν σκεφτεί και ετοιμάζεται.... Ήδη στα Macdonald για να καλοπιάσουν τους νομοθέτες μειώσαν τα αλάτια, αρχίσαν σαλατούλες κλπ. Στα χάμπουργκερ θα λέει το λίπος προκαλεί έμφραγμα κλπ!
Για την υστερία και τις υπερβολές συμφωνώ και νομίζω έχει φανεί από το προηγούμενό μου post...αλλά το τι θεωρεί ο καθένας υπερβολή είναι συζητήσιμο! -
Το κείμενο που παραθέτει ο Eizo είναι καθαρή προπαγάνδα. Χωρίζω αυτά που λέει το κείμενο στις παρακάτω κατηγορίες:
Σωστά:
Το να ξεκινήσει κάποιος να καπνίζει σε νεαρή ηλικία, αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο των πνευμόνων. Η πιθανότητα για καρκίνο των πνευμόνων για τον κάθε καπνιστή αυξάνεται ανάλογα με τον χρόνο που καπνίζει!
Πολλές μελέτες έδειξαν ότι η νικοτίνη προκαλεί εθισμό (σε κάνει να νιώθεις πως δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτή και θέλεις συνεχώς περισσότερη) με παρόμοιους τρόπους όπως η ηρωίνη, η κοκαΐνη και το αλκοόλ. Το κάπνισμα σε νεαρή ηλικία συνήθως είναι σημάδι για προβλήματα αργότερα.
Σωστά αλλά παραπλανητικά:
Γεμίζει τον αέρα με πολλά από τα δηλητήρια, τα οποία συνήθως βρίσκουμε στον αέρα πάνω από περιοχές με τοξικά απόβλητα (=πολύ δηλητηριώδη σκουπίδια που προέρχονται από εργοστάσια).
Ήξερες πως τα τσιγάρα περιέχουν φορμαλδεΰδη, ουσία που χρησιμοποιείται για να διατηρούνται τα νεκρά βατράχια;
Η ίδια κυανίνη που χρησιμοποιείται στο ποντικοφάρμακο, υπάρχει και στον καπνό από τσιγάρα δίπλα σου, είτε είσαι καπνιστής είτε όχι!
Η νικοτίνη, δεν βρίσκεται μόνο στο τσιγάρο για να σε εθίζει, αλλά χρησιμοποιείται και σε εντομοκτόνα! Ένας καπνιστής αναπνέει την ίδια ουσία με μια κατσαρίδα λίγο πριν πεθάνει!
Αυτό είναι το λεγόμενο concentration fallacy. Το οτι υπάρχουν όλες αυτές οι ουσίες στο τσιγάρο δεν σημαίνει οτι υπάρχουν σε ποσότητα ικανή να προκαλέσουν δηλητηρίαση. Όπως λένε και στην τοξικολογία, «Η δόση κάνει το δηλητήριο».
Όσο για τις αναφορές σε ποντίκια, βατράχια και κατσαρίδες, απλά δείχνουν οτι το κείμενο έχει γραφτεί για να «τρομάξει» άτομα νεαρής ηλικίας και να τα απομακρύνει απο το κάπνισμα και κάθε άλλο παρά αμερόληπτο είναι.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Καπνιστές έφηβοι είναι :
3 φορές πιο πιθανό να εμπλακούν και με το αλκοόλ παρά μη καπνιστές
8 φορές πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν μαριχουάνα παρά μη καπνιστές και
22 φορές πιθανότερο να χρησιμοποιήσουν κοκαΐνη'
Τελείως παραπλανητικά στοιχεία. Correlation is no causation.
Ο καπνός σ' ένα γεμάτο εστιατόριο μπορεί να προκαλέσει έξι φορές περισσότερη μόλυνση από ένα πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο.
Εξαρτάται απο πολλά πράγματα. Με ποιά μέθοδο μετράς τη μόλυνση (πχ σωματίδια ανα λίτρο αέρα), και πόση μόλυνση έχει ένας «πολυσύχναστος αυτοκινητόδρομος»
Ψευδή:
Ο ΚΑΠΝΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 3000 ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ !
