-
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:
Μπεκιαρη δεν ειναι μετρο συγκρισης αυτο αυτοι ισως ηταν ευασθητουλιδες, αν ηταν τοσο δραματικα και αναντιστοιχα με την αμοιβη τοτε δε θα υπηρχε ανθρωπος σε αυτο το τμημα.
οι μονοι που έχουν μείνει ειναι κάτι 55 αρηδες λιγο πριν την σύνταξη με 25 χρόνια προ-υπηρεσίας που δεν τους κουνάει κανένας, οι οποίοι κάνουν οτι δουλεύουν και κάπως τσουλάει. Οσοι νέοι ήρθαν, σε ποσοστό 75%, εγκατέλειψαν. Και αυτό κάτι δείχνει για όσους νομιζουν οτι τα πράγματα ειναι ιδανικά.
-
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:
αν ηταν τοσο δραματικα και αναντιστοιχα με την αμοιβη τοτε δε θα υπηρχε ανθρωπος σε αυτο το τμημα.
(γνωρίζω καλά για τράπεζες αν κ δεν δουλευω εγώ προσωπικά)
Εκτός απο κάποιους που τα παίρνουν και απο κάτι επαναπατριζόμενους που επίσης παίρνουν παραπάνω (μέχρι να μην αντέξουν κ να φύγουν), οι άλλοι είναι γιατί βολεύτηκαν/συμβιβάστηκαν ή γιατί δεν υπάρχει υγιής αγορά εργασίας και δεν βρίσκουν πουθενά.
Και αυτό ισχύει για όλες τις θέσεις στην ελλάδα.
Δεν ισχύει -γενικά- το 75% που λέει ο bekiaris (imo πάντα), πάρα πολλοί μικροί μένουν, πιστεύω για τους λόγους που είπα παραπάνω.Αν μπορείτε διώξτε τα παιδιά σας έξω απο νωρίς.
(δεν λέω οτι 'έξω' είναι τέλεια)Η Ελλάδα είναι μόνο αν μπορείς να ζεις με καλό μισθό και να κάνεις οτι δεν βλέπεις ή να μην σε νοιάζει. Που επικροτώ γιατί και οι άλλοι τα ίδια θα έκαναν, μην νομίζετε οτι ο φτωχός by default είναι καλός άνθρωπος. Η Ελλάδα είναι εξαιρετική χώρα να ζεις, αν δεν ζεις απλά.
-
@jousis said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:
Δεν ισχύει το 75% που λέει ο bekiaris (imo πάντα), πάρα πολλοί μικροί μένουν, πιστεύω για τους λόγους που είπα παραπάνω.
δεν ξέρω τι ισχύει γενικά σε όλους τους χώρους, στο τομεα του IT τον δικό μου, το ποσόστο ειναι πολύ αισιόδοξο, στην πράξη οπως σου ανέφερα το ποσοστό εινα μεγαλύτερο, ειμαι ο μόνος που έχει μείνει μετά το 21 από οσους πήραν, με εξαίρεση μια κοπέλα που έχουν πάρει εδώ και ένα χρόνο και παραμένει. τα δεδομένα ειναι συγκεκριμένα και μπορώ να αναφέρω και ονόματα, αλλά δνε εχει κάποιο νόημα, απλά το να αμφισβητείς ενα δεδομένο χωρίς να εισαι σε αυτό το χώρο, αναρωτιέμαι πως μπορει να γίνει...
-
Σουρ, δεν μπορώ να αναφέρω τπτ παραπάνω.
Όλο μου το ποστ ήταν γενικό, δεν ξέρω που δουλεύεις.Έβαλα και ένα -γενικά- να είναι πιο ξεκάθαρο.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:
Ποιοι ευαισθητούληδες ρε σεις.
Ρε σεις μας έχετε πρήξει τα ουμπαλα με την εργατικότητα και όλες τις βλακείες των λούμπεν στοιχείων.
Οσο μεγαλώνω ένα έχω διαπιστώσει.
Τα τεμπελόσκυλα του κερατά που δεν μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο δεν μπορούν να μιλάνε για τους άλλους που εργάζονται σε θέσεις ευθύνης που για να τις πιάσουν χρειάστηκε αιώνες διαβάσματος και κούρασης.
Συνεπώς όποιος θέλει ας πάει στις τράπεζες και σε άλλες παρόμοιες θέσεις για να δει την γλύκα.
