-
Τόσους μήνες ακουγόταν για τις συγκεκριμένες. Και τόσους μήνες τα αναφέρουμε και εδώ μέσα. Πόσο μυαλό θέλει;
Μακριά από τις εταιρείες χαμηλού κόστους.-
-
Βασιλη μου, μιλαω για τον πολυ κοσμο, οχι για εμας. Εγω οταν εληξε το ασφαλιστηριο μου στη general union στις αρχες Σεπτεμβρη, φροντισα να μην το ανανεωσω. Ο πατερας μου δεν το εκανε ομως οποτε 3 μηνες (2 πες με το επικουρικο) τους χανει. Για τετοιους ανθρωπους αναφερομαι, που ειναι μεγαλοι σε ηλικια δεν παρακολουθουν τα πραγματα και αν τα ασφαλιστικα τους γραφεια δεν τους ενημερωσουν, διολου απιθανη η 500αρα σε ενα μπλοκο.
Το θεμα ειναι οτι αν κλεισουν οι 'χαμηλου κοστους', οσες επιζησουν θα γινουν 'υψηλοτερου κοστους' στην μπουρδελλαδα...
-
Το χαμηλος κοστος των ασφαλειων ηταν δυστυχως τεχνητα διαμορφωμενο απο απατεωνες τυπου Ψωμιαδη.
Ειναι βεβαιο οτι τα ασφαλιστρα θα παρουν την ανιουσα.
Δυστυχως το κρατος αργησε παρα πολυ να παρει αυτη την αποφαση,ο Ψωμιαδης εδινε προσωπικες επιταγες σε κατοχους αμοιβαιων απο την δεκαετια του 1990 και κανεις (ΠΑΣΟΚ/ΝΔ) δεν τον μαζευε γιατι δεν θελανε αυτο το ντομινο που ειναι τωρα σε εξελιξη (σειρα παιρνει η Commercial Value),συν του οτι ο Ψωμιαδης ειναι μασόνος. -
Τον ηπιαμε με την Ασπις...Το θεμα ειναι τωρα τι κανουμε?Και η Μινεττα εχει προβλημα?
Εχετε να προτεινετε καποια σοβαρη εστω και με pm? -
Ούτως ή άλλος αυτό το ξεσκαρτάρισμα έπρεπε να γίνει κάποια στιγμή.
Δεν γίνεται να συνεχίζουν να λειτουργούν εταιρείες που αδυνατούν ή δεν έχουν τα απαιτούμενα και επαρκή κεφάλαια ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Όσο για τον όμιλο ΑΣΠΙΣ, πες μου Γιάννη πόσο καιρό ακουγόταν στα ΜΜΕ (τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνο κτλ.) πως είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο; Όταν ακούγεται αυτό για μια ασφαλιστική εταιρεία και διαρρέει η είδηση πως πάνε για λουκέτο αρκετές ασφαλιστικές, όταν μερικούς μήνες πριν το ίδιο έχει συμβεί και με άλλες (βλέπε Εγνατία, EOS) δεν πρέπει και ο κάθε ασφαλιζόμενος να ψαχτεί λίγο; Δεν τον ενδιαφέρει μήπως αφορά και τη δική του;
-
Nα σου πω την αληθεια περα απο γενικα δημοσιευματα του τυπου 'ερχονται και αλλα λουκετα', κατι πιο συγκεκριμενο στην TV δεν εχω ακουσει εγω τουλαχιστον. Η εγνατια εχει κλεισει πολυ πανω απο χρονο αν δεν κανω λαθος.