Καρκίνο των πνευμόνων μπορούν εν δυνάμει να πάθουν όλοι, ακόμα και μή καπνιστές. Μή φορτώνουμε όλους τους καρκίνους των μή καπνιστών στο παθητικό κάπνισμα.
Ο καπνός (από τα τσιγάρα κλπ) προκαλεί βήχα, κρυολογήματα και κρίσεις άσθματος σε όσους έχουν άσθμα.
Βήχα και άσθμα το καταλαβαίνω, αλλά κρυολόγημα? Προφανώς εννοεί οτι αν εισπνεύσεις απο τον καπνό που εκπνέει κάποιος με κρυολόγημα, θα κολήσεις και εσύ, αλλά αυτό είναι παντελώς άσχετο με το ίδιο το κάπνισμα. Με την ίδια λογική, αν έρθεις σε σεξουαλική επαφή με καπνιστή και κολήσεις AIDS, πάλι φταίει το κάπνισμα?
Εντελώς άσχετα:
Όταν καπνίζει κάποιος βρωμάνε τα ρούχα του, πράγμα άβολο όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τους τριγύρω του.
Ο υπερβολικός καπνός μπορεί να καταστρέψει για κάποιον την μυρωδιά και την γεύση του φαγητού! ( Ποιος θα το ήθελε αυτό; )
Προκαλεί στον καπνιστή (και στους παθητικούς καπνιστές) φαγούρα και τρέξιμο των ματιών.
Το διαμάντι όμως όλου του κειμένου είναι αυτό. Διαβάστε το προσεκτικά και θα δείτε οτι είναι 'a pile of steaming sh!t':
Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια νεαροί κάτω των 18 ετών, που προς το παρόν είναι ζωντανοί, θα πεθάνουν πρόωρα από ασθένεια που σχετίζεται με το κάπνισμα!
Τέλος:
'Το ξέρετε ότι το κάπνισμα είναι συχνή αιτία τύφλωσης;'
Και η μ@λ@κία προκαλεί τύφλωση...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μόνο μην καπνίσει κανείς στο αυτοκίνητό μου ...
Ούτε στα δικά μου!
Επίσης!
Στο δικό μου καπνίστε (με ανοιχτά παράθυρα και χαμηλή ταχύτητα)
Υ.Γ: δεν καπνίζω
-
Όσον αφορά το θέμα της ραδιενέργειας στα τσιγάρα, δεν είναι τυχαίο που το θέμα αυτό αναφέρεται σε ελάχιστα sites στο internet, όπου ως γνωστόν μπορείς να βρεις ό,τι βλακεία θέλεις. Βασικά, εκτός από το link που κατέθεσες, eizo, το βρήκα και σε ένα άλλο site όπου χρησιμοποιείται ως υπεράσπιση του 'χόρτου' στη σύγκριση με το τσιγάρο. Σε σοβαρά ιατρικά sites ( ή και βιβλία ) κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται.
-
Να μην ξεχνάμε όμως και κάτι ουσιαστικό που δεν είδα να αναφέρεται:
Μπορεί να είναι επιλογή του καπνιστή να αρχίσει το κάπνισμα, όπως επιλογή είναι κάποιου άλλου ν αρχίσει γυμναστήριο, αλλά άπαξ και αρχίσει κάποιος να καπνίσει, εθίζεται, και ο εθισμός είναι ασθένεια.
