-
Τα ίδια έλεγαν και όταν πρωτοβγήκε η Boxster... Θα προτιμούσατε την Porsche να φτιάχνει μόνο καθαρόαιμα σπορ αμάξια και να είναι 'θυγατρική' της VW ή οποιασδήποτε άλλης εταιρίας όπως είναι πχ η Lamborghini? Αν θές Αυτοκίνητο για να το οδηγείς θα πάρεις Carrera, αλλά μόνο με αυτό το μοντέλο και τις παραλλαγές του η Porshce σαν εταιρεία, θα είχε ζημιές οπότε ή θα έκλεινε ή θα εξαγοραζότανε. Για αυτό αναγκάζεται και φτιάχνει και μοντέλα σαν την Cayenne: Για να βγάλει κέρδη.
Ασχετο: Ακούγεται ότι θα βγει η Cayenne με τρεις ακόμη κινητήρες: Τον V10 από την Carrera GT, τον V10Turbodiesel της VW και έναν V6 ίσως 3,2lt. -
Ο χρήστης Dont_Panic έγραψε:
Telos pantwn...girnontas sto thema mou einai oti...to CAYENNE osoi to parathrisete den exei shma ths porche pisw...anarwtithika loipon giati...?
Mhpws kribetai h porsche?Oute to Boxster exei shma nomiza piso. NOMIZO.
-
Όλα αυτά τα οχήματα είναι ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ γιατί
- Έχουν τρελές καταναλώσεις -->ρύποι--->συνολική περιβαλλοντική ζημιά
- Είναι θανατηφόρα για πεζούς και άλλα αυτοκίνητα σε περίπτωση σύγκρουσης
- Πιάνουν απαράδεκτα πολύ μεγάλο χώρο για τις πόλεις.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, ένα αμάξι όπως το RAV4, το Χ-Trail και το Land Rover Defender το καθένα με τις δικές του αρετές, είναι ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΑ.
-
H 911 ìéá æùÞ Þôáí ï óôõëïâÜôçò ôçò Ðïñóå ......
Ïóï ãéá ôçí Cayene ìüíï ÇÐÁ óôéò ôåñÜóôéåò åõèåßåò êáé áò ëÝíå üôé åßíáé
ôüóï êáëÞ ðïõ âÜæåé ôá ãõáëßá
--Ôï ðþò ôá âÜæåé Ý÷åé íüçìá ,ãéá ìÝíá ôïõëÜ÷éóôïí ,ãéáôé ìå ìåñéêÝò ÷éëßáäåò êõâéêÜ ãéá íá ðÜò êáé ìåñéêÜ ÷éëéüìåôñá êáëþäéá ãéá íá ðáôÜò óùóôÜ äåí íïìßæù üôé öôßá÷íåéò áõôïêßíçôï!!!!!ÅðéëïãÞ ôñßá
êáé óôá üíåéñá ìéá Carrera GT êáé 911 Ôourbo -
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
Telos pantwn...girnontas sto thema mou einai oti...to CAYENNE osoi to parathrisete den exei shma ths porche pisw...anarwtithika loipon giati...?
Mhpws kribetai h porsche?Oute to Boxster exei shma nomiza piso. NOMIZO.
Aí äåí êÜíù ëÜèïò êáìßá Ðïñóå äåí Ý÷åé
-
Κακα τα ψεματα παιδια.Μου πεσε κατα τυχην ενα Grand Cherokee 4,7 L για τρεις ωρουλες και τις θυμαμαι ακομη λεπτο προς λεπτο.Συνηθισμενος απο τα μετρια αυτοκινητα που εχω οδηγησει (δεν ειμαι δα και καποιος ματσο) η αισθηση της οδηγησης ηταν το κατι αλλο.Τετρατροχη πολυθρονα με μουσικη να ακουγεται απο παντου.Και να γυριζουν να σε κυταζουν και να παραμεριζουν και να μη σου κολλανε Χλιδα.Ναι πουλαγα μουρη και ηταν απολαυση.Και γυρισα ξανα στην Σιτροεν και της εδωσα μια κλωτσια στα λαστιχα μιας και δεν μπορουσα να δειρω την μοιρα μου.