Η Iντερσαλονικα ποτε με το καλο θα κλεισει;;;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ούτως ή άλλος αυτό το ξεσκαρτάρισμα έπρεπε να γίνει κάποια στιγμή.Δεν γίνεται να συνεχίζουν να λειτουργούν εταιρείες που αδυνατούν ή δεν έχουν τα απαιτούμενα και επαρκή κεφάλαια ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Όσο για τον όμιλο ΑΣΠΙΣ, πες μου Γιάννη πόσο καιρό ακουγόταν στα ΜΜΕ (τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνο κτλ.) πως είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο; Όταν ακούγεται αυτό για μια ασφαλιστική εταιρεία και διαρρέει η είδηση πως πάνε για λουκέτο αρκετές ασφαλιστικές, όταν μερικούς μήνες πριν το ίδιο έχει συμβεί και με άλλες (βλέπε Εγνατία, EOS) δεν πρέπει και ο κάθε ασφαλιζόμενος να ψαχτεί λίγο; Δεν τον ενδιαφέρει μήπως αφορά και τη δική του;
Η πραγματικοτητα ειναι οτι ο ασφαλισμενος δεν εχει καμια δουλεια να ακουει ΜΜΕ και να βγαζει συμπερασματα για την οικονομικη φερεγγυοτητα εταιρειων.Το κρατος πρεπει να ελεγχει και να αποφασιζει για το ποιοι ειναι φερεγγυοι και ποιοι οχι.
Φτασαμε να πρεπει να γινουν εκλογες για να ασχοληθει η ΝΔ με το θέμα και να αμολησει το ντομινο με την βεβαιοτητα πια οτι θα ειναι το ΠΑΣΟΚ που πρεπει να βαλει ταξη στο χαος ενω αυτη θα το παιζει αμείλικτη απεναντι στους απατεωνες. -
Δεν θέλει να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ποιά ασφαλιστική είναι καλή και ποιά όχι.
Οι χαμηλού κόστους μυρίζουν...
βέβαια στο μπουρδελάκι που ζούμε αντί να βγαίνει κάποιος επίσημος φορέας να ανακοινώνει ποιες εταιρείες έχουν θέμα ... για να μην θιχτει κανένας σε αυτή την χώρα και δεν μπορεί να φάει το βράδυ στο Βαρούλκο... μένουν οι ταλαίπωροι οι ασφαλισμένοι να ψάχνουν τον μουτζουρη.Και εγώ ως καχύποπτος θα ρωτήσω.. γιατί έπεσε τώρα λίγο πρίν τις εκλογές? Ποιος τον κράταγε τόσο καιρό και τι φοβήθηκε τώρα?
Πάντως για ενα normal αυτοκίνητο 1.6λτ θέλεις 500+ τον χρόνο για σωστή ασφάλεια.
Βέβαια υπάρχει και κόσμος της θεωρίας ΘΑ ΜΕ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗ.... που με την στάση τους κρατάνε τα σαπάκια και αν τυχόν έχουν κανα τρελό τροχαίο θα πάρουν τον π''λο
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τον ηπιαμε με την Ασπις...Το θεμα ειναι τωρα τι κανουμε?Και η Μινεττα εχει προβλημα?
Εχετε να προτεινετε καποια σοβαρη εστω και με pm?Δεν είναι ανάγκη να γίνει με ΠΜ αλλά όποιος μπορεί υπεύθυνα να προτείνει εταιρία να το κάνει άφοβα...
-
Το κοστος ειναι παντα μια πολυ ισχυρη ενδειξη, αλλα οχι η μοναδικη.
Προσωπικα χρησιμοποιω (οχι μονο για αυτοκινητα) Victoria,Αγροτικη,Εθνικη,ΑΧΑ,Generali και μεχρι σημερα ολα ΟΚ. -
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Nα σου πω την αληθεια περα απο γενικα δημοσιευματα του τυπου 'ερχονται και αλλα λουκετα', κατι πιο συγκεκριμενο στην TV δεν εχω ακουσει εγω τουλαχιστον. Η εγνατια εχει κλεισει πολυ πανω απο χρονο αν δεν κανω λαθος.Η Iντερσαλονικα ποτε με το καλο θα κλεισει;;;
Δεν παίρνω όρκο για την τηλεόραση, αλλά στον ηλεκτρονικό τύπο κυκλοφορούσε εδώ και καιρό:
π.χ.: http://www.insurancedaily.gr/blog/?p=7868 (Μάιος 2009)
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Την ασφαλιστική 'Proton' τη γνωρίζουμε? Έχει κεφάλαια ή μόνο κανά οικόπεδο στο κορωπί?