Αυτό που προέχει λοιπόν είναι να φροντίσουμε για την σωστή (και όχι υστερική) ενημέρωση των νέων, ωστε να μην το αρχίσουν, για τους προφανείς λόγους. Έτσι κι αλλιώς η πλειοψηφία των καπνιστών αρχίζει να καπνίζει λόγω των κοινωνικών μυνημάτων που προτρέπει στο κάπνισμα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ από πολύ μικρές πλέον ηλικίες, όπου δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι οτι τα παιδια αυτά καταλαβαίνουν τι κάνουν... -
Επειδη ο τιτλος του thread ειναι η επιβολη νομων κατα του τσιγαρου στην California θελω να πω οτι το θεωρω τελειως γελοιο. Υπαρχουν πολιτειες στην Αμερικη που η χρηση μαριχουανας ειναι νομιμη κ εκει τους ενοιαξε αν καποιος καπνιζει στην παραλια!!! Αυτο ειναι σατραπισμος κατα την αποψη μου. Δεκτο οτι οι μη-καπνιστες δεν θελουν να επιφορτιζονται με τον καπνο του τσιγαρου αλλα ενταξει η αντιμετωπιση των καπνιστων εχει αρχισει κ γινεται ρατσιστικη! Ξαφνικα τους ενοιαξε το κακο που προκαλει μονο το τσιγαρο λες κ ειναι η πηγη ολων των προβληματων υγειας. Βεβαια το απεμπλουτισμενο ουρανιο που εχουν αδειασει στο Ιρακ απο την Καταιγιδα της Ερημου το οποιο εχει αυξησει το ποσοστο καρκινου εως 45% σε παιδια ηλικιας ως 20-25 ετων ειναι νομιμο κ μη επιβλαβες κατ εκεινους φανταζομαι. Το τσιγαρο στους Καλιφορνεζους τους μαρανε! Μια ζωη μπουρδες!
Το τι αναπνεουμε κανοντας μια βολτα στην Αθηνα σε ωρες αιχμης θεωρειται οτι ειναι λιγοτερο βλαβερο απο ενα τσιγαρο? Αυτα που καταναλωνετε καθημερινα εχετε ιδεα τι ειναι κ απο προερχονται? Το τι μεταλλαγμενο, τρωμε νομιμα κιολας, δεν σας απασχολει καθολου? McDonalds, KFC στο οποιο εχουν απογορευσει να λεγεται KFChicken γιατι απλα δεν ειναι κοτοπουλο κανονικο.
Το τσιγαρο αδιαμφισβητητα δεν κανει καλο στον χρηστη κ στους γυρω του. Ποσα αλλα υπαρχουν κ το τι προκαλουν τα οποια δυστυχως ο κοσμος δεν τα εχει υποψη του. Ειπωθηκε κατι κ για ραδιενεργεια. Την ραδιενεργεια που τρωει στο κεφαλι ενας μη καπνιστης απο το κινητο που χρησιμοποιει να το συζητησουμε?
Κ ναι μεν μπορει να προκαλεσει καρκινο του πνευμονα αλλα οχι οτι οποιος καπνιζει θα το παθει σιγουρα. Ο καπνιστης που εχει προδιαθεση για καρκινο αυξανει τις πιθανοτητες του κατα 30% περιπου να εμφανισει νωριτερα καρκινο του πνευμονα, αλλα δεν προκαλειται μονο απο το τσιγαρο! Κ μακαρι να ηταν αυτη η μονη μορφη καρκινου. Για ολους τους αλλους καρκινους?
Δεν λεω οτι ειναι ακακο. Ισα ισα ο μεγαλυτερος κινδυνος ειναι οτι μπορει να προκαλεσει καρδιακες παθησεις. Η φυσικη κατασταση ενος καπνιστη στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι οτι αν ανεβει 2 οροφους σκαλια θα φτασει κ η γλωσσα του θα κρεμεται στο γονατο του. Πολλα τα κακα του τσιγαρου δεν διαφωνω αλλα μην μας διακατεχει κ η υστερικη υπερβολη.
Σεβασμος στους μη-καπνιστες αλλα σεβασμος κ στους καπνιστες. Η δημοκρατια που υπαρχει στην Καλιφορνια ειναι ν αντιμετωπιζει τους καπνιστες σαν λεπρους!!!
Υπαρχουν μη-καπνιστες που δεν τους ενοχλει ο καπνος οπως υπαρχουν κ εκεινοι που απλα δεν τον αντεχουν. Κανενα προβλημα. Κ εγω που καπνιζω κοντα 10χρονια υπαρχουν περιπτωσεις που δεν μπορω τον καπνο ή εχω φυγει απο μαγαζι λογω της καπνας.Σαφεστατα το τσιγαρο ειναι κατι που βλαπτει οπως ομως κ πολλα αλλα πραγματα στην καθημερινοτητα μας με τα οποια ο κοσμος απλα δεν ασχολειται. Κ δεν θεωρω τον εαυτο μου μαγκα που καπνιζω ισα ισα θα θελα καποια στιγμη να το κοψω. Κ αν γινει αυτο η φυσικη μου κατασταση θα βελιτιωθει αλλα οχι οτι ετσι θα μου εξασφαλιστει κ ενα μελλον υγιεστατο οταν υπαρχουν απειροι αλλοι παραγοντες που επηρεαζουν την υγεια μας.