Ναι αν δεν σε νοιαζει το οικονομικο και αγαπας την αυτοκινηση παρε ενα τετοιο SUV,MOUV,DOUP οπως και να τα λενε.Ποσες χαρες θα σου δωσει αυτη η ρημαδα η ζωη ?Για εμας τους υπολοιπους μας μενει το φορουμ να ξεθυμενουμε -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Όλα αυτά τα οχήματα είναι ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ γιατί- Έχουν τρελές καταναλώσεις -->ρύποι--->συνολική περιβαλλοντική ζημιά
- Είναι θανατηφόρα για πεζούς και άλλα αυτοκίνητα σε περίπτωση σύγκρουσης
- Πιάνουν απαράδεκτα πολύ μεγάλο χώρο για τις πόλεις.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, ένα αμάξι όπως το RAV4, το Χ-Trail και το Land Rover Defender το καθένα με τις δικές του αρετές, είναι ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΑ.
Φιλε μου αυτα που ανεφερες δεν ενδιαφερουν καθολου τους αγοραστες τετοιων οχηματων. Οσο για τα μοντελα που ανεφερες το DEFENDER ξερεις ποσο καταναλωνει?? Ειναι και πολυ ογκωδες!! Επισης αυτοι που εχουν τετοια χρηματα για αμαξι ουτε που θα σκεφτουν RAV 4 & X-trail...
Οσο για το υπερακετα, και μια ferarri ειναι πολυ για την Ελλαδα αλλα αν μπορουσα θα επαιρνα και 10 να εχω!! -
To thema einai oti auta ta oximata ftiaxtikan san entos-ektos dromou...dld opws einai ta antistoixa enduro stis mixanes...kai exoun ginei entos sketo...exaitias tou agorastikou koinoi sto opoio anaferontai...
kai mhn mou peite oti kaneis apo emas tha dwsei 40-50 miria...gia ena jeepoeidi...afou xerei oti oi ektos dromou drastiriotites....ante na perioristoun se kanena pezodromio...kai oxi se xomatodromous kai bouna...pou auta ta SUV mporoun na antapexelthoun...(se periorismenes diskolies)
Shmera eida to prwto X5 anebasmeno se pezodromio... kai mpravo tou to palikari...pou an kai 35 miria amaxi...to anebase se pezodromio...
Apo thn allh kathese kai skeutese...oti ama eixa kai ferrari kai porsche kai m3...se kathe lakouba tha eklega ta leuta pou edwsa...enw me ena X5 oxi..giati den katalabainei xristo...
Mperdema h ypothesh... -
Ο καθένας έχει τη γνώμη του παιδιά. Εμένα προσωπικά δεν με χαλάει η Cayenne αν και δε θα την έπαιρνα ποτέ.
Γεγονός είναι πάντως ότι η Ελληνική αντιπροσωπεία δεν προλαβαίνει τις παραγγελίες... -
Και εγω συμφωνω οτι η εκλογη που δινονται ειναι σε στυλ ποσο πολυ το αντιπαθεις
Πολυ παρα πολυ
παρα παρα πολυ.Και φυσικα μια το εχω οδηγησει και επισης εχω οδηγησει το Τuareg V8.
Και τα δυο ειχαν αεραναρτηση και τα δυο κοστιζαν μεταξυ 50 και 65 χιλ δολ. (51 χιλ δολ το Touareg 64 χιλ το Cayenne).To VW παει πολυ ωραια πολυ ανετο. Στριβει καλα (για ενα οχημα 2 τοννων). Δεν καταλαβαινει πολυ απο ανωμαλιες τοπυ δρομου.
Το Cayenne παει οσο καλα το VW πολυ πιο σφικτη αναρτηση αισθανεσαι το δρομο πιο πολυ. Στριβει καλυτερα απο το VW. (Παντα σε σχεση οτι ειναι ενα βαρυ οχημα). Καλα δεν τολμησα να παρω το Cayenne turbo βολτα αλλα μονο φανταζομαι οτι θα ειναι ακομα πιο καλο σε ολα (κοστος γυρω στα 90 χιλ δολ).
Η τριτη εκλογη που θα προτεινα ειναι το Infiniti FX45. Στα ιδια λεφτα 51 χιλ. Πολυ πιο σπορ και πολυ γρηγορο. Φυσικα τα αλλα δυο εχουν πολυ πιο πολλες ικανοτητες εκτος δρομου.
Ν.