Proton εχω. Μου λενε απο το πρακτορειο οτι ειναι καλη...
βεβαια εκρεμει μια επιταγη που εχω να παρω (κανα 3μηνο), αλλα επεσα στο καλοκαιρι, σε καποια φαση (ξανα)ζητησαν τα τιμολογια, αλλαξαν μηχανογραφηση (μετακομιση) ή κατι τετοιο τελος παντων...Θα δω τι θα γινει (η αληθεια ειναι οτι δεν τους πηρα και κανα τηλεφωνο ) γιατι εχει φτηνη μικτη την οποια με ενα μικρο επασφαλιστρο μπορεις να την επεκτεινεις και σε ταξιδια στο εξωτερικο...
Ενδιαφέρομαι να ρωτήσω, αλλά δεν πρέπει να την έχει ο ασφαλιστής μου. Είσαι από Αθήνα να μου δινες ένα τηλ.?
Και εγώ είμαι ασφαλισμένος στην proton ευτυχώς για 2 μήνες ακόμα μόνο.
Παρόλα αυτά βρήκα το παρακάτω που είναι λίγο καθυσυχαστικό.
Λουκέτο σε πέντε ασφαλιστικές
Το υπουργείο Οικονομίας αποφάσισε να ανακαλέσει τις άδειες των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union και General Trust, καθώς και της ασφαλιστικής Σκούρτης.
Πλώρη για νέα ασφαλιστική εταιρεία θα χρειαστεί να βάλουν περισσότεροι από 800.000 ασφαλισμένοι, καθώς η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Επ.Ε.Ι.Α.) του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αποφάσισε να βάλει λουκέτο στις εταιρείες: Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union και General Trust, συμφερόντων Παύλου Ψωμιάδη, καθώς και στην ασφαλιστική Σκούρτης.
Συνολικά στις πέντε εταιρείες απασχολούνται περίπου 700 εργαζόμενοι. Σημειώνεται ότι οι ασφαλισμένοι στις εν λόγω εταιρείες θα καλύπτονται για ένα μήνα από το επικουρικό κεφάλαιο.
Η Επ.Ε.Ι.Α. έκρινε, βάσει και της γνωμοδότησης της Τράπεζας της Ελλάδος, ότι οι επιστολές πρόθεσης που κατέθεσε ο κ. Ψωμιάδης, βασικός μέτοχος της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και αγοραστής των General Union και General Trust, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία κάλυψης των κεφαλαίων που απαιτούνται για να ενισχυθούν τα περιθώρια φερεγγυότητας των ασφαλιστικών.
Μη ικανοποιητικές κρίθηκαν και οι διευκρινίσεις και πιθανώς οι νέες εγγυήσεις που προσκόμισε με την τελευταία επιστολή του προς την Επ.Ε.Ι.Α. ο κ. Ψωμιάδης την περασμένη Παρασκευή.ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Σημειώνεται ότι η Επ.Ε.Ι.Α. έχει διαμηνύσει σαφώς εδώ και καιρό ότι δεν θα διστάσει να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ στην περίπτωση που κρίνει ότι δεν καλύπτονται επαρκώς τα 203,59 εκατ. ευρώ που πρέπει να μπουν στην εταιρεία για να ανορθωθεί ο δείκτης φερεγγυότητάς της.
Η ανάκληση αδείας της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ συμπαρασύρει και τη θυγατρική της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, **ενώ αντίθετα κανονικά συνεχίζει τη λειτουργία του ο όμιλος Commercial Value, o οποίος περιλαμβάνει και τις Aspis Holding και Proton Aσφαλιστική, επίσης συμφερόντων Π. Ψωμιάδη.
