-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στην Αθηνα δεν θα αισθανομουνα ασφαλης σε μονοκατοικια εκτος και ειχα συναγερμους, ψηλους τοιχους και καμερες. Το προβλημα τα κλοπων ειναι τεραστιο πιστευω.Σε πολυκατοικια ειναι καλυτερα δηλαδη;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στην Αθηνα δεν θα αισθανομουνα ασφαλης σε μονοκατοικια εκτος και ειχα συναγερμους, ψηλους τοιχους και καμερες. Το προβλημα τα κλοπων ειναι τεραστιο πιστευω.
Σε πολυκατοικια ειναι καλυτερα δηλαδη;
Καπως καλυτερα αν δεν εισαι στον πρωτο οροφο και εχεις ασφαλησει καλα τα πραθυρα και τις πορτες. Λογω σχεδιασης το διαμερισμα ειναι λιγοτερο εκτεθημενο και πιο ευκολο να το προστατεψεις.
-
Το καλύτερο είναι να έχεις μια πολυκατοικία δικιά σου.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το καλύτερο είναι να έχεις μια πολυκατοικία δικιά σου.Με γραφεία, όχι με διαμερίσματα... εισπράτεις πολύ μεγαλύτερα ενοίκια για τα ίδια τετραγωνικά
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Με γραφεία, όχι με διαμερίσματα... εισπράτεις πολύ μεγαλύτερα ενοίκια για τα ίδια τετραγωνικά
Για να μένεις. Έχεις όλη την πολυκατοικία για σένα. Ούτε ενοικιαστές, ούτε τίποτα.
-
Εγω θα θελα τον τελευταίο όροφο στον Πυργο Αθηνών.
-
Πάρτον είναι τελείως τζάμπα, ο Βουλγαράκης νομίζω ότι πήρε 700 τμ γραφεία στον Πύργο με 800 ψωροχιλιάρικα
-
Στην Αθηνα δεν θα αισθανομουνα ασφαλης σε μονοκατοικια εκτος και ειχα συναγερμους, ψηλους τοιχους και καμερες. Το προβλημα τα κλοπων ειναι τεραστιο πιστευω.
Σε πολυκατοικια ειναι καλυτερα δηλαδη;
Καπως καλυτερα αν δεν εισαι στον πρωτο οροφο και εχεις ασφαλησει καλα τα πραθυρα και τις πορτες. Λογω σχεδιασης το διαμερισμα ειναι λιγοτερο εκτεθημενο και πιο ευκολο να το προστατεψεις.
Δεν ξέρω αν είναι θέμα στατιστικής, αλλα έχω την εντύπωση οτι πιο συχνά ακούμε διαρρήξεις διαμερισμάτων, παρα μονοκατοικιών.... (και μάλιστα ανεξαρτήτου ορόφου, προσβασιμότητας, εποχής κλπ... )
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα έχεις κακούς η απλά περίεργους γείτονες στην μονοκατοικία ? Αυτό είναι θεμα τύχης .
Μπορεί να τύχει να είναι και οι χειρότεροι...!! Οντως είναι θέμα τύχης..!! Και πάλι ομως, στατιστικά, οι.... κακοί γείτονες (που μπορεί να έχουν αντίκτυπο σε μένα τουλάχιστο) περιορίζονται σε 6-7 το πολύ μονοκατοικίες τριγύρω μου. Εντούτοις θα είναι απέναντι, δίπλα, παραδίπλα....Δεν θα είναι ούτε απο πάνω μου, ούτε απο κάτω μου, ουτε δίπλα μου, ούτε θα τους 'απολαμβάνω' στο ασανσέρ δυο φορές την ημέρα ή στο υπόγειο πάρκινγκ, του οποίου ο μαλάκας διαχειριστής δεν αλλάζει τις καμμένες λάμπες και είναι θεοσκότεινο με αποτέλεσμα η έγγυος γυναίκα μου παραλίγο να σκοντάψει και να πέσει, με συνέπεια να κινδυνεύσει εκείνος να πάει στο νοσοκόμειο κι εγω αυτόφωρο, κλπ, κλπ, κλπ.....