Όλη μου τη ζωή ακούω από αμόρφωτους ή καλύτερα απαίδευτους το πόσο πολύ εργάζονται και ότι οι άλλοι είναι τεμπέληδες εκτός από αυτούς και όταν τους ρωτήσεις εάν έχουν κάτσει ένα 8ωρο να διαβάσουν και να λύσουν μια δύσκολη μαθηματική εξίσωση ή οτιδήποτε απαιτεί η εποχή μας , θα σου πουν πως αυτοί κουράζονται με αυτά, πως δεν μπορούν, πως τεμπελιαζαν μικροί κτλ
Εχει δίκιο ο μπεκιαρης. Εχω γνωστούς και εγώ σε τράπεζες. Μια τρέλα ειναι σε κάποιες διευθύνσεις.
Eχεις αλλαξει τακακια εστω μια φορα ; για την πλακα σου και να μην ερχεσαι σε επαφη με ανθρωπους που αναθεμα αν εχουν ανοιξει βιβλιο ; ασε που ουτε μικρο μακρο εχουν ιδεα .
Τακακια μαλλον δυσκολο , μια ντοματια στην γλαστρα εστω . -
Εχω κάνει πάρα πολλές χειρονακτικές εργασίες μιας και πιάνουν τα χέρια μου.
Εχω τρίψει πρόσφατα σε ολόκληρο σπίτι τα μάρμαρα και χωρίς μηχάνημα.
Έβγαλα το χρώμα από τοίχο με αγριάδα (έτσι το λένε τα μαστορια) κάνεις δεν αναλάμβανε να το κάνει. Εάν καταλαβαίνεις τι είναι αυτο τότε θα δεις ότι μονάχα ένας άνθρωπος με απίστευτη υπομονή θα το έκανε. Τσικιτσικι με την ξύστρα συνολικά 100 τμ τοίχους
Κουράστηκα και πόνεσαν τα γόνατα μου και τα δάχτυλα μου. Το γεγονός αυτό όμως δεν σημαίνει πως ένας γιατρός ένας μηχανικός, ένας IT που βρίσκεται σε θέσεις ευθύνης είναι τεμπέλης, ευαισθητούλης επειδή εγώ έκανα μια χειρωνακτική εργασία. Στην Ελλάδα δίνουμε μεγάλη αξία σε εργασίες που είναι πρακτικές και όχι σε εργασίες που είναι πνευματικές , για αυτό το λόγο τα φωτεινά μυαλά μας φεύγουν έξω διότι η ίδια η κοινωνία έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο που να μην δίνει προστιθέμενη αξία στην πνευματική εργασία και εν τέλη στον εαυτό της
-
Σουρ, δεν μπορώ να αναφέρω τπτ παραπάνω.
Όλο μου το ποστ ήταν γενικό, δεν ξέρω που δουλεύεις.Έβαλα και ένα -γενικά- να είναι πιο ξεκάθαρο.
κοίταξε, σε επιχειρηματικούς χώρους ή σε επίπεδο αναλυτή, η κατάσταση σίγουρα ειναι πολύ καλύτερη. Το IT επειδή τρώει ολο τη χαμαλοδουλειά, πολλές υπερωρίες, Σάββατα, πιεστικά χρονοδιαγράμματα, βραδυνές βάρδυες, οποτε η κατάσταση ειναι αρκετά πιο πιεστική και μας δίνουν και πιο δύσκολα αυξήσεις. Το μονο καλό ειναι οτι έχουμε ενα εξειδικευμένο επίδωμα και 37 εργάσιμες την εβδομάδα. Επίσης, γενικά οι τράπεζες έχουν ρίξει αρκετά χρήματα σε τεχνολογία και ακολουθούν τα ευρωπαικά standar.
σε γενικές γραμμές, θα επαναλάβω, οτι πλέον δεν ειναι η εργασία στο τραπεζικό τομέα αυτο που ήταν πριν το 10, εχουν μεταβληθεί πολύ τα πράγματα και κακώς το συγκρίνεται με το δημόσιο. Στα καλά όμως οτι οι αποδοχές ειναι πάνω απο το μέσο όρο, εξαρτάται θέση και ευθύνη.
-
τα φωτεινά μυαλά μας φεύγουν έξω διότι η ίδια η κοινωνία έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο που να μην δίνει προστιθέμενη αξία στην πνευματική εργασία και εν τέλη στον εαυτό της
δεν φεύγουν τα 'φωτεινά' μυαλά, χαλάρωσε, φεύγουν όσοι μπορούν να φύγουν.