-
Δεν ψηφίζω γιατί δεν μπορώ να επιλέξω κατι από τα 3 απλόυστατα γιατί δεν είμαι αντι-SUV τύπος. Εντάξει δεν είναι και η 911 η Cayenne αλλά δεν παύει να στρίβει πολύ καλύτερα από όλα τα άλλα της κατηγορίας του και να μπορεί να ρίχνει πολύ ξύλο σε πολλά καθαρόαιμα σπορ ειδικά στην έκδοση Turbo. Βέβαια υπολείπεται του Touareg σε φινίρισμα και τελικά το προτιμώ σαν σύνολο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Περιμένω δε την ανανεωμένη X5 με πιο δυνατή μηχανή καινούργια τετρακίνηση και κιβώτιο η οποία πιστεύω οτι θα είναι καλύτερη τόσο του Touareg όσο και της Cayenne S.
Νίκο δίαβασα το συγκριτικό του CD και με έκπληξη είδα την Caddy πρώτη ( βασικά λόγω τιμής και γιατί είναι συγκλονιστικά επαρκής σε όλους τους τομείς ). Δεν ξέρω τι γίνεται στην GM γενικότερα αλλά η Cadillac σίγουρα κάνει μεγάλα βήματα προόδου. Όσο για το Infiniti είναι απολύτως άγνωστη ποσότητα στην Ευρώπη αν και προσωπικά δεν μου άρεσε εμφανισιακά ειδικά το εσωτερικό του. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν ψηφίζω γιατί δεν μπορώ να επιλέξω κατι από τα 3 απλόυστατα γιατί δεν είμαι αντι-SUV τύπος. Εντάξει δεν είναι και η 911 η Cayenne αλλά δεν παύει να στρίβει πολύ καλύτερα από όλα τα άλλα της κατηγορίας του και να μπορεί να ρίχνει πολύ ξύλο σε πολλά καθαρόαιμα σπορ ειδικά στην έκδοση Turbo. Βέβαια υπολείπεται του Touareg σε φινίρισμα και τελικά το προτιμώ σαν σύνολο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Περιμένω δε την ανανεωμένη X5 με πιο δυνατή μηχανή καινούργια τετρακίνηση και κιβώτιο η οποία πιστεύω οτι θα είναι καλύτερη τόσο του Touareg όσο και της Cayenne S.
Νίκο δίαβασα το συγκριτικό του CD και με έκπληξη είδα την Caddy πρώτη ( βασικά λόγω τιμής και γιατί είναι συγκλονιστικά επαρκής σε όλους τους τομείς ). Δεν ξέρω τι γίνεται στην GM γενικότερα αλλά η Cadillac σίγουρα κάνει μεγάλα βήματα προόδου. Όσο για το Infiniti είναι απολύτως άγνωστη ποσότητα στην Ευρώπη αν και προσωπικά δεν μου άρεσε εμφανισιακά ειδικά το εσωτερικό του.To ιδιο λεω και εγω δεν ειμαι αντι SUV απλως για να ειμαι αντι SUV.
Το Χ5 ειναι πολυ καλο αλλα απλως ειναι πανακριβο και μεχρι τωρα δεν ειχε τα ρεστα για να φυγει μπροστα (μηχανη η τετρακινηση). Αυτο ομως θα αλλαξει με το καινουργιο μοντελο.Το διαβασα και εγω το multi test και ακομα το θεωρω σε στυλ να βλογαμε τα γενια μας Βεβαια δεν μ' αρεσε το Cadilac CTS αλλα τωρα δεν μου φαινεται και ασχημο. Περιμενω το Tuareg V10 TDI και μετα βλεπουμε. Το Ιnfiniti δε πουλαει στην Ελλαδα/Ευρωπη; Δεν νομιζω μια και δεν το εχω ακουσει. και επισης ειναι αυστηρα για το δρομο και πολυ λιγο για εκτος δρομου. Αλλα βεβαια δεν το κατηγορω μια και τα πιο πολλα SUV εν ΗΠΑ δεν βλεπουν ποτε εκτος δρομου. Το μονο που χρησιμοποιουν την τετρακινηση ειναι το χειμωνα για το χιονι.
Νικος
-
Απο τα premium ιαπωνικά μόνο η Lexus έχει παρουσία στην Ευρώπη. Δυστυχώς...
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Κακα τα ψεματα παιδια.Μου πεσε κατα τυχην ενα Grand Cherokee 4,7 L για τρεις ωρουλες και τις θυμαμαι ακομη λεπτο προς λεπτο.Συνηθισμενος απο τα μετρια αυτοκινητα που εχω οδηγησει (δεν ειμαι δα και καποιος ματσο) η αισθηση της οδηγησης ηταν το κατι αλλο.Τετρατροχη πολυθρονα με μουσικη να ακουγεται απο παντου.Και να γυριζουν να σε κυταζουν και να παραμεριζουν και να μη σου κολλανε Χλιδα.Ναι πουλαγα μουρη και ηταν απολαυση.Και γυρισα ξανα στην Σιτροεν και της εδωσα μια κλωτσια στα λαστιχα μιας και δεν μπορουσα να δειρω την μοιρα μου.