Αν το δούμε δε, απο μια αλλη οπτική, μια πολυκατοικία 25 διαμερισμάτων οπως αυτή που ζώ τώρα και πολύ περισσότερο σε μεγαλύτερες, οι πιθανότητες να υπάρχουν οι γείτονες που περιγράφεις είναι τραγικά περισσότερες....Και πρόσεξε, δεν υπολογίζω την απέναντι ή τη δίπλα πολυκατοικία όπως κάνω στην περίπτωση της μονοκατοικίας...Αν μπω σ΄αυτή τη διαδικασία, η ύπαρξη μαλακογείτονα και μάλιστα ανω του ενός, γίνεται πια βεβαιότητα.Και εγώ μεγάλωσα σε διόροφο και ζώ 20 χρόνια σε τελευταίους ορόφους πολυκατοικιών με ωραία θέα και δεν τρέχω όλη μέρα μόνος μου γιά την τρέχουσα διαχείρηση που έχει η μονοκατοικία (πετρέλαιο , κήπος , ασφάλεια κλπ)
Μια μονοκατοικία σήμερα μπορεί να φροντίσεις να έχει Φ.Α (σε καποιες πόλεις, αργότερα και σε αλλες) και να μην τρέχεις για το πετρελαιο.Απο την αλλη πάλι, αν είσαι σε πολυκατοικία κι εχει πετρέλαιο, οντας καποια στιγμή διαχειριστής, θα τρέχεις γι΄αυτό και μάλιστα θα είναι και των αλλων, οχι μόνο δικό σου....
Οσο για τον κήπο, οσοι έχουν 4 στρέμματα, αναγκαστικά θα πρέπει να είναι ετοιμοι να βάλουν κάποια στιγμή κηπουρό..ΣΕ μικρότερα, ας είχα κι εγω 400 μέτρα οικόπεδο με κήπο κι ας τον φρόντιζα και μόνος μου...
Τέλος η ασφάλεια είναι λαχείο...Αν σου κάτσει, σού κατσε...Δε πα να΄χεις ό,τι θες..Αν ερθουν θα μπουν....ΚΑι μάλιστα επειδή τελευταία ψάχνω για θωρακισμένη, όλοι αυτό μου λένε..!! Απο αυτήν θα μπούνε, οχι απο πατζούρια και παραθυρα...!! -
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Εγω θα θελα τον τελευταίο όροφο στον Πυργο Αθηνών.εγω θα θελα να ζω στην τραπεζα της ελλαδος στο κεντρο... αυτο ειναι σπιτι...
περι κλοπων: η καλυτερη ασφαλεια ειναι να μην εχεις κατι να σου κλεψουν (ή κατι που αν στο κλεψουν θα σου κοστισει τρελα)
-
εμενα με κλεψανε πριν 3 μηνες στην πολυκατικοια ,οθονη υπολογιστη κατι ρολογια και κανανε μπαχαλο το σπιτι.
το πρωι εγινε αυτο και αποτι μου ειπε ο αστυνομος πιο πολυ την ημερα κανουν διαρηξεις.
ριχνουν ενα σπρει και σπανε την κλειδαρια και αν εχει την απο πανω ασφαλειας δλδ την κοβουνε .παντως για κανα μηνα ειχα εναν φοβο ποιο πολυ ψυχολογικο ηταν.