Στούρνος προγραμματιστής αν είσαι θα σηκωθείς να φύγεις ή θα δουλεύεις remote ενώ ένας πανέξυπνος διαβασμένος μηχανικός άντε να σηκωθεί να φύγει να πάει που;
Και ποιός σου είπε οτι 'έξω' υπάρχει αξιοκρατία και όλοι οι φωστήρες περνάνε αρμονικά μεταξύ τους;
Έχει τύχει να συνεργαστείς με ανθρώπους σε άλλες χώρες;Μύγα σε τσίμπησε και γενικεύεις έτσι;
-
Στούρνος προγραμματιστής αν είσαι θα σηκωθείς να φύγεις ή θα δουλεύεις remote ενώ ένας πανέξυπνος διαβασμένος μηχανικός άντε να σηκωθεί να φύγει να πάει που;
αν δουλεύεις ομως remote πανω απο το μισό χρόνο πληρώνεις φορολογία Ελλάδας, θέλει προσοχή το φολογικό καθεστώς σε αυτές τις περιπτώσεις και αξίζει κάποιος να δει τι συμφέρει φορολογικά και σε συνδυασμο με την οικογένεια του.
-
Φεύγουν και πολλά. Παρά πολλά μυαλά.
Εάν είσαι στούρνος είσαι στούρνος, οι υπόλοιποι που δεν είναι και έχουν καλές σπουδές και προοπτικές απλώς κοιτούν διεξόδους για το εξωτερικό.
Εχουμε πέσει σε μια λούπα πτώςης των αξιών κάτι που συμπαρασύρει και τους μισθούς και τα πάντα.
Αξία για μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι μονάχα η χειρονακτικη εργασία κάτι που μεταφράζεται σε απαξίωση της πνευματικής
-
@bekiaris said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:
αν δουλεύεις ομως remote πανω απο το μισό χρόνο πληρώνεις φορολογία Ελλάδας, θέλει προσοχή το φολογικό καθεστώς σε αυτές τις περιπτώσεις και αξίζει κάποιος να δει τι συμφέρει φορολογικά και σε συνδυασμο με την οικογένεια του.
Άσε που έχει χαλάσει το remote και να, είπες κι άλλον λόγο που κάποιος δεν 'μπορεί' ή δεν 'αξίζει' να φύγει απο ελληνική εταιρία που δεν ήξερα.
Δεν είναι όλα γενικεύσεις που λέει ο άλλος.Δλδ ο Έλληνας ΙΤ είναι στούρνος ενώ αυτός που πήγε UK και κάνει vibecoding js είναι φωστήρας ;
Χαζαμάρες.όχι σε γενικεύσεις, πουθενά γενικεύσεις.
-
Ρε συ δνε μιλάμε για σπουδές στο εξωτερικό. Για εργασία μιλάμε
Εδώ σου λέει πρώτος διορισμός στο δημόσιο με ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ στα 1200 ευρω*12 μήνες
Τι να λέμε;
1200 ευρώ βγάζει ο κάθε τεχνίτης και μαύρα ανά εβδομάδα
-
Έβγαλα το χρώμα από τοίχο με αγριάδα (έτσι το λένε τα μαστορια) κάνεις δεν αναλάμβανε να το κάνει. Εάν καταλαβαίνεις τι είναι αυτο τότε θα δεις ότι μονάχα ένας άνθρωπος με απίστευτη υπομονή θα το έκανε. Τσικιτσικι με την ξύστρα συνολικά 100 τμ τοίχους
Κουράστηκα και πόνεσαν τα γόνατα μου και τα δάχτυλα μου. Το γεγονός αυτό όμως δεν σημαίνει πως ένας γιατρός ένας μηχανικός, ένας IT που βρίσκεται σε θέσεις ευθύνης είναι τεμπέλης, ευαισθητούλης επειδή εγώ έκανα μια χειρωνακτική εργασία. Στην Ελλάδα δίνουμε μεγάλη αξία σε εργασίες που είναι πρακτικές και όχι σε εργασίες που είναι πνευματικές , για αυτό το λόγο τα φωτεινά μυαλά μας φεύγουν έξω διότι η ίδια η κοινωνία έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο που να μην δίνει προστιθέμενη αξία στην πνευματική εργασία και εν τέλη στον εαυτό της
Το αντιθετο , δεν νομιζω να εγινε κανεις πλουσιος απο χειρονακτικη εργασια η να της δινει κανεις αξια , αντιθετα απολυτη απαξιωση απο ολους , γιαυτο και κανεις δεν παει σε χειρονακτικες δουλειες η κανενας δεν στελνει το παιδι του .