Εμενα μ εξοργιζει αυτη η δοση υπερβολης που δινουν παντα οι Αμερικανοι προσπαθωντας να επιβαλλουν γελοιες νομοθεσιες. Αν τοσο νοιαζονται για την υγεια των ανθρωπων απο τις επιπτωσεις του τσιγαρου ας ξεκινησουν κλεινοντας τις τσιγαροβιομηχανιες τους κ ν ασχοληθουν με το πως δεν θα αφανισουν τον υπολοιπο κοσμο. Μετα ας ερθουν να μιλησουν για επιβολη νομων για το τσιγαρο! -
Κλεισθένη , συμφωνώ !!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Μόνο μην καπνίσει κανείς στο αυτοκίνητό μου ...
Ούτε στα δικά μου!
Γενικά,μας εξοργίζει αν κάποιος ρίξει κάφτρα στα καθίσματά μας,
αλλά αν εισπνέουν τα παιδιά τον καπνό μας,ε.. δεν πειράζει.Τώρα από πού το συμπέρανες αυτό για μένα; Μίλησα πουθενά για τα παιδιά μου; (που δεν έχω; )
Αυτό ακριβώς προσπαθώ να επισημάνω: τα κοινωνικά αντανακλαστικά μερικών είναι υπερβολικά οξυμένα σε κάποια θέματα-ταμπού όπως το κάπνισμα, το σεξ, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, ο πόλεμος, το περιβάλλον, η προέλευση του αυτοκινήτου τους κτλ. σε σημείο που δεν μπορούν να λάβουν μέρος σε μια απλή συζήτηση χωρίς να κολλούν ετικέτες και να εκτοξεύουν αφορισμούς. Οι αμερικανοί είναι πρωταθλητές στην υπερβολική ευαισθησία (δείτε τι γίνεται με τις εκτρώσεις ας πούμε) και κατά τη γνώμη μου αυτό συμβαίνει έπειτα από επισταμένη προπαγάνδα από κύκλους που έχουν συμφέροντα. (conspiracy theory?)
Ήμουν κι εγώ έτσι για κάποια θέματα αλλά άλλαξα. Λυπάμαι πολύ όταν παρατηρώ τέτοια συμπεριφορά από κατά τα άλλα αξιόλογα άτομα και ο λόγος που τα λέω αυτά eizo δεν είναι να σε αποπάρω ή να στο παίξω δάσκαλος αλλά να σου επισημάνω καλόπιστα την 'τρύπα' στις απόψεις σου για να σε βάλω σε σκέψεις.
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Ξέρετε πολλούς καπνιστές που σέβονται τους άλλους;Δεν καπνίζω αλλα ξέρω πολλούς που σέβονται τους άλλους, ειδικά όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό. Οι περισσότεροι περιμένουν να τελειώσουν το φαγητό μας ή ρωτάνε αν ενοχλούμαστε. Μου έχει τύχει και περίπτωση κοπέλας που επειδή δεν υπήρχε τραπέζι στους καπνίζοντες καθίσαμε σε μη και δεν κάπνισε καθόλου. Και δεν είναι ότι πιο εύκολο για έναν καπνιστή αυτό!
Στο αμάξι μου δεν καπνίζουν, χωρις να τους πω κατι εγώ,Σε ταξίδι τους αφήνω ούτως ή άλλως γιατί σε άλλη περίπτωση θα πρεπει να τους σεβαστώ και να κάνω στάση κάθε μισή ώρα. Και αυτοί όμως προσπαθούν να καπνίζουν λιγότερο. Αντί π.χ. να κάνουν 7 τσιγάρα κάνουν 4.
Ισως σου φανεί περίεργο αλλά δεν είναι τόσοι πολλοί οι αναίσθητοι. Απλά αυτοί οι λίγοι χαλάνε και την εικόνα των πολλών. Οπως συμβαίνει παντα εξάλλου.