**
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
Με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, η Επ.Ε.Ι.Α. ορίζει επόπτες ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να ορίσει επόπτη χαρτοφυλακίων ζωής. Σημειώνεται ότι:- Για τον κλάδο αυτοκινήτων κάλυψη θα παρέχει το επικουρικό κεφάλαιο για 30 ημέρες, έτσι όπως προβλέπεται από το νόμο.
- Για τον κλάδο ζωής, με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, ορίζεται από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών επόπτης χαρτοφυλακίων ζωής, ο οποίος αναλαμβάνει τη λειτουργία της εταιρείας μέχρι να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια ζωής σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, καταβάλλοντας αποζημιώσεις σε ασφαλισμένους και δικαιούχους, καθώς και τους μισθούς στους εργαζόμενους.
Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι όλοι οι ασφαλισμένοι στον κλάδο ζωής δεν θα χάσουν τα δικαιώματά τους και τα χρήματα που έχουν αποταμιεύσει, αναφέρει η Επ.Ε.Ι.Α., ενώ συμπληρώνει ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο ζωής θα συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια σε άλλες εταιρείες, στις οποίες αναμένεται να απορροφηθούν.
Σεπ 22, 2009
Πηγή makthes.gr
-
επειδή οι πάντες αποκαλούνται ασφαλιστές και πολλοί ασφαλίζονται λογω φιλίας... να τσεκάρετε πάντα την επαγγελματική επάρκεια του ασφαλιστή και δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι θα υπάρχει πιστοποιητικό που ορίζει ποιος είναι επαγγελματίας ασφαλιστής γιατί έχς δει κάτι τυπάκια που αποκαλούνται ασφαλιστές και δεν ξέρουν ούτε πρόσθεση να κάνουν.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
μου ειπαν απο το πρακτορείο οτι η Aspis Holdings Public Company PLC ειναι κυπριακων συμφεροντων, κατι τετοιο.
Εχουν σχεση με την ασπιδα, αλλα 'μικρη'.Εοισης μου ζητησαν κατι εξουσιοδοτησεις για να παρω την επιταγη (επιτελους )
Φοβάμαι μην τη πάρει η κατηφόρα...
Το κοστος ειναι παντα μια πολυ ισχυρη ενδειξη, αλλα οχι η μοναδικη.
Προσωπικα χρησιμοποιω (οχι μονο για αυτοκινητα) Victoria,Αγροτικη,Εθνικη,ΑΧΑ,Generali και μεχρι σημερα ολα ΟΚ.Η Victoria είναι αξιόπιστη/φθηνή?
Η commercial value ακολυγεται και αυτή τελευταία οπότε φοβάμαι δεν το γλιτώνει το λουκέτο...
-
γιατι καθεστε και ψαχνεστε τοσο πολυ? Ουτως η αλλως ολοι οι μικροι εξομειωσαν τις τιμες τους με τους μεγαλους γιατι αλλιως δεν τους παιρνει. Πατε στις κλασσικες μεγαλες ασφαλιστικες και τελος. Μην σας πω οτι ειναι και φτηνοτερες πλεον...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Στείλε εξώδικο προς την ασφαλιστική εταιρεία, εξασφάλισε πως ο λογαριασμός σου στην τράπεζα έχει διαθέσιμο το ποσό που αναγράφει η επιταγή και επικοινώνησε με την τράπεζά σου δίνοντας τους εντολή για ανάκληση επιταγής εξηγώντας τους το λόγο.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Το 'καλό' είναι ότι έγινε μέσω ΕΛΠΑ και η επιταγή είναι προς αυτούς οπότε αυτοί είναι υπόλογοι. Αν δεν βρούν λύση η επιταγή θα μπλοκαριστεί και θα λάβουν μόνο το μέρος των χρημάτων που αναλογεί στην περίοδο που η ασφάλεια ίσχυε.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
οχι ρε γμτ αυριο κιόλας να τους παρεις τηλ
Nα δω ποιος θα το σηκώσει και τι θα του πει!