Ακομα και ο Κρουζερ που κανει οτι τις εκτιμαει θα προτιμουσε να αποκληρωσει τον γιο του αν του ελεγε οτι θελει να γινει φρενατζης . -
1200 ευρώ βγάζει ο κάθε τεχνίτης και μαύρα ανά εβδομάδαΧμμμ... έχεις μπερδέψει την αξία του κάθε ανθρώπου, τον μισθό του, τα χαρτιά του, κτλ.
Δεν συνδέονται όλα αυτά.Ένας πανέξυπνος, καλός άνθρωπος, με εξαιρετική γενική παιδεία μπορεί να δουλεύει αγρότης απο τα 14 του και στον ελεύθερό του χρόνο να προγραμματίζει ecu (δεν λέω για τον otso γιατί είπα πανέξυπνος,καλός) και να βγάζει 10Κ τον μήνα γιατί έχουμε λίγους καλούς αγρότες.
Ένας με διδακτορικό στο machine learning δουλεύει για τον βασικό γράφοντας python σε εταιρία με φρουτάκια γιατί δεν παίζει κανένα ρόλο το διδακτορικό του στην θέση αυτή και γιατί έχουμε 1 μύριο 14χρονα που ξέρουν να γράφουν python.
ΚΑΝΕΝΑΣ απο τους δύο δεν είναι πιο 'αξιος' ανθρωπος, απλά ανάλογα με το τί κάνει, πληρώνεται.
-
Τουλάχιστον ο Μητσοτάκης κατάφερε να μειώσει τους φόρους, όπως είχε υποσχεθεί!
-
πως αλλάζουν οι καιροί, το Φεβρουάριο δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και τώρα θα ζητήσουν την ψήφο τους, θα την πάρουν όμως? Κυριάκο δεν ξεχνάμε την Mercosur!!!
Μητσοτάκης: Το MyAgro σώζει τη ΝΔ στους αγρότες;
Το ρήγμα εμπιστοσύνης είναι βαθύ. Μετά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η ΝΔ μετά βίας αγγίζει το 20% στην πρόθεση ψήφου στους αγροτοκτηνοτρόφους, παρά το ότι σε προηγούμενες αναμετρήσεις (2019-2023) κυμαινόταν μεταξύ 42% και 48%. Στην ευρωκάλπη του 2024, όμως, κατρακύλησε στο 28,2%. Η κυβέρνηση βλέπει τη ζημιά ως αναστρέψιμη, ποντάροντας στα κύματα πληρωμών του Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, για τα οποία δεσμεύεται από τώρα. Παράλληλα, πρέπει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των παραγωγών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία, Αργολίδα, με κλιμάκια του ΕΛΓΑ να δουλεύουν πυρετωδώς. Περισσότερα για τις πολιτικές εξελίξεις θα βρείτε στην κατηγορία Πολιτική.
-
1200 ευρώ βγάζει ο κάθε τεχνίτης και μαύρα ανά εβδομάδαΧμμμ... έχεις μπερδέψει την αξία του κάθε ανθρώπου, τον μισθό του, τα χαρτιά του, κτλ.
Δεν συνδέονται όλα αυτά.Ένας πανέξυπνος, καλός άνθρωπος, με εξαιρετική γενική παιδεία μπορεί να δουλεύει αγρότης απο τα 14 του και στον ελεύθερό του χρόνο να προγραμματίζει ecu (δεν λέω για τον otso γιατί είπα πανέξυπνος,καλός) και να βγάζει 10Κ τον μήνα γιατί έχουμε λίγους καλούς αγρότες.
Ένας με διδακτορικό στο machine learning δουλεύει για τον βασικό γράφοντας python σε εταιρία με φρουτάκια γιατί δεν παίζει κανένα ρόλο το διδακτορικό του στην θέση αυτή και γιατί έχουμε 1 μύριο 14χρονα που ξέρουν να γράφουν python.
ΚΑΝΕΝΑΣ απο τους δύο δεν είναι πιο 'αξιος' ανθρωπος, απλά ανάλογα με το τί κάνει, πληρώνεται.
Δεν λέω συτο.
Λέω πως εάν κυκλοφορήσεις στην αγορά θα δεις όλους όσους κάνουν χειρονακτικη εργασία να λοιδορούν ως τεμπέληδες τους λεγόμενους γραφιάδες χωρίς να κατανοούν και τι είναι αυτό.
Οταν τους λες γιατί δεν έγινες γραφιάς αφού νομίζεις ότι περνούν ζάχαρη σου απαντούν πως δεν μπορούσαν να κάτσουν να διαβάσουν και ήθελαν να κάνουν άλλα πράγματα. Άλλοι συμφωνούν ότι τεμπελιαζαν όταν έπρεπε να μην τεμπελιάζουν.