Ειρήνη λοιπον! Με λίγη καλή θέληση μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή!
Και αντι να τα βάλουμε με τους καπνιστές που καπνίζουν σε κλειστούς χώρους γιατί δεν τα βάζουμε με τον απαράδεκτο εξαερισμό των κλειστών μαγαζιών? Υπαρχουν φορές που δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε!
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Ξέρετε πολλούς καπνιστές που σέβονται τους άλλους;
Δεν καπνίζω αλλα ξέρω πολλούς που σέβονται τους άλλους, ειδικά όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό. Οι περισσότεροι περιμένουν να τελειώσουν το φαγητό μας ή ρωτάνε αν ενοχλούμαστε. Μου έχει τύχει και περίπτωση κοπέλας που επειδή δεν υπήρχε τραπέζι στους καπνίζοντες καθίσαμε σε μη και δεν κάπνισε καθόλου. Και δεν είναι ότι πιο εύκολο για έναν καπνιστή αυτό!
Στο αμάξι μου δεν καπνίζουν, χωρις να τους πω κατι εγώ,Σε ταξίδι τους αφήνω ούτως ή άλλως γιατί σε άλλη περίπτωση θα πρεπει να τους σεβαστώ και να κάνω στάση κάθε μισή ώρα. Και αυτοί όμως προσπαθούν να καπνίζουν λιγότερο. Αντί π.χ. να κάνουν 7 τσιγάρα κάνουν 4.
Ισως σου φανεί περίεργο αλλά δεν είναι τόσοι πολλοί οι αναίσθητοι. Απλά αυτοί οι λίγοι χαλάνε και την εικόνα των πολλών. Οπως συμβαίνει παντα εξάλλου.
Ειρήνη λοιπον! Με λίγη καλή θέληση μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή!
Και αντι να τα βάλουμε με τους καπνιστές που καπνίζουν σε κλειστούς χώρους γιατί δεν τα βάζουμε με τον απαράδεκτο εξαερισμό των κλειστών μαγαζιών? Υπαρχουν φορές που δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε!
Με κάλυψες...Οι περισσότεροι καπνιστές πλέον σέβονται τους άλλους...Λύνονται τα προβλήματα χωρίς υστερίες και σεβόμενοι κυρίως όσους έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στον καπνό. Θεωρώ όμως ότι η αντικαπνιστική εκστρατεία έχει δημιουργήσει διάφορους εξυπνάκηδες (προς θεού δεν αναφέρομαι σε κανένα από το forum) που θέλουν να κάνουν μάθημα σε κάθε καπνιστή που συναντάνε μπροστά τους...
Ο πατέρας μου ηλικίας 70 ετών (τότε, μετά πέθανε από καρκίνο στον πνεύμονα!) κάπνιζε στην αυλή εξοχικού ενω ψηνόταν το αρνί, Πάσχα. Καθαρός αέρας άπλα, όλα μια χαρά..Δίπλα του 18χρονο τσογλανάκι του ζήτησε να φύγει πιο κει γιατί τον ενοχλεί ο καπνός!!!Κάτσε ρε φίλε...είσαι 18 χρονών όλη την ώρα και γυρίζεις όλο το εξοχικό για χαβαλέ και δεν μπορείς να κάνεις εσύ πιο κει λες και ήταν δεξίωση με αριθμημένες θέσεις...Αλλά θέλει να δείξει ότι κάτι έμαθε στη ζωή του και αυτός και θα το πει σε όλους...Αν μάθαινε λίγο καλύτερα και γραφή κι ανάγνωση ίσως να ήταν λιγότερο προκλητικός -
πριν λιγο καιρο βρεθηκα μπροστα σε μια ''σκηνη'' σε σπιτι που ειχα επισκευθει για επαγγελματικους λογους μια Κυριακη και για μια ακομη φορα απογοητευτικα απο αυτο που ειδα.
οικογενεια νεων περι τα 35 [το αντρογυνο] και 4 και 6 τα δυο παιδια οπου το ενα [το μικροτερο] το κραταγε αγκαλια η μαμα του καθως ηταν αρρωστο με πυρετο και με εναν πολυ εντονο βηχα καπνιζοντας το τσιγαρακι της η κυρια και βλεποντας τηλεοραση.