ειναι παραξενο να σκεφτεσαι οτι καποιος μπηκε στο σπιτι σου και σε εκλεψε νομιζεις οτι δεν εισαι πια ασφαλης. -
Αριθμητικά οι κλοπές σε διαμερίσματα είναι περισσότερες. Το τι είναι πιο ασφαλές πάντως δεν μπορεί εύκολα να απαντηθεί καθώς συνήθως οι ιδιοκτήτες μονοκατοικιών είναι περισσότερο εύποροι και φυσικά μεγαλύτερος στόχος κλεφτών.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Με γραφεία, όχι με διαμερίσματα... εισπράτεις πολύ μεγαλύτερα ενοίκια για τα ίδια τετραγωνικά
Τα ενοίκια για επαγγελματικό χώρο είναι υψηλότερα γιατί σου παίρνει τα μισά η εφορία
-
Στην Αθηνα δεν θα αισθανομουνα ασφαλης σε μονοκατοικια εκτος και ειχα συναγερμους, ψηλους τοιχους και καμερες. Το προβλημα τα κλοπων ειναι τεραστιο πιστευω.Το σπιτι μου ειναι δυοροφο (ισογειο-πρωτος) με δυο σπιτια, νταξ μονοκατοικια δλδ, η μαντρα δεν ειναι πανω απο το 1,50 (+ κατι φετες με ξυλα με μικρο κενο μεταξυ τους) και δεν εχω σκυλο παρα μονο 3-4 γατες. συναγερμος υπαρχει αλλα δεν βαζω ποτε τον νυχτερινο (δεν ξερω γιατι..απλα δεν τον βαζω ) παρ'ολα αυτα δεν φοβαμαι τπτ. Πριν 20 χρονια ειχαν γαμησει ολα τα σπιτια εδω στην περιοχη, μιλαμε τα βρισκαμε αδεια (εμας 2 ή 3 φορες μας τα πηραν ολα μεχρι και επιπλα την πρωτη φορα) μεχρι που 15 περιπου χρονια πριν, στην περιοχη σκασανε μυτη διαφοροι νονοι τις νυχτας ρε μαγκες δεν εχει ακουστει ουτε μια κλοπη
-
Λογικό, φοβούνται να μπουν στις μεζονέτες..
-
Ναί γιατί ισχύει το ανέβα να φιλήσεις , κατέβα να γ.....σεις , οπότε τους κουράζει .
-
Λοιπον, ειμαι πολυ συγκινημενος με το δραμα των κακομοιρων των κατασκευαστων που αναγκαζονται σε υψηλες τιμες απο αυτα τα γνωστα αιμοβορα κτηνη τους οικοπεδουχους
Αυτες τις μερες ζω το δραμα γνωστου στα ν.προαστια κατασκευαστη-θυματος που συρθηκε απο οικοπεδουχο να ζητησει 4,2 χιλιαρικα το τμ στην Αργυρουπολη σε γειτονια με μεση τιμη προ κρισης τα 2900... Βεβαιως οπως μου εξηγησε οταν τον ρωτησα σχετικα, 'οι δικες μου κατασκευες ειναι υπερ-πολυτελειας' και φυσικα τον πιστεψα οταν συνειδητοποιησα οτι τετοια ντουλαπια στην κουζινα πετυχα τελευταια φορα στο παλατι των Αψβουργων στη Βιεννη
Συρθηκε που λετε ο κακομοιρης κι οχι μονο αυτο, αλλα προδόθηκε απο τον οικοπεδουχο που του κανει ανιερο πολεμο και πουλαει 2 οροφους παρακατω ο ξεδιαντροπος ιδιο διαμερισμα περιπου 100.000 ευρω φτηνοτερα ητοι 3200 το τμ με διαθεση να πεσει αμεσα στα 3000 και βλεπουμε... Παω στοιχημα οτι το λαμογιο θα εχει ξηλωσει τα ντουλαπια των Αψβουργων κλπ κλπ και θα εχει βαλει τιποτα φτηνιαρικα απο νοβοπαν ετσι για να κανει πολεμο στον μεροκαματιαρη κατασκευαστη -
Αντί να το σχολιάζεις γιατί δεν αγοράζεις από τον οικοπεδούχο γιά να πετύχεις την ευκαιρία ?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Λοιπον, ειμαι πολυ συγκινημενος με το δραμα των κακομοιρων των κατασκευαστων που αναγκαζονται σε υψηλες τιμες απο αυτα τα γνωστα αιμοβορα κτηνη τους οικοπεδουχους
Αυτες τις μερες ζω το δραμα γνωστου στα ν.προαστια κατασκευαστη-θυματος που συρθηκε απο οικοπεδουχο να ζητησει 4,2 χιλιαρικα το τμ στην Αργυρουπολη σε γειτονια με μεση τιμη προ κρισης τα 2900... Βεβαιως οπως μου εξηγησε οταν τον ρωτησα σχετικα, 'οι δικες μου κατασκευες ειναι υπερ-πολυτελειας' και φυσικα τον πιστεψα οταν συνειδητοποιησα οτι τετοια ντουλαπια στην κουζινα πετυχα τελευταια φορα στο παλατι των Αψβουργων στη Βιεννη