Δεν έχει να κάνει με την αξία του ανθρώπου αλλά με την αξία της κοινωνίας.
Οταν το παιδί ακούει ότι ο δουλευταράς είναι μονάχα όποιος κάνει χειρονακτικη εργασία προφανώς έχει μια διαστρεβλωμένη εικόνα περί κόπου και εργατικότητας,
-
Λέω πως εάν κυκλοφορήσεις στην αγορά θα δεις όλους όσους κάνουν χειρονακτικη εργασία να λοιδορούν ως τεμπέληδες τους λεγόμενους γραφιάδες χωρίς να κατανοούν και τι είναι αυτό.
Δεν το βλέπω προσωπικά, βλέπω κακούς και φθονερούς (υπάρχει αυτό το πράγμα;;; ) ανθρώπους σε όλα τα επαγγέλματα/κάστες.
Επίσης, πριν έρθουν οι προγραμματιστές και σπάσουν λίγο το κατεστημένο του 'πτυχιου' , όποιος έλεγε οτι δεν έχει πτυχιο τον κοιτούσαν σαν να ήταν βλάκας (στην Ελλάδα).Γενικά όπως ειπα, μπορεί ένας μηχανικός να είναι τεμπέλης, ένας γραφιάς να είναι τεμπέλης (εγώ), κτλ κτλ.
Μην γενικεύεις.edit: α, οταν λεω μηχανικός εννοώ τους κανονικούς, που λερώνουν τα χέρια τους και χύνουν ιδρώτα, όχι τους άλλους τους τεμπέληδες.
-
Έβγαλα το χρώμα από τοίχο με αγριάδα (έτσι το λένε τα μαστορια) κάνεις δεν αναλάμβανε να το κάνει. Εάν καταλαβαίνεις τι είναι αυτο τότε θα δεις ότι μονάχα ένας άνθρωπος με απίστευτη υπομονή θα το έκανε. Τσικιτσικι με την ξύστρα συνολικά 100 τμ τοίχουςΟλα αυτα σε νοικιασμενο σπιτι ; θα μας τρελανεις ;
-
Δεν το βλέπω προσωπικά, βλέπω κακούς και φθονερούς (υπάρχει αυτό το πράγμα;;; ) ανθρώπους σε όλα τα επαγγέλματα/κάστες.
Επίσης, πριν έρθουν οι προγραμματιστές και σπάσουν λίγο το κατεστημένο του 'πτυχιου' , όποιος έλεγε οτι δεν έχει πτυχιο τον κοιτούσαν σαν να ήταν βλάκας (στην Ελλάδα).Γενικά όπως ειπα, μπορεί ένας μηχανικός να είναι τεμπέλης, ένας γραφιάς να είναι τεμπέλης (εγώ), κτλ κτλ.
Μην γενικεύεις.edit: α, οταν λεω μηχανικός εννοώ τους κανονικούς, που λερώνουν τα χέρια τους και χύνουν ιδρώτα, όχι τους άλλους τους τεμπέληδες.
Και εσύ γενικεύεις όμως τώρα, θέτοντας τις εξαιρέσεις ως κανόνα.
Τεσπα,εγώ αναφέρω βιωματικά το τι έχω αντιληφθεί. Τόσα έτη δεν έχω δει κανέναν, όχι ψέματα έναν-δύο τεχνίτες που να λένε τα πράγματα με το όνομα τους.
Ολοι ειρωνεύονται τους γραφιάδες και την ευκολία της εργασίας τους αναφέροντας τον δικό τους κόπο που όντως είναι αληθινός και υπαρκτός καμία αντίρρηση σε αυτό, παραβλέποντας όμως σε πολλές των περιπτώσεων την ευθύνη της υπογραφής που φέρει και νομικές συνέπειες, το στρες και άγχος όλων αυτών καθώς και τις δεκαετίες κόπου από μικρά παιδιά μέχρι να φτάσουν εκεί που είναι. Κοιτούν μονάχα τη θέση υπό σκιά σε ένα γραφείο.
Αυτά δημιουργούν αστικούς μύθους και η χώρα και κοινωνία πέφτει στην ίδια λούπα. Εχω φίλους καθηγητές σε λύκειο, και ιδιωτικό και δημόσιο. Αν δείτε τι λένε τα παιδιά για τις πνευματικές εργασίες θα καταλάβετε. Έχουν διαστρεβλωθεί οι αξίες του κόπου και της προκοπής και είναι πλέον συνυφασμένες μονάχα με την χειρωνακτική εργασία (που εν μέρη είναι σωστό) και καθόλου με την πνευματική.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4