Ναι αν δεν σε νοιαζει το οικονομικο και αγαπας την αυτοκινηση παρε ενα τετοιο SUV,MOUV,DOUP οπως και να τα λενε.Ποσες χαρες θα σου δωσει αυτη η ρημαδα η ζωη ?Για εμας τους υπολοιπους μας μενει το φορουμ να ξεθυμενουμεε;
μήπως εννοείς εάν δεν σε νοιάζει το οικονομικό ΟΥΤΕ και η αυτοκίνηση;;πάντως ok, δεν θα έλεγα όχι σε ένα κορυφαίο SUV [άλλωστε το χειμώνα ανεβοκατεβαίνω σε χιονοδρομικά], αλλά θα ήταν κατά παράβαση της ιδέας μου για την αυτοκίνηση και της αντίληψής μου περί μεγεθών. Οπότε, βάλε το μου δίπλα σε ένα άξιο κουπέ ή ρόουντστερ και θα σου πω εγώ ...και άσε το πουλ μουρ ενός καλού/εντυπωσιακού γκάμπριο ή κουπέ έτσι;
...όχι που θα καθόμαστε να αγοράζουμε τρακτέρ με πολυθρόνες.
-
πάντως την περασμένη εβδομάδα είδα ολοκαίνουργια Cayenne καβαλημένη σε πεζοδρόμιο στου Ψυρρή. Επίσης βλέπω Χ5, ML και Allroad καβαλημένα καθημερινά και ας μην πάω σε espirit, SL και rx7 που έχουν κάτι τύποι και τα καβαλάνε όπου να 'ναι στην περιοχή.
το παν είναι να μην σε νοιάζει...
-
..υπάρχει και κίνημα ακτιβιστών στην Αμερική, που βάζουν αυτοκόλλητα στα θεώρατα suv με φρασούλες όπως 'δεν σέβομαι το περιβάλλον', 'καταναλώνω υπερβολική ποσότητα καυσίμου' κ.ο.κ.
για μένα τέτοιου είδους οχήματα είναι απλά η αποθέωση της υπερβολής..χαρακτηριστικά μιας νοοτροπίας 'τα έχω και τα καίω'..η οποία μην γελιέστε ΔΕΝ είναι ίδιον των πλουσίων αλλά κυρίως των νεο-πλουσίων
άφού όμως και στην ζωή μας χάνεται η λογική και αίσθηση του μέτρου και γιατί να μην ισχύει αυτό στην αυτοκίνηση?
άλλωστε στην ζωή μας πλέον επιλέγουμε πάντα με γνώμωνα τι χρειαζόμαστε? απεναντίας επιλέγουμε με βάση αυτό που νομίζουμε πως χρειαζόμαστε..η που μας κάνουν να νομίζουμε πως χρειαζόμαστε ή μήπως
έχουμε κοινωνική συνείδηση?αγαπητοί μου φίλοι, από κοινωνιολογικής απόψεως η Ελλάδα είναι από τις ιδανικές αγορές για τέτοιου είδους οχήματα
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
..υπάρχει και κίνημα ακτιβιστών στην Αμερική, που βάζουν αυτοκόλλητα στα θεώρατα suv με φρασούλες όπως 'δεν σέβομαι το περιβάλλον', 'καταναλώνω υπερβολική ποσότητα καυσίμου' κ.ο.κ.για μένα τέτοιου είδους οχήματα είναι απλά η αποθέωση της υπερβολής..χαρακτηριστικά μιας νοοτροπίας 'τα έχω και τα καίω'..η οποία μην γελιέστε ΔΕΝ είναι ίδιον των πλουσίων αλλά κυρίως των νεο-πλουσίων
Το θέμα, απ'ό,τι έχω καταλάβει, είναι πιο πολύπλοκο. Το 'ζόρι' που τραβάνε στην αμερική οι κάτοχοι SUV είναι το ότι ενώ μέχρι τώρα (και ίσως κι ακόμα) τα εν λόγω οχήματα πλασάρονταν ως μέρος του 'αμερικανικού ονείρου' και εύλογα κάποιοι τα αγόραζαν τώρα ξαφνικά αυτοί βρίσκονται στο στόχαστρο οικολογικών και όχι μόνο οργανώσεων για τις επιλογές τους. Είναι λίγο άδικο, δε νομίζεις; Στο κάτω-κάτω πώς μπορεί ένας ακτιβιστής κατά των SUV όταν βρίζει τον κάτοχο ενός τέτοιου να είναι σίγουρος ότι δεν του είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο; Εντάξει να βρίσεις κάποιον που κυκλοφορεί στο Μανχάταν με Ντοτζ Ραμ (τα ίδια σούρνουμε κι εμείς στους 'αγρότες του Κολωνακίου') αλλά δεν είναι φυσιολογικό να δεις ένα Ραμ π.χ. σε μια επαρχιακή πόλη ή κωμόπολη που έχει και καρόδρομους και χωράφια; Εσύ θα έβριζες αν έβλεπες π.χ. ένα Discovery στην Κόρινθο ή στο Άργος; Εγώ σίγουρα όχι.