Συρθηκε που λετε ο κακομοιρης κι οχι μονο αυτο, αλλα προδόθηκε απο τον οικοπεδουχο που του κανει ανιερο πολεμο και πουλαει 2 οροφους παρακατω ο ξεδιαντροπος ιδιο διαμερισμα περιπου 100.000 ευρω φτηνοτερα ητοι 3200 το τμ με διαθεση να πεσει αμεσα στα 3000 και βλεπουμε... Παω στοιχημα οτι το λαμογιο θα εχει ξηλωσει τα ντουλαπια των Αψβουργων κλπ κλπ και θα εχει βαλει τιποτα φτηνιαρικα απο νοβοπαν ετσι για να κανει πολεμο στον μεροκαματιαρη κατασκευαστηΔεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το παράδειγμα. Ότι τις υψηλές τιμές των σπιτιών τις διαμορφώνουν οι κατασκευαστές κάνοντας καρτέλ και ενώ αγοράζουν φτηνά από το τον οικοπεδούχο πουλάνε όσο ακριβά θέλουν σε μας τα θύματα; Είναι δυνατόν να το εννοείς αυτό την εποχή που στη χώρα προσφέρονται χιλιάδες ακίνητα σε τιμές 7.000+ και 1500- το τμ;
Οι κατασκευαστές και οι οικοπεδούχοι δεν είναι ούτε κακόμοιροι ούτε λαμόγια. Είναι κομμάτια στο παζλ της αγοράς, και μάλιστα της πολύ ανταγωνιστικής αγοράς αφού σε αυτή μετέχουν χιλιάδες παίκτες χωρίς περιθώρια συνεννόησης και φτιαξίματος τιμών. -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το παράδειγμα. Ότι τις υψηλές τιμές των σπιτιών τις διαμορφώνουν οι κατασκευαστές κάνοντας καρτέλ και ενώ αγοράζουν φτηνά από το τον οικοπεδούχο πουλάνε όσο ακριβά θέλουν σε μας τα θύματα; Είναι δυνατόν να το εννοείς αυτό την εποχή που στη χώρα προσφέρονται χιλιάδες ακίνητα σε τιμές 7.000+ και 1500- το τμ;
Οι κατασκευαστές και οι οικοπεδούχοι δεν είναι ούτε κακόμοιροι ούτε λαμόγια. Είναι κομμάτια στο παζλ της αγοράς, και μάλιστα της πολύ ανταγωνιστικής αγοράς αφού σε αυτή μετέχουν χιλιάδες παίκτες χωρίς περιθώρια συνεννόησης και φτιαξίματος τιμών.Ναι, αυτο ακριβως εννοω.
Ειδικα στην περιοχη στην οποια αναφερομαι το καρτελ ειναι ΠΟΛΥ ισχυρο (εχω ονοματα και διευθυνσεις φυσικα ). Δεν ξερω τι γινεται σε αλλες περιοχες (ξερω πχ κανα δυο κατασκευαστες που πουλανε κεντρο σε λογικες τιμες), αλλα στα ν. προαστια το καρτελ λυνει και δενει.
Εννοειται πως αν τελικα αγοραζα στην συγκεκριμενη πολυκατοικια θ' αγοραζα απο τον οικοπεδουχο (σε καμια περιπτωση παντως πανω απο 2800 το τμ). -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ναι, αυτο ακριβως εννοω.
Ειδικα στην περιοχη στην οποια αναφερομαι το καρτελ ειναι ΠΟΛΥ ισχυρο (εχω ονοματα και διευθυνσεις φυσικα ). Δεν ξερω τι γινεται σε αλλες περιοχες (ξερω πχ κανα δυο κατασκευαστες που πουλανε κεντρο σε λογικες τιμες), αλλα στα ν. προαστια το καρτελ λυνει και δενει.
Εννοειται πως αν τελικα αγοραζα στην συγκεκριμενη πολυκατοικια θ' αγοραζα απο τον οικοπεδουχο (σε καμια περιπτωση παντως πανω απο 2800 το τμ).Δηλαδή αν κατέβει κατασκευαστής από τα βόρεια προάστια και αγοράσει φτηνό οικόπεδο στα νότια και πάει να βγάλει πολύ χρήμα σπάζοντας τις τιμές, λες το καρτέλ να του τσιμεντώσει τα πόδια και να τον πετάξει στη θάλασσα;
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!