Apr 27, 2009, 7:18 AM

Ο χρήστης mjacob έγραψε:

Όμως, πατώντας ακριβώς πάνω σε αυτή τη λογική, και υποχρεωμένος από τον τρόπο που είχε ορίσει την φύση της κοινωνική/συλλογικής εμπειρίας και την αξία που είχε δώσει στην αισθητηριακή αντίληψη, ένας φιλόσοφος είχε καταλήξει στο γεγονός ότι τελικά ο θεός [ή οι θεοί] υπάρχουν όντως και είναι εξωγήινα όντα που μας επισκέφτηκαν 'πολύ παλιά' και μπλα μπλα.
Το quiz είναι ποιος φιλόσοφος ήταν αυτός

Ο Πλατομώλντερ, ίσως

Και στην τελική αν δεν υπάρχει θεός τότε όλα επιτρέπονται άρα θα έρθει κάποιος και θα σε κλέψει, ληστέψει, πηδήξει κ.λ.π. γιατί όχι; Αρκεί να κρυφτεί από τον νόμο, κάπως, και δεν διόκωνται τα πάντα νομικά.

Μάνο, εσύ; Δεν περίμενα διπλοεγγραφή από εσένα

Όχι, δεν είμαι ο Μάνος, αν και σε πολλά σημεία συμπίπτουν οι απόψεις μας, η αλήθεια είναι ότι δεν τον ξέρω καν τον Μάνο εκτός αν τον ξέρω και δεν το ξέρω
Η αλήθεια είναι ότι ούτε εσένα ούτε και κανέναν άλλο μέσα σε αυτό το φόρουμ δεν ξέρω και αυτό είναι και το καλό της υπόθεσης, διότι αν γνωριζόμασταν, ίσως, να μην μιλούσαμε και τόσο άνετα για αυτά τα θέματα.

Αν είχε χτιστεί με βάση την ισορροπία, τότε δεν θα είχε αλλάξει τίποτα και ποτέ, γι' αυτό ακριβώς τον λόγο, ότι ήδη θα ήταν όλα ισορροπημένα.

Ίσως δεν το έθεσα καλά το θέμα, αν έλεγα ότι 'ο κόσμος τείνει στην ισορροπία' βλέπεις όλοι αυτοί οι πλανήτες που φέρνουν γύρω γύρω χωρίς να συγκρούονται, όλα όσα συμβαίνουν γύρω στην φύση αν δεν υπήρχε ισορροπία τότε όλα θα καταστρέφονταν σε λίγα 'λεπτά' (με την έννοια των κοσμικών λεπτών ίσως).
Διαταράσσεται βέβαια κατά περιόδους, ώστε να υπάρχει εξέλιξη, αλλά σε γενικές γραμμές επανέρχεται η ισορροπία. Τώρα θα μου πείς ποιός είπε αυτές τις θεωρίες ιδέα δεν έχω, δικές μου είναι, ούτε να τις αποδείξω μπορώ ούτε να τις απορρίψω. Ή τις δέχεσαι ή όχι σε ελεύθερη κοινωνία ζούμε (:hmmm: ).