στην συνεχεια [ηταν μεσημερι] παρηγγειλε και μια πιτσα η κυρια να φαει η οικογενεια κυριακατικα ο δε συζυγος ωραιος και μοντερνος με το μαλλι κοτσιδα φροντιζε να τροφοδοτει το νεφος του καπνου και με τα δικα του τσιγαρα ωστε να το συνηθισουν τα παιδια του και αφου γινουν και αυτα καπνιστες [τι να γινουν που ηδη ειναι] τοτε ολη η οικογενεια να απολαμβανει αυτο που συμφωνα με τις ιατρικες στατιστικες ειναι πολυ πιθανο να τους οδηγησει στον ταφο.
οι πνευμονοπαθειες τεινουν να γινουν η τριτη πιο συχνη αιτια θανατου παγκοσμιως οπως ανακοινωθηκε σε σχετικο συνεδριο που διοργανωνεται αυτον τον καιρο στην Ελλαδα και στην συντριπτικη του πλειοψηφεια το γεγονος αυτο οφειλεται στο καπνισμα.
παρ'ολα αυτα το να πειστει ενας καπνιστης να το εγκαταλειψει δεν ειναι και ευκολο και ο μονος λογος που πιστευω οτι συμβαινει αυτο ειναι οτι τα δυσαρεστα αποτελεσματα [που σε ολους μα ολους τους καπνιστες αλλους λιγοτερο και αλλους περισσοτερο επηρεαζουν] δεν ειναι αμμεσα ορατα δηλ. εαν για παραδειγμα καθε φορα που καποιος καπνιζε ενα τσιγαρο εβγαζε σπυρια σε ολο του το σωμα νομιζετε οτι θα συνεχιζε να καπνιζει;;;;;;;
μα φυσικα οχι .........γιατι τα αποτελεσματα οχι μονο θα ηταν αμμεσα αλλα και ορατα ωστε να μην επαναλαβει αυτην την τοσο επιβαρυντικη για την υγεια του συνηθεια.
το προβλημα ομως ειναι οτι τα ''σπυρια'' που καθε φορα που καπνιζει κανεις μεγαλωνουν στο σωμα του ειναι εσωτερικα και δεν τα βλεπει ετσι αυτα σιγα σιγα και μετα απο δεκαετιες ισως να εχουν μεγαλωσει τοσο ωστε να τον οδηγησουν στους γιατρους ή και στον ταφο.οσο νωριτερα το καταλαβει αυτο καποιος τοσο το καλυτερο για αυτον και την οικογενεια του.
-
Υπάρχει καθηγητής εδώ στο Πολυτεχνείο Κρήτης που εφαρμόζει την εξής πρακτική: 'αν υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ που ενοχλείται από τον καπνό, το κάπνισμα απαγορεύεται εντός της αίθουσας την ώρα της εξέτασης'. Κι ο ίδιος απ'ό,τι ξέρω είναι καπνιστής.
Η συνηθέστερη πρακτική πάντως είναι, όσοι θέλουν να καπνίσουν, να κάνουν ένα διάλειμμα στο οποίο βγαίνουν έξω για τσιγάρο και ξαναγυρνάνε μετά.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Υπάρχει καθηγητής εδώ στο Πολυτεχνείο Κρήτης που εφαρμόζει την εξής πρακτική: 'αν υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ που ενοχλείται από τον καπνό, το κάπνισμα απαγορεύεται εντός της αίθουσας την ώρα της εξέτασης'. Κι ο ίδιος απ'ό,τι ξέρω είναι καπνιστής.Η συνηθέστερη πρακτική πάντως είναι, όσοι θέλουν να καπνίσουν, να κάνουν ένα διάλειμμα στο οποίο βγαίνουν έξω για τσιγάρο και ξαναγυρνάνε μετά.
Και τουαλέτα εν ώρα εξετάσεων πάνε με επίβλεψη,έτσι; Χα χα.
-
Στα χαζά-χαζά, πηγαίνουμε αρκετές φορές στις τουαλέτες για να εντοπίσουμε τυχόν σκονάκια και έχω εντοπίσει μερικές φορές.
