Jun 18, 2002, 1:04 AM

Δικό μου αυτοκίνητο ούτε έχω ούτε είχα, ίσως γιατί είμαι ακόμα σχετικά μικρός, αλλά πάντα χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο του father μου.

Μέχρι το Πάσχα που μας πέρασε ήταν ένα Renault 19 1.4 5d το οποίο στα 11+ χρόνια που το είχαμε είχε τραβήξει τα πάνδεινα αλλά παραδόξως κράταγε μια χαρά!
Ίσως ήταν το ιδανικό αυτοκίνητο για 1ο, για να μάθω να οδηγώ, αφού ήταν πολύ προοδευτικό στο όριο και εύκολο, ενώ και λόγω του σχετικά ασθενούς κινητήρα δε σε άφηνε να μαζέψεις πολλά χιλιόμετρα τα οποία θα ήταν μετά επικίνδυνα. (και σε κάτι τέτοια είναι επιρεπής ο οποιοσδήποτε νέος οδηγός...)
Πολύ αξιόπιστο, δε μας άφησε ποτέ και μηχανικά ήταν άριστο! Μόνο μια φορά, ένα βράδυ, πήγε ο father μου να το βάλει μπροστά και δεν πήρε, τα είχε δει όλα η μπαταρία. Τώρα το πως έγινα αυτό δεν το ξέρω.

Από το Πάσχα λοιπόν, τη θέση του πήρε ένα Focus 1.6 Ghia 4d.
Εντυπώσεις από αυτό θα σας πω... μετά το καλοκαίρι, γιατί έφυγα για σπουδές λίγο πριν το παραλάβουμε και φυσικά δεν το έχω δει ούτε ζωγραφιστό ακόμα!
Ένα πρώτο σχόλιο του πατέρα μου πάντως είναι ότι στις χαμηλές στροφές, μέχρι 3000 το πολύ δηλαδή, είναι πιο ψόφιο από το Renault!