Για 30 μέρες είστε οκ στα αυτοκίνητα ... μετά αλλάζεις ασφαλιστική.. λεφτα είναι απίθανο να πάρεις πίσω!Μπα, αυτοί είναι απίθανο να πάρουν λεφτά γιατί δεν εισπράχθηκε ακόμα η επιταγή και θα κάνω ανάκληση αυτής.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προ διμήνου έκανα ασφάλιση στον Σκούρτη... Φοβάμαι ότι τα χάσαμε τα λεφτά πατριώτη...Πριν 5 μέρες η μεσιτική μου εταιρεία μου ανανέωσε το νέο μου ασφαλιστήριο ... και από Interlife με πέρασε στον ΣΚΟΥΡΤΗ ...
Πριν την Ιnterlife ήμουν στην EOS που έκλεισε και αυτή....Πριν 3 ώρες με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι μέσα στην επόμενη βδομάδα θα μου αποσταλεί νέο ασφαλιστήριο και απλά θα επιστρέψω το ασφαλιστήριο του ΣΚΟΥΡΤΗ πίσω...
Επίσης μου είπαν ότι δεν θα υπάρξει καμιά διαφοροποίηση στο κόστος και στις υπηρεσίες...Το ίδιο είχε γίνει και με την EOS ...
Για αυτό δεν θα αλλάξω την μεσιτική εταιρία στην οποία είμαι ... Με υποστηρίζουν άριστα σε όλα εδώ και πολλά χρόνια ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Προ διμήνου έκανα ασφάλιση στον Σκούρτη... Φοβάμαι ότι τα χάσαμε τα λεφτά πατριώτη...
Πριν 5 μέρες η μεσιτική μου εταιρεία μου ανανέωσε το νέο μου ασφαλιστήριο ... και από Interlife με πέρασε στον ΣΚΟΥΡΤΗ ...
Πριν την Ιnterlife ήμουν στην EOS που έκλεισε και αυτή....Πριν 3 ώρες με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι μέσα στην επόμενη βδομάδα θα μου αποσταλεί νέο ασφαλιστήριο και απλά θα επιστρέψω το ασφαλιστήριο του ΣΚΟΥΡΤΗ πίσω...
Επίσης μου είπαν ότι δεν θα υπάρξει καμιά διαφοροποίηση στο κόστος και στις υπηρεσίες...Το ίδιο είχε γίνει και με την EOS ...
Για αυτό δεν θα αλλάξω την μεσιτική εταιρία στην οποία είμαι ... Με υποστηρίζουν άριστα σε όλα εδώ και πολλά χρόνια ...
Και σε πανε μονιμως απο τον Άννα στον Καϊάφα...και αν τρακάρουμε εμεις μαζι σου-βοηθεια μας,θα αποζημιωθουμε το 3009
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Προ διμήνου έκανα ασφάλιση στον Σκούρτη... Φοβάμαι ότι τα χάσαμε τα λεφτά πατριώτη...
Πριν 5 μέρες η μεσιτική μου εταιρεία μου ανανέωσε το νέο μου ασφαλιστήριο ... και από Interlife με πέρασε στον ΣΚΟΥΡΤΗ ...
Γιατί το ρισκάρεις? αξίζει να γλυτώνεις 200 Euria τον χρόνο και χτύπα ξύλο στο χοντρό να χρειαστέις όλη την προσωπική σου περιουσία? Η μεσητική όταν έρθει η ώρα θα σε κρεμάσει... και θα σου πει εμείς παλά τον μεσάζοντα κάναμε να απευθυνθήτε στην ασφαλιστική
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