Όταν λέω ότι βγαίνουν έξω όσοι θέλουν να καπνίσουν, μη φανταστείς ότι τους αφήνουμε να πάμε και πολύ μακριά. Στην πόρτα, για να βλέπουμε κιόλας. Και ένας-ένας.
-
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ:
Εσύ το καπνίζεις ή μήπως σε καπνίζει αυτό;
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ:
Εσύ το καπνίζεις ή μήπως σε καπνίζει αυτό;
Καλο
Τοτε ολοι το εχουμε και οι μη καπνιστες, οταν ειμαστε σε καμμια καφετερια/καφενειο.
Νικος
-
Με εκστρατείες εκφοβισμού δεν κάνεις κανέναν να κόψει καμία συνήθεια. Αυτά είναι ηλίθιες υπερβολές που, ακόμα κι αν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία και γεγονότα - και δεν αντιλέγω ότι το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο - , τελικά γυρνάνε μπούμερανγκ σε όποιον τις χρησιμοποιεί ως 'επιχειρήματα'.
Εγώ πάντως δεν καπνίζω, όχι μόνον γιατί δε γουστάρω την αυξημένη πιθανότητα να πάθω καρκίνο (όταν δεν πάσχεις από κάτι, δεν το φοβάσαι άλλωστε), αλλά κυρίως γιατί δε γουστάρω τη μπόχα, ούτε μ'αρέσει να κάθομαι να μαζεύω στάχτες απ'το σπίτι ή τ'αμάξι.
-
εγω πάλι δεν καπνίζω διότι υπαρχουν καλύτερα πράγματα
να πετάξω τα λεφτά μου
να πετάξω τα λεφτά μου
να πετάξω τα λεφτά μου
να πετάξω τα λεφτά μου
να πετάξω τα λεφτά μου
να πετάξω τα λεφτά μουπαράλληλα εννοείται οτι δεν μου αρέσει να
βρωμάω
βρωμάω
βρωμάω
βρωμάω
βρωμάω
βρωμάωκαι να
βήχω
βήχω
βήχω
βήχω
βήχω
βήχω -
Ένας καλός λόγος για να μην καπνίζει κανείς είναι ο Greg Lake. Στη δεκαετία του '70, ως τραγουδιστής των Emerson, Lake & Palmer, είχε μια φωνή καταπληκτική. Αργότερα όμως, και επειδή ήταν μεγάλο φουγάρο, η φωνή αυτή άρχισε να πάει περίπατο. Όσοι είχαν την ατυχία να ακούσουν ηχογραφήσεις από τις ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος μετά το '92 που επανενώθηκαν για κάμποσο καιρό (και που συμπεριελήφθησαν στις επανεκδόσεις πολλών δίσκων τους), μπορούν να πουν πόσο μεγάλη ζημιά έπαθε η φωνή του.
Και μιλάω για τρελή ζημιά. Από εκεί που έφτανε πιο ψηλά στην κλίμακα κι απ'τον Ronnie James Dio και τον Bruce Dickinson (και με μεγαλύτερη φινέτσα θα έλεγα), τώρα έχει γίνει βραχνοκόκορας σαν τον Louis Armstrong.
-
Θα ήθελα να επικεντρωθώ στο κατά πόσο είναι ορθό ο νόμος να υπάρχει μια τέτοια παραμβατικότητα του νόμου. Σε λίγο θα μας λένε και πώς να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας....
Δεν είμαι καπνιστής, διαφωνώ με τους γονείς που καπνίζουν όταν τα παιδιά τους είναι παρόντα αλλά μέχρις εκεί. Η ευθύνη είναι δική τους και θα τη λουστούν αργότερα.
Τέτοιοι νόμοι μου θυμίζουν κανόνες για παιδάκια. Μη αυτό και μη εκείνο για -υποτίθεται- ώριμους ανθρώπους.
Αυτό που φοβάμαι είναι ότι ολοένα και περισσότερο θα παρεμβάινει ο νόμος για να μας 'προστατεύσει' εμάς και τους γύρω μας.
Καλιφόρνια: Όχι στο κάπνισμα,όταν στο αμάξι έχουμε παιδιά