Και στο κάτω-κάτω πολλά αμερικανικά σεντάν (yanktanks τα λένε οι άγγλοι νομίζω ) είναι η προσωποποίηση της υπερβολής, κανείς όμως στην αμερική δε γκρινιάζει γι'αυτά.
-
η αναφορά μου στην κατάσταση στην Αμερική ήταν για να έχουμε μια βάση σύγκρισης..
θέλω να πω, αν σε μια χώρα με αφθονία πόρων, με μεγάλους δρόμους και ακόμη μεγαλυτερες διαδρομές τα suv (και οι λοιπές αμερικάνικες μαούνες) έχουν αρχίσει να θεωρούνται υπερβολή τότε τι θα έπρεπε να ισχύει σε μια μικρή ορεινή κατα βάση μεσογειακή χώρα με μεγάλη πυκνότητα κατοίκων στα μεγάλα της αστικά κέντρα? Φαντάζομαι πως και οι ίδιοι οι Αμερικανοί άρχισαν να προβληματίζονται από καιρό για την αυξημένη κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων..το θέμα του χώρου φυσικά δεν αγγίζει αρκετούς γιατί οι πόλεις είναι δομημένες με άλλο τρόπο από τις δικές μας..
δεν θέλω να είμαι άδικος, κάθε όχημα κατασκευάζεται για να εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες..όταν αγοράζεται γι'αυτό τότε συμφωνώ και επαυξάνω..όταν όμως η επιλογή βασίζεται σε άλλα κριτήρια πέραν της χρηστικότητας τότε αρχίζω και έχω αμφιβολίες
δεν λέω πως και η κοινωνική προβολή δεν είναι ίσως μια ανάγκη..όμως έχω ενστάσεις όταν στο όνομα της προβολής αναιρούμε και την πρακτικότητα, καταργούμε και την κοινωνική ευαισθησία και την κοινή λογική καμιά φορά
κατα τα άλλα φυσικά λόγω νοοτροπίας θα παραμένω ευτυχής όταν οι συνάνθρωποί μου πραγματοποιούν τα όνειρά τους και αισθάνονται ευτυχισμένοι..μέσα μου όμως θα εξακολουθώ να νοιώθω θλίψη όταν στην ζωή η παράλογη προβολή γίνεται αυτοσκοπός
-
και κάτι άσχετο με τα προηγούμενα αλλα σχετικό με το cayenne:
στην αγγλία ερχεται με κινητήρα 3.2 λιτρα και τιμή 13 εκατομμύρια.
και στην ελλάδα δίνουμε 11-12 μύρια για rav4.
από όλους εσάς που κατηγορείτε το cayenne πόσοι το έχετε οδηγήσει?.... -
'Εστω ότι το Καγιέννε είναι τέλειο.
Έστω ότι το Χ5 είναι τέλειο.
Ε ΚΑΙ? Τόσος όγκος και κατανάλωση και κόστος κατασκευής/χρήσης/συντήρησης αποτελούν πρόκληση. Αφήστε που οι δυνατότητες του είναι πραγματικά ΠΟΛΥ πάνω από ότι χρειάζεται το 95% των αγοραστών της.
Για την Αυστρία πιθανώς να είναι τέλεια. Για την Ελλάδα, και ειδικά την Αθήνα, είναι αμαρτία (έστω και γλυκειά
CAYENNE H NTROPH THS PORSCHE